Breton
|
kosmajski div |
Objavljen 14.05.2012. 14:49
|
Stari član
Upisa: 247
Pristupio: 03.01.2011. 19:53
|
[quote]DakiNS kaže:
Ima na ovoj temi nekoliko slika mojih pasa , ne bih da se ponavljam
Evo jedno kuče od mojih pasa , možda to nešto govori.
1
Spisak šampiona
1.
Ime Psa (JR Broj) BIM (83720 Eb)
Pol, datum rodjenja M, 2010-02-25
Titula MLADI ŠAMPION, MLADI
Datum sticanja 2011-08-24
Rasa EPANJEL BRETON
Vlasnik PETAR PAVLOVIĆ
Kontakt Vojvođanska 12, 21000 NOVI SAD[/quotePa postavi sliku od ovog psa kolega, pa nam onda napisi na koje cetiri izlozbe je ucestvovao kada je osvajao sampionat i kod kojih sudija, to je za poznavaoce rase jako vazno.Kada to saznamo, znacemo mnogo toga. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.05.2012. 15:22
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ima kolega već postavljena slika u prethodnim postovima, ali pošto pas nije moje vlasništvo ne mogu reći gde je sve izlagan, znam za Bečej PRM i BOB, Irig PRM Sremski Karlovci PRM , toliko znam a ovo navedeno u prethodnom postu sam našao na sajtu KSS na spisku šampiona.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.05.2012. 21:18
|
Admin
|
Kada bi se kuče naručivalo kao piće u kafani Alex bi bio davno pijan , JBG i ja ne mogu da dočekam.
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 16.05.2012. 22:35
|
Veteran
Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
Jedan snimak iz arhive.Čisto da razbijemo monotoniju prouzrokovanu ovim majskim kišama. Uspeo sam da snimim samo marku ali ne i poletanje divljači jer mi se baterija mob. telefona ispraznila neposredno pre toga. Mesto događaja je na samo 50 m od gradskog šetališta, da ne pomisli neko kako sam planski i namerno uznemiravao divljač. Šetao sam psa, puštenog s povodnika,koji je sve vreme tokom šetnje trčkarao asfaltom ispred mene ali je u jednom momentu uleteo u neku livadicu pored šetališta, pratio miris fazana koji se tu zatekao i stao u marku.
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
duskodugousko |
Objavljen 16.05.2012. 22:36
|
Veteran
Upisa: 814
Pristupio: 29.04.2011. 08:42
|
Izvinjavam se. Snimak....
http://www.youtub...ju7QfvU5yw
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 17.05.2012. 08:59
|
Stari član
|
junior lovac kaže:
kosmajski div kaže:
Kolega Junior lovac , ponekad se i takve stvari dese, mada je meni malo cudno da su svi ocekivali nekakav strasan rad od tog uvezenog psa , a niko od vas koji ste ga videli, nije prepoznao u njemu mesanca.Sta bi se desilo da je pas proveo ovde dve godine,poceo dobro da lovi ,da markira, da li bih nasejao u vasem kraju sijaset potomaka, mesanaca samo zato sto je uvezen iz Austrije, a i prilicno placen.Desava se da ljudi zbog mode ili iz nekih njima znanih razloga iz inostranstva uvoze raznu stenad ne poznavajuci mnogo rasu , a da ta stenad budu daleko losija od ovih koji se nude ovde .
a ispala je jedna smesna prica jer je taj covek koji je uzeo kuce pricao da je to rasa krv cista ko suza sve,a posle kada se sve saznalo kaze "a jes izgledo ko pravi".ja nikad nebi dao tolike pare za psa od3 meseca
To je davnasnja zabluda nasih ljudi koji uvek imaju ne opravdano lepo misljenje o necemu sto je uvezeno sa zapada.Ja razumem da oni imaju bolju tehniku , bolje zakone , bolji standard , ali nasa priroda je netaknutija , a iz takve prirode je mnogo lakse selekcionisati pse za svaku upotrebu.
Sto se tice cene za tog psa i nije to na zapadu nesto preterano skupo, ima i daleko skuplje stenadi, pogotovo su skuplji stenci proverenih linija i iz nesumnjivo dokazanih odgajivacnica. |
|
|
|
alex |
Objavljen 17.05.2012. 18:28
|
Lovčina
Upisa: 1413
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
junior lovac kaže:
DakiNS kaže:
Kada bi se kuče naručivalo kao piće u kafani Alex bi bio davno pijan , JBG i ja ne mogu da dočekam.
xaaxaxxaxaax
E i ja jedva cekam da ga pomazim po glavi i da ga ceskam po stomaku i usima .
