Jank kaže:
Mrzi me više da pišem ali samo moram delimično da odgovorim kolegi Gedži.
Kolega gedžo vlast se uglavnom osvaja na dva načina, oružjem ili parlamentarnom demokratijom.....Mi oružja za to nemamo, ostaje nam jedino da preko naših ovlašćenih delegata menjamo stvari u Skupštini LSS. Džabe mi ovo ovde raspravljamo da li je neko dobar ili loš, da li je neko učinio dobro ili loše za LSS. Ko je šta proneverio za to su istražni organi....jedino nam preostaje da preko Skupštine promenimo sve što nam ne valja.
Posle neodržane sednice sam razgovarao sa nekolicinom delegata iz svih krajeva, kao neobavezno sam se raspitivao i o licima koja su ovde stalno spominjana, nikog do tada nisam poznavao a i dalje me ne interesuju te face. Samo hoću da kažem da nisam baš velike pohvale čuo ni na račun ljudi koji su formirali novi odmetnički Savez. Zato neću ulaziti ni u kakve polemike, neću ni o kome iznositi nikakve kvalifikacije ali jedno sam siguran.
Ako želimo nešto da promenimo onda naši predstavnici moraju biti PRISUTNI NA SKUPŠTINI LSS.
Jank, naravno da se stvari u i oko LSS moraju menjati preko ovlašćenih delegata na samoj Skupštini LSS. Ti ovlašćeni delegati trebaju zastupati stav svoje baze, odnosno svojih udruženja.
Da bi bili u prilici da to učine, moraju imati zaključke i smernice svog udruženja. Da bi imali zaključke i smernice svog udruženja, ista moraju biti upoznata sa svim predlozima od, nazovimo ga inicijativnog odbora ili grupe.
Ukoliko toga ne bude, ovlašćeni delegati će glasati po inerciji ili po instrukcijama neke interesne grupe. Interesi pojedinaca ili grupe nikada nisu bili na strani opšteg interesa. Tako smo dobili Zorane...
Gedžo, a kako bi bilo kada bi nekada delegati i njihova LU preuzeli inicijativu, pa i sami dali neke predloge? To je njihovo pravo.
Ovako, sede i čekaju da neko drugi pokrene nešto, pa da se izjašnjavaju?!?
Kako objasniti ljudima da su sami gospodari svoje sudbine?
E da, da ne zaboravim... Da pozdravim onog koji je napisao, na jednom drugom najprvom forumu, na primedbu nekog da im je slaba posećenost i pisanje, dakle, taj čovek (valjda misleći na nas) sledeću rečenicu:
'e moj prijatelju ovde nisu babe da predu vunu i strikaju na prelu ,vec ljudi koji misle svojom glavom i ne bave se politikantstvom vec drugim konkretnim pitanjima lovstva...'
Pošto je dotični pisac te rečenice član i ovde, nadam se da će pročitati, pa da čujem kojim se on to konkretnim pitanjima lovstva bavi? I koji je to problem rešio, tako pametan?
Pozdravljam sve kolege sa foruma i da u narednim vremenim pišemo nešto veselije ako Bog da.
Da, zalažem se za bojkot sednice skupštine zakazane na nakaradan način za 21.april jer to nije skupština koju žele lovci, nju žele oni koji hoće da sve ostane po starom samo malčice da preboje.
Skupština treba da se organizuje kao vanredna, jer sazivati na silu nešto što ne valja uvek daje isti rezultat.Nedolazak delegata, odbijanje da učestvuju u u takvom radu, blokiranje rada kroz obaranje kvoruma, i sl. pokazuju samo stepen nezadovoljstva i nemogućnost običnih lovaca da kroz instituciju skupštine LSS bitno promene sadašnje stanje a da one koji su doveli do toga sklone izvan lovstva Srbije.I to je kolege lovci poprilično demokratski, i to je vid borbe protiv devijacija i poremećenih odnosa u jednoj organizaciji.
