Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
DakiNS
 Bitno je da su dali bombastičan naziv i koristili podatak sa našeg foruma sa naslovne strane.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

IvicaL
 Molim neki link ako ima da to pogledam obavezno
lala, pa sta

DakiNS
 Biće verovatno ovde za koji dan kad prođe repriza. U principu su se trudili da budu objektivni, mislim da bi im mi mogli poslati poprilično materijala da istraže zloupotrebu doniranih para za NVO .

http://www.vice.com/rs/video/krivolovci

dzudzubajac
 Evo adrese za one koji nisu stigli da pogledaju:

http://www.vice.c...lovci-film

[xhide]Inače, često čitam da ako naletimo na zelene tokom lova, treba da zovemo muriju pošto krše zakon o lovu, bezbednost itd. Može li neko da mi kaže tačno koji je to prekršaj, pošto nisam našao ništa na tu temu?[/xhide]
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

AcaNik
 За овом плаче фарма или тако нека глупост

DakiNS
 Na 1: 14 se vidi da pomno prate pisanja na našem forumu. Očigledno je da i pored pokušaja da budu objektivni , oni to nisu . Još jedan pokušaj dagradiranja lova i lovstva. Devojka koja je vodila emisiju , je i pored toga što joj je otac lovac totalno neupućena u tematiku.Mislim da ako su već hteli da naprave realnu emisiju , jer to očemujem od Vice onda je ona izjava kada šapuće u kukuruzu kako se boji da će lovci pustiti pse na nju ili pucati velika bruka . Da ima iole znanja ,znala bi da ptičari u lovištu nikada , ali baš nikada neće napasti čoveka , niti su obučavani za tako nešto , a pričom o pucnjavi , nas prikazuje skoro kao teroriste.Smešno mi je što pada na tapetarovu dramatizaciju . Onaj lovočuvar trebao je da zove policiju , legitimiše celu ekipu i podnese prijavu za neovlašćeno kretanje u lovištu u cilju osmatranja terena za eventualan krivolov ili izazivanje opasnosti , jer iako su videli lovce sakrivali su se od njih , pa je moglo doći do eventualnog ranjavanja , jer je tapetar svesno doveo tv ekipu u opasnost od ranjavanja. Ostatak mi liči da je tapetar postavio vabilice da bi optužio lovce koji nisu bili ni u blizini istih za razliku od njega , lovci nisu bili bliži od kilometra postavljenim vabilicama dok je Ružić tačno znao gde se nalaze. Da li je tv ekipa Vice nasela na dobro režiranu farsu DZZPS neka odluče sami . Podatke koje su izneli na početku dobili su od tapetara i bez provere ih objavili , što da su naši savezi u službi lovaca bi neminovno povuklo tužbu. Tapetar Ružić naduvava brojke koje redovno spinuje po medijima , optužujući time ne samo lovce nego i državne organe ( ovaj puta carinu kao nesposobne da obave svoj posao). Tv ekipa i novinar koji je pripremao prilog nanose neprocenjivu štetu ugledu lovaca objavljujući neproverene podatke. Verujem da će ona devojka koja je vodila emisiju sledeći puta da se mnogo bolje pripremi da ne bi upropastila karijeru nasedajući izmišljenim pričama jednog tapetara , i pre snimanja priloga proverila koliko su sagovornici i predlagači teme u stvari korektni , dobronamerni a mislim i da bi trebala proveriti i meru poštenja kojekakvih posmatrača , zaštitnika i ljubitelja ptica. Ima toga dosta na našem forumu o njihovom eventualnom poštenju.
[url]http://www.srbijalov.com/forum/viewthread.php?thread_id=1399
[/url]

AcaNik

DakiNS kaže:
Na 1: 14 se vidi da pomno prate pisanja na našem forumu. Očigledno je da i pored pokušaja da budu objektivni , oni to nisu . Još jedan pokušaj dagradiranja lova i lovstva. Devojka koja je vodila emisiju , je i pored toga što joj je otac lovac totalno neupućenau tematiku.Mislim da ako su već hteli da naprave realnu emisiju , jer to očemujem od Vice onda je ona izjava kada šapuće u kukuruzu kako se boji da će lovci pustiti pse na nju ili pucati velika bruka . Da ima iole znanja znala bi da ptičari u lovištu nikada , ali baš nikada neće napasti čoveka , niti su obučavani za tako nešto , a prčom o pucnjavi , nas prikazuje skoro kao teroriste.Smešno mi je što pada na tapetarovu dramatizaciju . Onaj lovočuvar trebao je da zove policiju , legitimiše celu ekipu i podnese prijavu za neovlašćeno kretanje u lovištu u cilju osmatranja terena za eventualan krivolov ili izazivanje opasnosti , jer iako su videli lovce sakrivali su se od njih , pa je moglo doći do eventualnog ranjavanja , jer je tapetar svesno doveo tv ekipu u opasnost od ranjavanja. Ostatak mi liči da je tapetar postavio vabilice da bi optužio lovce koji nisu bili ni u blizini istih za razliku od njega , lovci nisu bili bliži od kilometra postavljenim vabilicama dok je Ružić tačno znao gde se nalaze. Da li je tv ekipa Vice nasela na dobro režiranu farsu DZZPS neka odluče sami . Podatke koje su izneli na početku dobili su od tapetara i bez provere ih objavili , što da su naši savezi u službi lovaca bi neminovno povuklo tužbu. Tapetar Ružić naduvava brojke koje redovno spinuje po medijima , optužujući time ne samo lovce nego i državne organe ( ovaj puta carinu kao nesposobne da obave svoj posao). Tve ekipa i novinar koji je pripremao prilog nanose neprocenjivu štetu ugledu lovaca objavljujući neproverene podatke. Verujem da će ona devojka koja je vodila emisiju sledeći puta da se mnogo bolje pripremi da ne bi upropastila karijeru nasedajući izmišljenim pričama jednog tapetara , i pre snimanja priloga proverila koliko su sagovornici i predlagači teme u stvari korektni , dobronamerni a mislim i da bi trebala proveriti i meru poštenja kojekakvih posmatrača , zaštitnika i ljubitelja ptica. Ima toga dosta na našem forumu o njihovom eventualnom poštenju.
[url]http://www.srbijalov.com/forum/viewthread.php?thread_id=1399
[/url]

