Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
slavaplana
 Na sajtu LSS izasao je nov bilten gde je Tica zakazao skupstinu za 31.03.

Lala

slavaplana kaže:
Na sajtu LSS izasao je nov bilten gde je Tica zakazao skupstinu za 31.03.

Obrati pažnju šta tačno piše: ne piše da je zakazao, nego piše da je PREDLOŽIO nastavak sednice!??! Pa kome on to, pobogu, predlaže održavanje sednice, kao predsednik Skupštine LSS, kad jedino on po Statutu u ovoj situaciji ima pravo da nastavak sednice zakaže!?
Predložio sam sebi? Hoće li usvojiti predlog?!? Grin

Da nije ovo neka namerna terminološka igra reči?
I zašto je predložen nastavak baš 31.03., samo jedan dan pre kraja lovne godine? Da nije članarina razlog? Tanke finansije, pa treba pod hitno nakupiti svežeg novca? A šta ćemo, ako se pokaže da će još manje LU biti spremno da plati članarinu?
Hoće li možda predsednik Skupštine LSS, zbog manjka sredstava, na sednicu doći autobusom? Jaoooo što bi to bio potez!!!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Videcete svi koliko MALo ce lovackih udruzenja da plati LSS clanarinu za ovu godinu !!!!

Lala
 Da neće možda ići na minimalac?!? Firma u minusu... Mora da se štedi!
Ili će prostor za uštedu naći u ograničavanju korišćenja mobilnog telefona, ili u manjem vozikanju škoda?
Onu babu što potražuje bure hitno u nadzorni odbor!!!

Izgleda da je škoda omiljen auto u savezima, pa možda i neki zaposleni po ugledu na 'šefove' uzimaju škode, makar i polovne, preko sistema 'staro za novo'! Po kojoj li ih ceni dobijaju?!?
Ja osećam ponos što sam član jednog udruženja gradjana - saveza, u kojem se od članarina hajči toliko para! Prosto mi milo kad vidim da se ima, i da volimo da se pokažemo! Ionako će to lovci pokriti svojim parama! Nek puknu dušmani - mi i dalje vozimo!

Sniper Hunter
 Tačno Lalo i treba da budemo srećni i ponosni kada se pojave ti naši predstavnici iz saveza na raznim seminarima i gostovanjima,obučeni po poslednjoj modi ,voze nove automobile ,zivkaju se mobilnima....taman da ljudi pomisle da u Srbiji cvetaju ruže u lovstvu,i kako smo mi srećni ljudi na čelu sa našim dragim nam predstavnicima saveza.snegPalica 

Lala

slavaplana kaže:
I BABA ga kune za bure!!!ROFL

Predlažem pomenutu babu, direktno u Nadzorni odbor LSS! Pa kad im podvikne... Grin

slavaplana
 Skupstina LSS ce biti SNIMANA zvanicno posto se radi o javnom skupu a i javnost rada LSS je zagarantovana statutom!!!Snimak ce biti postavljen na SRBIJALOVU kao dokument necega sto se desilo na istoj Skupstini o cemu ce naredne generacije dati svoj sud !!!
Lovci ce imati priliku da vide sta i kako delegati koji ih zastupaju diskutuju i cije interese brane i kako glasaju !!!

punisher
 Da znaš Slavo da bi trebalo da bude snimanja.
Da vide ljudi "...šta im zlikovci rade..." ( I. Čvorović )

Lala
 To je odlična ideja, sa video snimkom. Treba samo najaviti sekretaru i predsedniku skupštine LSS, da će biti snimano, zabrana snimanja bi mogla da predstavlja kršenje Statuta, jer je javnost rada i po Zakonu o udruženjima, i po Statutu, zagarantovana.
Mislim da bi takav snimak predstavljao vrlo gledan i tražen deo portala!

DakiNS
 Iskreno ne verujem da će dozvoliti. Da sam na njihovom mestu "bojkotovao" bih skupštinu, ovako će im i pokolenja gledati njihovu bruku ili možda trijumf.Ne čudite se što kažem trijumf, prateći rad pojedinih ne bih se začudio da OPET izrade delegate i ostanu još jedan mandat.Ma ima da smisle što nama nikad ne bi palo na pamet. Napisao sam već u jednom upisu da se divim temudjinu i da bi zajedno sa ....... iz LSV mogao otvoriti školu za političare jer šta oni izvrnu u svoju korist za to naši političari nisu sposobni niti imaju znanje.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala

DakiNS kaže:
Iskreno ne verujem da će dozvoliti.

Kako da im ne dozvole? Da im otmu kameru? Snimanje javnog skupa, koliko ja znam, nije zabranjeno. A naročito nije zabranjeno samim učesnicima skupa.

