Breton
|
ultras035 |
Objavljen 02.05.2012. 21:05
|
Član
Upisa: 180
Pristupio: 04.05.2010. 09:22
|
Maza, 11 meseci
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
|
|
|
|
ultras035 |
Objavljen 02.05.2012. 21:07
|
Član
Upisa: 180
Pristupio: 04.05.2010. 09:22
|
Anja i Maza...Maza i Maza
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 02.05.2012. 21:54
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
ultras035 kaže:
Anja i Maza...Maza i Maza
Maza i mazuljica, ako ništa naučiće da voli životinje....lepo nema šta...
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 02.05.2012. 22:31
|
Veteran
Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Jedna beba koja je vec predstavljena na forumu.Slike su napravljene za Uskrs,dok se razgorevala vatra za rostilj.
Archi pokazuje svoj lovacki instinkt:
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 02.05.2012. 22:43
|
Veteran
|
Krupni plan. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 02.05.2012. 22:46
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Uh kako ti zavidim
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 03.05.2012. 00:28
|
Veteran
Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
DakiNS kaže:
Uh kako ti zavidim
Nisi jedini!;)
Aleksa,želim ti puno sreće u radu sa ovim mališanom!
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
zele75 |
Objavljen 03.05.2012. 08:40
|
Član
Upisa: 141
Pristupio: 24.02.2012. 09:55
|
Aleksa
zele 75
|
|
|
|
alex |
Objavljen 03.05.2012. 11:06
|
Lovčina
Upisa: 1413
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
LEpo stene nema sta a i lepo pokazuje svoje lovacke gene koje nosi u sebi.
Jojjj imali sta lepse nego kada stene pocen da pokazuje stvoje prve korake ka ozbiljnom lovnom psu jooo
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 03.05.2012. 14:04
|
Veteran
|
Hvala kolege!
Nemam nesto iskustva sa Bretonima,pogotovo stencima,nisam siguran kako treba treba eksterijerno da izgleda jedan odrasli primerak,a pogotovo ne sta ocekivati od steneta u ovom uzrastu ali znam sta treba da od osobin da poseduje jedan kvalitetan lovacki pas i sreca je mozda i odlucujuci faktor.
Njegova sudbina je jos uvek neizvesna u smislu da li ce ostati kod nas jer ako ne bude bilo volje i vremena da se radi sa njim,ustupicu ga nekome ko to ima.
Moje misljenje je da ima dobru osnovu za rad i utoliko bi mi bilo draze da ostane kod nas.Ali,svakako,od steneta do kvalitetnog lovackog psa je veoma dugacak put! |
|
|
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 10.05.2012. 00:04
|
Veteran
Upisa: 664
Pristupio: 19.02.2012. 22:14
|
zna li neko da nema mozda neko stene na prodaju, borski, zajecarski okrug. stene bretona naravno
Vim vi repellere licet
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 11.05.2012. 10:27
|
Stari član
Upisa: 247
Pristupio: 03.01.2011. 19:53
|
Kolega imas oglasa o prodaji stenadi koliko hoces i to u svim medijima, to je bar lako, a ima ih siguran sam i u tvojoj okolini ako je to vazno.Malo je samo cudno sto eto zelis da nabavis stene na ovakav nacin , a da pre toga sebe ne upitas kakvo ti stene treba i zasto ce da ti sluzi.Predpostavljam da si lovac [ ili buduci lovac] ,a stenadi ima od raznih roditelja.Imas onih koji love ,ali su od prelepih pasa , takozvanog ,izlozbenog porekla, do onih vrhunskih takmicara do kojih ces doduse tesko doci putem oglasa.Imas stenadi i iz onih pravih amatersko- lovackih legala, gde mnoge stvari u tom leglu cine nepoznanice i sto je jos zanimljivije ,stene iz takvog legla, najcesce, ni nekoliko meseci po nabavci, ne mozes znati kakvo je , ali ne mora da znaci da nije dobro i takvi su najjeftiniji .Moja preporuka ti je da se pre nabavke steneta dobro informises o svemu. |
|
|
|
Aca Velika Plana |
Objavljen 12.05.2012. 15:54
|
Stari član
Upisa: 389
Pristupio: 06.04.2011. 08:42
|
kolega_LOVEc kaže:
zna li neko da nema mozda neko stene na prodaju, borski, zajecarski okrug. stene bretona naravno
druze imas u BG jednu zenkicu na prodaju od extra radnih i lovnih roditelja
Asy Linda Del cuore Grande X Indios Reks stene nesto starije od 2,5 meseca ako se ne varam moja ti je najbolja preporuka neces pogresiti! |
|
|
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 12.05.2012. 16:35
|
Veteran
|
kosmajski div kaže:
Kolega imas oglasa o prodaji stenadi koliko hoces i to u svim medijima, to je bar lako, a ima ih siguran sam i u tvojoj okolini ako je to vazno.Malo je samo cudno sto eto zelis da nabavis stene na ovakav nacin , a da pre toga sebe ne upitas kakvo ti stene treba i zasto ce da ti sluzi.Predpostavljam da si lovac [ ili buduci lovac] ,a stenadi ima od raznih roditelja.Imas onih koji love ,ali su od prelepih pasa , takozvanog ,izlozbenog porekla, do onih vrhunskih takmicara do kojih ces doduse tesko doci putem oglasa.Imas stenadi i iz onih pravih amatersko- lovackih legala, gde mnoge stvari u tom leglu cine nepoznanice i sto je jos zanimljivije ,stene iz takvog legla, najcesce, ni nekoliko meseci po nabavci, ne mozes znati kakvo je , ali ne mora da znaci da nije dobro i takvi su najjeftiniji .Moja preporuka ti je da se pre nabavke steneta dobro informises o svemu.
pa bas zbog toga sam i pitao za stene ovde gde4 mogu da dobijem puno vise informacija nego u oglasima, na kraju tu su oni koji su dosta upoznati sa gajenjem ove vrste pasa, neko ce sigurno komentarisati i slicno i eto ti prilika i da naucis nesto onako usput.
