Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
slavaplana
 Jer su POPOVIC i TICA ostali na rucku???Jaooo

bogoljub
 To se podrazumeva.Ako su neistomišljenici ipak ljudi smo domaćini red je ponuditi i neprijatelje da pojedu i popiju,a ne naše možda bivše prijatelje.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

DakiNS
 Rekao ja odmah : Došli su po harač a klopa je gratis. Kako kaže narod :Mukte je i .ovno slatkoSad
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 U svim ovim dosadašnjim zbivanjima oko saveza, sastanaka, rasprava, pa i svadja, gde otprilike svi iz lovstva gube, jedini siguran dobitnik je restoran LU iz Futoga! Grin
Za kratko vreme, nekoliko velikih sastanaka je održano u sali tog restorana, pa samo da su kiselu vodu prodavali, fin promet bi napravili.
Sala jeste velika, jeste solidno uredjena (ne prebogato) u lovačkom stilu, a ima i poseban deo za vidjenije domaćine i goste, da se odvoje od manje vidjenih, posle sastanka, i da se na miru okrepe. Mada, ja to ne bih praktikovao da sam na njihovom mestu, ipak mislim da je normalnije da svi budu zajedno, ali eto, ne mislimo svi isto.
To mi je palo na pamet prošli put kad sam bio (kada su dodeljivane licence); pomislio sam da li se i u lovu 'vidjeniji' odvajaju od ostalih za vreme lovačkog doručka, ili pauze u lovu?
Kako lako čovek sklizne u neki prikriveni elitizam, često ni ne pomišljajući kako to deluje onima koji to gledaju sa strane. A ljudi kao ljudi, vide, pa i komentarišu, čuo ja svojim ušima.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

elko
 E moj Lalo, po starinski druže.

Kako te kolevka zaljulja tako te motika zakopa.
I za elitizam treba imati obraz pa se odvojiti od dojučerašnjih drugova, prijatelja.
Ponekad pomislim da se ljudi sa tim rađaju, neko sluga a neko gospodar a znam da nisam u pravu.Mi sami pravimo i sluge i gospodare.Dodvorice i pridvorice, ulizice , e pokojni Branko Ćopiću.
Satira je najrazvijenija kod Srba jer smo skloni da se smejemo sami sebi.
Mi smo napravili i zorana i ticu,pera,djukića i slične.
Mi smo im dozvolili da sede odvojeno, za svoja dela ih nagradili statusom Kuma, a oni jad a i deo i lovaca koj im aplaudiraju.
Kako reče neki kolega na forumu a to je najveća istina, susreti, rukovanja i njihvo prisustvo prepričavani su kao najveće lovačko dostignuće.
E moj druže Lalo.

Lala
 Evo, da pomognem malo kolegama koji su voljni da pišu i da malo urade nešto: raspitajte se kakav je to sastanak bio u petak, 13.07., u Futogu (taj Futog baš postao centar zbivanja, otkud to? ;)), ko je bio sve tamo, i o čemu se raspravljalo.
Raspitajte se naročito kakvi su predlozi tamo padali, od kojih neki (na svu sreću) izgleda nisu usvojeni.
Ne moram ja sve da radim. Pitajte svoje upravnike lovišta, ili predsednike, ako su bili tamo. Moraju da vam kažu. Pa podelite saznanja ovde.
Nemojte mene pitati; imate svoje ljude koji su bili (ili su trebali da budu) tamo na sastanku.

DakiNS
 Žalosno je to što neki ljudi pre podne lažu sebe a popodne ceo svet.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

stane
 Pa oni nisu normalni, kud bas petak trinaesti. Ko god da je bio na tom sastanku i kakve god odluke donosili, ne moze biti nista dobro, niti u ineresu clanstva.
Previse ljudi koji ucestvuju u radu organa LSVa su ustvari najodgovorniji za demontazu LSSa, demontazu udruzenja, i nosioci su svih onih negativnih tendencija koje danas potresaju lovstvo ove zemlje.
Previse je nemoralnih tamo, cast izuzetcima.

