Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne?
|
bturjane |
Objavljen 03.05.2011. 21:18
|
Stari član
Upisa: 440
Pristupio: 29.09.2010. 21:26
|
kolega sheytan kad sam ja bio u srednjoj skoli bio je predmet odbrana i zastita a profesor mlad taze diplomirao i pun sebe izmedju ostalog nisam mu bio omiljen djak jer sam ga uvek podbadao oko oruzja pa tako jednom dok sam odgovarao usli smo u polemiku oko dometa i ubojitog dejstva famoznog M-48 pa to prebacili na lovacku pusku jer sam i tad imao afiniteta za lov i moj odgovor je bio da on stane na 100 m a da ja pucam sa PP pa ako promasim i ne dobaci metak da idem na popravni (a verovatno i iz kuce)a ako pogodim jedan stariji profesor da dodje i pred celim razredom me oceni e sad ja zavrsi gimnaziju a posle i faks a on mi tad dade dobru 3 a ko ne veruje izvolte pa nek proba ali mislim da se nece nagleda crtani vise
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 03.05.2011. 21:20
|
Lovčina
Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
sheytan kaže:
Bata-Hamer, na 50m se sa dobrim veprom, brez obzira na broj zrna koja ga pogode, deshava otprilike ovo:
http://www.youtub...tw#t=0m55s
Nemoj neko da te laze!
PA NEBI REKO DA CE BAS OVAKO DA BUDE.. pucaj u dzak sa peskom da vidis koliko ce PP da se probije kros pesak... Ne bih bas da pravim od divlje svinje oklopno vozilo koje metak ne moze da probije... U lovu smo sa PP-om pucali sa 20m u bacenu skoljku od auta iz 16tice svih 6 kuglica probilo je i krov i patos,jer je skoljka bila bacena na stranu iskoristili smo je da probamo PP-ejke dok je braca Ganci nisu pokupili |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 03.05.2011. 21:22
|
Lovčina
Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
^^ Bturjane, da me ebesh, ako sam ishta pametno zakljuchio iz ove tvoje priche... Mozda je to samo zato shto sam gloop, ali NIKAKVE veze ova tvoja pricha nema sa mojom, u to sam siguran!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
bturjane |
Objavljen 03.05.2011. 21:25
|
Stari član
|
aha i onda je mrmot zamotao čokoladu u foliju pa lepo ako nisi razumeo onda nista jos si mlad pa ce da naucis al nemoj da stajes na 100m ispred PP
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
|
|
|
|
bturjane |
Objavljen 03.05.2011. 21:27
|
Stari član
|
|
|
|
|
sheytan |
|
Lovčina
|
A kakve veze ima JEBENI CHOVEK na 100m u odnosu na KRUPNOG VEPRA i efikasan odstrel na 50m?
A molio bih i malo duznog poshtovanja prema starijima!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
Neca92 |
|
Lovčina
Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
sheytan kaže:
Bata-Hamer, na 50m se sa dobrim veprom, brez obzira na broj zrna koja ga pogode, deshava otprilike ovo:
Nemoj neko da te laze!
hahahaha Car si!
Kako se samo ovog' seti?! Niko, nikad nije bolje docarao neku situaciju!
svaka ti cast! B)
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
sheytan |
Objavljen 03.05.2011. 21:31
|
Lovčina
|
^
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
bturjane |
Objavljen 03.05.2011. 21:32
|
Stari član
|
pa evo uz svo duzno postovanj na 50 m sa PPom pada vepar i ko je doneo zakon o zabrani PP u lovu na DS nema pojma sa prakticnim planinskim lovom
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 03.05.2011. 21:37
|
Lovčina
|
bturjane kaže:
pa evo uz svo duzno postovanj na 50 m sa PPom pada vepar i ko je doneo zakon o zabrani PP u lovu na DS nema pojma sa prakticnim planinskim lovom B) |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 03.05.2011. 21:38
|
Lovčina
|
Uz duzno poshtovanje, to je izuzetak, a PRAVILO je da vepar od npr. 200kg, zimski, sa blatom, pogodjen na 50m odlazi u 3 lepe, a vrrrrlo verovatno PREZIVLJAVA, sem ako nije neko zrno doshlo do necheg vitalnog, shto je jopet malo verovatno...
Lichno nemam isqstva te vrste, smatram da su qrabeen ili dobra qgla mnogo bolji za tu namenu. Jedino mogu da se slozim sa gorepomenutim stavom da je "tri u red" dobar do 20-25m, i tu mu je kraj, ako zanemarimo zakon!
