Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
Lala

bane sid kaže:
Mi po tom "Borinom"statutu nemozemo da smenimo predsednika L.U.jer kako je vec neko pisao ima 19 clanova od toga 4-5 se bune a ostalima je svejedno love fazane zeceve jednom a za srnu srndaca svinju dobiju po jednu dozvolu i bilo ko da dodje bice im isto

To je zvanično... a nezvanično?
Treba biti pošten, prvo prema sebi, pa onda i prema drugima. Da bolje gazdujete, imali bi veći odstrel.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bane sid
 Lalo mi ne cutimo kada smo spomenuli prijave receno je da lupamo gluposti izvadili smo i papir kada i zasto je podneta.Jednostavno nemozemo trenutno to da promenimo.Predsednik L.D.Sid je dobio nervni slom pisu mu prijave za sve moguce izmisljotine.stavili su hipoteku na lovacki dom L.D. sid koriste njegove prostorije itd i u inat nas z...

punisher
 Lalp upravo je to ono što je mnogo puta pisano ovde. Postoji i tekst na temu poslovanja LU.
Takođe sam mišljenja kao i ti u pogledu rukovođenja sa udruženjem. Svakom LU danas su potrebni:
1. ekstra kvalitetna stručna služba ( upravnik i lovočuvari )
2. dobar menadžer ( predsednik LU ) i dobar sekretar.

Svi oni moraju da budu bez "hipoteke prošlosti" sa dovoljnno sluha za promene kako zakonske tako i prirodne ( u lovištima sa kojima LU gazduje ), gde će lovočuvari da špartaju po lovištu i znaju gde koja jedinka divljači izlazi, da li je u medalji ili ne, da umeju da je "procene" u smislu potencijalnog trofeja, da znaju šta je škart a šta potencijal...
Predsednici sekcija da pravovremeno informišu svoje članove o promenama, o planovima od LU ka sekcijama, ali i LU o stavovima članstva na neke predloge LU...
Upravnik lovišta da objedini podatke sa terena sa planovima LU, i da ih prezentuje predsedniku, a ovaj da menadžeriše sa radom LU, raspolaže i dogovara komercijale, plaća i naplaćuje....

Lala
 Pa borite se, šta da vam kažem.
Najlakše je reći 'mi to ne možemo', dići sidro ili okrenuti glavu.
Probajte da kažete 'mi to MOŽEMO', pa radite u tom pravcu, zajedno.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bane sid
 ja sam clan u sidu i u mom drustvu nisam odstrelio nista osim stetocina ,fazana i zeca.Isao sam par puta na cekanje nisam imao srece,bio sam prisutan kada je bilo odstrela i sve je bilo zvanicno,isao sam i u komercijalu u mom lovistu,naravno platio ulaz itd..

bane sid
 Nismo se predali,ako se smanji br clanova a vec jeste ako je kulina u funkciji bice lakse.I prva stvar promeniti taj ustav da ljudi izabrani od strane lovaca za njihove pare i u njihovom interesu obavljaju svoju duznost i za istu snose posledice i budu lako smenjeni ili nagradjeni.U ovom slucaju kulina je u velikoj prednosti N.P.ima veliko iskustvo i STRUCAN kadar

punisher
 Problem koji tamo u Šidu postoji je potekao od ranije, ali kako ja shvatam sa dolaskom novog predsednika i upravnika ostali su stari ljudi koji ( lovočuvari, sekretar, stari predsednici sekcija i članovi UO ) su nastavili po starom.
Novi predsednik to nije rasterao, one koji su krivi pokažnjavao nego je i on nastavio politiku BB-a.
Sad kada su tri sekcije najavile odlazak koji je svakim danom sve izvesniji i kada po rečima nekog ovde i Jamena koja je uvek bila posebno lovište najavljuje izdvajanje, sad njima ne valja.
Pa gospodo moralo se ranije razmišljati o tome. Moralo se planirati, moralo se biti dobar sa lovcima, a ne dići se u visine i smatrati se "bitnim" u odnosu na lovce.
Novi predsednik, to sam na početku ovoga feljtona zaboravio da napomenem, izjavio je, pošto je za vreme BB-a bio predsednik Skupšine LU Srem, da nema nameru kao novi predsednik da bilo šta pokreće protiv BB-a.
NO utvrdio manjak, a novi predsednik, i ako je imao uvid u izveštaj koji je dobrim delom prezentovan na ovom forumu, izjavio čovek da neće ništa da preduzima.
Pa šta je to značilo lovcima iz šidske opštine? Morali su onda posumnjati da je i on deo te priče, čim nije hteo ništa da preduzme.
Da li ga je to sa nečim BB držao u šaci, kao što je držao sekretara i lovočuvare, te pojedine predsednike sekcija?

