Da odogovorim i Slavi.
Prvo, ako ti od svih razloga za smanjenje fonda divljači okriviš pesticide, onda me jako podsećaš na priču iz jednog LD, kad je jedan rekao da šakali potamaniše srne, pa čak i dve odjednom nose! Posle si dodao da se lovi i danju i noću, pa ko je za to kriv? Oni koji pišu dozvole za lov, i oni koji nisu organizovali čuvarsku službu kako treba. Oni su krivi; lopovi su lopovi, krivi su oni koji ne hvataju lopove.
Oko kritike moje, upućene na ovo oko Komore, pročitaj moj odgovor pescarcu. Ne kritikujem ja Komoru, nego NAČIN kako je formirana, i izbor delegata i brojčani odnos. Pročitaj par mojih prethodnih postova, razumećeš.
Najzad, mišljenja su nam se poklopila, u tvojoj rečenici: 'VEROVATI STARIM ljudima iz saveza ili traziti promene i nove ideje ??
JA SAM ZA NOVO PA MAKAR BILO I GORE!!!!!
Menjati i traziti bolje ideje i vecu odgovornost za ono sto se radi!''
Upravo to i ja i Sremac i Punisher ponavljamo: NE MOŽE SA ISTIM LJUDIMA KOJI SU DO OVOGA DOVELI DA SE KRENE U SREDJIVANJE!!! IZIGRAĆE SVAKU DOBRU IDEJU!! Pogledaj opet, da ne ponavljam, uspostavljenu vertikalu na liniji LSV-Vojvodjanski lovac- Komora- sekretarijat za poljoprivredu APV! I pogledaj imena! Piše sve u prethodnim postovima, ali ti kao da nećeš da razumeš. Nego i ti, kao i pescarac, sve govoriš u budućem vremenu 'biće' 'srediće se' ...
OPET PONAVLJAM: Niko mi nije odgovorio na pitanje KO JE, NA OSNOVU KOJIH OVLAŠĆENJA, I PO KOJIM KRITERIJUMIMA ODABRAO SASTAV DELEGACIJE LSS/LSV? Ti si napisao, Slavo, da je to uradio Popović, i da je on potpisao dopis Upravi za šume. Dakle, odgovor na pitanje KO je imenovao delegate, je po tebi - Popović Zoran!!! Ako je to tačno, a nemam razloga da sumnjam, onda HITNO očekujem odgovor na pitanje: PO KOJIM OVLAŠĆENJIMA I KRITERIJUMIMA?
I još jednu stvar bih te zamolio: kada navodiš izvor vesti o osivanju Komore, budi precizan: članak Radosavljevića je preuzet sa sajta ministarstva, objavljen je na tom sajtu, a ne na Loristu. I ovde na Srbijalov je postavljen link, istog dana kada i na Loristu, ne bih da ispadne da smo neažurni (pogledaj moj upis od 31.12.). Već sam te jednom uputio na taj link, a ti opet lorist, pa lorist. Nema veze, ne smeta meni lorist, nisam ja Oscar, pa da branim pominjanje drugih lovačkih portala, ali hoću da budemo precizni. Evo ponovo tog linka
Što se tiče, Slavo, onog pitanja o cenovniku divljači, nisam ni pitao tebe da ga ti objaviš, nego sam napisao ''što ga nisu objavili?''.
Moram da ti ispravim još jednu grešku, kapitalnu: napisao si da su LU neprofitabilne organizacije?!?! Crni Slavo!!!!! Pa po novom zakonu, je upravo suprotno!!! Pročitaj zakon o udruženjima, čoveče!!! Pročitaj kako neko udruženje stiče prihod, kako plaća obaveze prema državi. A kad su LU u pitanju, onda tu postoji i obaveza za PDV na divljač, recimo. I razgraniči već jednom, onih 10% nije porez, nego naknada za odstrel!!!! Pitaj Miodraga...Hajde da baratamo tačnim pojmovima.
Ono za orden, evo predlažem te, i dobićeš odmah od mene orden 'Jelena' 0,5, iz prvog reda gajbe! Kad može LSS da deli onoliko ordenje po Srbiji, što ja ne bih ovde po portalu Ma sve vas ću drugari moji i kolege, da zakitim ordenom 'Jelena'! Ne pitam šta košta.
