Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dozvola za pušku

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dozvola za pušku
alex
 Kolege idem 3.maja da podnesem zahtev za lovacku pusku sa ne olucenim cevima to jest sačmaru.
I imam dva pitana:
1. gde se vadi obrazac da nisam nikada osudjivan i krivicno gonje i koliko to kosta????
2.Koliko se čeka na dozvolu za kupovinu lovacke puske????
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Lala
 Uverenje da nisi kažnjavan vadiš u sudu.
Dozvolu za nabavku čekaš oko 15 dana, dok se ne urade provere, pa ako je sve u redu, onda ti policija izdaje nabavnu dozvolu, sa kojom nabavljaš oružje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 Lalo, kakvih crnih 15 dana ? Sve zavisi od toga koliko predmeta ima, jer se ceka da se skupe vise, barem kod nas, znaci moze biti gotovo za 5 a moze i za 50 dana.... pa i do 3 meseca ima slucajeva da se ceka ;)
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Cvele, prema Zakonu o upravnom postupku, rok za rešavanje je valjda 30 dana, čini mi se.
Naravno, ima razlike od mesta do mesta, nije svuda isto. I nemaju šta da čekaju da se nakupi, kad se provere vrše za svakog pojedinačno.

alex
 Hvala Lalo na odgovoru

Joe the hunter

Lala kaže:
Dozvolu za nabavku čekaš oko 15 dana, dok se ne urade provere, pa ako je sve u redu, onda ti policija izdaje nabavnu dozvolu, sa kojom nabavljaš oružje.

Uverenje da nisi pod ISTRAGOM vadis u sudu a policija vadi iz krivicne evidencije dali si osudjivan.Dobar pogled

mirko knezevic
 I kad predas pocinjes da molis boga u sebi da ti daju dozvolu za nabavku oruzja... Moze da se desi da iako si cist pred zakonom kao sunce da te odbiju i posalju negativan odgovor... A moze i da ti bez ikakvih problema za 15-tak dana posalju nabavnu dozvolu... Mislim da opet treba imati neku vezu cisto da malo pogura stvar da tamo neki referent ne drzi bezveze predmet u fijoci i ceka zadnji rok... Sve zavisi...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

alex
 A nemam nikoga da pogura CryCry

Lala

Joe the hunter kaže:

Lala kaže:

Uverenje da nisi pod ISTRAGOM vadis u sudu a policija vadi iz krivicne evidencije dali si osudjivan.Dobar pogled

U pravu si, Joe, moj lapsus.
Policija proverava takodje preko svojih operativnih saznanja, da nisi npr. agresivan, sklon alkoholu, da se ne svadjaš sa komšijama, da nisi incidentna ličnost i sl.
Tako da, bolje biti sa komšilukom u dobrim odnosima. Smile

alex
 Ja mislim da sam u dobrim odnosima sa svima nikada ne pijem nisam agresivan SmileSmile jojjj jedva cekam 3.maj da podnesem zahtev i posle sto je rekao kolega molim Boga da mi odobre 

Lala
 Pa ako si OK, onda nema brige Smile.

alex
 Znam da nema brige ali opet mi je malo tesko za koliko da li ce da odobre i tako jooojjjj 

Cvele
 Lalo, normalno da provera ide za svakog posebno, ali se ceka da se prikupi veci broj predmeta kako bi' se sakupila komisija od 3 clana koji resavaju dali ce ti dati ili nece ! ;)

Lala
 Ma važi, Cvele, neka bude kako ti kažeš. Nemam nameru da raspravljam sa tobom.

kelt
 moze da bude cekanje i duze od 30 dana koliko je zakonski rok. meni npr. bio odsutan nacelnik supa , sve bilo zavrseno samo se cekalo da se covek vrati sa godisnjeg odmora da lupi svoj potpis, a koliko sam se bio izeo samo kad se setim.Jaooo
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Cvele
 Lalo, pa nemam ni ja nameru da se ni sa kim raspravljam, ali znam kako je bilo na licnom primeru, tako da ne mozes da me ubedis u suprotno... 

Lala
 A ja baš rešio da te ubedjujem, nemam pametnija posla. Grin
Tvoj lični primer je valjda pravilo...Kraj rasprave, glupo je.

vlada lovac

alex kaže:
Ja mislim da sam u dobrim odnosima sa svima nikada ne pijem nisam agresivan SmileSmile jojjj jedva cekam 3.maj da podnesem zahtev i posle sto je rekao kolega molim Boga da mi odobre

Teško da ćeš moći 3.maja, sreda je prvi radni dan posle praznikaBrzo se vraćam

Podunavac

Lala kaže:
A ja baš rešio da te ubedjujem, nemam pametnija posla. Grin
Tvoj lični primer je valjda pravilo...Kraj rasprave, glupo je.

Lalo ne mogu da tvrdim 100% za Srbiju ali mislim da je Cvele u pravu. I kod mene svi zahtevi koji zadovoljavaju zakonske norme i prođu policijsku proveru, idu na komisiju. Komisija zaseda izgleda kako im se hoće. A kada prođe komisiju zahtev (sada već odobrenje) ide kod načelnika na potpis. Ja sam zadnji put čekao nabavnu dozvolu skoro dva meseca. Navodno se menjao član komisije pa nisu zasedali jedno vreme.
Tri prsta 2Kolce

Joe the hunter

Cvele kaže:
Lalo, normalno da provera ide za svakog posebno, ali se ceka da se prikupi veci broj predmeta kako bi' se sakupila komisija od 3 clana koji resavaju dali ce ti dati ili nece ! ;)

Kolega u kojoj vi drzavi zivite gde komisija od 3 clana potpisuje odobrenje za nabavku oruzja.U Srbiji je to posao nacelnika lokalnog oup-a a u njegovom otsustvu to moze da potpise i komandir.I nema drugog nacina.Sad mozda je u vasoj drzavi drugacije, neznam.Dobar pogled

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,475,347 posete www.srbijalov.com