Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 7x64

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
7x64
Podunavac

canis aureus kaže:
Kao prvo, pišeš "napamet".
Koristio sam i CDP i GROM te otuda sigurno znam da mane koje si naveo nisu baš na mestu i u toj meri kao što ti misliš/iznosiš! Koliko to manje CDP bakreniše cev negoli GROM?!? -da si isprobao oba video bi da su tu skoro podjednaki!
Težina koju navodiš takođe je diskutabilna ... u 7x64 se već ispostavilo suprotno od tvog navoda ... a i ako je teže zrno CDP u određenim kalibrima, nije velika razlika u težini tako da ...
Kao drugo, mešaš "babe & žabe"!
Pisali smo o zrnima CDP i GROM a ne o celokupnom metku!Confused
Blaserov metak je kvalitetniji od PPUovog zbog kvalitetnijeg baruta, kapisle ... a navedena zrna su se na testiranjima pokazala podjednako kvalitetno, i baš kako ume GROM da se lošije "otvori" tj deformiše tako se desi i sa CDPom ...

Zrno CDP sam imao prilike da koristim i ono ne bakreniše cev ništa više od standardnog SP zrna. Grom nisam koristio ali po njegovom sastavu znam koliko bakreniše cev jer sam koristio slične konstrukcije. Što se tiče težine ja nisam pisao za određeni kalibar nego općenito i to sam već u jednom od prošlih upisa naveo. Da pažljivije čitaš video bi. Ili si možda i video ali ipak voliš da podbadaš. Nikada zrno izrađeno od komada bakra ne može biti teže od onoga koje ima olovno jezgro, pod uslovom da su iste dužine. Pa čak ni kada ima uliveno olovo u deformacioni kanal (šupljinu) kao Grom.
Drugo ne mešam ja babe i žabe nego kažem kako jeste. Kolega je lepo pitao za izbor metka a ne zrna (jer samostalno punjenje karabinske municije još nije dozvoljeno, a pitanje je dali će i biti), a Blaser je ipak kvalitetniji metak od PPU-a. I to sam već objasnio u jednom od prethodnih upisa.
Što se tiče otvaranja zrna CDP ima mekši prednji deo koji je kao standardni SP i dobro se otvara čak i u mekšem tkivu, dok Grom zbog veće čvrstoće bakra u mekšem tkivu zna da samo da prosvira. Naravnoi ni jedna konstrukcija nije savršena i nijedan pogodak nije isti, tako da su moguća svakakva iznenađenja u lovu.
Tri prsta 2Kolce

ultras035
 Evo slika...stiglo pojacanje:
i57.tinypic.com/dlgn6w.jpg i61.tinypic.com/208k27a.jpg i59.tinypic.com/iwiucn.jpg
i61.tinypic.com/n2bn75.jpg i61.tinypic.com/21kbamb.jpg

...remnik je sa moje stare bokerice...dzebana 9g SP 30kom...
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"
i50.tinypic.com/jf94dc.jpg

canis aureus

Podunavac kaže:

canis aureus kaže:
Koristio sam i CDP i GROM te otuda sigurno znam da mane koje si naveo nisu baš na mestu i u toj meri kao što ti misliš/iznosiš! Koliko to manje CDP bakreniše cev negoli GROM?!? -da si isprobao oba video bi da su tu skoro podjednaki!
Težina koju navodiš takođe je diskutabilna ... u 7x64 se već ispostavilo suprotno od tvog navoda ... a i ako je teže zrno CDP u određenim kalibrima, nije velika razlika u težini tako da ...
Blaserov metak je kvalitetniji od PPUovog zbog kvalitetnijeg baruta, kapisle ... a navedena zrna su se na testiranjima pokazala podjednako kvalitetno, i baš kako ume GROM da se lošije "otvori" tj deformiše tako se desi i sa CDPom ...

Zrno CDP sam imao prilike da koristim i ono ne bakreniše cev ništa više od standardnog SP zrna. Grom nisam koristio ali po njegovom sastavu znam koliko bakreniše cev jer sam koristio slične konstrukcije. Što se tiče težine ja nisam pisao za određeni kalibar nego općenito i to sam već u jednom od prošlih upisa naveo. Da pažljivije čitaš video bi. Ili si možda i video ali ipak voliš da podbadaš. Nikada zrno izrađeno od komada bakra ne može biti teže od onoga koje ima olovno jezgro, pod uslovom da su iste dužine. Pa čak ni kada ima uliveno olovo u deformacioni kanal (šupljinu) kao Grom.
Drugo ne mešam ja babe i žabe nego kažem kako jeste. Kolega je lepo pitao za izbor metka a ne zrna (jer samostalno punjenje karabinske municije još nije dozvoljeno, a pitanje je dali će i biti), a Blaser je ipak kvalitetniji metak od PPU-a. I to sam već objasnio u jednom od prethodnih upisa.
Što se tiče otvaranja zrna CDP ima mekši prednji deo koji je kao standardni SP i dobro se otvara čak i u mekšem tkivu, dok Grom zbog veće čvrstoće bakra u mekšem tkivu zna da samo da prosvira. Naravnoi ni jedna konstrukcija nije savršena i nijedan pogodak nije isti, tako da su moguća svakakva iznenađenja u lovu.