Lala-zastrasen kaže:
Niko mi nije odgovorio na pitanje KO JE, NA OSNOVU KOJIH OVLAŠĆENJA, I PO KOJIM KRITERIJUMIMA ODABRAO SASTAV DELEGACIJE LSS/LSV?
Pročitaj član 35 Statuta LSS i videćeš da UO LSS ima sva ovlašćenja po ovom pitanju
Lala-zastrasen kaže:
I nećeš verovati, pescarac, al pošten sam lovac, koji se gadi na krivolov i sve ostale marifetluke (od kojih je jedan i ova igra i nameštaljka oko osnivanja Ka... ups... Komore). Ima i nas i takvih, šta ćeš.
Ni u jednom momentu nisam rekao da je bilo ko od nas nepošten lovac, a to pogotovo ne mislim na tebe Lalo
Lala-zastrasen kaže:
Žalosno je ovo što si napisao oko veze količine prodate municije i odstrela divljači. Ti si, ako se ne varam, predsednik LU, pa ti šalješ i potpisuješ podatke o odstrelu?! I tvoje kolege predsednici LU. Jel hoćeš ovim da kažeš, da su podaci koji su poslani, netačni?!? Da se ne pravim blesav, znam i ja da jesu netačni. I da ih dobijaš od predsednika sekcija, oni od grupovodja, itd. Ali pravi presek stanja bi se dobio jednim PRAVIM brojanjem divljači na terenu, makar pod nadzorom, a ne kafanskim brojanjem, kao što je praksa u većini LU. A za organizaciju i kontrolu brojanja i odstreljivanja divljači je odgovoran predsednik LU, jel tako?
Ko će mi prebrojati guske, patke i prepelice Lalo, i ista je situacija u svakom lovačkom udruženju, i nažalost kao predsednik udruženja imam uvida u lovne evidencije i znam koliko se pataka i gusaka prijavi i znam koliko je lovaca upisano u dozvole za lov pataka i gusaka, i to i kod mene i u susedna prekodunavska udruženja i čujem od lovaca koliko se pataka i gusaka odstreli u svakom od tih lovova u kojem stručni pratioci upišu da nije odstreljena niti jedna ni patka ni guska. I s obzirom da imamo jednu prodavnicu oružja koja pokriva tri - četiri udruženja sa površinom od oko 200000 hektara i toka Dunava od 30 tak kilometara, gde je vlasnik jedan moj dobar prijatelj, znam orjentaciono koliko se municije proda po svakom udruženju za patke i guske i taj broj je izuzetno nerealan u odnosu na broj prijavljenog odstrela (a gde su ostale prodavnice municije), ili naši lovci nemaju pojma sa gadjanjem, pa od dve tri kutije metaka pogode jednu patku ili gusku. E sad ako ja kao običan predsednik nekog malog udruženja dodjem do takvih podataka, šta misliš da li nadležni organi ne mogu doći do takvih podataka preko te dve tri fabrike municije, ili pak preko Lučana ili carinskih deklaracija za uvoz baruta, a s druge strane imaju dostavljene podatke o odstrelu divljači za svako lovište u Srbiji. Treba samo sabrati 2 i 2.
Lala-zastrasen kaže:
A do tog nekog budućeg vremena divljači sve manje, lopova sve više, obaveza sve više, para nikad dosta, da običan lovac ne može sebi da dodje, kad vidi rapidno pogoršanje stanja u lovištima. I to unazad jedno 4 godine. I sad, odjednom, situaciju koja je loša, treba da srede isti ljudi, za čijeg 'vakta' se sve i pogoršalo (osim nesretnog Živojinvoića). Sad je dobar deo LU u situaciji da nema divljači, nepokretna imovina uglavnom nije katastarski regulisana, za LTO nije jasno kako dokazati vlasništvo, a na LU je teret obaveza (plaćanja) povećan, i onda LU moraju da preko članarine namiruju obaveze prema državi, a lovci za svoj novac nemaju mogućnost da love, pošto divljači NEMA! Slažem se sa tobom da je iluzorno bilo očekivanje, da ostane isto kao do sada, da za 100 evra godišnje izalziš u lovište 10-15 puta minimum, i da svaki put imaš odstrel, što sitne, što krupne divljači. To sam i napisao negde ovde na forumu još pre možda godinu dana.