Čujem da sada smišljaju još jednu prevaru, utvrdiće kvorum na osnovu onih koji dođu, neka ih je i 100 biće dovoljno jer će pre toga tica i zoki da konstatuju prestanak članstva zbog neizmirenja obaveza a u tu grupu svrstaće 80% juga,ceo centralni deo, jedno 50% ostalih koji im nisu po volji, doneće odluku da LSV ne može da učestvuje u glasanju jer nisu platili jedinstvenu članarinu, neki neće moći da glasaju jer nemaju džip, neki jer nisu vratili neko bure.E baš bih baš voleo to da vidim da konačno budu sa jasnim dokazima i krivično odgovorni.Obzirom da su u lovstvu Srbije odnosi bitno narušeni obavešteno je i ministarstvo, sutra se održava jedna konferencija za medije, iskoristiće se lovački uticaji u svim mogućim institucijama od sudstva ( zna to i vlada mladenović kako ide ) pa nadalje.Pogrešno je od samih lovaca - delegata tražiti da budu na visini zadatka kada je mehanizam LSS koji već odavno od lovaca pravi zavisnike, bezpogovorne sluge i vazale a od sebe kalife, kumove vođe kojima niko nesme i nemože da
doaka .Kolega Janki prisustvovao sam skupštini kada je bivši predsednik LU iz Kruševca glasao protiv predloga članarine Centralnog lovnog regiona od 700,00 dinara i kao predsednik i delegat u ime svojih 1800 lovaca sa zoranovim istomišljenicima izglasao članarinu od 1000 dinara za lovnu 2010 godinu.Poklonio bata 540.000, dinara para svojih lovaca za marifetluke i bahanalije, poklonio skoro 4000 šestonedeljnih fazana.Naredna članarina za 2011 za isti broj ljudi u LSS usvojena je u visini 600,00 dinara.Od takvih smo trebali da očekujemo da krenu u reforme, racionalizaciju, borbu protiv svega što se dešava već duži niz godina.Čekajući ponašanje o kome Ti govoriš mi samo dočekujemo jednog po jednog zorana.Sigurno nije neispravno da se sve dešava u okvirima institucija, altruizam je ono što svaki lovac treba da prepozna kao način svog ponašanja, deo sebe i deo lovačke tradicije ali sigurno ćeš se složiti da će još mnogo vode rekama proteći do tog trenutka.U delu u kome govoriš o odmetničkom savezu termin sigurno nije lovački - u džungli se vrlo često dešava da lovac i lovina zamene uloge, u politici i društvu, previše često, da oni koji žele promene budu žigosani na neprimeren način.Nije onaj koji želi da vrati lovstvo lovcima, volonterizmu, maksimalno racionalnom ponašanju i radu u odnosima sa LU i parama lovaca odmetnik, odmetnici to su oni koji su godinama otimali pare, nenamenski ih trošili, uništavali po svim pitanjima lovstvo Srbije, ako pogledaš kod čika Vujaklije sve će biti jasno.Pozdravljam sve još jednom i da ne bude zabune sve će se rešiti nadam se na skupštini LSS ali ne na njihovoj i na njihov način - još u Srbiji ima lovaca, ne treba da se bojimo.ps: pogledajte u delu novosti u LSCS umesto upisa preneo sam tekst Inicijative o osnivanju LSCS.
Lala kaže:
Gedžo, a kako bi bilo kada bi nekada delegati i njihova LU preuzeli inicijativu, pa i sami dali neke predloge? To je njihovo pravo.
E da, da ne zaboravim... Da pozdravim onog koji je napisao, na jednom drugom najprvom forumu, na primedbu nekog da im je slaba posećenost i pisanje, dakle, taj čovek (valjda misleći na nas) sledeću rečenicu:
'e moj prijatelju ovde nisu babe da predu vunu i strikaju na prelu ,vec ljudi koji misle svojom glavom i ne bave se politikantstvom vec drugim konkretnim pitanjima lovstva...'
Pošto je dotični pisac te rečenice član i ovde, nadam se da će pročitati, pa da čujem kojim se on to konkretnim pitanjima lovstva bavi? I koji je to problem rešio, tako pametan?