Odobreno
Надам се да ће водитељки сва деца да буду ловци!

Sremac75
 И..... појео вук магарца.....

О чему је уопште била ова емисија?

О рекла-казала и Ружићевој личној интерпретацији онога што он мисли да се догодило?

Будалаштине, због којих се нико на крају није извинуо??????

Неколико ствари које говоре о ауторима :
- одакле гђици и Ружићу подаци о броју одстрељених и убијениг препелица?
- Одакле број од 60-70 хиљада (веома прецизно) и још 30ак хиљада????
- Како се чује вабилица поред пута када је лада нива однела вабилицу???
- Како је на крају сликана вабилица поред пута када је лада нива однела вабилицу???
- Мени се чини да је звук вабилице монтиран на снимак, јер да би се онако ула морате бити у њеној непосредној близини!
- Мени се посебно чини да су звуци пуцња монтирани на снимак, јер нема шансе да се у природи, на отвореном, чује онакав звук пуцња који онако одјекује ... ово зна свако ко је учествовао у лову на отвореном простору...

Све у свему, ови су дали више доказа у прилог намештаљке, него у прилог да је неко радио било шта недозвољено....осим њих, наравно...
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

dzudzubajac
 Prosečan čovek neće videti te nelogičnosti, ali će pomisliti štošta ružno o lovcima.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

AJDUK

Sremac75 kaže:
- Мени се посебно чини да су звуци пуцња монтирани на снимак, јер нема шансе да се у природи, на отвореном, чује онакав звук пуцња који онако одјекује ... ово зна свако ко је учествовао у лову на отвореном простору...

Sremac svaka cast na zapazanju. Steta sto u Srbiji neupucen narod sve vise veruje na neverovatno velike gluposti koje opet glupi ljudi pricaju.

krilas
 ^ Ja bih rekao pre zlonamerni nego glupi!
Siroma

AJDUK
 Sve su to moj kolega ista Cenzurisano.Sto ti sa vice-a ne snimaju kad se vrsi prihrana divljaci,kada su za vreme poplava spasavana divljac, snimaju kako se kace na udice i vise o plafon i kako od muskarca da postane zena njima je to zanimljivo majke im ga.

AcaNik
 Паметан овај кенгур
https://www.faceb...131796956/

Leo 3
 Ovaj bi probao da udavi i čovekaJaooo

davorcalic
 http://www.vice.c...lovci-film

Malo sam komentarisao ovu reprtažu koja je bez veze... ja nisam hteo da gledam na tv jer nisam hteo da mi dižu pritisak al eto pogledao sam i ništa strašno....Ružić se nakršio više zakona nego bilo ko na snimku i nemogu da verujem da još niko nije zvao policiju i podneo prijavu protiv niih a znam da su ih viđali po lovištima.... sa sve opremom za snimanje,slikanje i posmatranje....il ja sve vreme mislim da je to protiv zakona ili sam ja lud,pa da je to zakonom dozvoljeno.... sami su izgovarali kako ih može pogoditi sačma i kako su stali na puškomet lovaca,ovaj vadi dvogled i posmatra lovšte,ovaj Ružić laže čim zine ..prvo vabilicu pakuju u ladu a posle se čuje vabilica i kao love dok ona radi,ko tu koga y....a.

Ovoj otac lovac, kao i većini ornitologa pola familije lovi,ima i predsednika lovačkih udruženja a ornitolozi i članovi Dzzpsa....ovo je strašno... Prave se blesavi
Žena mi Makedonka....ena Shock

Kile_
 A mnogi zaboravljaju osnovno.da je svaki lovac u lovu i lovocuvar! I da zakonski mora da prijavi nadleznima svaku nepravilnost koju uoci samim ti i neovlasceno kretanje lica kroz loviste za vreme vrsenja lova,....a na snimku o bezbednosti i dovodjenje lovaca u taj problem da ne pricamo
Samo 300 i 4x4

DakiNS
 Obrisali su sve prethodne komentare jer im nisu išli u prilog, ali zato nisu zaboravili da mi na mail pošalju predlog da se učlanim i pretplatim !!!!!!!!. Toliko o njihovom poštenju , realnosti nepristrasnom informisanju i dobronamernosti.