Ništa ja ne "podbadam" ... nego, eto bio sam u pravu da pišeš "napamet" Confused jer pišeš o nečemu što samo pretpostavljaš i što nisi probao i uverio se da je tako kako jeste!
GROM nisi koristio ALI znaš !?! Zbunjen ...

... u kalibru .30-06, koji poseduješ, imaš i CDP i GROM mundžu ... pa kad montiraš opt.nišan i upucaš karabin, uzmi po jedno mikro pakovanje te opleti po nakvašenoj hartiji, po kanisterima s vodom, kroz čamove daske i sl ... čisto da eto ...Confused
Bye
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

ultras035
 i60.tinypic.com/1hpcmu.jpg
Ne mogu da vidim iz koje je god. municija, ali me interesuje jedan metak koji se razlikuje od ostalih, pa da mi neko kaze sta je to? PPU SBP...
i62.tinypic.com/bj7bip.jpg i57.tinypic.com/2vjy3ag.jpg
"Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!"

canis aureus
 ultas taj jedan ti je Sellier&Bellot SPC 11,2g ... ništa bolji od PPUa, čak i mekši ...
Dim

sheytan
 Sellier Bellot, ili kako se vetj pishe... Cheshki! Ako je u PPU qtiji, ne znachi da je PPU! Grin
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ultras035
 Hahaha...naravno Sheky...Hvala Canise! Smile

Podunavac

canis aureus kaže:

Podunavac kaže:

canis aureus kaže:

Ništa ja ne "podbadam" ... nego, eto bio sam u pravu da pišeš "napamet" Confused jer pišeš o nečemu što samo pretpostavljaš i što nisi probao i uverio se da je tako kako jeste!
GROM nisi koristio ALI znaš !?! Zbunjen ...

... u kalibru .30-06, koji poseduješ, imaš i CDP i GROM mundžu ... pa kad montiraš opt.nišan i upucaš karabin, uzmi po jedno mikro pakovanje te opleti po nakvašenoj hartiji, po kanisterima s vodom, kroz čamove daske i sl ... čisto da eto ...Confused
Bye

Još 90-ih godina sam probao Hirtenbergerova ABC zrna čija je direktna kopija zrno Grom. Ne vidim zašto bi se Grom ponašao drugačije od ABC-a?
A i ovaj drugi deo upisa mi liči na podj..avanje. Nastavljaš u starom fazonu.
Zrno CDP znam kako funkcioniše ali mi je preskupo, a nisam ljubitelj monolitnih bakrenih zrna tako da me Grom ni ne inetersuje. Za sada mi je sasvim dobar PPU SP.
Druga stvar pucanje u karnistere sa vodom ne daje nikakve relevantne rezultate za lovače potrebe nego samo izgleda opasno na video snimcima kod amera. Ni čamove daske nemaju neku relevantnost u lovačkom pogledu. Jedino bi nakvašena hartija mogla da bude nekakav pokazatelj kako će zrno da se ponaša prilikom udara u telo divljači. Ali i tu ima toliko različitih situacija da ni to ne može da se uzme zdravo za gotovo. Od toga koja je divljač u pitanju, mesto pogotka, bio masa, dali je zakačilo kost i koju...
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

canis aureus kaže:
ultas taj jedan ti je Sellier&Bellot SPC 11,2g ... ništa bolji od PPUa, čak i mekši ...

Verujem da si slučajnom pišući zaboravio jedno slovo. Zrno je SPCE. I ne samo da je zrno mekše od PPU-a, nego je i manja početna brzina, a samim tim i kinetička energija i veći pad.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 ... uzimajući "zdravo za gotovo" puno se za'valjivam na dodatNom slovu koje brzopleto izostaviK u svojemu upisu iveli 3

... a o relevantnim stvarima i takonazvanim rezultatima ... tjah, višak džebane, višak dnevnih novina(hartije), kanistera, čamovine, višak radoznalosti, ... pa eto na kraju krajeva i mišljenje da ipak može iz toga da se izvuče nešto korisno Confused
ili pak Hmmm treba samo da gledam po internetu i dr sredstvima informisanja i svemu viđenom/pročitanom verujem bez svoje probe, testa ili već kako to nazvati?! Verujem da o većini zrna o kojima si pisao imaš samo iskustva stečena iz sredstava informisanja koja su ti "relevantnija" od "probe/testiranja" jer o mnogima si pisao a koliko si ih "testirao", sa koliko lovio?!? ...
I u lovu sam isprobao mnoštvo različitih zrna(konstrukcija) što je "relevantnije" ali više volim da "testiram" na strelištu a u lov da ponesem ono što se pokazalo kao "najbolje" ili bar da iole znam šta od tog nekog da očekujem i gde da ga uputim.
Slažem se da će nekad neko zrno dati drugačiji rezultat od očekivanog a zbog svega što si naveo "koja je divljač u pitanju, mesto pogotka, bio masa, dali je zakačilo kost i koju... " ali ako se malo bolje upozna neko zrno isto se može mnogo bolje i iskoristiti na "terenu" tj u lovu na određenu vrstu divljači.
...
Dim