wolf
 Opet veliko URA za kolegu LALU!
Ali stvarno ne mogu da verujem da ljudi i dalje iznose neistine.Kolega Bane iz Šida,na Skupštini je izneseno da je prijava podnesena vašem predsedniku jer je zaključao hladnjaču punu mesa,koja se nalazi u prostorijama šidskog lovačkog doma,a vlasništvo je LU "Srem" Šid!Čak je i policija intervenisala i zaključila krivicu dotičnog!I o kakvoj vi hipoteci to pričate?!
Drugo,verovatno bi zvanično iše išli u lov svi članovi da se nezvanično ne vrše odstreli!Kako gazdujete ,tako i lovite!
Veselo

moharac
 Moram da se vratim na smenu BB,njega je bi bilo tešlo smeniti u lu srem jer je imao podršku određenog broja sekcija i njihovih delegata.
Prvi korak u njegovoj smeni je odradila srkcija Šid i da nije bilo tamo smene on bi ostao predednik lu srem.
A kao delegat u lu srem je prošao kao tadašnji predednik lu srem,ovu informaciju o glasanju sam dobio od članova sekcije Šid.
Na skupštini lu srem na kojoj je i smenjen BB sam prisustvovao lično,tako da sam video koje su sekcije za promene u radu a koje deluju nezainteresovano.
I dalje smatram da lovci u svojim sekcijama nedobijaju prave informacije o radu lu srem.odnosno dam te informacije i probleme predednici ne iznose na svojim upravnim odborima.
Tačno je kolega wolf da se na skupštini vodio duel između predednika lu srem i predednika sekcije šid, a odnosi se na zabranu korišćenja prostorija sekcije šid,ako smo kao lu srem u zakupu onda nam prostorije za koje plaćamo zakup moraju biti dostupne.
Takođe smatram da u.odbor treba da broji 9 članova ,ali samo ako ih skupština izabere nikako direktan izbor od strane predsednika.
Što se tiče plaćanja dnevnica članovima skupštine u razgovoru sa par delegata na ovu temu izričito su rekli da neće glasati za bilo kakvo plaćanje delegata i predsednika.
Sačekaćemo Skupštinu koja se očekuje ovog meseca bar se tako priča,pa će se videti koji delegati kako razmišljaju i naravno kako će glasati za predlog predsednika.
Inače koliko sam ču taj predlog nije usvijen na o.u koji je održan u Moroviću.