[quote]
Verujem da i sa istim igračima ali drugim selektorom država može napraviti tim koji dobija.
Zakon je loš, na njega nismo mogli da utičemo, pisali su ga (ili prepisivali) novi ljudi koji nemaju veze sa ovom strukturom, pa smo na predlagače ovog zakona osuli drvlje i kamenje, pa smo na LSS osuli drvlje i kamenje što se ne uključi u izradu zakona, sad kad sa ovih 6 ljudi da učestvuje u radu komore ni to ne valja zbog toga što nisu svi lovci obavešteni da će LSS u komori predstavljati ti i ti ljudi
[quote]Lala-zastrasen kaže:
E sad, da predjem malo na 'oca i sina', amin!
Pescarac, u priču oko oca sina moraš ubaciti i Vojvodjanski lovac doo koji je osnovao LSV (mada nema u APR podatka o tome), i LSV u kojem je sin zaposlen, dok su mu šefovi preds.LSV Beuković i sekr. LSV Zeremski zaposleni/imenovani (?), jedan kao direktor tog doo, a drugi kao šta- da li u UO tog doo. I ubaci u priču oko izbora u Komori (sin u Nadzornom odboru, otac u UO), pa ubaci i očevu funkciju pomoćnika (ako se ne varam?) pokr. sekretara za poljoprivredu, zaduženog za lovstvo (kontroliše i pokr. deo lovnog inspektorata). Koliko funkcija na malo prostora! Kompletna kontrolorska i upravljačka prava, kod par ljudi!!!I još pride ubaci priču oko ovlašćenja Komore, imajući u vidu da je Vojvodjanski lovac registrovan za poslove izrade planskih dokumenata u lovstvu!
[quote]
Nije mi jasno da li je problem u tome što su i otac i sin članovi komore u koju i moraju da budu kao lovni radnici, ili u tome što je jedan u upravnom odboru, a jedan u nadzornom odboru, e sad jeste nelogično da sin kontroliše oca, ali trebao bi da se pogleda statut komore, pa da se vide funkcije i jednog i drugog, i fokus stavljaš na njih zbog problema u lovačkom udruženju Bačka Palanka, a ne postavljaš u fokus da je član nadzornog odbora komore ispred ministarstva čovek o kome se na ovom forumu pisalo da je hvatan u krivolovu, a da nigde nije napisano da je prijava ili povučena ili je on i dalje krivolovac
E ako ti sad nije jasno, zašto kritikujem (ja ne 'pljujem', kako ti kažeš, kulturan sam i obrazovan čovek, nemoj me vredjati),
[quote]
Izvini za izraz, nisam tako mislio
Ako ni sada ne razumeš zašto je 'slučaj oca i sina' interesantan, potraži na forumu, ovde ima linkova za neke vesti od pre nekoliko godina, npr. vezane za Karadjordjevo, i ko je tamo radio. Ko hoće da nadje, naći će, ko hoće da sazna saznaće, ko želi da vidi videće.
[quote]
dobro su mi poznata ta dešavanja od pre nekoliko godina, Tada mi je poginuo prvi komšija prof. Vojkan Jovanović, a "tata" je bio ranjen, dve tragedije u dve porodice, a sve zbog duševne bolesti jednog jadnog čoveka.
Imam i ja decu (troje, hvala Bogu), i normalno je da roditelji pomažu deci, ali ovde se radi o davanju ovlašćenja u krojenju politike i o mogućnosti zloupotrebe istih! Pa majku mu, sutra nečije drugo dete od nekog drugog oca, hoće da normalno lovi, pa npr. natrči na ovakvu strukturu, koja 'ladno MOŽE da radi šta hoće, bez ikakve kontrole. Nepotizam i koncentracija funkcija i ovlašćenja - ako ti to opravdavaš, pescarac, onda ti ja ne mogu dalje objašnjavati, kuda to ide. Pametan si i obrazovan čovek, koji razume kako sistem radi, razmisli sam.
[quote]
Sve je to u redu, ali si zaboravio da je lovište po novom zakonu državno i država ga daje najboljem ponjudjaču po unapred utvrdjenim kriterijumima, pa mi sada možemo ili da "plj" izvini, kritikujemo državu tj. ministarstvo ili pokrajinski sekretarijat ili da sednemo i razgovaramo sa njima i vidimo kako možemo da omogućimo lovcima da love u lovištu koje ćemo mi koristiti narednih deset godina srazmerno parama koje daju za članarinu.
