Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
chaki
 Au Slavo gledah te na snimku jednome sa danasnjeg skupa. Bilo lepo izgleda. Eno snimka na ribolovcima da ne prenosim bas sve treba mi nesto i za moj forum hehehe kako rece Lala
Salim se malo ali izgleda da ima pomaka na vise nivoa. Ali polako bice vesti jos
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Lala
 Sve je na delegatima. Delegati će svojim glasanjem odlučiti, šta i kako.
Ponavljam još jednom, da se ne sme dozvoliti rasturanje LSS. Ni jedan čovek, ni jedno ime i prezime, ni jedna funkcija ili fotelja nije vrednija od saveza koji je stariji od jednog veka.
Samo još razmišljam, kada se mi zgražavamo nad ovim, šta li tek o nama misle stranci? Kakvu sliku šaljemo u CIC, FACE... Kako nas gledaju lovački savezi u komšijskim državama, koji nemaju jezičku barijeru da razumeju ovo?
Ne sme se kockati sa ugledom saveza.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sasa035
 Slavo s'obzirom da politika nevodi nicemu i diskusija ubija mentalno... A diskusija kod nas je posledica prevelike pameti ljudi koji su prepametni da bi im doskocio jer od silnog nerada postadosmo svi preveliki politicari ja imam predlog.Banja Zdrelo termalni izvor i dobra masaza...posle toga lagana klopica...posle svega toga zivot (lov,LSS, LSCS,zena i svi problemi)izgledaju savrseno nebitno!!!
sasa035

chaki
 A Slavo kad si se vec naostrio da nekog propustis kroz sake trebao si danas da ustanes i onu stoku koja galami i urlice dok ministar i potpredsednik vlade ,koga uzgred budi receno i molimo da resi problem, prica propustis kroz sake. Od njih si prvo trebao da krenes. Covek prica i koluta ocima kakva nekultura je ispred njega.

Sramota
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

sasa035
 Lalo ,strance zabole uvo.Mi smo za njih jos uvek samo bitni kao zemlja u kojoj se jeftino lovi,lako miti i lako ostvaruju ambicije koje su u E.U zemljama bolesne i perverzne!!!To je misljenje mog komsije lovca koji zivi pored mene u Austriji!!!

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.

Srbijalov Admin Tim!

sasa035

Lala

sasa035 kaže:
Lalo ,strance zabole uvo.Mi smo za njih jos uvek samo bitni kao zemlja u kojoj se jeftino lovi,lako miti i lako ostvaruju ambicije koje su u E.U zemljama bolesne i perverzne!!!To je misljenje mog komsije lovca koji zivi pored mene u Austriji!!!

Pa tu sliku su ovde videli, nisu isisali iz malog prsta! Na žalost, pojedini ljudi u lovstvu svojim ponašanjem stvaraju takvu sliku, i onda se generalizuje, pa ispadne da je cela Srbija takva.
To se dešava na svim nivoima, počev od vodiča na terenu, preko uprava nekih LU, pa na gore.

slavaplana
 Toga je bilo i bice!!Ne znamo mi generalno sta hocemo i kako hocemo a necemo kako i mi hocemo!!Uvek smo donosili odluke ako moze da se ne zameramo i da to odradi neko drugi a ne mi i zato smo tu gde jesmo!!!!

U Arandjelovcu sam video vise od 20 ljudi sa ovog foruma !!Drago mi je da 99% deli moje misljenje oko ove price sa LSS!!!

