Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne?
bturjane
 kolega sheytan kad sam ja bio u srednjoj skoli bio je predmet odbrana i zastita a profesor mlad taze diplomirao i pun sebe izmedju ostalog nisam mu bio omiljen djak jer sam ga uvek podbadao oko oruzja pa tako jednom dok sam odgovarao usli smo u polemiku oko dometa i ubojitog dejstva famoznog M-48 pa to prebacili na lovacku pusku jer sam i tad imao afiniteta za lov i moj odgovor je bio da on stane na 100 m a da ja pucam sa PP pa ako promasim i ne dobaci metak da idem na popravni (a verovatno i iz kuce)a ako pogodim jedan stariji profesor da dodje i pred celim razredom me oceni e sad ja zavrsi gimnaziju a posle i faks a on mi tad dade dobru 3 a ko ne veruje izvolte pa nek proba ali mislim da se nece nagleda crtani vise

ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

hamerles

sheytan kaže:
Bata-Hamer, na 50m se sa dobrim veprom, brez obzira na broj zrna koja ga pogode, deshava otprilike ovo:

http://www.youtub...tw#t=0m55s

Nemoj neko da te laze! Stari

iveli 3
PA NEBI REKO DA CE BAS OVAKO DA BUDE.. pucaj u dzak sa peskom da vidis koliko ce PP da se probije kros pesak... Ne bih bas da pravim od divlje svinje oklopno vozilo koje metak ne moze da probije... U lovu smo sa PP-om pucali sa 20m u bacenu skoljku od auta iz 16tice svih 6 kuglica probilo je i krov i patos,jer je skoljka bila bacena na stranu iskoristili smo je da probamo PP-ejke dok je braca Ganci nisu pokupili Grin

sheytan
 ^^ Bturjane, da me ebesh, ako sam ishta pametno zakljuchio iz ove tvoje priche... Mozda je to samo zato shto sam gloop, ali NIKAKVE veze ova tvoja pricha nema sa mojom, u to sam siguran! iveli
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

bturjane
 aha i onda je mrmot zamotao čokoladu u foliju pa lepo ako nisi razumeo onda nista jos si mlad pa ce da naucis al nemoj da stajes na 100m ispred PP
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

bturjane
 iveli 2iveli 3Tri prsta 2

sheytan
 A kakve veze ima JEBENI CHOVEK na 100m u odnosu na KRUPNOG VEPRA i efikasan odstrel na 50m?

A molio bih i malo duznog poshtovanja prema starijima! Grin

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Neca92

sheytan kaže:
Bata-Hamer, na 50m se sa dobrim veprom, brez obzira na broj zrna koja ga pogode, deshava otprilike ovo:

iveli 3

hahahaha ROFL Car si! ROFL
Kako se samo ovog' seti?! Grin Niko, nikad nije bolje docarao neku situaciju! Grin
svaka ti cast! Bravo 2 B)
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

sheytan
 ^ Dim Tri prsta iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

bturjane
 pa evo uz svo duzno postovanj na 50 m sa PPom pada vepar i ko je doneo zakon o zabrani PP u lovu na DS nema pojma sa prakticnim planinskim lovom 

hamerles

bturjane kaže:
pa evo uz svo duzno postovanj na 50 m sa PPom pada vepar i ko je doneo zakon o zabrani PP u lovu na DS nema pojma sa prakticnim planinskim lovom
Bravo 2B)

sheytan
 Uz duzno poshtovanje, to je izuzetak, a PRAVILO je da vepar od npr. 200kg, zimski, sa blatom, pogodjen na 50m odlazi u 3 lepe, a vrrrrlo verovatno PREZIVLJAVA, sem ako nije neko zrno doshlo do necheg vitalnog, shto je jopet malo verovatno...

Lichno nemam isqstva te vrste, smatram da su qrabeen ili dobra qgla mnogo bolji za tu namenu. Jedino mogu da se slozim sa gorepomenutim stavom da je "tri u red" dobar do 20-25m, i tu mu je kraj, ako zanemarimo zakon! 

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

bturjane
 pa da ali ti pomenutog vepra na 50 mu planini mozes samo da cujes a od pucanja nema nista a sa kuglom ili jedinacnim projektilom nema ni govora da ga pogodis kroz gustis i trnjaci zaledjeni i umrzli i jos nesto ko nije gledao uzivo gore opisanog vepra od 200kg da mu docaram zamislite oklopnog ficu umazanog blatom,koje je zamrzlo na krajevima pa zveci ko praporci, crne boje koji pici ko buldozer kroz gustis brzinom od oko 80 km/h asve praceno odzvanjanjem kroz planinski potok e tad mozemo da polemisemo

hamerles

sheytan kaže:
Uz duzno poshtovanje, to je izuzetak, a PRAVILO je da vepar od npr. 200kg, zimski, sa blatom, pogodjen na 50m odlazi u 3 lepe, a vrrrrlo verovatno PREZIVLJAVA, sem ako nije neko zrno doshlo do necheg vitalnog, shto je jopet malo verovatno...