Pa da krenemo u lov
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.05.2012. 07:52
|
Admin
|
Kolega samo ime uzgajivačnice govori o kvaliteti tvojih pasa a slike dopunjuju utisak.Moji psi su iz iste uzgajivačnice.Ajde napiši kako si zadovoljan sa radom pasa
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 24.05.2012. 20:12
|
Stari član
|
alksa kaže:
Area Cacanski Moravac na specijalki bretona u Knicu. Pozdrav za Dragana iz Sopota
Hvala na pozdravu . |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 24.05.2012. 20:25
|
Stari član
|
alksa kaže:
Stalni posetioci izlozbi iz Cacka i pas Aron Cacanski Moravac
Drago mi je da vidim toliko mladih kinologa iz Cacka oko mog velikog i iskrenog prijatelja Radovana.Ovaj njegov mali postaje sve opasniji kinolog. |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 24.05.2012. 20:31
|
Stari član
|
DakiNS kaže:
Kolega samo ime uzgajivačnice govori o kvaliteti tvojih pasa a slike dopunjuju utisak.Moji psi su iz iste uzgajivačnice.Ajde napiši kako si zadovoljan sa radom pasa
Kolega Daki na koje Pelivanove pse mislite, ove sad ili one ranije,pa odgajivacnica Cacanski moravac godisnje odgaji na desetine pasa, a ovaj lepotan ,na fotografiji,je samo jedan od njih. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.05.2012. 21:44
|
Admin
|
Kolega Kosmajski normalno je da ne mogu svi psi biti vrhunski, moje iskustvo je takvo da moram pohvaliti pse Branka Kneževića jer je prema meni bio izuzetno korektan i fer da je prvo upoznavanje rezultiralo lepim prijateljstvom.I da istaknem POVERENJE je velika stvar.Znam da u uzgajivačnici ima mnogo linija i da se osvežava krv sada da li će svaki pas ispasti potaman , to je nešto drugo.Moje iskustvo sa psima se može porediti sa jednom pričicom.(e sada ja ću malo temuđijati). Došla mlada domaćica u pekaru kad pokvarena peć, dobije umesto hleba testo ,vrati se kući stavi testo u tepsiju i pravac rerna.Kad ono umesto hleba neka tanka i tvrda pogača.Isto jutro dođe stara domaćica i isto dobije testo umesto hleba.Vrati se kući premesi ga stavi u onu vanglu prekrije krpom i ostavi na toplom, nakon pola sata premesi pa ponovo ostavi, i tako nekoliko puta, kada je konačno stavila testo da se peče, ono naraste veliki prelep i ukusan hleb posle pečenja.Tako gledam i na pse svako kuče je kao testo , što više radiš sa njim on je bolji.Kod Branka sam se uverio da daje kvalitetno testo
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.05.2012. 23:25
|
Admin
|
Ne sumnjam u njihovo drugarstvo , jer sa čovekom možeš biti samo čovek.Izneo sam moje iskustvo, a o psima samo reči hvale.Pošto preferiram praktičan rad u lovu , mogu reći samo da gde mnogi psi samo gurnu njušku moji ulaze i rade. Lala je sa mnom bio u jednom lovu gde je odstreljen fazan pao daleko u tako gustu trsku da su je svi obilazili a kujica od 11 meseci pravo unutra i za par minuta se vratila sa aportom, volja , rad istrajnost vrhunski.Da li sam imao sreće, možda jednom ali imam dva psa i oba su .Eto to su moji čvrsti razlozi zašto hvalim Čačanski Moravac
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 25.05.2012. 07:00
|
Stari član
|
Kolega Daki jasno je da odlicni psi uglavnom izlaze iz dobrih odgajivacnica jer se u tom okruzenju vrsi sigurna selekcija.Znam da ste se kroz lov uverili u to, sigurno vise puta ,a i znam da cenite pse iz te odlicne Cacanske odgajivacnice jer ih i sami posedujete.Ja sa njima, mislim i na Radovanovu i na Brankovu polovinu odgajivacnice ,imam dugogodisnju saradnju u oba smera. |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 25.05.2012. 07:05
|
Stari član
|
alksa kaže:
kosmajski div kaže:
[quote] alksa kaže:
Stalni posetioci izlozbi iz Cacka i pas Aron Cacanski Moravac