Oko situacije u lovstvu, vidim, potvrdjuješ da je loša, da ne kažem, katastrofalna. Lovstvo je do sada vodio Savez, a čini mi se da si ti, pescarac, bio jedan od delegata za skupštinu saveza? Pa što to nisi tamo govorio? Zašto nisi tamo, na skupštini LSS, prozivao odgovorne na funkcijama u LSS/LSV? Ili jesi, a da to nije objavljivano? Sad, naknadna pamet: 'da smo...', 'da nismo'... Nema od toga 'leba!
[quote]
Nisam delegat u skupštini LSS već dve godine na moju radost
Ali si lepo samokritički zaključio, da 'neki od nas nismo zaslužili ni toliko' po novim propisima. A šta su 'neki' zaslužili? Koji su to 'neki'?
Mene je dosta ljudi 'dobronamerno' upozorilo da sam vrlo oštar u pisanju oko dešavanja vezanih za nove propise. Priznajem, jesam oštar, a planiram da takav i ostanem. Izlaganje novoizabranih funkcionera Komore sam shvatio kao ozbiljno upozorenje i čak kao pretnju, onima koji drugačije misle od rukovodstva Komore. Taj deo izlaganja niko od vas ne komentariše? Čudno...
Dobar deo onog što sam hteo da kažem, je već napisao Sremac75, tako da se ja samo nadogradjujem.
[quote]
Ni u jednom momentu nisam sumnjao ni u tvoje poštenje ni u poštenje Sremca, i iz tog razloga sam Vas pozvao da mi budete gosti, a veruj mi da se ne družim sa "Svakim", ali Vaši postovi su postovi "običnih" dobro informisanih lovaca kako si i sam rekao, a moji postovi na žalost mogu da se gledaju i kao stavovi udruženja, da ne kažem da imaju drugačiju težinu (ne mislim na kvalitet postova, jer su Vaši u svakom slučaju kvalitetniji)
Peščarac, siguran sam da dobar čovek, koji radi kao crnac za svoje LU. Ovu moju polemiku sa tobom nemoj da shvatiš lično, ovo je samo sučeljavanje dva načina razmišljanja. Tako da i dalje zadržavam pravo na ono kuvano vino kod tebe na lovačkom domu! Voleo bih zaista, da sednemo i da se siti izdivanimo, i o ovoj temi.
Vreme nam polako prolazi, ima još malo lova gusaka i pataka pa zato požuri
Kad sam rekao neprofitabilna organizacija mislio sam na ovo sto je bilo pre donosenja novog zakona kaad su nestali silni milioni i niko za to nije odgovarao koliko ja znam !!!Lalo mi neprofitabilni a milioni , avioni , kamioni,se pominju!!!!
Kad je drzava videla da se velika lova okrece pa ko nebi malo kasicicom da kusne med iz nase tegle za koju smo tvrdili da je prazna i neprofitabilna a ovi zagrebase malo i zadovoljni su tim sto imamo!!
Cenovnik je zvanicno uzet sa znatno nizim cenama nego sto ga ima lss sto ce se uskoro i videti pa ce mo komentarisati zajedno !!!
Zec 20 eura srna 150 eura srdac 175 eura divlja svilja 175eura! to je ono sto ja znami sto sam saznao!Zvanicno cenovnik ce biti objavljen kad ga direktor sumske uprave potpise i kad ga zvanicno upute svim L.U. kao i preciznija obavestenja o svemu sto se desilo u toku sledece nedelje !
SACEKAJMO ZVANICNO!
Komentarisace mo kad to bude uradjeno!
LSS pitaj kako je nas predsednik i po kom osnovu delegirao one ljude sa spiska ?
Ja licno mislim da sa starim kadrovima koje je imao na raspolaganju i ovo sto je odabrao je ekstra dobro jer tamo ima ljude kojima treba ZABRANITI ulaz u savez doneti meru da ispod 2km ne prilaze savezu jer su ga doveli tu gde jeste sada!!!!!!!!!!