DOBAR DVOGLED!!!
|
|
|
|
bturjane |
Objavljen 03.05.2011. 21:46
|
Stari član
|
pa da ali ti pomenutog vepra na 50 mu planini mozes samo da cujes a od pucanja nema nista a sa kuglom ili jedinacnim projektilom nema ni govora da ga pogodis kroz gustis i trnjaci zaledjeni i umrzli i jos nesto ko nije gledao uzivo gore opisanog vepra od 200kg da mu docaram zamislite oklopnog ficu umazanog blatom,koje je zamrzlo na krajevima pa zveci ko praporci, crne boje koji pici ko buldozer kroz gustis brzinom od oko 80 km/h asve praceno odzvanjanjem kroz planinski potok e tad mozemo da polemisemo
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 03.05.2011. 21:50
|
Lovčina
|
sheytan kaže:
Uz duzno poshtovanje, to je izuzetak, a PRAVILO je da vepar od npr. 200kg, zimski, sa blatom, pogodjen na 50m odlazi u 3 lepe, a vrrrrlo verovatno PREZIVLJAVA, sem ako nije neko zrno doshlo do necheg vitalnog, shto je jopet malo verovatno...
Lichno nemam isqstva te vrste, smatram da su qrabeen ili dobra qgla mnogo bolji za tu namenu. Jedino mogu da se slozim sa gorepomenutim stavom da je "tri u red" dobar do 20-25m, i tu mu je kraj, ako zanemarimo zakon! Pa kazem ti Sheytan u skoljku od auta na 20m probuse i krov i patos... Uz duzno postovanje zakona PP-om i da hocu ne mogu da pucam u DS jer je ovde kod mene mogu videti samo na Internetu ili TV-u... Nema ih u sumadiji sumovitoj blizu pomoravlja(Velike Morave) Sem ako ne odem u goste kod grugara:Korsumlija,Raska(Golija) ili na sumadijski mont everest(rudnik) |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 03.05.2011. 21:57
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
sheytan kaže:
Nemoj neko da te laze!
tebra she svaka čast na konkretnom prikazu
... a te daljine, koje su idealne za PP na DS, od 50m(100tku i da ne spominjemo jer je suviše smešno mada su "stručnjaci" sigurno prangijali i na tim daljinama po DS) su toliko tačne koliko i da mrmoti pakuju čokolade!!
"najmanje ću tri kugle od devet (3/9) na 50m u džak" ... e baš bih voleo da vidim kako će te tri kugle da obore kapitalnog vepra na toj daljini!! Priča je više nego kao i ona "da staneš na 100m a ja ću ..." pa može i da pogodi ali slučajno(ja pristajem da stanem ali ako ne pogodiš iz prve popravnog nema a onda ja tebe "oprobavam" iz svog karabina na istom rastojanju! ... smejurija i to teška)
hamerlesUtebra, ako si već toliko isprobao i testirao tih PPejki -kao što kažeš, ako si se bavio streljaštvom -kao što kažeš, poznaješ i voliš oružje, opremu za lov i lov -kao što kažeš ... 'ajde mi ondaK reKNi u koju to PPejku staje samo 6 umesto 9 kugli?!?!? hamerlesUtebra ću da pomišljam da nemaš pojma o čemu pričaš ako si siguran u ovih 6kom posle toliko proba i testiranja!!
'ajde što su u onim pričama lagali tebe pa si i ti lagao nas ali ovo što si testirao i ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 03.05.2011. 22:02
|
Lovčina
|
canis aureus kaže:
sheytan kaže:
Nemoj neko da te laze!
tebra she svaka čast na konkretnom prikazu
... a te daljine, koje su idealne za PP na DS, od 50m(100tku i da ne spominjemo jer je suviše smešno mada su "stručnjaci" sigurno prangijali i na tim daljinama po DS) su toliko tačne koliko i da mrmoti pakuju čokolade!!
"najmanje ću tri kugle od devet (3/9) na 50m u džak" ... e baš bih voleo da vidim kako će te tri kugle da obore kapitalnog vepra na toj daljini!! Priča je više nego kao i ona "da staneš na 100m a ja ću ..." pa može i da pogodi ali slučajno(ja pristajem da stanem ali ako ne pogodiš iz prve popravnog nema a onda ja tebe "oprobavam" iz svog karabina na istom rastojanju! ... smejurija i to teška )
hamerlesU tebra, ako si već toliko isprobao i testirao tih PPejki -kao što kažeš, ako si se bavio streljaštvom -kao što kažeš, poznaješ i voliš oružje, opremu za lov i lov -kao što kažeš ... 'ajde mi ondaK reKNi u koju to PPejku staje samo 6 umesto 9 kugli?!?!? hamerlesU tebra ću da pomišljam da nemaš pojma o čemu pričaš ako si siguran u ovih 6kom posle toliko proba i testiranja!!