DakiNS
 Ma videćeš jednostavno će isprovocirati negodovanje i dati da se glasa na skupštini da li da dozvole ili ne. Daj bože da si ti u pravu. I da ne zaboravim oma rezervišem kartu u prvom redu za gledanje snimka, ne pitam šta košta jer mislim da će taj snimak dobiti oskara za tragikomediju, a glavni glumci još po jednog iako će biti i epizodnih dobrih uloga. Jedino ne znam gde da strpam "ONOGA" , mislim na glavnog kuvara koju će on ulogu imati?

Mislim da ćemo imati ovaj puta dosta pozitivaca jer negativce već znamoGrin

slavaplana
 Snimanja ce biti sigurno!!!

Danas je u Zaecaru drugi sastanak na temu pravljenja Sveza istocnog dela Srbije!!!

Sve vise udruzenja me zove i trazi da se organizuje POPOVICEVA SMENA nego da se LSS razbije!!!!

Popovica treba smeniti zbog loseg vodjenja LSS i minusa a nije nemoguce da ce se do sledece skupstine VECINA udruzenja opredeliti da se udje u pricu smene po statutu LSS!!!

Njemu mesto vise nije u savezu koji je zarad njega i jos par ljudi u najgoroj situaciji od osnivanja!!!

16.03. je na sastanku CIC u Srbiji postavljeno niz pitanja o nepozivanju LSCS na isti od strane gostiju i samog rukovodstva CIC-a!!!!Pitaju se ljudi gde je TOMICA???

Objasnjeno ima je sta se desava u Srbiji i kako Zoran DR. Popovic radi i nije im se svidelo to nimalo!!!!

Ostaje pitanje organizovati smenu Zorana DR .Popovica na narednoj skupstini jer isti nema kredibilitet da vodi LSS na nacin na koji on to radi!!!

Svaki drugi scenario vodi definitivnom razbijanju LSS a to nije u interesu lovaca i ostalih formiranih SAVEZA !!!

elko
 Da, biće snimanja.
Mora,da bi lovci Srbije videli ko ih i na koji način predstavlja.
Ponovo pokušavaju da anatemišu LSCS, kao da LSCS ruši LSS.Lažu.Ma, mnogo lažu.LSCS neće, nesme ,ne može, da bude deo politike prekomernog trošenja lovačkih para, LSCS neće ljude poput A.Pantelića ( još uvek se vodi krivični postupak , te nesretne godine njegov ld na mesečnom nivou iznosio je oko 256.000,00 dinara ), neće Marka Ticu o kojem u Titelu mogu da kažu tako mnogo lepih reči ( u 2011 godini dotični gospodin koštao je lovce Srbije skoro 1.000.000,00 dinara, to su inače delegati skupštine bez komentara i prihvatili ) a koji sebe smatra zaštitnikom LSS i čuvaocem svete tradicije
( verovatno tradicije življenje na račun lovaca ), neće čoveka koga ne možeš da uhvatiš ni za rep ni za glavu, koji za 15 minuta zaboravi dogovor, neće LSCS Peru Škobića - predsednika NO koji je na najnemoralnji način ušao u NO ispred Istočnog regiona a nalazi se u Beogradskom LR ( pogledati izveštaj o izborima u oba regiona ), koji abolira sve marifetluke rukovodstva LSS, kome nije u interesu da rad LSS bude racionalniji, svrsishodniji i koji na NO štiti sve što je pogubno po lovstvo Srbije ( toleriše troškove knj.usluga, mob.telefona , dnevnica i sl.podvodeći sve to pod termin - to je pravo zastupnika neka on o tome razmišlja ) uz istovremeno huškanje da se sa neistomišljenicima obračunava ne dijalogom već isključenjem, tako bi i on postao još jedan čuvar lovstva Srbije, On - to je sramota.
Neće LSCS Djukića, ako ne znate mnogo o njemu i zašto je u toj grupi pročitajte serijal - Lovačka mafija, možete ga i ukucati preko interneta, nije uspeo da obriše svoju svetlu istoriju.Neće LSCS zorana popovića, on zna zašto, svi znaju zašto, ko nezna neka pogleda u njegove rezultate rada na svim nivoima, a ako on nezna tek onda su u LSCS u pravu.Neće LSCS da otima od lovaca i da ucenjuje,neće da stvara zavisnike od LU, neće da članarine bude u isključivoj funkciji visokih plata u stručnoj slušbi LSS, neće da dočekuje i ispraća te iste kao kumove a da oni nisu ništa uradili u lovstvu Srbije ( ako nisam u pravu neka me demantuju ),Neće LSCS da trpi preglasavanje od onih koji ne finansiraju na način na koji i glasaju, neće i nesme od svojih članova ( 32 LU, 30 gradova, oko 20.000 lovaca - nisu svi platili članarinu LSCS jer ne bi bilo u redu da neko ko je platio LSS ponovo plaća LSCS a videćemo ove i naredne godine ) da prihvati urušavanje lovstva od strane predhodno pomenutih pojedinaca i njhovih satelita.Da li je pravi način postupanje LSCS - jeste, svi znaju da se probalo drugačije ali nije moglo.Predlagali delegati skupštine iz centr.lovnog regiona u 2010 godini 700,00 dinara članarine - SVI ostali usvojili 1000,00 dinara, predlagali u 2011 da svi plaćaju isto ili da LSV ne plaća ništa LSS ali i da ne učevstvuje na glasanju odlučeno LSV 60,00 dinara svi ostali 600,00 dinara a svi glasamo isto ( Ilija Elezović zna gde se našao i kako je gde pričao i obećavao, nije bio neobavešten), u 2009 traženo da se potpisuje peticija oko zaustavljanja ZoDiL, z.popović nije bio za taj predlog , zna on zbog čega - preinvestirao se zoka , mislio da je postao veliki - on veliki, te iste traženo da se pomeri usvajanje Statuta za 1 mesec kako bi se stvorio najširi konsenzus oko usvajanja najvažnijeg akta nije prihvaćeno - usvojen Statut LSS za koji je odmah z.popovć rekao da ga treba menjati - nije Statut ono što se menja svake noći.Mošda jeste za njega.2010 godine usvojena inicijativa o formiranju regionalnog saveza, ti isti pomislili - Oni da formiraju, gegule, nedonoščad i sl. nisu shvatili kao što i sada ne shvataju da se lovci Srbije bude.A kada se dovoljan broj probudi predhodno pomenuti neće moći ni da love a kamoli da i odlučuju.Istorija ne prašta.
Sprema se sajam lova u Kragujevcu u maju.
Da ste svi dobrodošli, bićete dragi gosti Meteor Stlia, grada Kragujevca i naravno Lovačkog saveza Centralne Srbije.

