Matematika je jasna ali koliko vidim 2+2 još uvek nije 4!
U Surdulici, zakazana osnivačka skupština LS Jugoistocna Srbija, u Zaječaru zakazana osnivačka skupština 23.03. LS Istocna Srbija, a svi bi u članstvo LSCS a onda svi u LSS...
Pitanje za Slavu : posto vidim iz upisa da znas mnogo na ovu temu reci mi ko ce sve moci da izradjuje planska dokumenta (planove razvoja lovnih podrucija, lovne osnove,planove gazdovanja)
I da li zbog tog posla mora postojati bilo koji savez?
Planska dokumenta ce moci da radi lice koje dobije licencu Ministarstva za taj posao!!!
Savezi ce postojati ako bude interesovanja i ako savezi ponude konkretne usluge udruzenjima koja ce sama proceniti sta ima se nudi za clanarinu!!!!
Otvarace firme ljudi koji dobiju licencu 2-3 njih ce raditi planska dokumenta po trzisnim cenama!!!
Opstace jeftini i savezi koji ce se zadovoljavati sa malo para koje ce ima ostati!!!
LSS je proslost sa 10 zaposlenih koji sede u Beogradu!!Oni bi i dalje tu da sede i da primaju plate sa sest cifara !!!Privatno bi da rade ta ista dokumenta u svoje radno vreme i date uplate idu njimana privatne racune kao do sada !!
Eto prosto ko samar! Samo ti jedna sitnica fali :tacno je da ce planska dokumenta moci raditi ljudi koji za to budu strucni i za to imaju odgovarajucu licencu ,ali zakon kaze "MORAJU BITI ZAPOSLENI KOD PRAVNOG LICA KOJA SU REGISTROVANA ZA OBAVLJANJE TAKVIH DELATNOSTI IZ OBLASTI LOVSTVA"
nema vise monopola sad bilo ko pa i pojedinac otvori firmu za to i radi samo da prsti najpopularniji ce biti oni koji budu cesto nosili gumene cizme i podatke za osnove uzimali direktno na terenu, jer tesko ce neko sad kao odgovorno lice potpisati za oredjenu brojnost divljaci a da to nije tako nema vise fingiranja sadce odjednom svi voditi racuna kao sto neko rece predsednici ce cuvati svakog srndaca po naosob.Sumnjam da sad nece uzeti vozilo ili ce biti manjak para za naftu ili benzin da se lovista obilaze i cuvaju, Da vidim da li ce sad onako bahato deliti odstrele ko me stignu itd.
nema vise monopola sad bilo ko pa i pojedinac otvori firmu za to i radi samo da prsti najpopularniji ce biti oni koji budu cesto nosili gumene cizme i podatke za osnove uzimali direktno na terenu,
Ima u Vojvodini!
Pitaj g.Jeremiju na Loristu pa ćeš čuti!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Kempi to sam i ja rekao da ce ko dobije licencu otvoriti firmu sa 2-3 zaposlena ili manje i raditi to u skladu sa zakonom!!!Nece bas smeti svako na nevidjeno da potpisuje i da radi sta hoce kad odgovara za svoj potpis debelo!!!
Koliko je meni poznato LSS nikada nije kupio ni jedan par cizama za teren jer oni ljudi samo za lovacke pare kupuju odela jer se krecu po ruckovima,prijemima,vecerama,i inostranstvu a za te terene neidu cizme!!!!
Sta ce strucnoj sluzbi cizme kad pojedina udruzenja ih nikad nisu videla u svom terenu sem na nekoj lovackoj zabavi ili na skupstini a cesce na polaganju ispita gde im je sve uredno placenona privatne racune uz placene ugovore o delu na teret samih udruzenja naravno!!!
Popovic DR. Zoran i zato vozi dzipa od 30.000 eura zbog blata i neadekvatne obuce!
Bliži se 31.03., datum za koji je zakazan nastavak prekinute sednice skupštine LSS.
Šta se dešava? Da li ima pomaka u približavanju stavova? Istočni region polako ide prema svom savezu, južni region takodje. Da li LSCS dolazi na nastavak? Kako će glasati vojvodjanski delegati?
I pitanje svih pitanja: šta čeka LSS u budućnosti? Na kojim osnovama će nastaviti da postoji? Da li kao savez lovaca, ili savez udruženja, ili krovni savez saveza, ili kako? Delegatima bi bilo mnogo pametno, da se dobro pripreme, a ne da sede kao fikusi, ili da čekaju 'mig' nekog, kako da glasaju. Uključite vijuge, gospodo - došlo je do nokata.
