NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
|
Lala |
Objavljen 17.03.2012. 23:42
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ispratiće sve 'No1', i oštro istupiti, do prve donacije! Ispitivanje zakonitosti... Mila majko!!!
Kad on njima podvikne... Kad im zapreti...
Otkud samo odjednom taj zaokret? Da nema to neke veze sa dešavanjima u LSV, oko informisanja, u zadnih 10-ak dana? Znam ja puno toga, ali ne delim baš sve...
Prosto mi krivo kad napišem nešto, pa onda u nekim diskusijama u organima saveza pročitam svoje rečenice, ili recimo u otvorenom pismu vidim svoja ramišljanja napisana pre mesec dana - dodje mi da plačem.
Tuga me spopadne, majke mi...
Evo im, nek uzimaju, ima brat Lala ideja, nek koriste kao svoje, baš me briga, samo da od toga bude nek vajde za lovce, a ne samo za pojedince - sve mi se čini da je ipak ovo drugo u pitanju.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 17.03.2012. 23:54
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ja sve nešto mislim da je to glavni kuvar zakuvao a No 1. je samo sredstvo , odluke nisu predsednikove a odgovore može dati i potpredsednik međutim njega ne bi ni za živu glavu pomenuo.Čorba Čorba
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
chaki |
Objavljen 18.03.2012. 00:02
|
Veteran
Upisa: 603
Pristupio: 12.08.2009. 11:52
|
Ma kuvar je cudo i kad god se nesto novo javi na sceni pozorista LSS i LSV ovaj No1 proviri ki detlic iz rupe i krene da se javlja
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 18.03.2012. 08:32
|
Veteran
Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
Nikako da shvatim razloge ogromnog interesovanja predsednika LSS, Popović dr. Zorana, za ishod jučerašnje sednice Skupštine lovačkog udruženja iz Vlasotinca.
Razumeo bih da je mobilnim pozvao predsednika udruženja i poželeo mu uspešan rad. Ali zvanje delegata udruženja za Skupštinu LSS u sred sednice, u meni budi odredjene sumnje. Možda je taj poziv bio slučajan a možda se radi o odredjenim preporukama i instrukcijama, ko bi ga znao.
Ukoliko se radi o preporukama i instrukcijama, koristim priliku da predsednika LSS javno obavestim kakav je stav zauzela Skupština ovog udruženja po pitanju članstva u više lovačke saveze.
Predlog Upravnog odbora udruženja da i dalje budemo članovi LSS sa finansiranjem samo opštih poslova u iznosu od 200 dinara po članu, nije prošao.
Doneta je odluka da ovo udruženje može biti član samo onog saveza koji je u najboljem interesu članova udruženja.
To znači da će se sa donošenjem konačne odluke po tom pitanju sačekati do trenutka kada se sada "zamućena voda" dovoljno izbistri.
Do tog trenutka nam ostaje na raspolaganju samo jedna mogućnost. Ugovor sa ministarstvom, izrada planske dokumentacije u samostalnoj režiji ili na tržištu, pa šta nam bog da.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 18.03.2012. 08:52
|
Lovčina
Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Mnoga udruzenja nece dati ni 200din!!Zovu se delegati na veliko a smena je gotovo neminovna jer je LSS u HAOSU!!!!
Zovu i one koje nikada nisu zvali !!!! Jug Srbije je KOREKTNO i uvek medju prvima placao clanarinu LSS!!!Drago mi je da ste shvatili da to sto placate moze da se plati i jeftinije i bolje odradi!!!!Uporiste LSS je uvek bilo u delegatima iz Vojvodine i Jugu Srbije koji su kao JEDAn velicali i glasali Za preglasavajuci Centralnu Srbiju sa svojim delegatima!!!Kosovo je takodje uvek na nivou zadatka!!!
Ako Zoran DR. Popovic ostane na celu i posle ovakvih rezultata u LSS ja se nesto razmisljam kakve to rezultate imaju ovi delegati koji ga podrzavaju u svojim udruzenjuma???Sta tek oni rade i kakvi su njihovi minusi ????Kako podrzati ovoliki nerad i trosenje neceg sto nije naplaceno ili zaradjeno???
Ovo je Srbija jos uvek i ovde moze sve!!!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 18.03.2012. 09:05
|
Lovčina
|
Delegata iz Velike Plane nemorate da zovete jer Djordje Donic predsednik udruzenja ima minus u kasi oko 400.000din,placenu stetu od 810.000din i blokiran racun udruzenja ali on SIGURNo glasa za Zorana DR. Popovica jer misli jos uvek da LSS pusta kisu!!!! |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 18.03.2012. 16:22
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
znači kandidat za sledećeg predsednika,vidiš da dečko trenira na LU ,a šta bi taj tek radio u LSS
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 18.03.2012. 20:08
|
Moderator
|
Gedza66 kaže:
Doneta je odluka da ovo udruženje može biti član samo onog saveza koji je u najboljem interesu članova udruženja.