Drago mi je da vidim toliko mladih kinologa iz Cacka oko mog velikog i iskrenog prijatelja Radovana.Ovaj njegov mali postaje sve opasniji kinolog. Samo da ti napisem da nam je Veljo taj dan bio hendler i imali smo dva PRM-a a Aron nam je taj dan dobio samo peticu zbog lose ring dresure. Surbatovic ga je ceo dan prozivao zbog toga jer je po njemu taj dan pas bio jedan od najlepsih pasa na specijalki. Veliki pozdrav[/quote
Ma Veljo ce se sledeci put bolje spremiti, vazno je da sve sportski prihvati. |
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 25.05.2012. 07:13
|
Stari član
|
DakiNS kaže:
Kolega Kosmajski normalno je da ne mogu svi psi biti vrhunski, moje iskustvo je takvo da moram pohvaliti pse Branka Kneževića jer je prema meni bio izuzetno korektan i fer da je prvo upoznavanje rezultiralo lepim prijateljstvom.I da istaknem POVERENJE je velika stvar.Znam da u uzgajivačnici ima mnogo linija i da se osvežava krv sada da li će svaki pas ispasti potaman , to je nešto drugo.Moje iskustvo sa psima se može porediti sa jednom pričicom.(e sada ja ću malo temuđijati). Došla mlada domaćica u pekaru kad pokvarena peć, dobije umesto hleba testo ,vrati se kući stavi testo u tepsiju i pravac rerna.Kad ono umesto hleba neka tanka i tvrda pogača.Isto jutro dođe stara domaćica i isto dobije testo umesto hleba.Vrati se kući premesi ga stavi u onu vanglu prekrije krpom i ostavi na toplom, nakon pola sata premesi pa ponovo ostavi, i tako nekoliko puta, kada je konačno stavila testo da se peče, ono naraste veliki prelep i ukusan hleb posle pečenja.Tako gledam i na pse svako kuče je kao testo , što više radiš sa njim on je bolji.Kod Branka sam se uverio da daje kvalitetno testo Kolega Daki simpaticna je prica, cini mi se da sam je davno od vas vec cuo ,i naravno, licno, uvek podrzavam praksu i iskustvo, a to se trudom stice, nisu urodjene covekove osobine. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.05.2012. 07:36
|
Admin
|
U poslednjoj rečenici sam napisao da Branko daje kvalitetno testo. Kolega Alksa je sam napisao da je Šurbatović stalno zamerao na onoj ring dresuri samo pokazuje koliko je pričica interesantna i primenjiva na pse.Za mene nema konkurencije pošto nemam uzgajivačnicu niti se takmičim recimo na proletnjim utakmicama (gde sam na BK forumu primetio da malo fali da se zbog pasa ne pobiju, a uvrede i pljuvanja pljušte na sve strane)mogu da pohvalim ono što znam.Žalosno je što neki kinolozi koji se bave " proizvodnjom " na veliko bretona, obmanjuju kupce sa prelepim pričicama.Time narušavaju ugled poštenih i dobrih uzgajivačnica nažalost.Čest primer da recimo se hvale kako imaju po 20-100 pasa pa daju oglas kako prodaju obučenog psa, s obzirom koliko psu treba posvetiti vremena za obuku oni ili imaju desetak zaposlenih dresera, ili su ostali psi zapušteni ili pas nije dovoljno obučen.
|
|
|
|
kosmajski div |
Objavljen 25.05.2012. 08:42
|
Stari član
|
To sto neko ima dva tri psa ne znaci da je u prednosti nad onim koji ima desetak pa i vise pasa.Amater nikada ne moze da se uporedi sa profesionalcem jer taj koji ima toliko pasa tacno zna sta hoce i sta mu treba.Selekcija je uvek veliko delo i tu nema milosti, niti mesta, amaterima , pocetnicima, ljubiteljima i cirkuzantima.Mislim da je ovde vec ispricana prica o nabavci steneta ili odraslog psa , a ja cu opet ponoviti da nikakve lepe reci hvale ne pomazu kod onoga koji zna sta zeli da nabavi, a to sto zeli mora i da plati i onda nema problema.Tesko je bilo gde za malu nadoknadu pribaviti psa da puno vredi , bar je to jasno.Kod profesionalnog odgajivaca kada kupujete stene, bar ste sigurni u nekoliko stavki, a najvaznija je, da je rasno i iz dobre selekcije.Ostalo je na kupcu.