Vim vi repellere licet
|
|
|
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 12.05.2012. 16:38
|
Veteran
|
Aco hvala vam na informaciji
Vim vi repellere licet
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 12.05.2012. 16:51
|
Admin
|
Po meni najveći problem je koliko se uopšte može verovati bilo kome. Navešću nekoliko primera pa prosudite sami. Jedan naš kolega sa foruma , ne bih da ga imenujem ali on će se prepoznati.Dobio je na poklon od devojke kuče koje je kupljeno u poznatoj uzgajivačnici . Nakon nekoliko meseci navlačenja nisam siguran da je dobio rodovnik, a što se tiče psa i njega se vrlo brzo rešio pošto nije zadovoljavao osnovne kriterije ( uzgajivačnica je garantovala sve navedeno u reklami ). Sa druge strane jedan kolega kupi kuče od jedne penzionerke sav sretan čekao rodovnik, u jednom momentu ta penzionerka me nazove i traži rodovnik mog psa da prijavi leglo (iako je za svoju kujicu kupila rodovnik ispod ruke), sve se uvredila što sam odbio. Na kraju je ipak nabavila . Pas odrastao istina pokazuje znake lovačkog psa ali estetika nikakva.Šta će se dešavati kasnije sa parenjima videćemo. Primer treći, na prepuruku prijatelja dobiven je pas dobrih roditelja ali škart u leglu. Zimsko leglo rahitičan tanak kao gramofonska ploča.Uz rad i dobru ishranu dobijen je pas vrhunskih lovnih (i takmičarskih kvalitetakoje su prigušivane na uštrb lova) osobina. Po meni najveći je problem naći pouzdano leglo što po radu, ili eksterijeru. Ukoliko ste u situaciji da vam neko pouzdan preporuči leglo iskoristite preporuku jer sve ostalo je često lutrija.
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 13.05.2012. 12:42
|
Stari član
|
Kolega nemate razloga da nekome verujete ili ne, kada su psi u pitanju, pogotovo stenad.Ako znate sta tacno zelite , siguran sam da ce te uz malo paznje to svakako i dobiti.Svako zeli da nabavi nesto dobro, nesto sto vredi ,a to molicu lepo ne moze za badava ,niti za neku simbolicnu nadoknadu .Uzimati odbacenu stenad iz odgajivacnica ,za malo novca,pa jos gore, od raznih baba i devojaka, nikada nikome nije donelo dobroga.Dobar pas bio stene ili odrastao mora i lepo da se plati,sto je jedno od merila i garancija.Svaka dora odgajivacnica ce vam uvek zameniti stene ako ste ga, vi licno, uredno nabavili , a ima neku telesnu manu sto moze uvek da se desi. |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 13.05.2012. 13:01
|
Stari član
|
kolega_LOVEc kaže:
Aco hvala vam na informaciji Evo jedne zanimljive preporuke za nabavku steneta, o kojoj razgovaramo.Stene je mozda lepo , mozda i zanimljivo,mozda i odlicno, ali ja bih odmah pre nego sto se zahvalim na preporuci ,postavio pitanje ,zasto ga taj kolega otudjuje ili prodaje, nasta bih naravno dobio desetine odgovora, da je kuce super, ali smeta u stanu ili dvoristu, da nemamo vremena da ga odgajamo ili pak da idemo u inostranstvo pa nema ko da ga istrcava..............i tako to u nedogled.Znate kad trgovci prodaju automobil sta sve ne kazu, a tako vam je i kod pasa.Ja licno ,ako bih zeleo takvo stene ,iz te odgajivacnice , raspitao bih se za adresu odgajivaca i otisao direktno kod njega i tamo nabavio stene, jer sto bih reskirao da mi neko prodaje ko zna sta ,bez obzira na pedigre, a tamo ,direktno kod odgajivaca , na izvoru, mogu uz stene da dobijem i garanciju bar sto se eksterijera tice, a i papiri su sigurno u redu. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.05.2012. 19:25
|
Admin
|
Ima na ovoj temi nekoliko slika mojih pasa , ne bih da se ponavljam
Evo jedno kuče od mojih pasa , možda to nešto govori.
1
Spisak šampiona
1.
Ime Psa (JR Broj) BIM (83720 Eb)
Pol, datum rodjenja M, 2010-02-25
Titula MLADI ŠAMPION, MLADI
Datum sticanja 2011-08-24
Rasa EPANJEL BRETON
Vlasnik PETAR PAVLOVIĆ
Kontakt Vojvođanska 12, 21000 NOVI SAD
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 14.05.2012. 14:40
|
Stari član
|
Kolega Junior lovac , ponekad se i takve stvari dese, mada je meni malo cudno da su svi ocekivali nekakav strasan rad od tog uvezenog psa , a niko od vas koji ste ga videli, nije prepoznao u njemu mesanca.Sta bi se desilo da je pas proveo ovde dve godine,poceo dobro da lovi ,da markira, da li bih nasejao u vasem kraju sijaset potomaka, mesanaca samo zato sto je uvezen iz Austrije, a i prilicno placen.Desava se da ljudi zbog mode ili iz nekih njima znanih razloga iz inostranstva uvoze raznu stenad ne poznavajuci mnogo rasu , a da ta stenad budu daleko losija od ovih koji se nude ovde . |
|
|