Lala

Lala kaže:
Evo, da pomognem malo kolegama koji su voljni da pišu i da malo urade nešto: raspitajte se kakav je to sastanak bio u petak, 13.07., u Futogu (taj Futog baš postao centar zbivanja, otkud to? ;)), ko je bio sve tamo, i o čemu se raspravljalo.
Raspitajte se naročito kakvi su predlozi tamo padali, od kojih neki (na svu sreću) izgleda nisu usvojeni.
Ne moram ja sve da radim. Pitajte svoje upravnike lovišta, ili predsednike, ako su bili tamo. Moraju da vam kažu. Pa podelite saznanja ovde.
Nemojte mene pitati; imate svoje ljude koji su bili (ili su trebali da budu) tamo na sastanku.

Nema šta, reakcija je usledila, ne znam da li zbog ovog mog upisa, ili su ljudi zvali LSV da se raspituju pa ih naterali da se oglase, nebitno; barem znam da reaguju kada ih 'podsetimo' da treba da informišu! ;)
Bitno je da je LSV na svom sajtu danas postavio sledeću informaciju o tom sastanku u Futogu:

'Vesti i događaji>
OBAVEŠTENJE ZA SVA LU SA TERITORIJE AP VOJVODINE
posted 18 minutes ago by Lovački Savez Vojvodine Vojvodine

Na sastanku radne grupe održane 13.07.2012. godine kojoj su prisustvovali predstavnici MPTŠV i PSPVŠ dogovoreno je da se uputi informacija svim LU sa teritorije AP Vojvodine. Upustvo se odnosi na primenu Pravilnika o gazdovanju lovištem koje će biti uradjeno u najskorijem roku za LU sa teritorije AP Vojvodine te prema tome sva dosadašnja upustva koja su objavljena su neprimenjiva i po njima ne treba postupati.'

Ako ja dobro kapiram, ova 'sva dosadašnja uputstva koja su neprimenljiva' se odnose možda i na ono uputstvo koje je objavio LSS na svom sajtu, pa ga izgleda uklonio naknadno? Grin

Gedza66

Lala kaže:

Lala kaže:

Nema šta, reakcija je usledila, ne znam da li zbog ovog mog upisa, ili su ljudi zvali LSV da se raspituju pa ih naterali da se oglase, nebitno; barem znam da reaguju kada ih 'podsetimo' da treba da informišu! ;)
Bitno je da je LSV na svom sajtu danas postavio sledeću informaciju o tom sastanku u Futogu:

'Vesti i događaji>
OBAVEŠTENJE ZA SVA LU SA TERITORIJE AP VOJVODINE
posted 18 minutes ago by Lovački Savez Vojvodine Vojvodine

Na sastanku radne grupe održane 13.07.2012. godine kojoj su prisustvovali predstavnici MPTŠV i PSPVŠ dogovoreno je da se uputi informacija svim LU sa teritorije AP Vojvodine. Upustvo se odnosi na primenu Pravilnika o gazdovanju lovištem koje će biti uradjeno u najskorijem roku za LU sa teritorije AP Vojvodine te prema tome sva dosadašnja upustva koja su objavljena su neprimenjiva i po njima ne treba postupati.'

Ako ja dobro kapiram, ova 'sva dosadašnja uputstva koja su neprimenljiva' se odnose možda i na ono uputstvo koje je objavio LSS na svom sajtu, pa ga izgleda uklonio naknadno? Grin

Uputstvo za primenu Pravilnika o gazdovanju lovištem!?