slavaplana
 Mapet Sou=Skupstina LSS!!!ROFL

Lala
 Au bre šumadinci, mnogo ste ljuti! U dosta stvari imate pravo, nije dobro ovo kako se radi. Vodite računa, da se sačuva LSS - ni jedno ime, ni jedna osoba nije sinonim za LSS. Ljudi su prolazni i zamenljivi.
U vezi članarine (uvek su pare u pitanju) podsećam kolege na one stenograme sa UO LSS, od prošle godine (odnose se stenogrami valjda na kraj 2010.), kada je odlučivano o visini članarine za 2011., i kada je tadašnji predsednik LSV Beuković unapred najavio ( još pre odluke skupštine LSV) da će vojvodjani plaćati 1000 dinara po lovcu za LSV, iako su svi ostali bili na cifri od 600 dinara. Pa posle ispalo da od tih 1000 dinara, samo 60 ide za LSS, ko je to dozvolio, kako se to desilo? Nemam pojma! Još tada sam napisao da mi se čini da LSV ide putem osamostaljenja - to je pre par nedelja na skupštini osnaženo zahtevom za prijem u CIC, i pravljenjem još veće razlike u članarini, raspon od 300 (LSCS), 600 (LSS) do 1400 (LSV). Zašto se onda niko nije našao da pita, kako je moguće da u okviru jednog nacionalnog saveza (LSS), članovi iz različitih područja imaju različite članarine? Ili je to neko pitao, a ja nisam našao taj podatak? Gde u Statutu ima taj član, koji to omogućava - različitu članarinu? Zašto Popović, kao predsednik, nije tada reagovao? Ja mislim, da je to zbog vojvodjanskih glasova u skupštini LSS!! Glasovi, koji su ga doveli na to mesto! Čista matematika. A principijelnost, statut i ostale marginalne stvari padaju, pred tom matematikom - 'majstor' ga je preveslao još onog momenta, kada mu je pomogao da postane predsednik! Ostalo je sve stvar tehnike.
U tom smislu, ljudi u LSCS treba da vode računa, da ako budu priznati i prihvaćeni u LSS, onda po sadašnjim statutarnim rešenjima, koliko ja razumem, moraće i svoju članarinu da prilagode onoj koju donese LSS. Mislite o tome.
O platama: setite se, da je do pre godinu-dve podatak o visini zarada u savezu bio tabu tema! Oni koji su te podatke znali, nisu saopštavali, bilo je pozivanja i na nekakvu službenu tajnu, sećate se? Dreka velika bi nastala, ako bi se neko samo usudio da pita za plate!!! Mi smo pitali, i to ohoho puta! A pitali smo i za plate u LSV!!! Pa posle odjednom službena tajna prestala da bude tajna, kada je pritisak postao prevelik. E pa, ja nemam nameru da prestanem da pitam, imam puno pravo na to, i svoje pravo kao člana saveza ću i da koristim. Kao što izvršavam svoje obaveze, tako hoću i svoja prava.
Treba postavljati pitanja, i tražiti odgovore. Delegati koji nemušto odsede par sati na skupštini, izigravajući ne znam ni ja šta, sve čekajući gratis ručak, piće i kuloarske priče, treba lepo da se zahvale na poverenju (ili da im se LU zahvali na trudu), i da lepo na skupštinu odu oni, koji će znati da pitaju (sebe izuzimam, ja pitam na Srbijalov). Skupština je vrhovni organ saveza, i tu treba rešiti problem. Ako su problem par ljudi, onda sklonite par ljudi. Ali ja ne mislim da je problem samo personalni - on je i sistemski, organizacioni i statutarni. Klimoglavci i dvoprstaši upropastiše stvar, a ne pojedinac! Ni Popović, ni Tica, niko drugi pojedinačno; što kaže Balašević: 'krivi smo mi koji smo ćutali'!