To sam se ja malo zezao sa oskarom, ali pošto on ima advokate koji ga zastupaju javio se da mi odgovori taj, kako se ono zove,... ma nije ni važno. Razmišljao sam da li da mu repliciram tamo, ali shvatio sam da mu je moj neodgovor na njegovu neumesnu upadicu bolji odgovor. Samo nek se on tamo bavi visokoumnim i mnogovrednim delatnostima koje će doprineti da se lovstvo podigne na jedan viši, primereniji nivo, a mi dokone babe i trabunjala ćemo se ovde i dalje baviti vunom. Kakvi cirkusanti! A o najnovijim dostignućima njihovog pregalačkog rada pisaće se u najčitanijem i sve naj, naj u celoj Jevropi.
[quote]Lala kaže:
Lalo , na istom smo putu, boli mene orde Marjanović za Popa, za popadiju, za pticu, za gospodina iz Kandahara, ja sam samo naveo na put koji je jedino legalan i moguć, motkama se nećemo tući već samo civilizovano, preko institucija sistema pa sad ako neko misli drugačije nemam ništa protiv...
Kolege lovci, citajuci ove tekstove ponosan sam sto sam lovac, jer vidim kako se pravi lovci bore da unaprede i ocuvaju lovstvo, bez ikakvog materijalnog interesa vec iz ciste ljubavi prema lovu i prirodi, a bore se protiv ljudi kojima je samo materijalni interes bitan i ne mare ni za lovstvo, ni za lov, ni za prirodu, ni sta ce iza njih ostati njihovim potomcima.
Sad mi nisi jasan Slavo uopste prvo zoves delegate da dodju a sad zoves da ne dodju. Po cenu bana veruj mi da sam admin obrisao bih ti upis. Voleo bih da objasnis svoje pisanje u poslednje vreme. da bi nekog smenio treba da si tamo a ne ovako na sta ti pozivas.
cini mi se da guras nesto sto niko ne zeli a nejasno je sta
PS procitaj moj potpis i bice ti sve jasnije !!!!!!!!!!!!
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Posle onog u Beogradu jasno je svima da LSS nemoze vise ovako da funcionise!!!Imali su sansu da isprave svoje greske i podnesu ostavke i sami razrese problem!!!Nije bilo dovoljno delegata????Zasto????
Pozvao sam javno sve koji su nezadovoljni da to urade javno ,jave se za rec na skupstini i kazu sta imaju. Nije pomoglo!!!
Niko nece nista javno da kaze da se nezameraju!!!
Sad javno kazem da na sledecu skupstinu netreba ici jer dokle god tamo sede polupismeni delegati koji nisu ni materijal procitali a treba ti isti da menjaju nesto za dobrobit lovaca koji jos vise neznaju nista i neinteresuje ih ama bas nista sem lova misljenja sam da LSS takav kakav jeste treba da ostane sa udruzenjima koja to zele !!
Kakvi delegati takav i LSS na celu sa Zoranom DR. Popovicem!!!
Kako su glasali tako im i treba!!!
To sto niko nema petlju da kaze javno sta zeli neznaci da to oko LSS nezeli niko pa ja nesto namecem kao resenje!!
NEDAJ BOZE!!!!
Da svojim usima nisam cuo da su se LSS i LSV dogovorili oko clanarine od 200din koju placaju Vojvodjani ne bi verovao!!!
Sa lovcima iz Centralne Srbije se niko nista nije dogovarao!!!
Licno se zalazem da svako ide svojim putem pa kad se steknu uslovi i kad se interesi poklope da senapravi ponovo zajednicka prica!!!
LSS necu ni dinara platiti clanarinu ove godine za svoje clanove u udruzenju ,niti cu traziti da budem clan LSS !!!!
Netrebaju mi!!!!
Kome trebajui ko nevidi sta se radi neka plati iTRPI sve ANEKSE koji slede posle potpisivanja ugovora!!!Ja znam sta se krije iza toga i necu u tome da ucestvujem!!!!
Nema nista protiv da svi delegati odu na skupstinu i kazu da je sve ovo sto radi LSS SUPER!!!!To je manje verovatno nego da ja snesem jaje!!!