punisher
 Prvo da svim članovima ovoga foruma poželim sretan Uskrs. Hristos vaskrs kolege.
Nadalje neke stvari kolega Wolf ni ti nisi rekao po "pravdi i poštenju"
Koliko mi je rečeno, vlasnik lovačkog doma je Udruženje Lovačko društvo Šid koje je samosalno udruženje u odnosu na Lu Srem.
LU Srem sa njima ima ugovor o zakupu koji više manje poštuje u pogledu obaveza.
Sastavni deo doma je i hladnjača koja je obuhvaćena ugovorom o zakupu.
Problem oko hladnjače, a prema priči moga prijatelja, nastao je jer se do ulaza u hladnjaču dolazi kroz salu lovačkog doma, što znači da se sva odstreljena divljač pronosi kroz salu doma što je koliko ja poznajem zakon, a znam ga dobro, nedopustivo.
To je poznato i veterinarskoj i sanitarnoj inspekciji koje su to dugo vremena tolerisale jer su imale obećanje da će, pošto LU Srem svojata hladnjaču, da udruženje pod hitno napravi ulaz spolja kako bi to bilo po zakonu.
Od tog obećanja nije bilo ništa i da sam ja tamo, ja bih momentalno tražio da inspekcije izađu na lice mesta i da rebnu to udruženje.
Ako si se nečega prihvatio onda to i odradi.
Pošto je predsednik sekcije zabranio ulaz kroz dom, zaključao vrata jer su po ceo dan vrata sale doma bila otključana i dosta stvari je nestajalo iz sale koja se izdaje za proslave, dakle ima svoje posuđe i escajge, opremu, stolove i stolice... predsednik LU je odlučio da bez ikakvog osnova obavesti policiju i ako je vlasnik prostora udruženje lovačko društvo Šid, čiji je predsednik takođe isti kao i u sekciji.
I to mu nije bilo dovoljno pa je, po rečima moga drugar, pokrenuo i disciplinski postupak protiv predsednika sekcije iz istih razloga...
Tako da... Wolf ako nešto želiš da pričaš i iznosiš, iznesi istinu, onako kako se to zaista dogodilo.
Sreća je što ja nisam tamo jer bih zaista odmah obavestio nadležnu veterinarsku i sanitarnu inspekciju da vas rebnu po džepu.
Koliko godina je hladnjača u sastavu doma? Koliko su vama lovcima tamo poznati propisi koji traže poseban ulaz i sve ostalo?
Šta je udruženje tim povodom preduzelo?
Nervira me nepravda i iznošenje neistina samo da bi se po svaku cenu "opralo" udruženje koje se nije minimalno potrudilo da ispoštuje osnovne zakonske pretpostavke za funkcionisanje, ali je velikodušno uzimalo svake godine članarinu lovcima.
Koliko vremena je čuveni sekretar tamo? Zašto on nešto nije preduzeo i sugerisao BB-u pa i sadašnjem predsedniku pravljenje posebnog ulaza?

punisher
 Par puta su stariji članovi dolazili u lovački dom i zaticali salu otvorenu, neke ljude koji sede dole a nisu članovi udruženja niti sekcije, pa je normalno da postoji bojazan da neko nešto iz doma ne odnese, ukrade...
Od te prijave nema ništa jer je totalno bez osnova, tako daaa...tU.a

moharac
 Ima tu i druga priča koja je iznešena pred delegate na skupštini a to je Grina je prilikom unošenja divljači u hladnjaču ostavljenja prljava sala i stepenište od strane lovočuvara .
Na takvu aljkavost (neodgovornost) je predsednik sekcije Šid i odreagovao stavio katanac na salu kroz koju se dolazi do hladnjače.
Po meni mora da se zna ko za šta odgovara i ko je dužan da izgradi poseban ulaz do hladnjače.
Mislim da sadašnje rukovodstvo sekcije Šid nema baš neku saradnju sa predsednikom lu srem.takav sam utisak stekao na skupštini u Vašici.
Koliko sam tamo čuo disciplinska komisija nije rešavala taj slučaj,več ga je vratila na razmatranje upravnom odboru lu srem .

bane sid
 Kolega Wolf Dom su pravili lovci a ne udruzenje Udruzenje je tu kao zakupac to je istina kao sto je kolega punisher napisao.Nije ih pustio zbog neplacenih obaveza za koriscenje prostorija i zbog ostalog navedenog.U lovistu ima divljaci ja nisam rekao da nema.Ja ne zivim tamo pa neidem redovno.L.U.je stavilo hipoteku na Lovacki dom L.D.sid

moharac
 Kolega Bane kako je moguće da lu srem stavi hipoteku na nešto što nije njihovo,i ako je to tačno ko je to sproveo bez znanja lovaca u šidu.
Jel ta informacija istinita ili je to ono rekla kazala ?

dekierdevik
 pozdrav svima evo mene opet nakon godinu dana .hteo bi da se pridruzim komentarima oko odvajanja lovackich drustava i nislin da je to greska a mozda se i varam posto lovim i u drugim zemljama evrope saznao sam da se isto tako nesto i kod napr. Madjara desilo prvo odvajanje a onda smanjenje broja lovaca za 80%a onda privatizovanje ja se samo pitam ko ce da financira to nase novo udruzenje napr. zakupninu lovista i sve ostalo neverujem da ce 70-80 lovaca moci da financiraju sve dadzbine udruzenja a i svoje obaveze prema lovstvu a udruzivanje sa nacionalnim parkom je samo ubrzanje nestanka lova u tom novom udruzenju .nadam se da se jako varam sa mojim misljenjem i zelim da sve ovo izadje na dobro posto sam i sam lovac u erdeviku a zeleo bi da i moj sin za neku godinu bude lovac u erdeviku ali kako vidim i cujem od drugih mislim da nam se crno pise nbi zeleo da neko bude uvredjen sa ovim tekstom ili sl. to je ipak samo moje misljenje .