Da raščistimo pojam nedobitna iz zakona o udruženjima,
to ne znači da ne treba da posluje udruženje sa dobiti, već da se dobit ne deli članovima, tj osnivačima udruženja nego ona ostaje za razvoj delatnosti.
Ukoliko je dobit udruženja ostvarena iz tržišnog poslovanja tj. obavljanja privredne delatnosti ona podleže porezu na dobit, ukoliko je nastala od članarine, ona ne podleže porezu na dobit
Članovima i gostima foruma, ostavljam da odmere argumente, i da formiraju svoje mišljenje. Ja samo znam, da nepotizam i koncentracija funkcija, ovlašćenja i moći, u rukama nekoliko ljudi, nikad nije dobrog donela. A kad se takva moć stavi u ruke oca i sina, onda je ili Lala blesav, i budala, i moron, pa da treba da poveruje, da će posle toga 'cvetati cveće'. I kad tome dodam Vojvodjanski lovac doo, slika dobija vrlo interesantnu dimenziju.
Vidim da ni Pescarac, a ni Slava, ne komentarišu pominjanu vertikalu Vojvodjanski lovac doo-LSV-Komora-Sekretarijat za poljoprivredu. Da preformulišem: vertikala po liniji Privredno društvo-Udruženje gradjana-Stručna organizacija (osnivač država)-državni izvršni organ. I kad pogledate ovlašćenja svake karike u lancu, onda dobijete ogromnu moć! Da li vi, kolege, zaobilazite 'vruć krompir', i pravite se 'englezi', ili ne razumete o čemu se radi? I zašto Lala, Sremac, Punisher, i još dosta njih, šište po forumu? Znači, cela ova priča nema direktne veze (indirektne ima) ni sa članovima porodice Kunovac kao gradjanima, ni sa dogadjajima u Palanci, nego ima veze sa time, da se NE SME dozvoliti tolika koncentracija moći kod malo ljudi, ljudi su kvarljiva roba! To što su sada u igri ljudi sa prezimenom Kunovac, nema veze, isto bih reagovao i da se prezivaju Jovanović, Petrović, kako god. A da je u pitanju čista nameštaljka, jeste, i niko ne može da me razuveri da nije. Em je nameštaljka, em imam dodatni razlog da kritikujem baš te ljude, jer je situacija u vojvodjanskom lovstvu vrlo loša, a otac i sin Kunovac su bili i jesu i dalje u samom vrhu, sa različitih pozicija, u vojvodjanskom lovstvu. Znam u kakvoj zemlji živim, znam šta je Pony express, mogu približno da naslutim koliko para se u lovstvu okreće. Pare su u pitanju, i trenutno je u toku raspodela kolača, koliko će ko i na koji način uzimati para od lovaca. A lovci bi trebalo valjda kao ovce da čekaju na šišanje? Ne mislim za sebe da sam ovca.
I opet, niko ne pominje i ne komentariše 'pozdravni govor' šefova Komore, da će se Komora boriti protiv onih 'koji zastrašuju lovce, koji opstruiraju rad, itd...'? Dakle, oni koji ne misle isto kao Komora, pa se to nazove zastrašivanjem lovaca, opstrukcijom itd... Opet pitam, gde i u kom propisu nadjoše da je to zadatak Komore? Da li je to stručna ili policijska organizacija? Ili nećete da se zamerate, pa bolje da izbegnete temu? Da li je ova poruka oko 'pišanja uz vetar, pa budeš i sam popišan' takodje upućena neistomišljenicima? Ne znam, ali znam da sam dosta puta u životu odbio da se savijem kako vetar duva, bude teško, ali mi nekako moja slika u ogledalu kada se brijem, bude mnogo lepša, nego da krivim kičmu kad se nekom prohte i ćefne. I imam svoje mišljenje, ne moram da idem kod nekog od funkcionera saveza ili ministarstva, da bih shvatio šta mislim i kako da radim. Moram da dodam, taj luksuz mi obezbedjuje moja 'funkcija' običnog lovca i običnog gradjanina.
Možda mogu da shvatim Peščarca i Slavu, oni su prihvatili da budu 'prvi medju jednakim' u svojim LU ili sekciji, i time sebe lišili mogućnosti, da vode računa samo o sebi i svom mišljenju. ALi ako ste već sami to prihvatili i napravili izbor, onda nema kukanja! Igrajte igru u koju ste dobrovoljno ušli. A ako vam se igra ne dopada, uvek imate mogućnost da je prekinete. To važi za sve, pa i za mene. Ali, dok igrate igru, nemojte da kukate.