Podunavac
 Lovio sam sa svim što sam mogao da nabavim dok sam imao šta da lovim. Probao sam na službenom strelištu mnoga zrna sa kojima sam imao prvi put dodir. I ja sam pravio neke svoje testove i eksperimentisao šta me je zanimalo. A uvek sam napisao šta sam probao, a šta mislim bez ličnog iskustva o kojem zrnu. Neka koja nisam imao priliku da probam sam usporedio sa sličnim (ili istim) konstrukcijama koje jesam imao prilike da probam. A to što nam se mišljenja razlikuju o pojedinim konstrukcijama, to je već treći par opanaka. Da svi imamo isto mišljenje i ukus sve bi fabrike propale samo bi jedna opstala i stekla ogromnu zaradu. Meni ne treba interenet jer sam u životu toliko ispucao municije i isprobao raznih modela oružja da mogu da napravim neku procenu (na osnovu velikog iskustva) i onoga što nisam probao uspoređujući sa onim što jesam.
Tri prsta 2Kolce

canis aureus
 Confused ... iveli 3
Dim

kempi
 Pitanje za Podunavca
poredjaj ova tri zrna po kavlitetu
Honadi interbond
Swift Shiroko
Nosler accubond
Speerov Troffi bonded tip
znaci za 7x64 i za krupnije veprove u novembru mesecu kad su im stitovi najdeblji. Naravno mislimo na tezinu oko 11gr i brzini od 800-820m/s

Podunavac
 Kolega Kempi ja ne mogu da poredam ova zrna po kvaliteti onako kako ti to zamišljaš, jer ovde ne postoje tačno određeni parametri kvalitete. Ali mogu da kažem ovo. Prva tri navedena zrna su iste konstrukcije sa različitim imenima. Zrna sa ojačanom bakrenom košuljicom, olovnom jezgrom i sa plastičnim čepom na vrhu radi boljih balističkih performansi. Sa tim da Hornady verovatno ima najveću početnu brzinu i najpoloženiju putanju. Četvrto se razlikuje od njih jer je jedino zrno sa kontrolisanom deformacijom. Iako nisam ljubitelj zrna sa velikim udelom bakra ja bi se u ovome navedenom slučaju opredelio baš za to četvrto. Međutim sobzirom da su ovo sve američki proizvođači neznam dali se prave u типично evropskom kalibru kao što je 7x64. Овде сам морао да напишем реч на ћирилици пошто на латиници систем цензорише део речи.
Tri prsta 2Kolce

Joe the hunter

kempi kaže:
Pitanje za Podunavca
poredjaj ova tri zrna po kavlitetu
Honadi interbond
Swift Shiroko
Nosler accubond
Speerov Troffi bonded tip
znaci za 7x64 i za krupnije veprove u novembru mesecu kad su im stitovi najdeblji. Naravno mislimo na tezinu oko 11gr i brzini od 800-820m/s

Cim postoji dilema treba uzeti RWS Breneke TIG i stvar resena.puc puc

ssekir75
 па ти колега подунавац пиши лепо ћирилицу и систем неће да те зеза ;)
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Podunavac
 Што се мене тиче ја сам увек за употребу ћирилице, и сматрам да је назаслужено запостављена. То је наше национално писмо и ми треба да га користимо у свим ситуацијама. Међутим, собзиром на интернационални карактер овога портала, сматрам да је фер да пишемо латиницом, да би олакшали читање (и разумевање) члановима који се не сналазе са ћирилицом. Премда верујем да таквих нема много.
Tri prsta 2Kolce

krilas
 Pozdrav kolege. Posto Zastava proizvodi M70 u kalibru 7x64 u dve varijante, sa cevi duzine 600mm i 560mm, kolika je efektivna razlika u lovu u smislu brzine i snage posto je cev kraca za 40mm, i da li je onda priblizna kalibru 7x57 sa standarnom duzinom cevi od 600mm?Confused
Siroma

Max011
 Diametar zrna .284 je izuzetno zastubljen s* onu stranu bare.
Može Zastava da uradi i 650mm za 7x64.
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

krilas
 Mozda i moze, ali me to nezanima. Interesuje me koliko gubi na brzini i snazi za 4cm kracu cev?
Siroma

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,132,982 posete www.srbijalov.com