Lalo o kom ili čijem Pravilniku o gazdovanju lovištem će u najskorijem roku biti urađeno Uputstvo za primenu? Mora da sam propustio taj najbitniji Pravilnik i kako se sa istim mogu upoznati?Glavu o zidGlavu o zidGlavu o zid
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Cadara
 Naša upravnica je bila na tom sastanku ali je na godišnjem odmoru naredne 2 nedelje tako da nemam pojma šta se dešavalo.
Znam samo da je u Futogu bio sastanak u vezi pravilnika o gazdovanju lovištem koje treba da donese svako LU i prilagodi specifičnostima svoga lovišta.
Svojevremeno je na sajtu LSS-a bio objavljen ''kostur'' pravilnika o gazdovanju lovištem kako bi se olakšalo Komisijama za pravna i organizaciona pitanja koje imaju sva LU za donošenje ovog pravilnika.
Znam da je traženo da se na primer uvedu lovni dani: znači na primer ponedeljkom, sredom i petkom bio bi zabranjen svaki vid lova a utorkom, četvrtkom i danima vikenda bi bilo samo dozvoljeno. Takav predlog je bio čak i na upravnom odboru našeg LU gde je to odbačeno, ali ako se usvoji predlog na najvišem nivou onda će to biti obavezujuće za sva LU, zatim problem oko dozvola za lov, lovci na primer u LUG Zrenjanin moraju svaki dan da dolaze u kancelarije udruženja da izvade dozvolu za lov koja je izdata za jedan dan a na primer udaljeni su od grada i po više od 40km u jednom pravcu , pa tu istu dozvolu u roku od 24h da vrate sa izveštajem, traži se da predsednici lovačkih društava imaju ovlašćenje da izdaju dozvolu za lov sitne divljači i lisice i šakala, ukinuta je ona preporuka o važenju dozvole za lov 7 dana, same dozvole za lov su nepraktične i treba ih menjati i na tome se radi itd, itd...
U principu toliko je birokratije i papirologije da jednostavno biste lakše zakazali prijem kod predsednika republike nego li dobili dozvolu za lov, da o drugim stvarima o neprimenjivosti delova Zakona i pravilnika koji su doneti i ne govorimo.
Ako bi se striktno pridržavali Zakona o divljači i lovu i donešenih pravilnika ni jedno LU u Vojvodini maltene ne bi smelo da vrši lov niti bi lovci mogli ići u lov.
Ako neko zna o čemu se raspravljalo tog petka 13.-og neka napiše da znamo svi....

huntinggirl1
 to je to otprilike,
sve će to biti ok,
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Sremac75
 Juče sam ceo dan štucao....
Ko li me je spominjao....Hmmm
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

Sremac75 kaže:
Juče sam ceo dan štucao....
Ko li me je spominjao....Hmmm

Kakva slučajnost, Morski Čoveče!?
I meni se to isto dešavalo juče, štucam, nikako da prestanem! Jedva popodne prestadoh...

Lala
 Za subotu je, u okviru sajma lova i ribolova LORIST, predvidjeno održavanje stručnog predavanja.
Suorganizatori predavanja su Pokr. sekretarijat za poljoprivredu i LSV. Koliko saznajem, predavači su Miloš Beuković (zamenik predsednika LSV) i Milenko Zeremski (direktor privrednog društva 'Vojvodjanski lovac' doo). Nema saznanja da li su predvidjeni honorari za predavače.
Upadljiv mi je izostanak Lovačke komore iz organizacije predavanja, obzirom da oni (komora) vode struku u lovstvu. Takodje, nema predstavnika Ministarstva, iako su baš sa njima, koliko znam, u Futogu vodjeni neki razgovori, vezano za primenu zakona i pravilnike, pa su bili prisutni i pojedini upravnici lovišta.

Teme predavanja (citiram):
1. Primena zakona i pravilnika o lovstvu i divljači
2. Predlog cenovnika za narednu lovnu sezonu