elko
 Najpre, svima, koji odvajaju vreme da bi propratili šta se deđava u lovstvu Srbije, dobro jutro.
Velika čestitka svima u Aranđelovcu, posebno Vladi kao domaćinu na zaista izuzetno organizovanom skupu lovaca koji skoro nije zabeležen u Srbiji.Nominujem ga za organizatora sledeće prosleve jubileja LSS.
Lovaca je bilo sa svih strana, predivno, čini mi se cela Srbija.Atmosfera čista desetka.Gospodin Dačić, pravi gost, zamalo da nas sve isprati.Uvažavanje gostiju od strane domaćina i njegovih saradnika, Duleta i ostalih za svaku pohvalu.Veliki događaj bez ijedne zamerke,ružne reči ili gesta.Kao nekad, od evđelije ( šalim se ) do Triglava.Savezi prisutni oni koji pstoje i koji prepoznaju vrednost trenutka.
Toliko o tome uz još jedno veliko hvala domaćinu i ljudima oko njega.
Nažalost sada sledi ono ružno i jadno, ono što nas zamara ,udaljuje od pravih zadataka i obaveza u lovstvu, ono što nas ne čini lovcima i zašta se sigurno niko od nas nije opredelio kada je rešio da se bavi plemenitim hobijem druženja sa prirodom i divljači, druženja sa ljudima.Sve ružno i jadno može se pretočiti u jedno ime i prezime - zoran dr.popović.Svojim poslednjim postupkom kojim je ZABRANIO stručnoj službi da pošalje pozive za
nastavak skupštine LU koja namerava da isključi iz LSS - valjda misli njegovog saveza pokazao je svim lovcima pravo lice ali i svoju nemoć ( uzgred načinio je i krivično delo neka ga posavetuje Vlada Mladenović, šta radi onaj koji onemogućava legalno izabranim delegatima kroz nepozivanje učešće u radu organa upravljanja ).
LSCS sada neće ni ono šti je hteo pre zarad mira, razvoja i boljege sutra LSS.
LSCS hoće sa lovcima, lovnim radnicima, udruženjima, savezima ali neće sa ljudima
( izvinjavam se trebao sam da upotrebim pravu reč ) koji sada vode LSS.PRVO ONI NAPOLJE.Podržaće LSCS svakog ( isključujemo bilo koji kadar iz LSCS) koji po oceni lovaca zaslužuje da ponese epitet prvog među lovcima Srbije.Zar da lovstvo vode oni koji nakon prekinute sednice nisu našli za shodno da hitno sazovu UO LSS proširen sa predsednicima lovnih regiona, saveza viđenim lovnim radnicima uz prisustvo medija kako bi se prevazišla nastala situacija i došlo do kompromisa u cilju zaustavljanja propasti LSS.Zar, on, da vodi lovstvo Srbije, da isključuje, uzurpira uzborno pravo, on nije Sulejman, možda želi, Mi lovci ne treba to da dopustimo.on koji po rezultatima ne bi mogao da vodi omanje LU hoće da vodi LSS,on koji flargantno krši sva normativna akta Saveza, ne poziva nijednu Komisiju koja mu nije po volji, ponaša se despotski po onoj čuvenoj SAVEZ TO SAM JA , on da vodi savez a da isključuje selektivno ne zbog neuplaćivanja već zato što je ta druga strana moćnija, više lovačka.Na skupštini ćemo dokazati selektivnost i neprincipijelnost predsednika zorana dr.popovića, pregledom ko sve nije uplatio članarinu - celu ili delimičnu,ako Ćeranić bude dostavio tražene podatke.on i on i on moraju da odu iz lovstva Srbije kako više ne bi brukali Nas ostale, kako ne bi uništavali ono što smo stvarali 125 godina.Svaki lovac, delegat, predsednik LU moraju da pogledaju istini u oči i da poslušaju savest a ne njih, nisu vredni toga.Ponavljam, nije u pitanju članarina LSS ali samo blokiranjem uplata može da se razbije zlo koje vlada LSS i da se krene novim putem koji podrazumeva i nove ljude.Moramo tako.

