Da li neko zna
|
pavlepavlaka |
Objavljen 17.01.2014. 00:56
|

Stari član

Upisa: 418
Pristupio: 27.11.2011. 19:50
|
da pita ejektori kod pusaka po pravilu treba da izbacuju samo prazne patrone to jest ispucane zbog cega nekad dodje do toga da izbaci i pun ili nece da izbaci prazan cuo sam da se taj problem javlja kod novih ruskih pusaka da li se javlja i kod iz 43 i da li je bolje uzeti rusa sa ejektorima ili bez
А у руке Мандушића Вука биће свака пушка убојита!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 17.01.2014. 01:57
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
A šta će ti ejektori? Mlad si lovac, nemoj da juriš čaure po lovištu, nego po ispucavanju, pravo u džep.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 17.01.2014. 12:17
|

Stari član

|
dobri su kada treba brzo da se prepuni a za caure mogu da ih pokupim sa zemlje mlad sam to nije nikakav problem samo ti kvarovi jedino to ne znam
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 17.01.2014. 13:46
|

Lovčina

Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
U kom lovu i za koju divljač će ti biti od presudnog značaja ejektor?
Gde ti to treba dve sekunde više bez kojih ne bi mogao da odstreliš?
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 17.01.2014. 14:17
|

Stari član

|
evo primer covek ima iz 27 gadja jednog zeca i ubija ga posle dva hica u tom trenutku skace drugi on samo prelama pusku ejektori izbace on napuni dize i pada i drugi to se odigralo vrlo brzo ma jos nekoliko situacija ali nije bitno
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 17.01.2014. 14:40
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
pavlepavlaka kaže:
evo primer covek ima iz 27 gadja jednog zeca i ubija (odstreljuje) ga posle dva hica u tom trenutku skace drugi on samo prelama pusku ejektori izbace on napuni dize i pada i drugi to se odigralo vrlo brzo ma jos nekoliko situacija ali nije bitno 
Pavle kada bi svi tako tamanili po lovištima misliš li da bi tebe kada budeš stasao za lov, nešto dočekalo u lovištu? (osim lovačkih priča i požutelih fotografija)
Sa druge strane kod prepunjavanja puške mnogo više vremena oduzima uzimanje novih patrona iz pojasa ili džepa , iako ima poprilično uvežbanih lovaca gde je ta razlika skoro zanemariva ili uglavnom zanemariva. I pored svih tih pitanja , kada budeš kupovao pušku odlučiće načešće dva faktora a to su lični afinitet prema odabranoj cevki ili finansijska mogućnost.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 17.01.2014. 16:11
|

Stari član

|
znam sve ali moje pitanje je ustvari vrlo prosto da li treba uzeti rusa sa ejektorima ili ne zbo ispranosti ogresio sam ne pise ubija nego odstreljuje sta da radim losa navika
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 17.01.2014. 16:22
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Pavle IŽ-27 ima veoma jednostavne i robustne ejektore, kod kojih retko dolazi do kvara ili loma. U stvari tu ni nema šta da se pokvari, može samo da se odlomi deo ejektora. Ejektori se jednostavno menjaju, a veoma su jeftini i lako se nabavljaju. Problem je u zadržačima ejektora u potkundaku. Oni se vremenom deformišu pa ne vrše svoju funkciju kako treba. Ali ni to nije neki veliki problem. Za dobrog majstora puškara to je rutinski posao. A na IŽ-27 ejektore možeš i da isključiš, pa da ti služe kao izvlakači.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 18.01.2014. 00:24
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
pavle, dok ti prepuniš pušku zekan je odmaglio. pucaće tvoj kolega pored, ili će ga juriti ker, ili... nije ni bitno. ejektor ti može biti presudan samo ulovu na svinje pogonom, gde ume da bude malo rutavo kad strvina od 150 kila krene na tebe a ti se mačuješ sa prepunjavanjem. mada tada ti je bezbednije da begaš na drvo nego da prepunjavaš u stisci, jer ćeš sigurno da se ušeprtljaš ;)
drugo, po ne znam koji put ti kažem, PROČITAJ FORUM!!! o ovome se već nekoliko puta raspravljalo po raznim temama. nije da niko neće da ti odgovori, vidiš i sam, nego brate slatki bez veze opterećuješ forum
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 14.02.2014. 21:54
|

Stari član

|
jedan decko je kupio baikal mp 153 camo za americko trziste ali nema onih zakacka za remenik da li to moze da se napravi?
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 14.02.2014. 22:06
|

Lovčina

|
ситна посла...
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
pavlepavlaka |
Objavljen 15.02.2014. 00:19
|

Stari član

|
pitam zato sto je polimer kundak pa zato da ne predstavlja neke probleme
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 24.02.2014. 11:12
|

