Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Karabinska municija(balistika ,karakteristike )

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Karabinska municija(balistika ,karakteristike )
najic

270 kaže:
A problema oko ne ispunjenja kvote ima u svim LU u kojima vlada SAMOUPRAVLJANJE, obično su tipa "Kad ja nemam para za legalan odstrel što da drugi lovi u mojem selu!!!!!!
U takvim LU skoro svaka legalno odstreljena srna kad se to retko desi pod kožom ima celu nomenklaturu olovne sačme od 10-tke do 2-jke A u butovima se nađe i po neka kuglica PP!
Toliko o gazdovanju i zaštiti divljači!!!

Bravo 2
22-250, 30-06, 12, 20

Cvele
 Mnogo tesko da srna moze da izdrzi i 4(cetvorku), a kamo li 2(dvojku) ili PP(8,5mm)...Glavu o zid
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

DakiNS

Cvele kaže:
Mnogo tesko da srna moze da izdrzi i 4(cetvorku), a kamo li 2(dvojku) ili PP(8,5mm)...Glavu o zid

Cvele prevideo si ovo podebljano!

U takvim LU skoro svaka legalno odstreljena srna kad se to retko desi pod kožom ima celu nomenklaturu olovne sačme od 10-tke do 2-jke A u butovima se nađe i po neka kuglica PP!

Ovisno o daljini sa koje je pucano, K krivolovci ne znaju za etiku!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Aca Velika Plana
 Daki a izvini po kom zakonu krivolovci imaju ETIKU?? Shock nemo me zezas brate da je etika pucati srnu sa sacmom!?? Sad

evo primera kod mene ove godine,srndac u jakoj bronzi,malokalibarski metak u doopetu,sacmeni metak dvojke u grudima! Sad Glavu o zid

Aca Velika Plana
 a znate i sami primer kod mene prosle zime na sakalijadi ! Sad vole ljudi da resetaju sacmom pa to ti je! No no no Histerian Histerian

DakiNS
 Aco sinko , hajde vrati se na moj upis pa ponovo pročitaj možda ćeš ga shvatiti , a ako ga ne shvataš pitaj rado ću ti odgovoriti , ne skači odmah na prvu kao pit-bulika

Aca Velika Plana
 Daki shvatio sam ja tvoj upis,ne skacem kao pit bul,samo ne vidim sta je etika u tome da ti vajni krivolovci imaju neku etiku da pucaju divljac koja se lovi karabinom,sacmom,pogotovo,dvojkom,pp,iliti jos gore sitnijim olovom?
Sad

DakiNS

Aca Velika Plana kaže:
Daki shvatio sam ja tvoj upis,ne skacem kao pit bul,samo ne vidim sta je etika u tome da ti vajni krivolovci imaju neku etiku da pucaju divljac koja se lovi karabinom,sacmom,pogotovo,dvojkom,pp,iliti jos gore sitnijim olovom?
Sad

Aco ne vidiš etiku jer je ni nema da imaju etike ne bi krivolovili niti se bavili lovorađom , što je već krivično delo.Etika nije pomenuta zbog toga što postoji, ali čak ni ne krivolove sa adekvatnim oružijem nego čime stignu a pošto je sačma u pitanju najverovatnije je krivolovljeno u redovnom lovu, E tu tek je lovačka etika pala na ispitu.ika

sheytan
 ^ Ovo ni ja sg ne razbiram... Cry

Grin

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Aca Velika Plana
 Pa sta da ja kazem onda kada mi je ker prvog lovnog dana naso srndaca u zbunju ove godine,poceo da izvlaci nesto,ja mislio neka mrcina,kad ono gle cuda izvuce pola srndaca napolje, izgubio sam ceo lovni dan bzveze,lovocuvar,panduri,prijava sto Cenzurisanomlad dvogodisnji srndac popio sesticu i osmicu koje su pronadjene u njemu,po celoj levoj polutki,vise u predelu glave i plecke,pucan po proceni strucnjaka na preko 30 metra,doktorski,odvukao pogodak i zavrsio u trnju ,po pracenju krvnog traga unatrag nadjosmo i gde je gadjan i municiju,tj prazne caure. napravise pometnju u sekciji odma 1 dan lova na fazana! ima li to neke etike onda da mu j**es mater,? Sad Palica Besan

Obrati pažnju na rečnik !I bilo bi dobro da se držite teme ,ili ide pod ključ!

