Polovna Italijanka ili nova Ruskinja?
|
hamerles |
Objavljen 15.03.2011. 20:20
|
Lovčina
Upisa: 1066
Pristupio: 20.02.2011. 12:10
|
Za LU Aleksandrovo za Nemce svaka cast na komentaru Nemci su Perfekcionisti i tu nema price B) ne volim ih to je normalno ali cenim njihove proizvode. sve sto proizvedu je najbolje na svetu B) pocevsi od MERCEDESA-GEBRUDER MERKEL SUHL PA I HEKLER & KOH |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 15.03.2011. 20:38
|
Lovčina
Upisa: 1235
Pristupio: 23.12.2010. 22:12
|
Mož da ih volimo, mož da ih mrzimo, al da znaju da nameste znaju, i malo menjaju, kad su jednom namestili dobar regler za alternator svi su to prihvatili, proizvode jedan model koji paše na većinu alternatora, ako u isto vreme pogledaš francuze tu nećeš nači regler bez kataloškog broja, stalno menjaju i dopunjuju se, naprednije ideje od nemaca ali nikad da se ustale u jednom proizvodu. A za Suhl se nisam zezao, mogu se na oglase naći veoma povoljno, posebno ako se jako ne žuriš, uostalom prelistaj malo ponude na internetu.
Cucić će biti sasvim dovoljno.
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 15.03.2011. 20:52
|
Lovčina
|
Suhl ili na srpskom Zul pavi oruzje jos od doba maceva pa na ovamo tako da je tradicija fabrike Merkel iz Zula gugacka. Zastitni znak im je kovac na nakovanju kako kuje mac B) Moj deda pokojni caletov stric imao je Suhl-ovu polozaru 12/70 lovio je sa njom do smrti bio je lovac od svoje 18 te godine pa do 75 godine ;) |
|
|
|
Hunter forever |
Objavljen 15.03.2011. 22:04
|
Lovčina
Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
LU Aleksandrovo kaže:
Bravo kolega pravi izbor, nema šta, al pre nego kupiš polovnu Beretu vidi šta ima od polovnih GEBRUDEL MERKEL SUHL na spram kojih je bereta ipak malo dete, nemoj samo posle da te grize savest, kad se neko u lovu pojavi sa švabicom a ti sa talijankom a cena bila ista.
Gledao sam Merkelov sajt,i onaj klip o izradi oruzja.Takodje sam ostao bez teksta...Ali neznam koji je izbor beretta i sulhova kod nas,pretpostavljam da je mali izbor.Valjda ce se nesto promeniti kod nas za 3 godine dok ja budem dosao na red za kupovinu.
Engleski poenter
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 15.03.2011. 22:11
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
nema mnogo veze sa temom ali sa spomenutim nemačkim oružarstvom ima, a i sa američkim propagandnim ...
http://www.youtub...jMH94PuT_I
|
|
|
|
najic |
Objavljen 15.03.2011. 22:11
|
Član
Upisa: 183
Pristupio: 19.07.2010. 20:38
|
Dve nacije koje su najznacajnije unapredile civilizaciju su KINEZI nekada i skorije NEMCI kosooke ne bih spominjao ali recimo (Barut papir..) a zato braca germani ( gutenberg , alkometar,fluocev dinamo pa frizider moderni pa oto motor pa dizel pa mikrofon pa V2 RAKETA pa rendgen ma SVE) sunce im pa sto oni 500 godina ne porobise ovu zemlju a ne osmanlije mozda bi neka fabrika oruzja bila locirana kod nas .
E sada polovan merkel 201e u punoj gravuri kosta 1300-1500e a to je priznacete mnogo .... otuda bereta u prici kod nas jer moze da se nadje od 400e ... jbg ja bih drage volje nosio ovaj svajcarski satic 201e ali me cena odbila ... |
|
|
|
ohotnik |
Objavljen 15.03.2011. 22:36
|
Veteran
Upisa: 618
Pristupio: 02.12.2010. 13:55
|
Odasmo van teme ali moram nesto reci o merkelu Mnogi ce se zacuditi ali po mom misljenju Merkel puske su veoma veoma precenjene za svoj kvalitet Pisem za novije produkcije gde se cene krecu za lovacke puske od 2000-20000 a uobicajeno oko 3000-5000 eura To je nemacka skola propagande i reklame.Negovorim o kvalitetu on je neosporan samo nevrede toliko koliko kostaju Takav kvalitet cete naci kod mnogih italijanskih proizvodjaca ruskog mc brovinga i drugih za mnogo manje para. |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 15.03.2011. 23:29
|
Lovčina
Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Ohotnik . Nemam ništa protiv švapskog oružja, i sam sam ga imao, ali švabe prave dobru reklamu i onda na ime udaraju cenu. I Beretta ima pušaka po ceni preko 50000 evra. Mislim da što se tiče sačmarica u istom cenovnom rangu malo ko može da prešiša Berettu, a možda i niko. A osim Berette ima još dobrih firmi, ne samo talijanskih nego i belgijskih, ruskih, francuskih, španskih...