Ne sumnjam da bi se o primeni ZODL moglo štošta reći, naročito kada se govori o ustanovljenju i dodeli lovišta u Vojvodini - da li je baš sve radjeno kako treba, i da li se radi kako treba, ili će se zaobići ovo malo škakljivo pitanje? Moglo bi se postaviti i pitanje, naročito direktoru Vojv. lovca, da li je ta renomirana firma, koja je dekretom (odlukom UO LSV) dobila posao izrade planskih dokumenata za sva LU članove LSV, izvršila sve poslove koje je trebala, u vezi izrade planskih dokumenata za novoustanovljena lovišta (lovne osnove)? Usluge firme Vojvodjanski lovac ne podležu izgleda zakonima tržišta, ili konkurenciji, valjda je UO LSV prilikom odlučivanja imao i neke druge ponude, ili nije? Ili ih nije ni tražio? Da podsetim, u okviru članarine za LSV koju plaća svaki lovac u Vojvodini, je predvidjen deo kojim je plaćena izrada planskih dokumenata (GPGL i lovne osnove). Taj deo je ako se dobro sećam oko 300 dinara po lovcu. Koliko ja znam, možda grešim, ali ima dosta novih lovišta u Vojvodini, u kojima LO nije uradjena!? Da li će ta informacija biti iznesena na predavanju? Uradjen je GPGL, ali ne znam kako je moguće raditi GPGL bez lovne osnove, a još manje znam kako je moguće izvoditi lov bez tog dokumenta? Dobro, ne mogu ja sve da znam, ima stručnijih i sposobnijih od mene, možda je to i moguće, samo ja nisam u toku. Znam samo, da je do kraja godine ostalo nekoliko meseci, da uskoro pristiže plaćanje nove članarine za LSV, pa se pitam i brinem, da li će tim Vojvodjanskog lovca, uspeti da uradi preuzete poslove, i šta će se desiti, ako to ne bude uradjeno? Ima li predvidjenih penala za neizvršenje preuzetih poslova i kašnjenje? I još se pitam, da li će i u sledećoj godini opet biti plaćanja usluga VL, za izradu planskih dokumenata? Koliko puta treba da se plati, jednom, ili više puta, da bi posao bio obavljen? (podsećam da se lovna osnova radi jednom u 10 godina, a godišnji plan gazdovanja lovištem - GPGL, se radi svake godine. Uporedite cenovnik VL za izradu dokumenata, i uporedite sa iznosom koji platite kroz članarinu za vaše lovce članove).

Dalje, ne vidim šta se u trenutnoj situaciji može komentarisati vezano za lovstvo u Vojvodini, imajući u vidu odluku Ustavnog suda Srbije, u vezi ustavnosti omnibus zakona kojim su prenete ingerencije na pokrajine, izmedju ostalog i u oblasti lovstva. Galimatijas koji je sada nastao, posle više godina primene tih osporenih zakona, tek treba da se razreši, a to je stvar visoke politike i odluka - lovci po tom pitanju mogu samo da čekaju razrešenje problema. Presudnu reč će imati vodeći ljudi ove zemlje.

Posebno mi upalo u oči tačka 2. predavanja, u vezi cenovnika. Ne piše da li se radi o cenovniku odstrela divljači i usluga koje pružaju LU korisnici lovišta, ili se radi o cenovniku usluga Vojvodjanskog lovca? Ja sam u velikoj dilemi!
Ako se radi o cenovniku odstrela i usluga, podsećam da je svako LU koje je na konkursu dobilo lovište i divljač na korišćenje i gazdovanje, slobodno da u skladu sa svojim odlukama i svojim interesima formira svoj cenovnik. Ne piše u pozivu, ko je predlagač cenovnika: da li je to PSPŠV ili LSV? U oba slučaja, ko god da je predlagač, cenovnik nije obavezan za LU, ali možda može da posluži kao osnova za izradu cenovnika po LU. Malo mi je neadekvatno, da svako LU ima isti cenovnik; nije situacija u svakom lovištu ista, nisu po LU svugde iste okolnosti, pa ne mislim da bi moglo da se ide sa istom cenom. Treba izraditi cenovnik za svako LU i svako lovište, uvažavajući specifičnosti lovišta, brojnost divljači, trenutnu situaciju na tržištu komercijalnog lova itd. Ali imajući u vidu inertnost, lenjost, neznanje i bezvoljnost jednog dobrog broja uprava LU, ne bih se iznenadio da samo primene cenovnik koji neko drugi formira - što bi oni lupali glavu o tome koliko će šta naplaćivati, najlakše je uzeti nešto što neko drugi napravi, pa nakalemiti na svoje lovište, makar bilo i neadekvatno! Bitno je da zadovolje formu, a ko te pita za suštinu.
Ovim upisom sam nesvesno napravio lepu reklamu za planirano predavanje, obzirom da gospoda iz LSV nisu u stanju da svoj sajt pune informacijama, pa ni informacijom o aktivnostima LSV u vezi sajma LORIST, niti ima informacije na sajtu, o održavanju ovog predavanja - to bi onda bio javni poziv za zainteresovane, možda se boje velike gužve? Tako, eto, izgleda da će se većina lovaca informisati kako zna i ume, pa i preko našeg foruma.
Za ovu reklamu očekujem makar kafu da dobijem kad budem svratio do štanda LSV na sajmu! Grin

