Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Drugi pišu...

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Drugi pišu...
Tomash

spaleph kaže:

Odlukom Zajedničnih snaga Vojske i policije zabranjen je lov u svim pograničnim LU na teritoriji Srbije. Sutra se dobijaju dalje detaljne instrukcije.

Od kada to Vojska i Policija odlucuju o bilo kakvoj zabrani lova?

Glupost.

Mogu da zabrane lov samo u onim lovistima u kojima su oni korisnici/gazduju, sve ostalo je u nadleznosti ministarstva poljoprivrede.

Jesmo li mi to u vandrednom stanju, ili ovde jednostavno vise ne postoji drzava?

U slucaju da ministarstvo poljoprivrede/nadlezni ministar donese takvu odluku,
onda ova nesposobna drzava koja ne moze da zastiti svoju teritoriju i uskracuje lovcima ono sto su platili, treba da obesteti lovce koji su stosta platili drzavi da bi mogli da love, kao i poslovne gubitke koje im takav potez nanosi.

U suprotnom, LU treba da tuze drzavu!

Savijamo se pred drzavom konstantno, postujemo sve njene odluke, pregleda nas 300 doktora, placamo poreze i namete na sve sto ima veze sa lovom, uskracuje nam se sloboda govora da se ne bi kome zamerili i ostali bez pusaka, uzorni gradjani moramo biti za sve to....,

ali eto neko resi da su prava migranata (ljudi koji su pobegli od svog problema, od svoje drzave, a medju njima ima i porazenih dzihadista koji begaju u EU da se samoraznesu zbog ko zna cega i dokazu ko zna sta i unesrece ko zna koliko porodica....), da su njihova prava veca od nasih.

Ma odoh i ja u migrante, za njih ne postoji zabrana lova, kada me zateknu u sumi, ja cu poceti na svahili jeziku i praviti se da sam migrant, ima da seokrenu odmah i nema problema, ako progovorim na srpskom, ima da se razvlacim po sudovima dok ne postanem pradeda, tj. ako dozivim....

Lala
 Nisam siguran, ali mislim da organi pogranične policije (ili kombinovane jedinice MUP i vojske) mogu da ograniče kretanje u pograničnom pojasu, pa i lov. Kad sam bio u par lovova u pograničnim lovištima, znam da je bila praksa da se organi policije (koja obezbedjuje granicu, vojska to više ne radi u redovnom poslu) obaveštavaju o terminu i mestu izvodjenja lova ukoliko je reč o reviru u pograničnom pojasu. Koja je širina tog pojasa uz graničnu liniju, zaista ne znam, možda bi neko od kolega koji love u takvim lovištima mogao nešto više da kaže.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

kimi
 https://www.youtu...GGlvKW1oBY
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

Tomash
 Tako je Lalo, policija se u pograničnim revirima obaveštava o izvođenju lova. Dok sam lovio u selu, svaki izlazak na patke na Drini, javljali smo Policiji u Bogatiću,

Znači bili smo dužni samo da im javimo ali ne i da tražimo dozvolu od njih.

Čak i da je to po zakonu da ograniče kretanje u pograničnom pojasu, to je pogranični pojas, a lovištima gazduju LU koja se sastoje od društava i sekcija od 10-tak sela, i mogu biti udaljena pojedina sela jedno od drugog i po dvadeset kilometara!!!

Nije isto zabraniti lov u pograničnom pojasu, i zabraniti lov u celom lovištu, jer jedan njegov deo je pograničan...

dzudzubajac
 http://lorist.co....rana-lova/
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

kimi
 Glupost !! Jedan poginuo na auto-putu, pogazio ga auto. Čuo sam da će obustaviti skroz saobraćaj dok ne prođe kriza.
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita

DakiNS
 Na žalost zaboravismo na vrlo bitan segment sigurnosti jedne države a to je Teritorijalna odbrana . Nemci sada revitalizuju i organizuju TO , ameri imaju nacionalnu gardu , švajcarci su najmilitarizovanija država na svetu , a mi se setismo TO tek kod onih poplava i velikuh odrona pre dve godine. Umesto da iskoriste organizovanost i poznavanje terena lokalnih LU i angažuju ih u suzbijanju neovlaštenog prelaska granice , hoće da i to malo dobrih poznavaoca terena i lokalnih prilika uklone sa terena i još više pojačaju poroznost granice. Ponekad se zapitam da li smo mi najgori i najgluplji na svetu?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

spaleph
 Moram da odgovorim kolegama koji su u svojim upisima konstatovali da Vojska i policija ne rade svoj posao, da nisu u pravu i da naša Vojska i policija rade odličan posao a da ima građana koji te iste migrante prevodi preko granice zarad dobre zarade a i da među tim prevodiocima ima i lovaca jer ko bolje poznaje teren od lovaca.
Za sada nema zabrane lova, jer nadležni organi nisu bili detaljno upućeni u način organizovanja i izvršenja lova i kada su im predočene stvari šta i kako se radi odustalo se od zabrane lova bar za sada, a bilo je zabranjeno od momenta nemilog događaja pa sve do pre par sati.

AcaNik
 Само присуство миграната на територији целе Србије је доказ да та војска и полиција не ради свој посао како треба!!!
Ти изговири би били смешни да нису паптетични! Ловци помажу мигрантима да избегну војску па им зато пролазе!? Стварно бедан изговор!
Када већ нису у стању да обезбеде државну границу а нису јер их видимо сваког дана широм ово мало земље што нам је остало, нека онда ангажују приватну агенцију за то а ту смејурију звану војска расформирају!

Lala

spaleph kaže:
Za sada nema zabrane lova, jer nadležni organi nisu bili detaljno upućeni u način organizovanja i izvršenja lova i kada su im predočene stvari šta i kako se radi odustalo se od zabrane lova bar za sada, a bilo je zabranjeno od momenta nemilog događaja pa sve do pre par sati.

Da li možeš malo da pojasniš ko je doneo tu navodnu zabranu lova, koji organ i na osnovu čega, kako je ukinuta zabrana lova ako je uopšte bilo?
Da nisi slučajno pobrkao izvršenje uvidjaja na terenu od strane istražnog sudije, kada se na tom delu terena gde se desio dogadjaj ograniči kretanje, pa neko pomislio da je uvedena zabrana lova?

Treba biti jako oprezan sa upotrebom nekih termina, dok nema ništa zvanično, sve drugo što je u domenu nepreciznih pretpostavki i nagadjanja može da uznemiri lovačku javnost, kao što već verovatno i jeste, jer se eno i Jeremija raspisao sa pretpostavkama i špekulacijama, a bez ikakvog zvaničnog stava ili izvora. Čak je pominjao i kompletnu zabranu svakog lova!? Odakle mu ideja, nemam pojma. Koliko se ja razumem, opštu zabranu lova može jedino Vlada Srbije da uvede, a delimičnu zabranu nadležno Ministarstvo poljoprivrede. Nemam informacija da se bilo ko tim bavio, ali opet, u zemlji Srbiji je svašta moguće, otkud znam...
Koliko ranjavanja i pogibije naših lovaca je bilo prethodnih godina pa niko nije ni pominjao zabranu lova? Hajde malo spustite loptu sa pričama.

canis aureus
 ... možda ne pomažu lovci al domaći stanovnici, uz nadoknadu, ... sigurno DA!
Il su, može biti, svi migranti prošli više topografskih kurseva pa se zato tako dobro snalazU po njima tuđinskim atarima, šumama, brdima ...
Nešto se slabo viđaju sa topografskim kartama, busolama, GPS, navigation ...
Mnoštvo "dušebrižnika" ih i po BGu vodi kojekuda i nalazi im "siguran smeštaj" ... da, sve volonteri, iz sažaljenja i ljubavi Trt Milojka ... a naravno, krivci su ovi drugi