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 15.03.2011. 23:32
|
Lovčina
|
canis aureus kaže:
nema mnogo veze sa temom ali sa spomenutim nemačkim oružarstvom ima, a i sa američkim propagandnim ...
http://www.youtub...jMH94PuT_I
Opšte poznata stvar da M16 ima problematičan mehanizam koji zahteva redovno čišćenje i podmazivanje i nije pouzdan u ekstremnim terenskim uslovima. Ovde je ipak Kalašnjikov car. Još se nije napravio pouzdaniji sistem za sve uslove upotrebe.
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 16.03.2011. 06:56
|
Lovčina
|
Ebeš kalašnjikov njega nose samo teroristi i zli komunisti, video sam na filmu ......
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.03.2011. 08:48
|
Admin
Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
LU Aleksandrovo kaže:
Ebeš kalašnjikov njega nose samo teroristi i zli komunisti, video sam na filmu ...... U pravu si zato su ameri u Vijetnamu bacali M16 i uzimali kalašnjikove pošto im je na pola rata nestalo kvalitetnog baruta pa se M16 zaglavljivale. A i Livađane sada si me zbog ovih reči razočarao i kao čovek i kao komunista
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 16.03.2011. 09:43
|
Lovčina
|
Kolege sve je to stvar ukusa i ko koju marku voliB) Ne vozimo svi rusku Ladu pa tako ne mozemo ni svi da imamo iz27;) iskreno i kada bi kupovao ruskinju nikako nebi kupio iz27 jer je svi imaju u cemu je onda razlicitost??? |
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 16.03.2011. 09:58
|
Lovčina
|
DakiNS kaže:
LU Aleksandrovo kaže:
Ebeš kalašnjikov njega nose samo teroristi i zli komunisti, video sam na filmu ...... U pravu si zato su ameri u Vijetnamu bacali M16 i uzimali kalašnjikove pošto im je na pola rata nestalo kvalitetnog baruta pa se M16 zaglavljivale. A i Livađane sada si me zbog ovih reči razočarao i kao čovek i kao komunista
Ma to samo sovjetska propaganda, siguran sam jer nisam ni u jednom filmu video marinosa koji puca iz kalašnjika, a to što se M 16 mora čistiti to je namerno tako projektovano da ne bi marinosi zaspali u džungli pa im neka pijavica il bubetina ušla u uvo, to im je dolazilo ko i nama i JNA Kulturno zabavan rad - čišćenje puškale, što je opet pored broma u čaju pozitivno uticalo i na smanjenje drk@nja i gubljenja dragocene energije.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.03.2011. 10:03
|
Admin
|
Livađane dao sam ti tačne podatke a što se tiče filmova u njihovim filmovima su oni uvek u pravu uvek su nepravedno i neopravdano napadani i uvek je za njih hepiend. A gledaoci izlaze i bioskopa puni mržnje prema vijetnamcima što su se usudili braniti kada su ih ameri napali
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 16.03.2011. 10:17
|
Lovčina
|
Ma ok Daki ovo što sam napisao i jeste sarkazam na njih i njihovo i istina je da je jedan od njihovih generala izjavio to jest i zvanično zatražio da mu daju oružje poput kalašnjikova, pa ništa čudno oni su svoje vojnike znali da u rat pošalju sa u cipelama čiji đon je bio od presovanog kartona, a pump akšn puške se ni najmanje nisu pokazale i dokazale u borbama tokom vijetnamskog rata, a poluatomati sačuvaj bože, kojeg vojnika da opteretiš sa stotinak lovačkih metaka, i sa kojim učinkom, takve puške nisu ni za pucanje u leđa jer ih je u principu teško skratiti, i čak ih ni čuveni mafiozi ne koriste, a valjda su oni najbolji poznavaoci korišćenja lovačkih pušaka i njinih mogućnosti.
