Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
bturjane
 Slavo brate stani malo pa odmori,uzmi vazduh pa ponovo ,sta koj q... dogovori,dilovi,paktovi i ostalo poceli ste ko zadusne babe ko skim zasto kako,alo bre otreznite se beuzuslovno proterivanje sadasnjeg rukovodstva zajedno sa poltronima tj.komplet rukovodstvo napolje pa makar i iz lovstva i privatno,izbori na svim nivoima,niko nema pravo nikog da iskljucuje po osnovu ne slaganja i sukoba misljenja,ne treba nam nikakva objasnjenja za to ima istrazni organi pa nek se objasnjavaju sa njima mi moramo da odrzimo LSS i to je da ponovim IMPERATIV svi ostali savezi mogu samo da budu ispod njega kao katalizatori u sluzbi lovaca i nemojmo ulaziti u pricu podela pa svako sam,pa onaj ssa ovim i mi sa njima i oni sa onima dosta je bre aman ako smo ljudi i makar malo emancipovani pa to moramo zarad onih 115 godina 
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

chaki

Jank kaže:
Imali smo jednu državu koja se raspala, imali smo potom i drugu državu i ona se nažalost raspala imamo LSS koji je u fazi raspadanja ili bar tako izgleda. Na Skupštinu LSS sam došao kao nepozvan, ali kao čovek kome je stalo do očuvanja jedinstva lovaca u jednom zajedničkom Savezu, u ovoj jadnoj i napaćenoj državi. Ne bih da branim ili napadam ni jednu stranu, ali očigledno je da ovde mnogo toga ne funkcioniše. Izađite na birališta i GLASAJTE... opšte je poznata parola u svakoj politici pa i u ovoj lovačkoj. Ne razumem neodgovoran odnos svih Lovačkih udruženja koja danas nisu poslali svoje delegate. Nedolaskom su upravo pomogli pat poziciji u kojoj se danas našao LSS. Da je danas bilo kvoruma lako bi se izglasalo nepoverenje sadašnjem rukovodstvu, lako bi se izabralo novo, mlađe, preduzimljivije, lako bi se našli ljudi koji misle drugačije, koji su spremni za nove poduhvate a sve u cilju poboljšanja lovstva u Srbiji. Ovako...agonija se produžava a pojedinci bi da postanu KALIF umesto KALIFA, e pa to baš nemože. Ne ruši se jedan sistem bojkotom i nedolaskom na njegovu Skupštinu. Da je danas sala Veterinarskog fakulteta bila puna, drugačije bi se razgovaralo, ovako ostaje mi da sačekam 21. april.
Meni lično ne trebaju mali i slabi lovački Savezi koje finansira i pomaže jedna politička grupa, ako nam treba LSS kao krovna organizacija koja će rešavati probleme u Lovstvu, koja će predstavljati našu zemlju u međunarodnim skupovima i forumima, za takav Lovački savez se treba boriti u protivnom našoj deci će ostati samo slike Lovne divljači koja je bila na ovim prostorima.....B)

Sto mi ovo poznato kao da je neko rekao pre nekog vremena ali nije bilo odjeka.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

slavaplana
 Problem je utome sto na skupstini LSS par ljudi kritikuje sadasnje rukovodstvo a vecina i dalje prica i hvali ovakve poteze sto se videlo na poslednje 3 skupstine i prema broju glasova koji su isli u prilog LSS!!

To je sada znatno smanjeno i sve sanse da ce se sadanje rukovodstvo SMENITI cim se za to steknu uslovi na skupstini koja ce biti zakazana!!!Ljudi su videli cemu ovo vodi!!

Ja necu ici vise na skupstunu LSS jer znam sta ce se desiti i na sledecoj !!!NECE BITI KVORUMA!!!!!!!Videcete!!!!

To kad shvati Tica i raspise izbore na svim nivoima ima smisla otici na istu kao posmatrac ili dlegat!!!Ovako je sve beznacajno i gubljenje svog vremena a i para otici do Bg-a!!!!

DakiNS
 Evo najnovija vest : Predsednik podneo ostavku
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter

DakiNS kaže:
Evo najnovija vest : Predsednik podneo ostavku

Jel to hoćeš da nas navataš ko somove Grin 1.aprilililllliiilllliiii

kelt
 daki nista od toga, barem danas. kad je podnese to ce biti bez zezanjaPalica
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

slavaplana
 Skupstinu bi mozda trebalo organizovati u Kragujevcu gde su ga osnivaci i osnovali,ovi sto ce ih LSS iskljuciti iz LSS!!

Tu gde je sve pocelo treba da se i zavsi!!!