Selja
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

mrwa22250
 A odakle su ti ljudi dosli?Da li su ih i u Srbiju doveli neki domaci za pare.Pre mesec dana grupa od 40-tak migranata prolazi pored silosa na kome radim i jedan od njih na jadnom engleskom pita da li moze da napuni telefon.Pustam ga i baja vadi samsunga 7-micu,a u drugoj ruci neki LG.Taj je ocigledno vodja ekipe i svako malo telefoni zvone i na arapskom prica sa nekim.Posao pogranicne policije je da ih u centru sela prikupi u autobus kad vide da u Madjarsku ne mogu da prodju,a atarom se krecu bez ikakve smetnje.Mi lokalni jadnici svaki boravak u ataru moramo najaviti 48 sati ranije,tako da ako ti dodju drugari u lov a nisu se najavili najkasnije do cetvrtka-pisi propalo.
I pre ovog sranya smo se morali prijaviti kad izlazimo u lov i kad se vracamo kao i svake nedelje spisak clanova(kao da se novi primaju svaki dan),gde,sta i kako se lovi.Kad je to"pravilo"zazivelo,jos sam bio lovnik i pyzdeo sam od silne papirologije,ali sam se nadao da ce se barem krivolov smanjiti,ali totalna kontra.
Zakljucak:U ovoj jadnoj zemlji,sve je naopacke i redovno nayebava samo posten i lojalan svet.Svi ostali oblici bitisanja ovde su dobrodosli,pa se fukare i bagre nakotilo kolko hoces,pa cak i medju onima koji bi trebalo da sprovode zakone(tu su i najbrojniji).Postenom coveku ostaje da se zavuce u svoja 4 zida i da moli Boga da ga i u sopstvenom domu neko ne napadne,jer ce po sadasnjem zakonu morati da odluci da li da bezi kroz prozor u paketu sa porodicom ili u Zabelu za prekoracenje nuzne odbrane.
Gangrena je zahvatila sve pore drustva i bojim se da su nam,cak i da doktori imaju zelje i volje da nas lece,prognoze za ozdravljenje izrazene u promilima.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

golf071
 Sta reci,strasno..Jaooo
Novine

krilas
 Doktori ???!
Siroma

canis aureus

mrwa22250 kaže:

A odakle su ti ljudi dosli?Da li su ih i u Srbiju doveli neki domaci za pare...

Verovatno si meni postavio pitanje ...

Većinom su došli iz Sirije, Iraka, Avganistana, Somalije, ...
Nisu ih doveli u Srbiju neki domaći za pare ali ih neki domaći za pare "sprovode" kroz Srbiju, "taxiraju" do granica sa EU, izdaju im kuće i stanove neprijavljujući ih, skrivaju ih od kontrola državnih organa, ... uglavnom NE volonterski!, nego za ličnu finansijsku dobit.
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

spaleph

Lala kaže:

spaleph kaže:

Da li možeš malo da pojasniš ko je doneo tu navodnu zabranu lova, koji organ i na osnovu čega, kako je ukinuta zabrana lova ako je uopšte bilo?
Da nisi slučajno pobrkao izvršenje uvidjaja na terenu od strane istražnog sudije, kada se na tom delu terena gde se desio dogadjaj ograniči kretanje, pa neko pomislio da je uvedena zabrana lova?

Treba biti jako oprezan sa upotrebom nekih termina, dok nema ništa zvanično, sve drugo što je u domenu nepreciznih pretpostavki i nagadjanja može da uznemiri lovačku javnost, kao što već verovatno i jeste, jer se eno i Jeremija raspisao sa pretpostavkama i špekulacijama, a bez ikakvog zvaničnog stava ili izvora. Čak je pominjao i kompletnu zabranu svakog lova!? Odakle mu ideja, nemam pojma. Koliko se ja razumem, opštu zabranu lova može jedino Vlada Srbije da uvede, a delimičnu zabranu nadležno Ministarstvo poljoprivrede. Nemam informacija da se bilo ko tim bavio, ali opet, u zemlji Srbiji je svašta moguće, otkud znam...
Koliko ranjavanja i pogibije naših lovaca je bilo prethodnih godina pa niko nije ni pominjao zabranu lova? Hajde malo spustite loptu sa pričama.

Komanda združenih snaga Vojske i policije u Nišu je izvršila analizu stanja na teritoriji uz državnu granicu i bez mišljenja predstavnika LU donela preporuku za zabranu lova a sve zbog bezbednosti pripadnika Vojske i policije. Kako nisu u odluku uključeni predstavnici LU i nisu uzete u obzir zakonske odredbe mogućnost zakonske zabrane love je isključena i preporuka LU je povučena, ostaje na snazi obavezno prijavljivanje izvršenja lova u graničnom delu.
Ljudi koji odlučuju nisu bili upućeni u potpunosti sa stanjem i kada su im predočeni način izvođenja lova, mere koje se preduzimaju da ne bi došlo do nemilih događaja kao i negativne stvari kada bi se zakonskim putem mogla uvesti zabrana lova odustalo se od takve namere i preporuke. Imajući u vidu da je u LU sada aktuelnan lov na usevima odnosno zaštita kukuruza od divljih svinja svakim danom, svim upravnicima je sugerisano da prilikom izdavanja dozvola za lov skrenu posebnu pažnju na samo izvršenje lova i momenta kada se puca na divljač odnosno da se ne puca dok lovac nije siguran da ima čistu metu i da nikoga ne ugrožava.
Svako ko je lovio divlje svinje dočekom na kukuruzu zna koliko je teško u kukuruzu uočiti divljač a zbog naleta adrenalina dolazi i do pucanja u pravcu odakle se čuje lomljava kukuruza. Dešavalo se ranijih godina da je bilo i grupa koji su noću krali kukuruz i samo dobrim opažanjem lovaca sprečena je tragedija.