Ja situaciju u savezima vidim kao skroz naopačke postavljenu: umesto da organi saveza polažu račune skupštini, došli smo do tačke, da skupština služi samo da bi aminovala, bez puno talasanja, ono što par ljudi naumi! Pa bre, jesam li ja lud, ili neko hoće da me pravi ludim?
A sad je postao i finansijski problem - nema više love kao nekad, mora da se steže kaiš, a to sadašnja garnitura izgleda da ili ne ume, ili neće. Jel se tako ponašaju i kad troše svoje pare? Ili samo hajče kad je u pitanju novac saveza? Setite se onog predloga uskladjivanja zarada u LSS sa platama državnih činovnika, i onih koeficijenata - to mi je bio vrh vrhova.
Ja tako vidim stvari. I tom smislu potpuno podržavam LSCS u ovom slučaju, kao i sve ostale delegate skupštine, koji nemaju nameru da samo belo gledaju, i dižu dva prsta kada im se kaže.

DakiNS

slavaplana kaže:
Mapet Sou=Skupstina LSS!!!ROFL

Nemoj ti meni Mapet Šou po tome ispada smo Lala i ja ona dva matorca sa balkona.HaHaHa

DakiNS
 Sve nešto čitam ove upise i razmišljam. Razmišljam o sebičnosti tih individua,izgleda da im niko nije objasnio da svet nije stvoren (pa ni LSS ) zbog njih i da su izabrani da vode Lss smatrajući da su za to sposobni. Kod negativnih rezultata kakvi su njihovi, u stvari katastrofalni bilo bi u najmanju ruku za očekivati da odu sami, a ne da se još dodatno blamiraju kada ih budu izbacivali , želeo bih da ih izbacuje Siniša Mihajlović , da što dalje odlete.Ni jednoj individui ne bih dozvolio da ostane jer nije samo greška dotičnog DR nego kompletne ekipe koja je u najmanju ruku, moralno bila obavezna da ga spreči, a oni se ne samo pridružili negi izgleda i prednjačili. Kada nam se vrati Atila iz Kandahara verujem da ćemo opet čitati Andrića ili neku pričicu kao iz 1001 noći. Toliko mi je smešno to lažno moralisanje i čak šta više držanje pridike i skrivene pretnje od ljudi koji više se ni u ogledalu ne prepoznaju. Nestali im obrazi!

zoranp
 ..bravo DakiB), pa nema tu zezanja ovaj ili onaj..nisam hteo da pišem, jer sam odavno svje mišljenje rekao...još su ZOO teka i kompanija zacrnili LSS, a ostali su kao stručnjaci i dalje u istome...ma sve treba van i gotovo!!...dajmo nove ljude, mlade i obrazovane, a na koje će moći uticati široka lovačka javnost, ane ove tajkune koji vladaju i od nikoga ne zaziru!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

chaki
 Vazno je samo da se i No 1 oglasio i da trazi zajednicki nastup hehehe. E blago njemu da mi je njegova glava na mesec dana da se kao covek odmorim

A mozda ce i on kao vlasnika radija i televizije da medijski isprati dogadjaj hehehe fale mu samo zvezde granda da bude jaci od ruzicaste
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,454 posete www.srbijalov.com