Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
Nex357

Max011 kaže:
To nekse stari lafu... žirafu , to je bila pojenta !!! Jedan se tura a drugi se ne tura Smile

Jel vako na zirafu GrinGrinGrinBravo 2

zoranp
 Evo kolege i moje skromne kolekcije noževa za lov i tako to Stidljiv

i53.tinypic.com/2eqb8du.jpg

S leva na desno gledano ide
- Gurka nož- radna verzija iz Nepala
- Stari lovački nož od Španskog čelika - taj nož imam već dvadest i osam godina, poklonio mi ga je moj ćaća. Imao je dršku imitacija slonovaće,a nedavno je majstor uradio dršku od mahagonija.Inače jako dobar kvalitet oštrice.
- Solingerova lovačka sikirica - korisna i zanimljiva spravica koja svakako ima svoju spečifičnost i dobar kvalitet materijala.
- moj ručno rađeni lovački nožić - spoj moje zamisli, želja i mogućnosti ... ljut i ko zmija živ materijal oštrice i komad roga... ručna amaterska,ali kvalitetna izrada... moj najmiliji nož i svakako jedinstven na svoj način .
- Švicarac lovna verzija - nožić koji najčešće nosim zbog toga što je koristan i zadovoljava sve moje potrebe za doručak i neku lakšu obradu divljači...fin nožič za svaku priliku i đep..
Eto toliko od mene Bye
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

petar
 Lepi...B)
Just like old times!

Nex357
 Stvarno lepi i namenski nozevi ... moze li slika samo sa lepotanom(onaj rucni rad) i futrolom , ako te ne smaram ... obozavam kad covek sam sebi napravi noz , svaka castB)

petar
 Ja bih rado napravio ali nisam vest...Sad
Just like old times!

BojanKG
 Probas,ako ne valja ponovo Njanjanja
srbijalov markafazan

petar
 Hehe, ne znam kako ni da probam....Grin
Just like old times!

Nex357
 Evo ga moj prvi noz koji sam napravio , pre 20 i kusur godina ... mislim ali bas sve , vidi se da je klinac radio , i vidi se amaterski rad , ali vidi se i talenat bar se nadam ... jeste kic al sam hteo sve odjednom na jednom nozu ... mladost ludost ali i lepa uspomena ...

C:\Users\Nex\r1.jpg
C:\Users\Nex\r2.jpg

Nex357
 jbg nikako da naucim vise slika u jedan post

Nex357
 druga strana ...

BojanKG
 Eee pa super je,i ako ti je prvi B) reci mi ako se secas od kojeg si materijala pravio?
srbijalov markafazan

Nex357
 Pa da Grin kako da se ne secam , prva ljubav zaborava nema ... ostrica je od lisnatog amortizera , obrazine aluminijum i bakelit za drsku ... tada u SFRJ nisi bas imao neki izbor ali i dan danas smatram da nije losa kombinacija Grin

Sniper Hunter
 NexB)

BojanKG
 Nex357,lisnatog amortizera? mislis Gibnja? Confused
srbijalov markafazan

Nex357
 Ne,bas lisnati amortizer , za zeleznicke vagone upakovani su vise njih i prave amortizer iznad tocka , morao sam ako se dobro secam da isturim 5 litra caletove loze prijatelju od mog strica koji je tada radio na remontu vagona Angry i ti su bili bas trazeni za nozeve .. pa gde svi turci tu i mali mujo to jest ja Grin

BojanKG
 Reci mi samo kakav je materijal sto se tice ostrenja?
srbijalov markafazan

Nex357
 A sta si ti koristio za onaj , tvoj ??? sa gravurom ribe ...

Nex357
 pa sad vidis oni su vise elasticni celici , nego tvrdi tako da ostrenje nije problem xexe cak sam one gravure po secivu radio u domu zdravlja zubarskom busilicom i starim frezerima koje zubar spremio da baci (dobro je kad ti mama radi u domu zdravlja) ali znam par ljudi koji imaju takve ostrice i ne menjaju ih nikako ... znaci dobar

BojanKG
 seko sam CNC laserom na poslu,materijal od cilkulara sto sece metal,kad ga naostris brije samo mora da se pazi prilikom ostrenja da se ne zagreje materijala,uzimo sam kad sam ga naostrio udarao sam polako u metal da vidim dal ce mu se rez osteti,i nije mu nista bilo... ali mora da se pazi ne sme da se udara sa necim ili da se cuka moze da pukne,mnogo je ljut materijal...
srbijalov markafazan

Nex357
 Uuuu bre pa kolko je kaljen taj cirkular , kad treba metal da sece ...

mada pitanje je kolko je dobar celik za lovacki noz,bas zato sto je krt ?? zato mora majstor da kali noz , radim turpijanje,gravure,smirglu skoro sve al tu se ne kacim ... smatra se bojane da je idealano kaljen za lovacki noz , kad je 58/59 rokvela da bi kao bio dovoljno elastican da se ne lomi i dovoljno krt tj tvrd da drzi ostricu pricamo o monocelicima (damast i laminirani celici su ipak nesto drugo) ...

inace svi mi koji malo raduckamo s nozevima i sami ih ostrimo znamo da posle kaljenja nema pregrevanja ostrice prilikom poliranja ostrice ili radnje zavrsnog ostrenja jer se celik otpusta i gubi se kal, ali stvarno nije zgoreg upozoriti ljude da se noz prilikom ostrenja NIKAKO ne sme pregrejati iz pomenutog razloga ... Stari

Ali s druge strane posmatrano kao kolekcionar zvuci mi da treba da budes ponosan na svojih ruku delo , plus sto imas i (vrlo raritetnu) ostricu sa (mislim??) tvrdocom od preko 68 rokvela , plus rucnu gravuru na drsci a rezan laserom msm malo li jeB)Bravo 2Bravo 2Bravo 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,477,196 posete www.srbijalov.com