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 16.03.2011. 11:10
|
Lovčina
|
DakiNS i LU Aleksandrovo izmedju M16 i Kalasnjikova ja biram Hekler & koh to je najbolji automat na svetu samo sto smo malo skrenuli sa teme ;) |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 16.03.2011. 12:21
|
Admin
|
hamerles kaže:
DakiNS i LU Aleksandrovo izmedju M16 i Kalasnjikova ja biram Hekler & koh to je najbolji automat na svetu samo sto smo malo skrenuli sa teme ;) Nažalost imao sam prilike da koristim sve tri navedene prangije, iz iskustva ti mogu reći da nije zlato sve što sija, a garantujem ti da ni jedno oružije (predviđeno za borbene operacije) naše proizvodnje nako se iole održava neće zatajiti. Meni je samo jednom na snajperu zatajio mehanizam , jer nisam čistio nekoliko dana a već je imao dobrih naslaga u gasnom cilindru. Nedaj bože da moraš nekada koristiti oružije u takvim situacijama drži se naše zastave i nećeš pogrešiti
|
|
|
|
LU Aleksandrovo |
Objavljen 16.03.2011. 12:59
|
Lovčina
|
Stojim iza toga da je novo, novo i pre bi uzeo novu ruskinju nego polovnu beretu pa i bilo koje drugo oružje za lov, verujem i znam da ni polovnom ništa ne fali i da može često puta da bude i bolje od novog, ali osećaj kupovine novog ima svoju draž, ovde govorim o oružju iste tehničke klase, a usput ni o nekom posutom dijamantima a drugom tek bruniranom.
I da se razumemo dobar puškar ili graver sada kod nas za onu razliku do nove berete namestiće možda remek delo na novoj ruskinji, e sad možda nije isto reći imam BERETLU il imam IŽEVKU il TOZOVKU, tako glupo zvuči i siromaški, a kad smo mi pa bili siromasi.
A dosta je zanimljivo da nam talijani prodaju besprekorne polovne berete u tolikom broju, šta li oni kupuju, polovne od amera il nemaca, jer se ovi naoružavaju laserima, mi pametni talijani blesavi ne znaju šta je dobro, al će ih zebemo ko i uvek do sada.
Prodaju nam i stare gume za automobile a ne znaju da su te najbolje, jer su već prešle toliku kilometražu i dokazale izdržljivost, tako da mi ne treba da se plašimo da će neka pući, isto ko i puške, ni najbolje firme takvu termentaciju i proveru ne vrše, šta je to par hiljada metaka za beretlu, malo puškar utegne i ko nova, mož sledeća iljadarka garantovano.
|
|
|
|
hamerles |
Objavljen 16.03.2011. 13:00
|
Lovčina
|
DakiNS kaže:
hamerles kaže:
DakiNS i LU Aleksandrovo izmedju M16 i Kalasnjikova ja biram Hekler & koh to je najbolji automat na svetu samo sto smo malo skrenuli sa teme ;) Nažalost imao sam prilike da koristim sve tri navedene prangije, iz iskustva ti mogu reći da nije zlato sve što sija, a garantujem ti da ni jedno oružije (predviđeno za borbene operacije) naše proizvodnje nako se iole održava neće zatajiti. Meni je samo jednom na snajperu zatajio mehanizam , jer nisam čistio nekoliko dana a već je imao dobrih naslaga u gasnom cilindru. Nedaj bože da moraš nekada koristiti oružije u takvim situacijama drži se naše zastave i nećeš pogrešiti Drzao sam se nase AB2 dosta dugo i kad se ne cisti nedelju dana gasni cilindar zablokira ni nogom je ne mozes repertirati B) |
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 16.03.2011. 19:51
|
Lovčina
|
Svako oružje posle upotrebe treba da se očisti. Za 11 godina intenzivnog korištenja AP M70 AB2, M 72, M76 i M84 u svakakvim uslovima (mirnodopskim i ekstremnim ratnim) imao sam samo jedan zastoj na AP m70 AB2 koji sam otklonio za 15 sekundi i nastavio sa upotrebom.
|
|
|