To znači da će se sa donošenjem konačne odluke po tom pitanju sačekati do trenutka kada se sada "zamućena voda" dovoljno izbistri.
Dakle, vi nemate nameru da, dok se ne rasčisti situacija, platite članarinu bilo kome... Ostaje pitanje, da li ćete učestvovati u nastavku sednice skupštine LSS, i kako ćete glasati, ako učestvujete.
Obzirom na popriličan broj lovaca članova vašeg LU (oko 600, čini mi se), to je lepa opomena svima, da se ne igraju.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 18.03.2012. 21:09
|
Lovčina
|
Tako treba !!!!
Toga ce biti sve vise!!!!
Da znaju ljudi sta placaju , koliko i kome!!!! |
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 18.03.2012. 23:02
|
Član
Upisa: 121
Pristupio: 16.02.2011. 17:15
|
Jete mi iz Vlasotince smo na senici Skupstine doneli takvu odluku kao sto je reko Gedza66 ali neznam ko će da nam potpise G.P.G. do sada je to radio L.S.S.da li tu može da nastane problem za nase L.U. a i ugovor sa L.S.S.nam je isteko prosle godine Septembra meseca. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.03.2012. 08:28
|
Lovčina
|
Nemojte da produzavate ugovor na deset godina koji nudi Jelen d.o.o. bolje platite g.p.g. i to ce vas kostati oko 50.000din.
Nazovi LSCS u Kragujevcu pa se raspitaj oko toga!!!U Kragujevcu za 300din clanarine na godisnjem nivou bez ugovora imas G.p.G. LPO za DJABE i osiguranje lovaca!!!Sledece godine ako neces da budes clan nemoras neplatis clanarinu i tu nema vacarenja !!!Sta ko nudi platis jedne godine sledece ako neces nikom nista i idemo dalje!!!Nazovi LSCS p a se raspitajmalo!!!Za te pare neces naci nigde jeftinije sobzirom da je LPO oko 100.000din + G.P.G oko 50.000din a izracunaj koliko je to po lovcu i sta dobijas a sta ne kad platis clanarinu LSCS???? |
|
|
|
punisher |
Objavljen 19.03.2012. 09:16
|
Veteran
Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Aaa Slavo ti kao neki komercijalista "na terenu". Samo ti fali Škoda Fabija u ratničkim bojama LSCS pa po Srbiji da špartaš
A šta misliš da pitaš ove iz LSS da Vam daju jednu na ugovor o zakupu. Njima i onako uskoro više neće trebati
A ugovor obavezno da radi "Jelen" D.o.o i Vlada pravnik kao garant dobro sačinjenog ugovora
Šalu na stranu rekao sam već da imate dobru osnovu, korektno istupate i to mnoge od gospode "boli" jer sve više ljudi koristi internet i sve više ljudi dobija objektivnu sliku o stanju lovstva.
Pamet u glavu, manje trgovine sa ekipom iz LSS i LSV i doope uza zid. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 19.03.2012. 13:17
|
Moderator
|
Pa, polako se kristališu neke razlike u ponudi, za izradu planskih dokumenata: ranije smo pomenuli Vojvodinašume, i njihov cenovnik, pa evo sad Slava iznosi informaciju o cenama za dokumenta koja radi LSCS, Vojvodjanski lovac je pre nekoliko meseci izbacio svoje cene, Jelen LSS to još nije uradio (moraće i oni, nema potpisa na nevidjeno).
Svako će moći da sam izračuna šta mu se više isplati; koliko ja vidim, mala LU (sa malo članova) će možda i imati matematiku da potpisuju neke dugoročne ugovore, ali velika LU mislim da neće naći računicu da to rade!
Malo sam računao, pa ako je moja računica tačna, maltene da se ne isplati nekom LU, koje ima 200 članova ili više, da plaća članarinu savezu, a da potpiše neki ugovor na 5 ili 10 godina. Bolje je onda (jeftinije), kad se gleda dugoročno, da izradu planskih dokumenata poveri nekom na tržištu. Lovna osnova se radi na period od 10 godina, a to je najveća stavka.
Ostaje otvoreno pitanje upravnika lovišta - tu će biti problema, jer, koliko znam, nema dovoljno kadrova.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.03.2012. 13:37
|
Lovčina
|
Videcete reakcije kad LSCS posalje dopise udruzenjima iz Vojvodine sta sve nudimo za svoju clanarinu!!!
Sta fali da neko udruzenje iz Vojvodine zarad sitnih para bude clan i kod nas????
Mi se ne bunimo ni da lSV posalje svoje dopise nasim udruzenjima i clanovima mozda neko prihvati da plati 1.400din umesto 300din!!!