Zahvaljujemo na pojašnjenju!
Srbijalov Admin Tim

mrwa22250

canis aureus kaže:

mrwa22250 kaže:

A odakle su ti ljudi dosli?Da li su ih i u Srbiju doveli neki domaci za pare...

Verovatno si meni postavio pitanje ...

Većinom su došli iz Sirije, Iraka, Avganistana, Somalije, ...
Nisu ih doveli u Srbiju neki domaći za pare ali ih neki domaći za pare "sprovode" kroz Srbiju, "taxiraju" do granica sa EU, izdaju im kuće i stanove neprijavljujući ih, skrivaju ih od kontrola državnih organa, ... uglavnom NE volonterski!, nego za ličnu finansijsku dobit.

Kod mene u Ridjicu(znaci na granicu sa EU)redovno dolaze i redovnim autobuskim linijama.Niti se kriju,niti ih iko od vlasti uznemirava.Redovno se snabdevaju namirnicama u Ideinoj prodavnici u centru i uglavnom danju odlaze do zice koju nocu pokusavaju da preseku ili da se podvuku i prodju.
Nama je naime iz nekog razloga zabranjeno kretanje i lov 300m od granice i kad odbijem 200m od sela ostaje mi u najboljem slucaju jedna duz gde smem da boravim,naravno uz najavu od 48 sati pre lova.
Ko je tu ugrozen i KoTuKoga
Ne sporim da neki dobrano zaradjuju na njihovoj muci,ali time neka se bavi onaj ko je za to placen.I dalje ne vidim zasto su opet lovci i lov na udaru.Kao sto rekoh,granica je sa Madjarske strane toliko dobro cuvana(reflektori,termovizija,sirene,suzavac,vojska,policija i zica)tako da ptica ne moze da proleti i ne vidim razlog zasto bi se nama ogranicavalo kretanje ili uskracivalo pravo na lov.
Inace Ridjica se sa tri strane granici sa Madjarskom i u selo i iz sela vodi jedan jedini asfaltni put.Ako drzavni organi nisu u stanju da kontrolisu protok ljudi u takvom slepom crevu,mogu misliti na sta lici ostatak granice,otprilike kao Svajcarski sir.
Jos samo da napomenem da nam je obijena i devastirana lovacka kucica(gde onomad ekipa forumasa i ja lovismo prepelice),koja se nalazi u bagremovoj sumi u blizini granice.PreCednik je uredno pozvao policiju koja mu rece pa nece vam odneti kucicu,sta ce ljudi snalaze seJaooo.Kad dodje zima i zahladni mozemo ocekivati upade po kucama jer sta ce ljudi,nece valjda da se mrznu,pa jos nenaviknuti na zimuGlavu o zid
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

tomo vrbas
 Covece Mrwo pa iskoristi situaciju dok jos ima migranata otvori gvozdjaru specijalizovanu za prodaju makaza za armaturu,testera,elektro brusilica i ostalog alata za secenje armature i zice ej za kratko vreme da budes naj laf medju nas lovci!Grin

Lala
 Još jedan slučaj pogibije u lovu, ovaj put iz Hrvatske, ali je toliko 'tipican' za ove prostore, recept za nesreću isti svuda! PUCA SE KAD JE META JASNO VIDLJIVA, a ne na šum ili pokret ili nejasnu siluetu. Poginuo je jedan od boljih lovnih stručnjaka u Hrvatskoj, a počinilac mlad lovac...

http://www.alo.rs/pucao-dejanu-u-glav...inja/68210

AcaNik
 Да ли је ово могуће јбт?!
http://www.kurir....ak-2418863

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,133,044 posete www.srbijalov.com