Odgovor na ovo pitanje je u direktnoj vezi i sa imovinom LSS, koja uopšte nije mala, naprotiv! Višemilionska cifra, u evrima.
Šta se dešava, u slučaju da recimo LU koja su formirala LSCS, budu isključena iz LSS? Da li imaju pravo na deo imovine? Isto pitanje važi i za bilo koji drugi savez.
Da pojednostavim: sva imovina je vlasništvo LSS, pa mislim, da dokle god postoji LSS, makar u formalnom smislu, dotle će imovinom raspolagati samo LSS. Na koji način će se donositi odluke? Ko će donositi odluke? Da li oni koji eventualno ne budu članovi LSS, a postoje kao LU već decenijama, imaju pravo na deo imovine? Ja mislim da imaju.
Ovo je pitanje svih pitanja!
Minus u poslovanju, enormni troškovi goriva i telefona, i sve ostalo, pada u drugi plan, pred ovim pitanjem oko imovine. Ne treba izgubiti iz vida da je imovina stvarana preko sto godina, i da nijedna osoba ili grupa ljudi, nema pravo da ni u primisli dodje na ideju, da imovinu saveza 'privatizuje' ili podredi ličnim interesima. Bilo čijim - unutar ili izvan LSS.
Lala kaže:
Šta se dešava, u slučaju da recimo LU koja su formirala LSCS, budu isključena iz LSS? Da li imaju pravo na deo imovine? Isto pitanje važi i za bilo koji drugi savez.
pa stvar je jasna članicu saveza može da isključi jedino skupština,normalno bilo bi dobro da sve članice koje nisu platile članarinu podnesu da se zavede prijem zahteva za obrazloženje članarine ili slično na osnovu čega bi se moglo zaključiti njihovo nezadovoljstvo koje je razlog neplaćanja.A onda neka skupština rešava.
Uključivši svoje vijuge, stalno mi pada na pamet jedna pretpostavka.
Da ovo rasturanje LSS ide u pravcu da isti čine na primer samo tri lovačka udruženja iz Beograda, koja veoma lako mogu "izglasati" da se višemilionska nepokretna i pokretna imovina LSS prenese njima ili da se veoma lako "izglasa" prodaja većeg dela te imovine.
Samo pretpostavka ali uzimajući u obzir trenutne okolnosti, veoma ostvarljiva.
Kažu moje Gedže da su provizije u konvertibilnoj valuti, čudo.
Uključivši svoje vijuge, stalno mi pada na pamet jedna pretpostavka.
Da ovo rasturanje LSS ide u pravcu da isti čine na primer samo tri lovačka udruženja iz Beograda, koja veoma lako mogu "izglasati" da se višemilionska nepokretna i pokretna imovina LSS prenese njima ili da se veoma lako "izglasa" prodaja većeg dela te imovine.
Samo pretpostavka ali uzimajući u obzir trenutne okolnosti, veoma ostvarljiva.
Kažu moje Gedže da su provizije u konvertibilnoj valuti, čudo.
Ne dao im Bog Gedžo. Jer bi se moglo dogoditi, na primer, da delegati tih udruženja koja bi tako nešto izglasala, zajedno sa onima koji bi to potpisali dobiju anonimne krivične prijave za neko od mnogobrojnih dela iz opusa našeg Krivičnog zakonika R. Srbije.
A kako su do sada vladali sa pravnom problematikom, i kakve su im sve odluke pravnici u LSS dostavljali na potpis, ne sumnjam da bi ih i pripravnik-volonter na mestu inspektora za privredni kriminal u MUP-u "dobio".
Gedžo i ja sam to pomislio i napisao pre nekoliko meseci,ali nije tako jednostavno , bez obzira bili isključeni ili ne nemože se izbrisati višegodišnje ulaganje tih istih LU, jedna obična brakorazvodna tužba oko podele zajedničke imovine rešava stvar, poenta bi bila da mo svi ćutali ,da je skupština ostala u punom sastavu klimoglavaca ,mogli su provući kao razlog teške materijalne situacije prodaju dela imovine LSS ovako pitanje da li će sadašnji sastav preživeti iduću (?) skupštinu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Čujem da će valjda 23.03. biti u Arandjelovcu jedan skup, kome će prisustvovati NAOS (Nacionalna asocijacija za oružje Srbije), takodje će biti prisutni i vrh MUP. Biće i predstavnici svih lovačkih saveza, koliko čujem.
Možda je ovo prilika, da se predstavnici svih saveza okupe na jednom mestu, i da konačno pokušaju da razmrse Gordijev čvor pre nastavka skupštine.