Nema nista od svega toga i ova citava stvar oko LSS je propala kao i pokusaj da se spase sto se spasti moze a da se u LSS nista nemenja !!!
slavaplana kaže:
Posle onog u Beogradu jasno je svima da LSS nemoze vise ovako da funcionise!!!Imali su sansu da isprave svoje greske i podnesu ostavke i sami razrese problem!!!Nije bilo dovoljno delegata????Zasto????
Pozvao sam javno sve koji su nezadovoljni da to urade javno ,jave se za rec na skupstini i kazu sta imaju. Nije pomoglo!!!
Niko nece nista javno da kaze da se nezameraju!!!
Sad javno kazem da na sledecu skupstinu netreba ici jer dokle god tamo sede polupismeni delegati koji nisu ni materijal procitali a treba ti isti da menjaju nesto za dobrobit lovaca koji jos vise neznaju nista i neinteresuje ih ama bas nista sem lova misljenja sam da LSS takav kakav jeste treba da ostane sa udruzenjima koja to zele !!
Kakvi delegati takav i LSS na celu sa Zoranom DR. Popovicem!!!
Kako su glasali tako im i treba!!!
To sto niko nema petlju da kaze javno sta zeli neznaci da to oko LSS nezeli niko pa ja nesto namecem kao resenje!!
NEDAJ BOZE!!!!
Da svojim usima nisam cuo da su se LSS i LSV dogovorili oko clanarine od 200din koju placaju Vojvodjani ne bi verovao!!!
Sa lovcima iz Centralne Srbije se niko nista nije dogovarao!!!
Licno se zalazem da svako ide svojim putem pa kad se steknu uslovi i kad se interesi poklope da senapravi ponovo zajednicka prica!!!
LSS necu ni dinara platiti clanarinu ove godine za svoje clanove u udruzenju ,niti cu traziti da budem clan LSS !!!!
Netrebaju mi!!!!
Kome trebajui ko nevidi sta se radi neka plati iTRPI sve ANEKSE koji slede posle potpisivanja ugovora!!!Ja znam sta se krije iza toga i necu u tome da ucestvujem!!!!
Nema nista protiv da svi delegati odu na skupstinu i kazu da je sve ovo sto radi LSS SUPER!!!!To je manje verovatno nego da ja snesem jaje!!!
Nema nista od svega toga i ova citava stvar oko LSS je propala kao i pokusaj da se spase sto se spasti moze a da se u LSS nista nemenja !!!
Koliko vidim kod tebe ili CRNO ili BELO a SIVO ne postoji. ajd nadji sredinu majke ti i za dobro svoje organizacije i za dobro lovaca koji misle malo drugacije od tebe. Ovakav stav ne vodi nicemu vec je samo vetar u ledja ljudima koji su sada u vrhu LSS. MIslim da si se ipak malo i istrosio u celoj ovoj jurnjavi i savet moj ka tebi je da malo odmoris glavu jer to vise nisi ti. Poceo si da reagujes naglo i ishitreno a kao takav nisi dobar ni za rukovodioca ni za politicara.
Polako Slavo nije sve propalo ali ako sebe budes citao videces kako se menjas u celoj ovoj temi. Stani na loptu pogledaj oko sebe mozda ti neko nesto prica a ti ne vidis jer si mnogo besan i ne reagujes na desavanja oko sebe na trezven nacin.
Kako hoces ja svoj stav imam i davno sam rekao da sam protiv bilo kog saveza osim LSS je a ispostvalja se da je tako zele se novi KALIFI nove gazde nove face koje hoceda budu pitane. Umesto 1 bice ih ohohoooooo. Drzavu smo rasturili jednu drugu trecu nismo se pameti dozvali a sad cemo da cepamo lovce ribolovce klubove kuce porodice. Aman STANITE vec jednom pogledajte u boga ako za boga znate. Ovo vazi i za ove sto su na vlasti i za ove koji hoce dabud vlast u LSSu
Meni ovakav LSS NETREBA!!To sam pokusao da promeni !!!!