moharac
 Deki mislim da si pogrešno informisan,mi smo napravili novo udruženje koje treba da konkuriše za dobijanje lovišta kod ministarstva poljop.
A stručni deo :izrada lov.osnove,upravnik lovišta i lovočuvari su deo ugovora o lov.tehničkoj saradnj sa NP.
Jesi li se zapitao zašto opada broj lovaca a mali je i broj lovaca pripravnika,jel to možda previsoka članarina ?
Verovatni si išao u np u lovove,jesi li primetio da su dobro organizovani i da znaju svoj posao počevši od upravika pa do lovočuvar.
Mislim da smo dobro razmotrili ovu ponudu oko lovnotehničke saradnje i sa pravim i iskusnim ljudima smo se posavetovali.
Svi su rekli da je to pravi potez za ova mesta koja imaju direktnog dodira sa otvorenim lovišetm NP.
ZivioRodjo

moharac
 Sećaš se Deki 2010 godine lovci nisu izlazili na čekanje skoro 40 dana,i šta je bio odgovor kad su naši išli po dozvolu.
Svaki put su drugo govorili , jednostavno su nas lagali .
Jel treba da te neko laže za tvoje pare,stavili su bili oni sebe u prvi plan i tako su i radili.
Jel nije bolje da ti sam odlučiješ u svom lovištu kako ćeš i kada da loviš,normalno u skladu sa zakonom i god.planom.

dekierdevik
 ja se slazem sa tobom ali neznam dali su nasi lovci obavesteni i o tome kad udje ta visoka divljac u np i kad se sve to sredi do koje udaljenosti od nacionalnog parka cemo mi smeti da lovimo a ta udaljenost je zakonom propisana pogledaj lovacka drustva po fruskoj gori nemaju vise svoja lovista mene je strah da ce se to i nama desiti inace podrzavam sve ostalo

moharac
 Sva društva imaju svoja lovišta ista kao i pre,to te je neko pogrešno informisao.
Još jednom da ponovim,mi smo formirali novo udruženje koje konkuriše za lovište a stručnu službu obavlja np .
Oni rade isto što je radila i stručna služba u lu srem.s tim što ih neplaćamo za to,njihov je interes da zaštiti pomenutu jelensku divljač na fruškoj gori.
A mogu da je zaštite samo ako imaju kontrolu na ovim pomenutim delom lovišta,ovo može samo da smeta onim lovcima koji vole da se kreću po lovištu bez dozvole.
Imaćeš više slobodnih sredstava da ulažeš u divljač i l.t. objekte, a pre si davao 10.000 din a dobijao si i sam znaš koliko.
ZivioRodjo

Sremac75

apinest kaže:
Prekjuče (četvrtak, 19.04.) su još neka lovišta u Vojvodini dobila nove/stare korisnike. Predsednik LU "Fruškogorski jelen" sa sedištem u Viziću potpisao je sa PSPVŠ Ugovor o davanju lovišta "Neštin-Vizić" na gazdovanje. Lovište površine 3125,12 ha čine 3 lovna revira (delovi KO Neštin, Vizić i ipša), sa dva LD-a, neštinskim i vizićkim. Udruženje je osnovano 17.03.2012., konkurisalo je za dobijanje prava na gazdovanje lovištem 30.03. da bi 11.04. bio potpisan Ugovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti lovstva sa NP "Fruška gora" po kojem nam (između ostalog) ovo JP obezbeđuje stručnu službu (upravnika lovišta i dva lovočuvara) kao jedan od uslova za učešće na konkursu. Juče je sve, hvala Bogu, pozitivno rešeno potpisivanjem ugovora o gazdovanju lovištem. Mada nisam zakonski zastupnik korisnika lovišta, ipak hoću da izrazim zadovoljstvo ovakvim ishodom, i nadu da ćemo sa dva veoma važna subjekta u našem lovstvu (PSPVŠ i NP-om) dvosmerno sarađivati pre svega u interesu divljači, lovišta i lovstva uopšte, što je zajednički i opšti interes.

PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,143,962 posete www.srbijalov.com