Prisustvo čelnih ljudi ministarstva bi moglo da bude katalizator, da se ova agonija u LSS konačno razreši. Ne verujem da bi iko od lovačkih prestavnika bio toliko zadrt, da ignoriše ovu poslednju priliku da se napravi dogovor, pred zakazani nastavak skupštinske sednice LSS, 31.03.
Ako je cena odlazak nekih ljudi, to je još uvek mnogo manja šteta, nego da se LSS dovede u položaj da se baš zbog pitanja iz mog prethodnog posta (imovina), vuče po sudovima, sa dobrim izgledom da sporove gubi. Imaće oni koji ostanu u LSS dovoljno glavobolje i posla, da održe funkcionisanje saveza, priliv sredstava od članarine, izmenu statuta, organizaciju izbora, itd. Ne treba da sebi otežavaju dodatno, tvrdoglavim insistiranjem na zadržavanju sadašnjeg stanja i sistema LSS, koji je očigledno prevazidjen.
Sa tim u vezi, gospodo iz LSS, računajte da je nepovratno prošlo vreme kada se moglo trošiti koliko god ko hoće lovačkih para, kada su se delile plate van svake pameti, a sve sedeći u Alekse Nenadovića, i 'kao' raditi nešto. A česte su priče i o privatnim aranžmanima, oko poslova iz oblasti lovstva - bilo bi lepo videti, da li zaposleni u LSS imaju dozvolu ili odobrenje svog poslodavca, da isti posao koji rade na radnom mestu, obavljaju i privatno?
Finansiralo se sve i svašta, a najmanje mi je bilo jasno, zašto se savez godinama pojavljuje kao finansijer nekih naučnih radova, monografija, knjiga - umesto da finansira divljač i LU.
LSV takodje treba da rasčisti sa sobom, šta u stvari želi, i kako će delegati LSV glasati. Da se ne desi kao na prekinutoj sednici, da deo glasa na jedan, a deo na drugi način. Pažin je svojim istupima (sudeći prema stenogramima sa UO LSS) pokušavao da bude mirotvorac, i da se reše nesuglasice. Bilo bi pametno, da tu ulogu zadrži kada su odnosi LSS-LSCS u pitanju, ali su sada stvari otišle predaleko, i ne vidim mogućnost da dosadašnja rukovodeća garnitura LSS ostane na starim pozicijama. Treba ostaviti mogućnost časne promene, inače, čini mi se da sledi još veće produbljivanje sukoba, možda i na relaciji 'svako sa svakim', razjedinjavanje lovaca i kolaps. Pa mora da se promeni praksa od poslednjih par godina, da članovi LSS, u zavisnoti od toga odakle su, imaju različite uslove članstva. Najkrivlji je onaj koji je to dozvolio, ali i dobar deo krivice snosi onaj koji je takvu praksu gurao po svaku cenu.
Sa tim u vezi, bilo bi dobro da svako od vodećih ljudi u lovstvu, ne samo u LSS, stavi prst na čelo i zapita se, koliko je svojim ponašanjem doprineo ovakvom stanju, i da li ima i trunku odogovornosti za to. Prepoznaće se sami, oni na koje mislim, oni najbolje znaju šta su i kako radili. Da ne bude na kraju, da samo jedan ili dva čoveka, budu proglašeni krivcima za sadašnje stanje.
vojvodjanski clanovi U.O. njih petorica na osnovu statuta LSS zatrazili su pismenim putem da se zakaze U.O. LSS sa sledecim dnevnim redom
1.Priprema nove sednice Skupstine LSS
2.Prevazilazenje nastale situacije u odnosima a Lovackim savezom Centralne Sbije
3.Zakazivanje zajednicke sednice U.O.i Nadzornog odboraLSS
4. Informacije o stanju novcanih srestava na racunu LSS i troskovima poslovanja na dan 01.03.2012god
5.Formiranje komisije za izradu Plana stednje i racionalizacije troskova LSS
6.Izmene i dopune poslovnika o radu U.O. LSS
7. Nastavak rada na izradi novog statuta LSS
Dole potpisani Jovanovic Zoran,Soskic Miodrag,Kovacevic Milan,Nikolic Miomir,Slobodan Grdinic za sve clanove U.O. po ovlascenju
Telepatija, ili šta li je već: kao da sam čitao to što su 5 vojvodjanskih delegata podneli u svom zahtevu - ja prethodni moj upis postavim danas u 9:19 h, a par sati kasnije, saznajemo za ovaj dopis vojvodjanskih članova UO LSS!
Hajde da vidimo šta će ispasti od svega.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?