'ajde što su u onim pričama lagali tebe pa si i ti lagao nas ali ovo što si testirao i ... Tebrasine pa u 16ticu ti idu 6 komada ako nisi znao(sad znas) u 12ticu idu 9 komada. Mislim na 12/70.... Pa o testiranju PP nebi trebalo da mi se smejes jer neznas ni koliko ih ide u kalibar 16 iz kojeg ja lovim... Strasno tebra nisi lepo procitao moj upis a vec si poceo cinicki da me ismevas a o PP-u mogu da predajem ovde na forumu.... |
|
|
|
bturjane |
Objavljen 03.05.2011. 22:13
|
Stari član
|
da malo smirimo kugle ima nas koji smo protiv zabrane upotrebe PPa u lovu na DS isto tako ima i zagovornika te iste zabrane sve u svemu i u metku sacma sta je tu je zabrana je doneta i stupila na snagu idemo dalje i cekamo sezonu
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 03.05.2011. 22:13
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
hamerles kaže: Ne zamera bata hamer nikako i nikomeB) shejtan brate pa ovi lovci po planinama oko Korsumlije potamanise grdne Veprove DS kapitalce sa PP-om pre nego sto je ta sacma postala zabranjena za lov DS pa se ne zalise na sacmu. Korsumliju sam naveo kao primer jer sam upoznat sa lovom DS u tom krajuB) A na 50m cu iz 16tice da sateram tri PP-jke u dzak od 50kg koji simulira nazime 16tica ima u patronu samo 6 komada PP-ejki. A sa PP-om su ih odstreljivali na 100m padale su u vatri... Bar tako pricaju ovi moji drugari iz Korsumlijskog kraja koji su koristili PP pre zabrane... Zakonom je zabranjena i to se postuje ali malo komentarisemo kada budem isao na DS koristicu Gold Hawkove jer su mi precizniji od Brenekea B)
Kolega Haherles u 16-ici isto ima 9 kugli PP sačme, kao i u 12-ici. Razlika je što su u 12-ici promera 8,55 mm, a u 16-ici 8,1 mm.
Na sto metara PP vepru ne može ništa (ako ga uopšte pogodi i jedna kuglica na toj daljini), to su lovačke priče.
U svakom pravilu ima izuzetaka ali Krušikov Hawk (Gold ili Silver svejedno) ne može nikako da se meri po preciznosti sa original Brenneke kuglom. Hawk jeste teoretski dobro zamišljen, ali se u praksi loše pokazao, a Brenneke već više od sto godina oduševljava lovce širom sveta.
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 03.05.2011. 22:20
|
Lovčina
|
Podunavac kaže:
hamerles kaže: Ne zamera bata hamer nikako i nikomeB) shejtan brate pa ovi lovci po planinama oko Korsumlije potamanise grdne Veprove DS kapitalce sa PP-om pre nego sto je ta sacma postala zabranjena za lov DS pa se ne zalise na sacmu. Korsumliju sam naveo kao primer jer sam upoznat sa lovom DS u tom krajuB) A na 50m cu iz 16tice da sateram tri PP-jke u dzak od 50kg koji simulira nazime 16tica ima u patronu samo 6 komada PP-ejki. A sa PP-om su ih odstreljivali na 100m padale su u vatri... Bar tako pricaju ovi moji drugari iz Korsumlijskog kraja koji su koristili PP pre zabrane... Zakonom je zabranjena i to se postuje ali malo komentarisemo kada budem isao na DS koristicu Gold Hawkove jer su mi precizniji od Brenekea B)
Kolega Haherles u 16-ici isto ima 9 kugli PP sačme, kao i u 12-ici. Razlika je što su u 12-ici promera 8,55 mm, a u 16-ici 8,1 mm.
Na sto metara PP vepru ne može ništa (ako ga uopšte pogodi i jedna kuglica na toj daljini), to su lovačke priče.
U svakom pravilu ima izuzetaka ali Krušikov Hawk (Gold ili Silver svejedno) ne može nikako da se meri po preciznosti sa original Brenneke kuglom. Hawk jeste teoretski dobro zamišljen, ali se u praksi loše pokazao, a Brenneke već više od sto godina oduševljava lovce širom sveta. Gresis Podunavac promer sacme nema veze sa kalibrom.... Razlika ti je u broju kugli koje sam mozda jedno 1000 puta sam punio i mozda jedno 2000puta rasturao originaj PPkalibra 16 da bi stavio u njega sumesto PP sitniju sacmu jer sam imao tih PP-ova mnogo!!! PP je sacma od 8,55mm bez obzira u kom se kalibru ona nalazila od 410 do 12/89 ili kalibru 4......Ko nezna koji je promer PP-a sta dalje zna?????? svi ostali komentari su suvisni |
|
|
|
bturjane |
Objavljen 03.05.2011. 22:20
|
Stari član
|
dete donesi ovde isto,ovo ce se otegne do ujutru pa da ne pricamo sa suva usta
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 03.05.2011. 22:24
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
[/quote] ... pa u 16ticu ti idu 6 komada ako nisi znao(sad znas) u 12ticu idu 9 komada. Mislim na 12/70.... Pa o testiranju PP nebi trebalo da mi se smejes jer neznas ni koliko ih ide u kalibar 16 iz kojeg ja lovim... Strasno tebra nisi lepo procitao moj upis a vec si poceo cinicki da me ismevas a o PP-u mogu da predajem ovde na forumu....[/quote]
hamerlesUtebra
eto nisam znao ali hvala ti što si me upoznao sa tom činjenicom!!
drago mi je što ti to nisu drugi pričali, pa ako su oni tebe lagali ... , već si sam na osnovu svojih iskustava, testiranja i mnogih probanja municije o kojoj možeš ovde svima nama na forumu da predaješ ...
zašto tebra pišeš nešto što ne znaš?!?(ovo nije cinično ismejavanje već drugarsko pitanje)
samo ti uspeš ovako da me nasmeješ
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|