Lichno nemam isqstva te vrste, smatram da su qrabeen ili dobra qgla mnogo bolji za tu namenu. Jedino mogu da se slozim sa gorepomenutim stavom da je "tri u red" dobar do 20-25m, i tu mu je kraj, ako zanemarimo zakon!
Pa kazem ti Sheytan u skoljku od auta na 20m probuse i krov i patos... Uz duzno postovanje zakona PP-om i da hocu ne mogu da pucam u DS jer je ovde kod mene mogu videti samo na Internetu ili TV-u... Nema ih u sumadiji sumovitoj blizu pomoravlja(Velike Morave) Bye Sem ako ne odem u goste kod grugara:Korsumlija,Raska(Golija) ili na sumadijski mont everest(rudnik)Bye

canis aureus

sheytan kaže:

iveli 3

tebra she svaka čast na konkretnom prikazuBravo 2
... a te daljine, koje su idealne za PP na DS, od 50m(100tku i da ne spominjemo jer je suviše smešno mada su "stručnjaci" sigurno prangijali i na tim daljinama po DS) su toliko tačne koliko i da mrmoti pakuju čokolade!!
"najmanje ću tri kugle od devet (3/9) na 50m u džak" ... e baš bih voleo da vidim kako će te tri kugle da obore kapitalnog vepra na toj daljini!! Priča je više nego ROFL kao i ona "da staneš na 100m a ja ću ..." pa može i da pogodi ali slučajno(ja pristajem da stanem ali ako ne pogodiš iz prve popravnog nema a onda ja tebe "oprobavam" iz svog karabina na istom rastojanju! ... smejurija i to teškaROFL)
hamerlesUDimtebra, ako si već toliko isprobao i testirao tih PPejki -kao što kažeš, ako si se bavio streljaštvom -kao što kažeš, poznaješ i voliš oružje, opremu za lov i lov -kao što kažeš ... 'ajde mi ondaK reKNi u koju to PPejku staje samo 6 umesto 9 kugli?!?!? hamerlesUDimtebra ću da pomišljam da nemaš pojma o čemu pričaš ako si siguran u ovih 6kom posle toliko proba i testiranja!!
'ajde što su u onim pričama lagali tebe pa si i ti lagao nas ali ovo što si testirao i ...Zbunjen
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hamerles

canis aureus kaže:

sheytan kaže:

iveli 3

tebra she svaka čast na konkretnom prikazuBravo 2
... a te daljine, koje su idealne za PP na DS, od 50m(100tku i da ne spominjemo jer je suviše smešno mada su "stručnjaci" sigurno prangijali i na tim daljinama po DS) su toliko tačne koliko i da mrmoti pakuju čokolade!!
"najmanje ću tri kugle od devet (3/9) na 50m u džak" ... e baš bih voleo da vidim kako će te tri kugle da obore kapitalnog vepra na toj daljini!! Priča je više nego ROFL kao i ona "da staneš na 100m a ja ću ..." pa može i da pogodi ali slučajno(ja pristajem da stanem ali ako ne pogodiš iz prve popravnog nema a onda ja tebe "oprobavam" iz svog karabina na istom rastojanju! ... smejurija i to teškaROFL)
hamerlesUDimtebra, ako si već toliko isprobao i testirao tih PPejki -kao što kažeš, ako si se bavio streljaštvom -kao što kažeš, poznaješ i voliš oružje, opremu za lov i lov -kao što kažeš ... 'ajde mi ondaK reKNi u koju to PPejku staje samo 6 umesto 9 kugli?!?!? hamerlesUDimtebra ću da pomišljam da nemaš pojma o čemu pričaš ako si siguran u ovih 6kom posle toliko proba i testiranja!!
'ajde što su u onim pričama lagali tebe pa si i ti lagao nas ali ovo što si testirao i ...Zbunjen
Tebrasine pa u 16ticu ti idu 6 komada ako nisi znao(sad znas) u 12ticu idu 9 komada. Mislim na 12/70.... Pa o testiranju PP nebi trebalo da mi se smejes jer neznas ni koliko ih ide u kalibar 16 iz kojeg ja lovim... Strasno tebra nisi lepo procitao moj upis a vec si poceo cinicki da me ismevasFrown a o PP-u mogu da predajem ovde na forumu....

bturjane
 da malo smirimo kugle ima nas koji smo protiv zabrane upotrebe PPa u lovu na DS isto tako ima i zagovornika te iste zabrane sve u svemu i u metku sacma sta je tu je zabrana je doneta i stupila na snagu idemo dalje i cekamo sezonu Kalanjikov