Peščarac, kada sam pomenuo Karadjordjevo, mislio sam na hapšenje oko kradje onih silnih para tamo, i gde je bio g.Kunovac u to vreme?
Pogledaj ovaj link
Svi smo mi različiti.
Poštujem i Slavu i Peščarca, znaju oni to!
Kako sam već pisao na jednom drugom forumu, i cilj i neprijatelji su nam isti ali su nam različite metode borbe za taj cilj i protiv tih neprijatelja.
Možda je Slavin i Peščarcev način pametniji i delotvorniji, a više puta se pokazalo i da jeste.
Ali ja sam ipak za otvoren pristup problemima, bez obaveze saginjanja, bez verovanja onima koji su puno puta izneverili poverenje, bez dlake na jeziku, "sve u brk"!
Takav sam, i to ti je!
Svi smo mi različiti.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Lala kaže :
I opet, niko ne pominje i ne komentariše 'pozdravni govor' šefova Komore, da će se Komora boriti protiv onih 'koji zastrašuju lovce, koji opstruiraju rad, itd...'?
Možda je čovek mislio na "male Živojinoviće", Bogunoviće, Piškaće i Piškačiće!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Peščarac kaže :
Nije mi jasno da li je problem u tome što su i otac i sin članovi komore u koju i moraju da budu kao lovni radnici, ili u tome što je jedan u upravnom odboru, a jedan u nadzornom odboru, e sad jeste nelogično da sin kontroliše oca, ali trebao bi da se pogleda statut komore, pa da se vide funkcije i jednog i drugog, i fokus stavljaš na njih zbog problema u lovačkom udruženju Bačka Palanka, a ne postavljaš u fokus da je član nadzornog odbora komore ispred ministarstva čovek o kome se na ovom forumu pisalo da je hvatan u krivolovu, a da nigde nije napisano da je prijava ili povučena ili je on i dalje krivolovac.
Peščarac, ne znam o kome se radi???
Peščarac kaže :
Niko ni u jednom momentu nije pitao zašto u komori pored LSS i LSV nije zastupljen i lovački savez Kosova i Metohije,
Dobro si ovo primetio!!!
Sramota!!!
Da se nije i lovačka organizacija odrekla lovaca Kosova i Metohije???
Kada se uzmu u obzir odredbe Zakona, jasno je da zbog ovoga osnivačka skupština pa ni osnovana Komora nemaju ni legalitet ni legitimitet.
Postaje jako interesantno!!!
Na sajtu uprave za šume, ministarstva poljoprivrede, je bila objavljena vest o osnivanju Komore. U prvobitnoj verziji teksta, čiji link sam postavio, je na naslovnoj strani bilo par rečenica, a klikom na 'opširnije', dobijao se ceo tekst, sa imenima delegata, i sa funkcijama na koje su pojedini birani. Vidim da je sada na sajtu ministarstva samo skraćena verzija prvobitnog teksta:
Uklonjen je ostatak teksta i spisak delegata, i imena članova sa funkcijama na koje su birani!?! ŠTA TO MOŽE DA ZNAČI????? DA JE NEKO SHVATIO OVO ŠTO SMO MI PISALI OVDE??? DA JE MOŽDA OVO ZNAK DA JE KRITIKA URODILA PLODOM, I DA JE OVO NAGOVEŠTAJ PROMENA?!?!
Da li ja to kukuričem pre zore???? Da li mi se prividja??? Ili vidim ono što bih ja želeo da vidim???
Ljudi, hajde sad, da zaključim dve dobre stvari: prva dobra stvar je da je ovo dokaz da se Srbijalov itekako čita od strane nadležnih, i da se očigledno neke stvari koje ovde pišemo, ipak, IPAK, uvažavaju! I pozdravljam, zaista iskreno, ovakav postupak ljudi u ministarstvu! Ima nade, izgleda, možda ipak ima neke nade, da nije sve otišlo u majčinu.
Druga dobra stvar je da ipak mogu da skinem iz nicka onaj dodatak 'zastrašen'.