Veteran

Upisa: 611
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
Prvo cestitam rodjendan!
A posle bih pitao nesto. Pitam se da li su cevi na mp 153 baikal i mc 21 iste konstrukcije . I da li bi mozda mogla cev sa sa 153-ojke da se stavi na mc21 jer bi tako dobio promenljive cokove. Ako neko zna bio bih vrlo zahvalan. Ili nekog dobrog puskara koga bih mogao da pitam. Dobar pogled svima. |
|
|
|
PEZ |
Objavljen 24.02.2014. 12:01
|

Lovčina

Upisa: 2087
Pristupio: 09.02.2012. 16:41
|
Kolega krilas, ove dve puške iako su PA, imaju potpuno različit sistem rada, MC, radi, dugim trzajem cevi dok MP 153 koristi pozajmicu barutnh gasova, konstrukcijski su potpuno različite jedna od druge tako da o "kombinovanju" nema govora.
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 24.02.2014. 16:09
|

Veteran

Upisa: 611
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
Hvala,gledao sam slike rasklopljenih pusaka i ucinile su mi se iste, samo sto mi se potkrao taj detalj. hvala jos jednom
|
|
|
|
Lovac CG |
Objavljen 20.07.2014. 14:10
|

Pripravnik

Upisa: 5
Pristupio: 30.12.2012. 14:18
|
Garantujem da sam promašio temu ali molim unaprijed admine da mi oproste jer sam nov a i nema teme koja bi opisala donekle moj problem.Imam pištolj koji je replika,dakle ispaljuje ćorke .Ekol Firat Compact duo ..dobro me je služio punih 3 godine dok mi nije ispao u kamenje.Onda mu je navlaka napukla oko 2 cm iza otvora cijevi (vidi sliku) .Pa stoga ne mogu da ga repetiram ,navlaka je skinuta .Nosio sam kod raznih majstora ali oni kažu da ne može da se zavari jer od metala koji oni zovu šijander,špijander, ne mogu da se sjetim tačnog naziva . Sada da li postoji rješenje ,jer sam ga ipak platio 90 eura
Molim za pomoć
|
|
|
|
Dikavac |
Objavljen 20.07.2014. 20:34
|

Stari član

Upisa: 297
Pristupio: 19.09.2012. 12:46
|
Spijalter! Najgori materijal !
Kao svi Crnogorci nabavi nesto od gvozdja Sta ce ti ova igrackica , lovci nisu krimosi da plase neke u banci, mada kakva je situacija svasta moze da se ocekuje..
Pre nekoliko godina zove me poznanik u svoju radnju , pokazuje te pistolje, trazi mi 70 ejrana... Ja uzmem ali kazem da probam i platiku po povratku.Odemo sa oficirom , ispalimo par metaka , onda ovaj kao da nisani u jedan drveni bander okine, a parce se odlomi i zamalo da povredi coveku oko ... !!!?Ponovo posetim prodavca -Pokazem , pomenem da smo mogli stradati ..Ovaj samo slegao ramenima, a pistoljcic poneo da baci kroz vrata..Ipak dam coveku 50 e.Covek je posle nekog vremena zatvorio radnju ( Nepravda ne traje dugo !!! ) Podnesi zahtev, kupi nesto po ukusu ovo je stvarno najgora stvar koju sam ja licno drzao u ruci . A hteo sam da kosritim tu igrackicu za navikavenje na pucanj Slovacke Kopove.. Ni za to ne valja .. 90 e je previse .Nov TT staje nekih 170 e.polovan je jos manje a iste su velicine. Ovde na forumu ima vrsnih poznavalaca oruzja, puskara, iznece svoje misljenje. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 20.07.2014. 22:20
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Tu popravke nema. Ovi pištolji su namerno napravljeni od ovakvog materijala koji je slab i ne trpi poprvake i prepravke da se nebi od njih dodatnim prepravkama pravili pravi pištolji u manjem kalibru. Nekada su se start revolveri pravili od kvalitetnijeg materijala, pa su majstori lako mogli da promene cev i ubace čelične uloške u doboš i naprave solidan revolver u kalibru 22 LR. Baš zbog toga se sada proizvode od ovakvog materijala koji ne može da se dorađuje.
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 21.07.2014. 07:55
|

Veteran

Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Ne vidi se bas najbolje na slici o cemu se radi ... mozda bi neki tecni metal ili kvalitetniji dvo komponenti lepak mogli da rese problem. Pozzz
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 21.07.2014. 14:25
|

Lovčina

|
шпијалтер је могуће заварити али је то јако скупо и апсолутно неисплативо. иначе је подунавац у праву за ове преправке, имао сам као клинац стари "емгејац"(или енгејац, зависи ко га како звао, а немам појма ни данас шта је правилно ) који је био прилично квалитетно направљен. биоје црн, а касније су дошли они сјајни, чије су прве серије још и личиле на нешто, док су касније већ биле фуш. али и такав фуш су биле врх израде у односу на ово што сам видо пре неки дан у радњи
|
|
|