Podunavac

hamerles kaže: Ne zamera bata hamer nikako i nikomeB) shejtan brate pa ovi lovci po planinama oko Korsumlije potamanise grdne Veprove DS kapitalce sa PP-om pre nego sto je ta sacma postala zabranjena za lov DS pa se ne zalise na sacmu. Korsumliju sam naveo kao primer jer sam upoznat sa lovom DS u tom krajuB) A na 50m cu iz 16tice da sateram tri PP-jke u dzak od 50kg koji simulira nazime 16tica ima u patronu samo 6 komada PP-ejki. A sa PP-om su ih odstreljivali na 100m padale su u vatri... Bar tako pricaju ovi moji drugari iz Korsumlijskog kraja koji su koristili PP pre zabrane... Zakonom je zabranjena i to se postuje ali malo komentarisemo kada budem isao na DS koristicu Gold Hawkove jer su mi precizniji od Brenekea B)

Kolega Haherles u 16-ici isto ima 9 kugli PP sačme, kao i u 12-ici. Razlika je što su u 12-ici promera 8,55 mm, a u 16-ici 8,1 mm.
Na sto metara PP vepru ne može ništa (ako ga uopšte pogodi i jedna kuglica na toj daljini), to su lovačke priče.
U svakom pravilu ima izuzetaka ali Krušikov Hawk (Gold ili Silver svejedno) ne može nikako da se meri po preciznosti sa original Brenneke kuglom. Hawk jeste teoretski dobro zamišljen, ali se u praksi loše pokazao, a Brenneke već više od sto godina oduševljava lovce širom sveta.
Tri prsta 2Kolce

hamerles

Podunavac kaže:

hamerles kaže: Ne zamera bata hamer nikako i nikomeB) shejtan brate pa ovi lovci po planinama oko Korsumlije potamanise grdne Veprove DS kapitalce sa PP-om pre nego sto je ta sacma postala zabranjena za lov DS pa se ne zalise na sacmu. Korsumliju sam naveo kao primer jer sam upoznat sa lovom DS u tom krajuB) A na 50m cu iz 16tice da sateram tri PP-jke u dzak od 50kg koji simulira nazime 16tica ima u patronu samo 6 komada PP-ejki. A sa PP-om su ih odstreljivali na 100m padale su u vatri... Bar tako pricaju ovi moji drugari iz Korsumlijskog kraja koji su koristili PP pre zabrane... Zakonom je zabranjena i to se postuje ali malo komentarisemo kada budem isao na DS koristicu Gold Hawkove jer su mi precizniji od Brenekea B)

Kolega Haherles u 16-ici isto ima 9 kugli PP sačme, kao i u 12-ici. Razlika je što su u 12-ici promera 8,55 mm, a u 16-ici 8,1 mm.
Na sto metara PP vepru ne može ništa (ako ga uopšte pogodi i jedna kuglica na toj daljini), to su lovačke priče.
U svakom pravilu ima izuzetaka ali Krušikov Hawk (Gold ili Silver svejedno) ne može nikako da se meri po preciznosti sa original Brenneke kuglom. Hawk jeste teoretski dobro zamišljen, ali se u praksi loše pokazao, a Brenneke već više od sto godina oduševljava lovce širom sveta.
Gresis PodunavacFrown promer sacme nema veze sa kalibrom.... Razlika ti je u broju kugli koje sam mozda jedno 1000 puta sam punio i mozda jedno 2000puta rasturao originaj PPkalibra 16 da bi stavio u njega sumesto PP sitniju sacmu jer sam imao tih PP-ova mnogo!!! PP je sacma od 8,55mm bez obzira u kom se kalibru ona nalazila od 410 do 12/89 ili kalibru 4......Ko nezna koji je promer PP-a sta dalje znaFrown?????? svi ostali komentari su suvisniFrown

bturjane
 dete donesi ovde isto,ovo ce se otegne do ujutru pa da ne pricamo sa suva usta iveli

canis aureus
 [/quote] ... pa u 16ticu ti idu 6 komada ako nisi znao(sad znas) u 12ticu idu 9 komada. Mislim na 12/70.... Pa o testiranju PP nebi trebalo da mi se smejes jer neznas ni koliko ih ide u kalibar 16 iz kojeg ja lovim... Strasno tebra nisi lepo procitao moj upis a vec si poceo cinicki da me ismevasFrown a o PP-u mogu da predajem ovde na forumu....[/quote]

hamerlesUDimtebraFrownFrownFrown
ROFLROFLROFL
eto nisam znao ali hvala ti što si me upoznao sa tom činjenicom!!
drago mi je što ti to nisu drugi pričali, pa ako su oni tebe lagali ... , već si sam na osnovu svojih iskustava, testiranja i mnogih probanja municije o kojoj možeš ovde svima nama na forumu da predaješ ...
zašto tebra pišeš nešto što ne znaš?!?(ovo nije cinično ismejavanje već drugarsko pitanje)
samo ti uspeš ovako da me nasmeješROFLROFL
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Filmovi o lovu SVAŠTARA 16 27.04.2023. 23:11
Upotreba sile ili teletakt ? KINOLOGIJA 39 22.08.2019. 14:45
Lov divljih gusaka LOV NA SITNU DIVLJAČ 431 06.09.2018. 21:12
Afrička kuga svinja LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 4 15.06.2018. 23:03
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,950 posete www.srbijalov.com