Srbijalov Admin Tim!

sheytan
 ^ Nema etike! Cry

Ajmo dalje o etici, koje ima i nema! Stari

edit: Joj, meraka, 3/4 ponajsvežija posta MOJI! Tri prsta Kolce

I da dodam postovi su ti izuzetno konjstruktivni

HaHaHa

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

DakiNS
 Nazad na temuVan teme

sheytan

sheytan kaže:
^ Nema etike! Cry

Ajmo dalje o etici, koje ima i nema! Stari

edit: Joj, meraka, 3/4 ponajsvežija posta MOJI! Tri prsta Kolce

I da dodam postovi su ti izuzetno konjstruktivni

HaHaHa

El nije onaj na Redfield optici? KoTuKoga

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

atom
 E ljudi pre neki dan kupih 3 kutije Monarch municije za moj 223 rem topic sp3.56gr 55gr zna li ko nesto o ovoj municiji??? POzz

270
 Monarch=PPU pakovan u lepšu kutiju, za inostranstvo!

tomo vrbas

atom kaže:
E ljudi pre neki dan kupih 3 kutije Monarch municije za moj 223 rem topic sp3.56gr 55gr zna li ko nesto o ovoj municiji??? POzz
Dosta dobar metak rade ga za izvoz mada prva serija je izasla posle one nezgode u fabrici i tada je bio ocaj od municije ali su ga brzo doveli u red i sada je po meni No1.Malko je jaci od obicnog PPU-a jer svi koji su presli na njega su imali problem sa prebacajem pravac je ostajao isti samo je po visini isao u +10cm na 100m inace ja ga uspesno koristim za srnecu divljac i lisice.Moja preporuka pre lova ispali koji u papir radi korekcije ako bude trebalo i posle peglaj bez brige!iveli

rokvic
 Kolege zanimaju me iskustva sa municiom GECO 8*57 TM 12.0 gr. nisam pucao ovu municiju,ali sam skoro u jednom lovistu od kolega cuo kako se radi o vrhunskoj municiji....
kazu da je neuporadivo bolji od PPU-a i SiB-a...e ja sam malo istrazivao po kompjuter , i nasao da ta municija nije preterano skupa, 200 din je metak....e da li je neko koristio ovo i kakva iskustva ima...

sheytan
 Tebra CaEnis će reći KONJKREVETNO, a ja ću, samo na osnovu zdravog razuma, priupitati, pre svega te što kažu da je NEUPOREDIVO BOLJA DŽEBANA OD PPU:

PO ČEMU??? Pa, TM = SP, tj. polukošuljica, tj. meki vrh! Iliti, najjeftinije moguće zrno, praktično isto kao kod PPU! I? Imaće bolju grupu za 4.5% taj GECO? I to MOŽDA! Pa, po čemu je NEUPOREDIVO BOLJI??? Jaooo

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

rokvic
 Sej... Ebem li ga ... , tako vele...( a i meni ned djavo mira , pa i ja se upetlja u pricu... rece kako koristim SiB sieru, a oni kazu LELE SINE pa ti bas neznas nista....... rekose ,,Eve ti ovaj pa gi probaj,, ,pa ce vidis kako ovaj UBIVAsrbijalov, pa ja reko ba priupitam kolege?
Kolega CANIS gukni koju, mislim da si ti najkompetentniji za ovu temu 8*57...( naucio sam novu rec pa reko da je upotrenimOgovaranje)...mala zajeb....
ajd sad ozbiljno... kolega kakva su tvoja iskustva sa ovim?
pozdrav i dobar pogled

sheytan
 Opet ja moram da kakim, da prostite, kad već nema tebra CaEnisa...

Daklem! Smile

Kada bih lovio sa 8x57, mislim da NIKADA NIŠTA DRUGO, NI ZA JEDNU DIVLJATČ, SEM 12.7SP NE BIH STAVIO! Smile

Precizan, smrtonosan mlogo, jeftin... Šta god droogo da bih rekel, suvišno biH bilo! Stari

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,137,114 posete www.srbijalov.com