Lala

elko kaže:
LSCS sada neće ni ono šti je hteo pre zarad mira, razvoja i boljege sutra LSS.
LSCS hoće sa lovcima, lovnim radnicima, udruženjima,

Hajde barem vi iz LSCS nemojte da se povedete za inaćenjem drugih! Ni jedna funkcija ni fotelja, ni jedan čovek sa svim svojim potezima, nije vredan rasturanja LSS.
LSS mora da nastavi da postoji - inat (sad neću ni kako ja hoću), ne vodi dobrom rešenju.
Treba spustiti emocije, kolega Elko, mislim da si u dobrom delu svog upisa u pravu, ali previše emotivno reaguješ, u ovoj situaciji, kada treba zadržati hladnokrvnost i trezvenost. Ovo je moje mišljenje, pišem ga u najboljoj nameri.
Možda će već današnji dan doneti neke pomake, u bilo kom pravcu - ne pričam napamet!

slavaplana
 Od U.O. zavisi hoce li se 87 udruzenja pojaviti na skupstini za sada kako stvari stoje!!!Ako u.o. nedonese pomaka u daljem radu OBORICEMO kvorum kao bi se sprecilo dalje propadanje LSS!!!
Jednostavno necemo doci i pozvacemo prijatelje i drugare da se neodazovu pozivu za skupstinu LSS !!!

Onda neka se zapitaju gde su pogresili!!!!

bturjane
 Pomno pratim pisanja na ovu temu i pisao sam vec ,ali moram jos jednom da napomenem drage kolege da LSS mora da postoji ,kad kazem mora tu pre svega mislim da ne bi trebalo da padnemo na taj nivo Cenzurisano kao sto je vec pomenuto a i ne pomenutu rukovodstvo LSSa na celu sa onim tunjavim ali koristoljubivim Popovicem i klape koja je oko njega,znaci misljenja sam da ni po koju cenu ne smemo dozvoliti da se LSS ne daj boze rasturi i nestane zbog pronevera i pljacke nekolicine Cenzurisano,koji opet iznosim subjektivno misljanje idu ka namernom propadanju LSSa i njegovom gasenju ali sa rasprodajom imovine jer je to neminovnost bankrotstva.Znaci da ne duzim mislim da je nas zadatak imperativnog karaktera da smenimo sadasnjeCenzurisano(makar i svi isli )u Bgd i smenili ih,to je bar kod nas ustaljena demokratska praksa i na to niko ne sme da ima primedbu,i spasavamo sto se spasti moze jer i pre nas (svih)a nadam se i posle nas postojalo je i postojace lovstvo zarad nasih sinova i kceri.Slazem se da je stanje gore nego onih nesrecnih 90ih ali mislim da jos postoji volja i ljubav prema prirodi i lovu,i da dozvolicete mi kao lovci treba da smognemo snagu i nadam se jos ovaj put resimo mnoge stvari u korist lovstva u Srbiji .Sto se tice formiranja lokal-saveza to je u redu,ali pod krovnim savezom LSSa jer oko podvajanja i nekih lokal patriotskih ideja,clana statuta i odluka nekih vlastodrzackih U.O. u LU zbog kojih sacica Cenzurisano delegata zabranjuje meni i slicnim meni da se druzimo u lovu i gostujemo jedni kod drugih,sticemo prijateljstva i po onom kliseu cela Evropa se ujedinjuje a mi jos delimo dedovske medje i brazde u oranju,to bar mislim treba jednom za svagda da prestane i da se privede kraju

Ubuduće obrati pažnju na rečnik, bez uvredljivih izraza!
Srbijalov Admin Tim

ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Lala

slavaplana kaže:
Od U.O. zavisi hoce li se 87 udruzenja pojaviti na skupstini za sada kako stvari stoje!!!Ako u.o. nedonese pomaka u daljem radu OBORICEMO kvorum kao bi se sprecilo dalje propadanje LSS!!!
Jednostavno necemo doci i pozvacemo prijatelje i drugare da se neodazovu pozivu za skupstinu LSS !!!

Onda neka se zapitaju gde su pogresili!!!!

Slavo, mislim da Statut LSS, i Poslovnik o radu Skupštine LSS ostavljaju dovoljno prostora, da se na Skupštini problem reši.
Blokiranje rada Skupštine jeste jedna od opcija, ali medju poslednjim. Pre toga treba pokušati i neke druge stvari.
Ako je jedna strana tvrdoglava, i tera inat, ako smišlja cake i proceduralne finte, da sprovede nešto što ne bi smeli da rade (bacaju na kocku budućnost LSS), onda ne treba svojim postupcima da im se olakšava sprovodjenje tog nauma.
Stvari jesu otišle jako daleko, i bez velikih promena neće se vratiti u normalu. Nije sad u pitanju ko je tvrdoglaviji, i ko može još dublje da ukopa LSS, nego treba očuvati LSS - trebaće nam, svima. Način na koji to treba uraditi, se sam nameće!