DakiNS
 Dragi Deda Mraze, izvini što ti pišem otvoreno pismo (da javnost vidi), ali sumnjam da ćeš ove godine iz Laponije doći, jer kroz Evropu nećeš moći proći. Kroz Ujedinjenu Evropu bez granica zbog bodljikavih žica. I to ne žica koje bodu nego seku – pazi i na irvase i na sebe – ta žica ubija i životinje i ljude! I svaku nadu. Ali i ako nekim čudom prođeš opet ne možeš do Srbije da dođeš – izgleda da su naši ove zime čak i sneg prodali stranim zimskim centrima, pa će ti se saonice zaglaviti u blatu balkanskom.

No, ja ću te ipak čekati i ove Nove godine, jer si mi potrebniji nego ikad. Zato te molim (ovog puta ne tražim mnogo, ništa materijalno, ništa skupo), donesi mi na poklon samo malo nade. Malo, mrvičak, mrvicu od nade, biće mi dovoljno. Nada mi treba, vera ne. Ja sam ateista – a ti si crven. Veru neka donese Božić Bata vernicima.

Meni je nada više nego dovoljna, ali mnogim mojim zemljacima nije. Stoga im u novogodišnje paketiće ne ubacuj pametne telefone nego po parče slanine, šaku čvaraka i bar pola kile pasulja. U Srbiji je to postalo luksuz, nedostižno za mnoge. Znam da se čudiš, jer su slanina i pasulj nekad bili sirotinjska hrana, ali su danas to delikates proizvodi, sve ređi na trpezi. Slanina je skupa ko da je od skandinavskog lososa a ne mačvanske svinje, dok se pasulj kupuje na „akcijama“ po 200-300 grama. I to neki „gradištanac“ iz Poljske i „tetovac“ iz Kine. Ti im pokloni onaj domaći od kojeg si dva dana sit.

Veruj mi, Srbija u drugoj deceniji 21. veka jede imitacije kobasica po 200 dinara kila, dok slanina (ona dimljena, suva, prošarana mesom ko ikebana) košta i po 1000. A čvarci se kupuju na grame, ko da je kavijar. Zato i njih ponesi, pod uslovom da u EU uopšte znaju šta je čvarak i ako nije zabranjen.

Ukoliko smatraš da su bili dobri, udeli mojim ubogim zemljacima i po komad „pivničkog sira“, onog tvrdog, žutog, jer su već dobrano izđikale čitave generacije koje ga nikad nisu okusile. Ma i Pivničana je sve više koji ga ne jedu, jer je i u Vojvodini sve brojnija armija gladnih. Da nije tako zar bi se širom „tri srca junačka“ otvarale narodne kuhinje.

Znam da smo nekada u Jugi bili alavi, da smo od tebe tražili televizore i videorekordere, muzičke stubove i kamkordere, ali sam si kriv - razmazio si nas - poklanjao više nego što smo zaradili. Zato te sada molim za još malo milosti, za malo 'rane za jarane – znam da ni to nisu zaslužili, ali Nova godina je. Molim te, ne molim zbog sebe nego zbog njih – obraduj ih. A meni će i nada biti dovoljna, nada da nahranim dušu.

No, najvažnije je da izbeglice ne zaboraviš! Ma gde bile i ma odakle da su. Stoga ne škrtari, njima udeli i nadu i veru i sve što možeš, jer oni nemaju ništa, i nigde nikoga - osim tebe.

Sve najbolje, oprezno i srećno na putu kroz EU, želi verni poštovalac tvog lika i dela

P.S. Uh, umalo ne zaboravih – ne zaboravi ni naše narodne poslanike. Jeste da oni imaju skoro sve, ali im ipak najvažnije nedostaje – njima udeli pamet! I saosećanje, skromnost, solidarnost i kulturu, obrazovanje, poštenje i domaće vaspitanje. Joooj, koliko toga njima nedostaje?! Pa mi smo, bre, bogati iako smo gladni, a oni su jadni. Nemoj da te zavara njihov uglađen izgled, pošto svi imaju skupa odela i kravate. Veruj mi, neki od njih su do koliko juče nosili majice, a drugi su do onomad prezirali Boga a sada se krste i u tebe ne veruju, iako si crven. Molim te, udeli im – onda nama ništa od tebe više neće trebati. Ali ukoliko se oni ne urazume nama više ni ti ni Božić Bata ne možete pomoći.

AcaNik
 Тачно би код нас тражили дозволу и за ово:

https://www.faceb...947087095/

nenad_franc
 http://www.blic.r...as/77dbbnm

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,133,089 posete www.srbijalov.com