Obzirom da se za predavanje šalju pozivi na adrese LU, i da se pozivaju upravnici lovišta i lovočuvari, a ja nisam ni jedno ni drugo, neću ići, pošto sam naučen da nepozvan ne idem nigde; ne mislim da ću čuti bog-zna-šta novo, što već ne znam. Sigurno je da ima dosta ljudi koji se bave stručnim poslovima po lovištu, kojima možda treba ovo, meni lično mislim da nije potrebno. Da je to neki forum, ili tribina, pa da se može diskutovati, postavljati pitanja i tražiti neka pojašnjenja nedoumica, možda bih i otišao, ali da slušam predavanje, neka, hvala. A jel posle predavanja ide propitivanje, ili kontrolni zadatak? Grin
Valjda će izveštaj sa predavanja naći mesto na sajtu LSV, ili, ako glodur S.P., kao autonomni urednik, jelte, i kao verziran u problematiku, bude raspoložen pa ga napiše (izveštaj) i objavi u glasilu LSV, možda će moći i da se pročita šta se dešavalo, u stručnom smislu.
Uostalom, baš za subotu je najavljen dolazak na sajam velikog broja forumaša iz cele Srbije, ja kao novosadjanin-domaćin, i administrator ovog portala, osećam obavezu da se vidim sa svima njima, već mi je 'zaprećeno' da se ne igram, i da obavezno budem u 'sačekuši' u kafiću na sajmu! Grin
Predavanjem neka se bavi ko želi i ko hoće, i kome je potrebno.
Evo slike poziva za predavanje:

ficha007
 "Dalje, ne vidim šta se u trenutnoj situaciji može komentarisati, imajući u vidu odluku Ustavnog suda Srbije, u vezi ustavnosti omnibus zakona kojim su prenete ingerencije na pokrajine, izmedju ostalog i u oblasti lovstva. Galimatijas koji je nastao posle više godina, tek treba da se razreši, a to je stvar visoke politike i odluka - lovci po tom pitanju mogu samo da čekaju razrešenje problema."

Lalo, ovo je zaista interesantno s obzirom da sam na temi "LU Srem" pre par dana upravo ovo komentarisao a propo činjenice da sam čuo da je neka ekipa ( ne znam koja i odakle ) bila u Šidu da vrši ustanovljavanje lovišta.

Ako je to ekipa iz PSPŠV, odnosno LSV, pitanje je da li je to u skladu sa odlukom Ustavnog suda, te da li će se naći neko da to danas sutra ospori, pa da samo napravi probleme LU Srem i lovištima koja će biti/trebalo bi da budu ustanovljena.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala
 E moj Ficho, da je samo to problem, ni po' jada. Ima tu još ponešto, ali neću da 'serendam po internetu'. Grin

zoranp
 Pa Lalo nemoj tako ti znaš da su to zaista najkompetentniji lovni stručnjaci po pitanju sprovođenja zakona, a bome ni oko cena nisu loši!!ROFLROFL...što je ...mislim jel ...u proteklom nizu godina više puta i dokazivanoSadGrin!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Nadam se da će na sajmu LORIST, na štandu LSV biti prisutan i predsednik LSV Milan Pažin (za kojeg sam čuo da je bio nešto bolestan).
Ovom prilikom mu od srca i iskreno želim brz oporavak!

Svim forumašima (naročito vojvodjanima) koji budu došli na sajam, preporučujem da svrate na štand LSV; to je vaša/naša organizacija, udjite na štand, umeju oni, kad hoće, da budu dobri domaćini, a Beuković ako bude galamio, ne sekirajte se suviše, to mu je samo loša navika! Grin
Zaista mislim, da je dobro da lovci pokažu da ih zanima šta rade u LSV - i to pokazivanje interesa je jedan vid posredne preventivne kontrole rada onih koje smo 'birali' da nas zastupaju.
Sistem: 'Samo vas gledamo!' Grin

ficha007

Lala kaže:
E moj Ficho, da je samo to problem, ni po' jada. Ima tu još ponešto, ali neću da 'serendam po internetu'. Grin

"Danice pojačaj radio do daske, možda neko prisluškuje..."ROFL

Šanućeš mi na Sajmu kad se vidimo.Grin
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,147,867 posete www.srbijalov.com