Druže moj Sniper Hunter, kolega moj cenjeni, nije Lala to uradio, niti je Lala toliko uticajan da može sa 10 rečenica da nešto tako uradi. Ako je taj postupak posledica pisanja na portalu, onda smo to uradili svi zajedno!
Prosto ne smem da se obradujem, da ne bih doživeo razočarenje neko. Ali sam signal je dobar, mnooogooo doooobaaarrr!!!!
Zaintrigiralo me pisanje Peščarca, o članu Nadzornog odbora Komore, koji je, ako dobro shvatam, fasovao krivičnu prijavu za krivolov?!?
Spisak delegata i članova organa Komore, koji je uklonjen sa sajta ministarstva poljoprivrede, uprava za šume, je ostao još uvek sačuvan na Loristu, na naslovnoj strani. Pogledao sam, u Nadzorni odbor su birana dva predstavnika ministarstva, pa i mene jako zanima o kom se to pojedincu radi, Peščarac?
Jel to neko od onih 'najstručnijih, najvrednijih i NAJPOŠTENIJIH'?
Kamora ili Komora?
Neprijatelj nikad ne spava pitaj ove iz Komore
Spavam, brate, i to kao bebica, mirne savesti. Dosta puta ostane comp uključen, i vi vidite moj nick ulogovan, ali ja ne budem tu, pa kad prodjem pored compa, malo pogledam šta se dešava. Ali da sedim dosta, tačno je.
Lala kaže:
Zaintrigiralo me pisanje Peščarca, o članu Nadzornog odbora Komore, koji je, ako dobro shvatam, fasovao krivičnu prijavu za krivolov?!?
Spisak delegata i članova organa Komore, koji je uklonjen sa sajta ministarstva poljoprivrede, uprava za šume, je ostao još uvek sačuvan na Loristu, na naslovnoj strani. Pogledao sam, u Nadzorni odbor su birana dva predstavnika ministarstva, pa i mene jako zanima o kom se to pojedincu radi, Peščarac?
Jel to neko od onih 'najstručnijih, najvrednijih i NAJPOŠTENIJIH'?
Kamora ili Komora?
http://srbijalov....ead_id=186
Treća strana, tvoj članak "Guščija brigada"
Ostare Lalo, postao si zaboravan
mora da ti povrati sećanje crno vino, kuvano i sa karanfilčićem
Opet moram reći da ne znam da li se sve to završilo i kako se završilo.
I ranije sam rekao da nekako mislim da mu je to sve namešteno, ali nigde nisam pročitao da je prijava obustavljena
Peščarac, to nije moj članak, to je članak koji je objavljen u Kuriru, pre 11 meseci, dakle, relativno friško. Zaboravio sam na to, u pravu si, krečana u glavi, a nije ni čudo, koliko informacija sam od tada još dobijao. Zato na portalu ostaje sve zabeleženo!
Pa eto, dakle, delegat u Komori ispred pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, (u kojem je i Kunovac tata pomoćnik i takodje delegat), je Jovan Bradvarević, kolega Kunovčev, koji je je bio privodjen, protiv kojeg je policija rekla da podnosi krivičnu prijavu zbog krivolova i zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije, čovek, kojem je oduzimano oružje! E, isti taj čovek je sada u UO Komore, zajedno sa Kunovcem tatom!
Tri puta URA! za Komoru! Sjajan početak!
Link za tu vest iz Kurira je:
Šta dodati ovome? Ili da ponovim ono što je rečeno u pozdravnom govoru: sve sami 'najstručniji, najvredniji i NAJPOŠTENIJI' lovni radnici. Ali im 'nameštaju' neki nevaljalci, pakuju im prijave za krivolov, a oni su samo jurili 'ribolovačku mafiju', obučeni u bele kombinezone, sa puškama u rukama, a slučajno se na licu mesta u kolima našle, ne znaju kako, 3 odstreljene guske! Mora da su ovi iz 'ribolovački mafije' obili auto, ubacili guske, i onda zvali policiju! Ma da, naravvno! Baš tako je bilo! A bela odela su nosili zato što je to tada bio modni trend u Milanu, a puške su nosili zato što...
Odlično, odlično, sve bolje i bolje! A ja se još čudim zašro na sajtu ministarstva nema više spiska delegata, i članova organa Komore! Pa ne smeju da stave od sramote
Komora ili Kamora?
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?