Kolega Daki to sto nemate odgajivacnicu ne znaci puno,[ verujem da po nekog psa i vi prodate],ali nemojte da generalizujete dogadjanja na prolecnim utakmicama jer ih ne posecujete i da o njima imate lose misljenje.Ima doduse ponekad, ali vrlo retko i ruznih scena [izmedju zabludnelih i zalutalih kinologa], ali najvise od svega ima velikog takmicenja,pravog rivalstva, divnog druzenja i fantasticnih prijateljstava.Ja bih na kraju jos dodao da ce ovakvih takmicarskih druzenja biti sve vise , a da ce lovova sa raznim odstrelima divljaci biti sve manje i manje iz raznoraznih razloga.Znate kolega, da kod pecarosa postoji pokret, uhvati i pusti , a kod pravih ljubitelja prirode i lova postoji pokret pronadji [markiraj] i oprosti [ne pucaj u zivo bice], i verujem ,sve ce to biti vise primenjivano i kod nas, bar za to da ne brinemo jer ce nam izgleda to biti najdostupnije. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 25.05.2012. 09:30
|
Admin
|
|
|
|
|
alex |
Objavljen 25.05.2012. 12:11
|
Lovčina
Upisa: 1413
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
kosmajski div kaže:
To sto neko ima dva tri psa ne znaci da je u prednosti nad onim koji ima desetak pa i vise pasa.Amater nikada ne moze da se uporedi sa profesionalcem jer taj koji ima toliko pasa tacno zna sta hoce i sta mu treba.Selekcija je uvek veliko delo i tu nema milosti, niti mesta, amaterima , pocetnicima, ljubiteljima i cirkuzantima.Mislim da je ovde vec ispricana prica o nabavci steneta ili odraslog psa , a ja cu opet ponoviti da nikakve lepe reci hvale ne pomazu kod onoga koji zna sta zeli da nabavi, a to sto zeli mora i da plati i onda nema problema.Tesko je bilo gde za malu nadoknadu pribaviti psa da puno vredi , bar je to jasno.Kod profesionalnog odgajivaca kada kupujete stene, bar ste sigurni u nekoliko stavki, a najvaznija je, da je rasno i iz dobre selekcije.Ostalo je na kupcu.
Kolega Daki to sto nemate odgajivacnicu ne znaci puno,[ verujem da po nekog psa i vi prodate],ali nemojte da generalizujete dogadjanja na prolecnim utakmicama jer ih ne posecujete i da o njima imate lose misljenje.Ima doduse ponekad, ali vrlo retko i ruznih scena [izmedju zabludnelih i zalutalih kinologa], ali najvise od svega ima velikog takmicenja,pravog rivalstva, divnog druzenja i fantasticnih prijateljstava.Ja bih na kraju jos dodao da ce ovakvih takmicarskih druzenja biti sve vise , a da ce lovova sa raznim odstrelima divljaci biti sve manje i manje iz raznoraznih razloga.Znate kolega, da kod pecarosa postoji pokret, uhvati i pusti , a kod pravih ljubitelja prirode i lova postoji pokret pronadji [markiraj] i oprosti [ne pucaj u zivo bice], i verujem ,sve ce to biti vise primenjivano i kod nas, bar za to da ne brinemo jer ce nam izgleda to biti najdostupnije.
Kolega imate sigurno vise iskustva od mene sto se tice pasa,rada, svega.
Ali tvrdim da ono sto vam prijatelj pokloni da to nema cenu i da ni kod jednog odgaivaca ma kolike pare dadate necete moci da kupite takvog psa kao sto vam prijatelj pokloni.
Licno nemam nista protiv odgaivacnica ali nikada ne bih kupio psa iz odgaivacnice jer bih radije otisao kod nekog lovca za kojeg znam da ima dobre pse jer se zna da lovac barem ja svoje pse cuvam i tacno znam sta i kad i u kom trenutku im nesto treba znam psa kako dise svaki njegov pokret ima znacenje i ja znam sta to znaci.
I po nekom mom misljenju covek,lovac koji ima par pasa muzijaka i zenku znam da ce sa duplo vise truda da odgaja,paznje,ljubavi da odgaja stence.
Mene ne interesuju izlozbe,utakmice naravno da je sve to lepo al i ja volim lovackog psa koji radi za mene za moje srce kojeg ja odgajam sa ljubavlju i kome mogu da se posvetim maksimalno.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|