Jank
 Ako se nastavi ovakav trend razbijanja i usitnjavanja svega što pripada Srbiji kao opšte dobro pozneta i popularna emisija "Svet lova i ribolova" će započeti ovako:
Danas je u lovu na drevnu i davno izumrlu pticu po imenu Kraguj gostovao veliki italijanski biznismen Marčeli Fijatini u društvu našeg finansijskog maga Dinka Regionalija a domaćin im je bio veliki sultan centralne srpske pokrajine Šumadonije, Veroni Kragujoni. U lovu su koristili specijalne pse ptičare autohtonu vrstu koja je nastala na ovim prostorima kombinacijom Severnokorejskog Jurona i Italijanskog Fiočija. Mala ali izdržljiva rasa koja može da preživi i sa 200 evra....ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

trap
 SLAVA,prestao da baca u nesvest ove iz LSS,u skupstini dao glas za ostanak Tice ,Popovica itd.....Postovane kolege,ovo je samo prvoaprilska sala!srbijalov

slavaplana
 HaHaHa

temudjin
 Postovane kolege, nadam se da je sada svim dobronamernim ljudima jasno sta se krije iza price o Lovackom savezu Srbije. Ono sto je trend u svetu kao suprotan proces globalizaciji i propasti svetske ekonomije je tzv. >ekonomija stotog kilometra<. Ovo je ujedno i predlog za unutrasnju reorganizaciju Lovackog saveza Srbije ali ne stihijski vec kroz promenu statuta uz prethodnu javnu raspravu. I naravno ostavke svih i izbor novih ljudi koji ce voditi organizaciju u slozenim vremenima. Postovani lovni poslanici - delegati na Vama je da primenite staru mudrost:
>Svet je posudjeno prebivaliste, a mi smo u njemu gosti. To prebivaliste treba da bude uredno vraceno pa gost napusta kucu koja mu pruza utociste kako bi nastavio svoj put<

Lovista i divljac smo pozajmili od potomaka, i to je istina, a ne da smo ih nasledili od predaka.

temudjin
 P(r)osveceno trenutnom predsedniku Lovackog saveza Srbije i svim javnim ili tajnim razbijacima saveza

>Lakse je osvojiti titulu nego sposobnost,
zvati se doktor nego znati leciti, slikar nego slikati,
genij nego stvarati.
Lakse je ismevati stvari nego ih razumeti,
zaobilaziti poteskoce nego ih savladati,
spominjati neciju pogresku nego objasniti njenu slozenu prirodu!<

slavaplana
 NOV STATUT ,NOVI LJUDI DA VODE LSS!!!!B)

trap
 kolega Temudjin,molim te budi malo konkretniji?Svi mi imamo dobre namere....,put u pakao je poplocan dobrim namerama..

DakiNS
 [quote]temudjin kaže:

>Svet je posudjeno prebivaliste, a mi smo u njemu gosti. To prebivaliste treba da bude uredno vraceno pa gost napusta kucu koja mu pruza utociste kako bi nastavio svoj put<

Kolega temudjin da li se to odnosi i na čelne ljude u LSS. Posebno mislim na ovaj deo što ga citirah. Da li to znači da će biti pokriven manjak,da će se vratiti neopravdano velike plate , preterane dnevnice, pozajmljeni novci, krediti u realnom iznosu, a i ona penzionerka što odnese 800 000 . Da ne pominjem neke naučno istraživačke radove. A o fondu divljači da i ne pričam.

temudjin
 Ostavke, Statut, Reorganizacija, Izbori, Promena zakona i pravilnika, dozvole pred sam pocetak lova, smeh i dobra sala u lovu...

punisher
 A neee, Daki, za to što si citirao ide priča o majmunima i kavezu. ROFL

I majmunima van kaveze ( nas koji to sve gledamo i plaćamo ).Besan

trap
 to je ok,ako stvarno to iskreno mislis..Bravo 2

DakiNS

temudjin kaže:

spominjati neciju pogresku nego objasniti njenu slozenu prirodu!<

Kolega da li se mogu objasniti greške Popovića , toliko štete i zla koje je naneseno lovstvu srbije možda se mogu objasniti ali nemoguće i opravdati.Ovim ne mislim samo na njegove lične greške nego greške kompletne ekipe. Da li je neko manje grešio ako se pravda da nije sam uradio, ali je zato zajedno uživao. Policija i sudstvo imaju za to jedan jako dobar naziv -"saučesnik"

Lala
 Nema u ovim temudjinovim upisima neke preterane tajanstvenosti; ima samo dosta mudrosti, na koju on lično nema autorska prava - davno je to već rečeno.
Stvar je jednostavna: bataljuj jedan centar moći, spuštaj nivo odlučivanja tamo gde se dogadjaji dešavaju. Rešavaj problem tamo gde nastaje. Centralizacija svega ne donosi dobro, kao ni preterana koncentracija moći i para.
To vidimo lepo na primeru LSS sada, kad eto nisu u stanju ni da sakupe delegate, da završe skupštinu. Isti rezultat će imati i sa pokušajem promene statuta, jer mislim da neće biti onih koji treba da usvoje novi statut.
Autoritet funkcije, ako ga imaš, nemoj koristiti za lične ciljeve. Lični autoritet, ako ga imaš, koristi za opšte dobro, i bićeš cenjen i poštovan. U suprotnom, bićeš okružen ulizicama, koji će sa tobom deliti 'kolač', a prvom prilikom će gledati da ti maznu što veće parče, pa čak i da te oteraju od kolača.
Rezime:
Rasturiše nas kao bugarsku skupštinu! Ili, tačnije, rasturismo se!
Pozdrav svima onima koji su svojim činjenjem, a naročito nečinjenjem, doveli do ovoga. Takodje naročit pozdrav onima, koji su namestili pozornicu, za ovu tužnu priču, sa tragičnim junacima.
Svako neka proceni svoj doprinos ovoj sramoti, koja se dešavala u zadnja dva čina skupštinskog zasedanja; bojim se da će treći čin biti i poslednji, ili ga jednostavno neće ni biti.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,157,504 posete www.srbijalov.com