Imajte u vidu, da ZODL poznaje samo LSS (sa LSV i LSKiM)! I da su neka zakonska ovlašćenja (polaganje lovačkih ispita, ocena trofeja, predstavljanje u inostranstvu), isključivo pravo LSS, po Zakonu.
Ali, to ne daje za pravo aktuelnom rukovodstvu, da se ponaša ovako kako se ponaša. Prešli su, po mom mišljenju, granicu preko koje je moguć njihov opstanak u vrhu LSS - govorim o etičkoj strani i o potpunom 'slepilu' za realnost, naročito kad se ima u vidu LSCS. Takodje, govorim i o 'gubitku kompasa', i gubljenju osećaja za tajming - umesto volje za dogovor i kompromis, demonstrira se ne znam ni ja šta!

O materijalno-finansijskim problemima, o eventualnim propustima ili prekomernom trošenju, nedomaćinskom ponašanju, možda čak i nekim zloupotrebama (ne znam), ima ko će da kaže svoje. I tu postoje, za početak, organi LSS (Nadzorni odbor, Komisija za materijalno finansijsko poslovanje, ili neka druga tela, koja može da oformi Skupština).

slavaplana
 U Nisu je danas doneta odluka da se LSS uplati samo 200din na ime clanarine za ovu godinu i da se po zavsetku Skupstine LSS udje u pricu oko osnivanja Juznog lovackog Saveza!!!Toj odluci prisustvovali su Popovic DR. Zoran, Aleksandar Pantelic a ispred LSCS Tomica Radosavljevic i Dragan Guberinic!!!

Juce je u Zabarima na izbornoj skupstini bio je Popovic DR. Zoran , Tomica i ja kao gosti ispred LSCS !!Domacin Slavisa Momcilovic je ponovo izabran za predsednika, skupstina je trajala 35 min!!Finasisko poslovanje uplaceni 1000 fazana za ovu godinu jedan upravniki jedan lovocuvar!!Stanje na racunu preko 1.500.000din!!!ALAL VERA!!!!

Istocni region i Slavisa Momcilovic ce na skupstini traziti da radnici u LSS imaju platu do 40.000din i to cetraziti da skupstina takvu odluku donese!!!
Vecina udruzenja RAZMISLJA hoceli i jedan dinar uplatiti LSS na ime clanarine!!!

Sutra je U.O. u LSS pa ce se vise znati sta ce i kako da se radido skupstine LSS!!!!

papiga
 Kolega Slavo daj jos neke info ako imas u vezi osnivanja Juznog lovackog Saveza i u vezi ove odluke za 200 din prema LSSu koja udruzenja su tu odlucivala i sta se dobija za te novce

slavaplana
 To sto dobijas za 200din moraces da pitas LSS,ja koliko znam NISTA!!!!!

papiga
 Ovde na jug se ne kaze nista nego od tri najgolemoROFL

papiga
 Koja su LU bila na sastanku

slavaplana
 Bas tako!!Javice se neko iz Nisa pa ce mo znati koja su udruzenja bila!!!

papiga
 Koja su LU bila na sastanku i ono sto najvise interesuje lovce ovde jel u igri ovaj nas doktor za neku funkciju

Lala

chaki kaže:
Au Slavo gledah te na snimku jednome sa danasnjeg skupa. Bilo lepo izgleda.

Evo snimka, brat Slava je na 48 sekundi snimka, sa sve kravatom i odelom!Utegao se kao za paradu! HaHaHa
Na 1 minut i 11 sek., predsednik LSV Pažin uručuje poklon Dačiću.
Predsednik LSS nije bio prisutan!?

[movie=youtube]FYYUuHIt_zo[/movie]

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,156,889 posete www.srbijalov.com