Sta znas???? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 19.03.2012. 13:53
|
Moderator
|
Ne fali ništa, Slavo, svako ima pravo da bira da li će nekgde biti član, ili neće uopšte biti član nekog saveza.
Ja mislim da LSS debelo kasni sa iznošenjem svoje ponude za članstvo - Ćeranić je nešto pokušao sa onim cirkularnim pismom, ali to je nedovoljno definisano - nema cenovnika!
A zašto nema cenovnika, to bi trebalo da kaže osnivač firme Jelen LSS.
Fakat je da je članarina u LSCS najniža. Ako se ne varam, oko 30 LU je podržalo LSCS, ne znam koliko je njih uplatilo članarinu, i time steklo pravo na besplatna planska dokumenta. U svakom slučaju, vaša stručna služba će, izgleda, imati pune ruke posla! Možda uskoro budete morali da zaposlite još jednog čoveka da radi, da ne bi imali zagušenje. Ne zezam se. Sve zavisi od toga, koliko lovišta vaših članova će imati promenjene granice, a samim tim morati i da ponovo rade LPO. Za GPGL svakako mora da se radi.
Pa još ako vam dodju kao novi članovi neka druga LU, kad procene da im se finansijski isplati, eto gužve.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.03.2012. 14:12
|
Lovčina
|
Bice posla a i novih clanova!!! |
|
|
|
paninm |
Objavljen 19.03.2012. 14:52
|
Stari član
Upisa: 347
Pristupio: 29.11.2010. 11:56
|
Lala kaže:
Pa, polako se kristališu neke razlike u ponudi, za izradu planskih dokumenata: ranije smo pomenuli Vojvodinašume, i njihov cenovnik, pa evo sad Slava iznosi informaciju o cenama za dokumenta koja radi LSCS, Vojvodjanski lovac je pre nekoliko meseci izbacio svoje cene, Jelen LSS to još nije uradio (moraće i oni, nema potpisa na nevidjeno).
Svako će moći da sam izračuna šta mu se više isplati; koliko ja vidim, mala LU (sa malo članova) će možda i imati matematiku da potpisuju neke dugoročne ugovore, ali velika LU mislim da neće naći računicu da to rade!
Malo sam računao, pa ako je moja računica tačna, maltene da se ne isplati nekom LU, koje ima 200 članova ili više, da plaća članarinu savezu, a da potpiše neki ugovor na 5 ili 10 godina. Bolje je onda (jeftinije), kad se gleda dugoročno, da izradu planskih dokumenata poveri nekom na tržištu. Lovna osnova se radi na period od 10 godina, a to je najveća stavka.
Ostaje otvoreno pitanje upravnika lovišta - tu će biti problema, jer, koliko znam, nema dovoljno kadrova.
Pa po ovome kad stavis da izracunas na papir,moje ,jos aktivno udruzenje koje broji oko 850-900 lovaca, uplatice clanarinu LSV 1260000 dinara. Sad ako vi kazete da je GPG i Lovna osnova oko 150000 dinara, stvarno se isplati da ti neka druga strana radi bez ikakvih drugih obaveza,nego da si vezan da placas skoro 10 puta vise.
Ispada da svako udruzenje koje broji 1000 clanova ,nema uopste potrebe da placa clanarinu,jer sa tim novcima moze da pokrije i GPG i LO,i osiguranje,i da cak isplati nekoliko meseci platu Lovocuvaru i Lovniku. To bi dosta smanjilo osnovnu clanarinu,koje clanovi placaju udruzenju.
Pa cak i udruzenje koje broji 250 clanova ,i njima bi se isplatilo da im neko drugi pravi GPG i LO,jer bi ustedeli.
Jednostavno kad stavis sve na papir, za te pare koje dajes,savez sve vise gubi smisao. |
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 19.03.2012. 15:01
|
Član
Upisa: 121
Pristupio: 16.02.2011. 17:15
|
Inicijativni odbor LS Jugoistocna Srbija se sastao kao sto znate u Leskovac zakazana je i osnivačka Skupstina u Surdulicu sad je sve na organizacioni odbor,kolko sam ja upućen da ima oko 25.udruženja zainteresovanih za saradnju sa novoformiranim savezom otprilike vise od 1o.ooo lovaca. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.03.2012. 17:27
|
Lovčina
|
Pozdravljam !!!!!Kako ce te to Popovic DR. Zoranu da saopstite???? |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.03.2012. 17:29
|
Lovčina
|
Matematika je jasna !!!A i trziste ce diktirati cenu !!!!
Ovo do sada su LSS i LSV imali MONOPOL na izradu istih !!!!
Pocinje trzisna utakmica ko da jeftiniju ponudu!!POSTENO!!!! |
|
|