Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Varaličarenje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Varaličarenje
Cvele
 Daki, evo kad me podseti, da napisem i ja o jednoj ,,veoma tesko'' napravljivoj varalici, koja je isto tako za lov bucova. Verovatno velika vecina zna za nju, ona ima od prilike isti ovakav valjkast oblik, od prilike istih duzina i sirina s' tim sto se pravi od cevi koja se puni olovom! Na jednom kraju se pravi zakacka za udicu-trokraku a na drugom za vezivanje strune. Boja ove varalice je obicno siva-metalik, tako je i najlovnija. Moze se voditi po povrsini izuzetno brzim motanjem masine, ali se tako moze vuci i po sredini i dnu, zavisi kako bucko jede. Ime ove velicanstvene varalice je Kalasnjikov, dali su joj taj naziv dali lokalni ribolovci, ili se tako svude zove ne znam, ali je ispitana i veoma dobro radi... a da na trokrakoj udici moze da se doda neka kicanka-obicno neka krpica mala crvena.. Smile BISTRO! Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

mirko knezevic
 Mislim da je malo krenula sezona i po ovom pitanju,pa me cudi da niko nista ne pise. Da dodam ja svoj doprinos,pre neki otisao da malo jurim klena na Moravi,bacao sve moguce varalice i prosao Moravu jedno 2km,i nista,a onda pred polazak ajde da probam jos neki put i uhvatim 5 komada za 20min,svi su bili ove velicine. I na kraju pored svih varalica zaletali su se na Meps-a 1 velicine. Sniper Chaki dajte malo neke azdaje uhvacene varalicom da barem gledamo...
mirko knezevic priložio:
13072011.jpg

Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Cvele
 Mirko, mislis na ovako nesto? Smile ovog somcica je uhvatio decko sa slike na varalicu ,,glavinjaru'' na Dunavu ispod Djerdapa II Smile

Cvele
 Evo slike

alex
 Nisam znao sta da radim u subotu pa malo skoknuo do Velike Morave da pecka smudja ali eto ti iznanadjenja klen 1kg,200g i klen 700g hehehe desava se i to

img195.imageshack.us/img195/7940/dsc00786dd.jpg
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Scorpion Hunter

alex kaže:
Nisam znao sta da radim u subotu pa malo skoknuo do Velike Morave da pecka smudja ali eto ti iznanadjenja klen 1kg,200g i klen 700g hehehe desava se i to

img195.imageshack.us/img195/7940/dsc00786dd.jpg
Alex na koje varalice je radio klen??? Posto se ove godine svi zale na rad ribe. Ja licno nisam imao uspeha u lovu klena ovog leta sve moguce varalice sam isprobao, radio je jedino na skakavca (na pec) ostale metode su bile neuspesne. Na velikoj moravi gotovo da nema ulova ovog leta u reonu gde ja pecam svi ribolovci se zale... Svaka cast na ulovu B)

alex
 Kolega dosle su na varalicu mog druga Ace iz Nisa rucni rad a inace bilo je jeo par komada preko kilo pose toga nego me mrzi da slika i da kacim a ijaedna mrena 1kg 500g

alex
 Evo ti mrene img847.imageshack.us/img847/7369/dsc00806v.jpg ona je vracena nazad
A evo ti Smudj sa Gruze vrcen nazad img534.imageshack.us/img534/3895/dsc00807es.jpg

evo ga jedan moravac mali vracen da poraste

img856.imageshack.us/img856/2492/dsc00788x.jpg

Scorpion Hunter
 Alex cujem da na Gruzanskom jezeru ne moze da se peca od najezde Cverglana... Neznam koliko je tacna ta informacija?

alex
 Tacna je 1000000000posto za oko pola sata prosek mi je bio 2kg cvrglana a ovi veci od oko 400-500g kad svire na kasiku otkine me sve mislim dobra stuka kad ono cvrcos

Scorpion Hunter
 Dobro je sto ih ima od 400-500 grama pa i nije losa atrakcija za pecanje zamisli na Vlaskodolskom jezeru sve mali po 100-150 grama a gutaju velike udice ne moze da se peca od njih. Samo su ove godine nesto i oni zatajili kao i ostala riba... Nikad gora godina za pecanje nije bila od ove Confused

Cvele
 Ma koja crna atrakcija pecati tu napast Frown

Scorpion Hunter
 Cvele slazem se sa tobom da nema vece napasti ali nekako vise volim da upecam i njega nego da ne upecam nista. Kad rade krupni komadi kao sto rece alex 400-500 grama to i nije lose pecanje u odnosu na one male cverglancice koji progutaju udicu do repa pa ne mozes da je uzvadis osim da ga raseces... Na jezeru gde ja pecam najvise mrzim Suncice jer pored obale od njih ne mogu da pecam cverglan na tom jezeru retko dolazi do obale pa i nije toliko dosadan kao suncica...

Cvele
 Ne znam.... meni nije uopste zanimljiv, pre bih pecao suncicu nego njega, ali ukusi su razliciti, a ovo je tema ,,Varalicarenje'' tako da, vratimo se na temu ;)

Scorpion Hunter
 Alex ovo je neki moj izbor za klena :

Scorpion Hunter

Skorpion kaže:

Scorpion Hunter

Skorpion kaže:

Skorpion kaže:
Najvise uspeha u brzacima imao sam sa fantomom:

alex
 Dobar izbor skini mu udice na malom kalipsu i stavi mu jednu jaku na repu i cepaj jer bolje je da ovi malo spadaju to jest cvrkaju varalicu a kada udari ozbiljni da se upeca

Scorpion Hunter
 Kako ti kazes... Jesi li imao uspeha sa leptirastim i drugim varalicama ove godine? Ja sam jedino imao uspeha sa ovim malim voblerima leptiraste varalice kao da je riba ignorisala celog leta Confused a nekad sam ih rasturao na leptiraste...

DakiNS
 Samo jednom sam varalicario klena i to na Limu u onom kanjonu izmedju Prijepolja i Brodareva Posto sam bio tamo nekih desetak dana sluzbeno, a zakleti sam varalicar, poneo sam i stap jer sam imao nameru da probam varalicariti mladicu koju nikada nisam lovio. Elem strmeknem se niz onaj kanjon prema Limu, a za mnom krene gomila sodera nasuta uz put , jedva sam se izvukao, Stap Fox 100 gr, Tvin pauer 4ooo, upredena 0,15. Na jednom mestu u blizini odronile se dve stene svaka sa jedne strane i napravile suzenje i brzak . Pomislih ako je gledati iskustvo sa dunava u tisaku iza stena mora biti neka grabljivica. Uzeo sam rapali jointed 8 cm i bacio 4ili5 m iza stena . Epilog. jedan nisam znao sta od pedesetak cm i tri manja, dolazim na brodarevo itada sam saznao da je to klen ali je cudjenje bilo ogromno kada su ga videli nisu verovali da u Limu ima tolikih klenova . Svojevremeno sam pisao clanak u Trofeju pod naslovom Klenirana mladica, bilo je to davno ima vec desetak godina
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,085,044 posete www.srbijalov.com