Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dvogledi

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dvogledi
Predator

mb-bb kaže:
Posto nisam nasao temu monokulari, mogu i ovdje da napisem...
Dobio sam na poklon monokular Vortex solo 10x36. Nisam ga jos iznjeo na teren jer je sinoc stigao ali koliko sam danas u toku dana i veceras gledao po okolnim zgradama za prvi utisak sam vise nego zadovoljan. Slika je cista i bistra, lagano legne na oko, samo ga prislonim na obrvu i to je to. Sto se uvelicanja 10x tice to je nesto sto se moze maksimalno gledati iz ruke a odlicno je kad oslonim ruku na nesto. Pise da je vodootporan, oblozen je gumom pa vjerujem da ce i ublaziti udarac pri padu. Ima futrolu koja moze da se okaci na kais i uzicu za vrat. Na samom monokularu ima drzac za kais pa moze da se okaci i bez futrole. Bice mi dobar za osmatranje terena, pogotovo sa ceke da ne moram stalno dizati pusku sa optikom. Evo i koja slika...

E, jesu zgodne te stvarčice u ovim urbanim sredinama ... Grin
Druže, neka te dugo i dobro služi! Odobreno

Sasvim prirodno

mb-bb
 To kolega samo dok ne iznesem na teren, morao sam probati negdje pa se eto zadesilo tako Lupa
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

Predator

mb-bb kaže:
To kolega samo dok ne iznesem na teren, morao sam probati negdje pa se eto zadesilo tako Lupa

Šali se ja malo kolega, ali kad mi je ljetos drug pričao da skoro pola muške populacije iz njegove zgrade sedmično gleda bar jednu "projekciju" u zgradi preko puta, nisam mogao da povjerujem. Iznenadjen

Sasvim prirodno

Podunavac
 Ovako je izgledala ta proba među zgradama.ROFL
Podunavac priložio:
azijatkinja44v.jpg

Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Kolega neka te dobro služi u lovačke svrhe.Zum A što se tiče cene u USA, za te pare bi trebao da bude solidne kvalitete.
Tri prsta 2Kolce

Planinko011
 Da li kolege znaju neki dobar dvogled koji u sebi ima fotoaparat? Bio je neki Bushnell ali ga ne vidim vise na Cabelasovom sajtu. Samo da nije nikakav dvogled sa nikakvim fotoaparatom za male pare na sta mi lici taj Bushnell.
Rado bih pazario neki odlican srednje cene. cudi me da to nema Nikon?Foto.
Nazalost i ne znam za neku komsinicu sem u mojoj zgradi a za to bih morao na vrata Maka a bojim se da me ne vide ukucani ena.
Znaci zbog prirode mi treba.

MMilos
 Mišljenja sam da te kombinacije obično nisu ni dvogled ni fotoaparat.
Obično se kod takvih "marketinških sprava" otkine na kvalitetu jednog ili drugog...

Ono što radi taj posao su "digiscoping" (valjda se tako zove) kompleti - DSLR + nešto poput spektiva a to sve skupa košta ihaaaaj.

sheytan
 ^ Daa, plus što to ima OGROMNO povećanje, tj. ni najmanje ne može da posluži kao dvogled...

Pre može neki ultrazum aparat da posluži kao dvogled, ima ih sa žižnom daljinom ekv. 1000mm, + - , ali pre svega po dnevnoj svetlosti, u sumrak su, mislim, prilično traljavi...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

MMilos
 Pa da ... treba stativ.
Košta to ko polovan mercedes Smile

Zato bolje dobar dvogled i za slikanje dobar DSLR, pa da valjaju i slike a i da se dvogledom može videti nešto...a da ne mora hipoteka na kuću Grin

dzudzubajac
 Ima li ko iskustva sa manjim dvogledima tipa

http://www.tehnom...x25-s.html

Uzeo bih jedan lagan, da može da se nosa "za svaki dan".
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

mrwa22250
 Ja imam Optusov 12x32 i odlican je ali samo za dnevne obilaske lovista(mada slika malo igra pa je oslonac pozeljan za neko duze osmatranje).U sumrak i svitanje(kada je najvise potreban)zbog male svetlosne propustljivosti nije najsretniji izbor i slika se muti vec sa prvim sumrakom.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

vlada lovac
 Imam i ja jedan dzepni za svaki dan 10x21 upotrebljiv samo danju, inace sluzi vec duze od 10god, ovo sa linka je bas jeftino, pre kupovine bolje malo gledati kroz njega i uporediti nekoliko medela, nisi bas svi isti

dzudzubajac
 onda će raditi posao Smile
pogledaću šta još ima u ponudi sem te praktike

ssekir75
 гледо је ја, није баш нешто, али радиће посо. и ја имам неки с бувљака, за дан је још боже помози, али за сумрак Ne-ne
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

dzudzubajac
 Došlo vreme da gledam kršten dvogled u rangu cene do nekih 25k dinara.
Ako ne uspem da nađem očuvan zrak, gledao sam nikon prostaff7 8x42 i minox bv 8x42. Ima li neko iskustva sa njima?

Podunavac
 Што не погледаш нове двогледе Делта? Солидне су квалитете и умерене цене. Делта Форест 8x42 кошта око 150 евра. Делта Титаниум 8x56 кошта око 300 евра и има 10 година гаранцију. Ипак је ново ново, поготово са 10 годишњом гаранцијом.
Tri prsta 2Kolce

dzudzubajac
 iskren da budem ne znam nikog ko ima deltu, kako su se pokazali itd

Podunavac
 Delta optike i dvogledi se trenutno probijaju na evropskom tržištu. Dosta su dobre kvalitete. Ali optike im više nisu jeftine. U klasi su sa Meoptom. A kad se još malo dokažu verovatno će i dvogledi da im poskupe.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus

dzudzubajac kaže:

Došlo vreme da gledam kršten dvogled u rangu cene do nekih 25k dinara.
Ako ne uspem da nađem očuvan zrak, gledao sam nikon prostaff7 8x42 i minox bv 8x42. Ima li neko iskustva sa njima?

Minox bi bio moj izbor od ova dva navedena.
Kolega ga ima/koristi i ono što sam vidJeo je samo za rJeči hFale! Zum
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

MMilos
 Ja glasam za Nikon.
Za te pare ima i Aculon 10x50, koliko se secam.
Licno imam stariji model Nikona 8x40, kipljen u Nemackoj za sitne pare, i odlican je...

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,082,056 posete www.srbijalov.com