Ako VECINA zeli ovakav LSS meni nesmeta jer necu biti deo istog!!Meni LSS netreba !!!!Loviste ce ici direktno udruzenjima i odlucicu da li cu biti deo bilo kog saveza ako nemam neku korist i neku vajdu od cele te price!!!
BOJKOT do daljnjeg ako zeli neka seukljuci u promenu istog!!Ja sam probao ali nemam VECINU!!!!!
Kad nemas vecinu pomeris se i neucestvujes u radu istog!!!
I najvaznije NEDAS PARE ZA RAD ISTOG!!!!
sta te briga napravio si LSCS i mislis da si resio problem. Ne Slavo problem je tek stvoren a nece niko da ti kaze a videces vreme je tu pred nama pa ce i nama i tebi reci i pokazati ko je u pravu. Kao dokaz da sam ja u pravu kad je tvoja nervoza i smanjena procena situacije je da si postavio 2 posta i da opet nisi nista napisao konkretno. Nisu u pitanju samo da li cu ja ili ti da damo pare ili ne vec je u pitanju hocemo li smenu ili ne. Koliko vidim ti vise nisi jer smatras da si svoj problem resio. A nisi veruj mi.
115 godina LSS se ne brise teka tako. Ugled u svetu stecen ne moze niko da preuzme samo na osnovu toga sto je napravio nov savez. Ko ce sa vama da prica? Ciji ste deo? Pitanja ima mnogo a odgovora ili dogovora nigde.
Rekoh ti odmori malo od politike jer si se potrosio za kratko vreme. Ideja ti je ponestalo i poceo si ko svaba tralalalaa istu pricu da ponavljas. Rekoh ti ban ili ne ne slazem se sa tobom i to je TACKA a verujem i dosta ljudi ovde. Nije to nacin resenja problema 80000 lovaca ili si se vec odvojio i ostavio ostale da se snalaze. Ako je tako onda je toliko od tebe i o spasavanju ugleda lovaca Srbije.
Pozdrav
Mislim da je slava mislio da LSS treba da radi poverene poslove,koje im je drzava odredila, tj polaganje lovackih ispita i ocenjivanje trofeja i cuvanje trofeja. Zato je valjda za te poslove dovoljno i 3 coveka da rade.
Sve ostale poslove(Lovne osnove,GPG, strucna sluzba-lovnik,lovocuvar) to je sve predato u nadleznost korisnika lovista, Lovackih Udruzenja, tako da ja LSS vise gledam kao na savetodavni organ, koji vise nema ingerencija da se mesa u unutrasnje uredjenje LU.
Za takav savez i 100 dinara je dovoljno za funkcionisanje,jer ce oni imati i prihod od polaganja ispita i ocenjivanje trofeja.
Veoma prosto,i mislim da bi onda svi bili zadovoljni,sa takvom organizacijom,gde bi Savez bio u sluzbi lovaca i prezentovao bi ih u inostranim organizacijama.
Polako momci...
Prvo, Chaki, niko nikad neće biti banovan zbog različitog mišljenja, to je tako i tako će ostati.
Drugo, ja razumem Slavino ogorčenje, ali ne mislim da je rešenje bojkot, što zagovara i Elko. Ništa se bojkotom ne postiže, naprotiv, samo se produžava agonija.
Hajde da pretpostavimo da i bojkot krene, šta onda dalje? Koji je sledeći korak, kakve su posledice? Kako će lovstvo funkcionisati, ako LSS ostane u blokadi? Ne zaboravite da je LSS sistemski ugradjen u ZODL, i kao takav je jednostavno nezaobilazan u trenutnim okolnostima.
Treće, nije LSS ni Popović, ni Tica - LSS su lovci Srbije. Pogrešno je preko ledja lovaca obračunavati se sa pojedincima.
Slava je u pravu, što se tiče delegata, koji izgleda najbolje upražnjavaju oportunizam. A to se obilato koristi, da se kroz organe LSS progura sve i svašta.
Imate delegate, imate LU - napravite skupštine LU, donesite obavezujuće zaključke, koje će vaši delegati odneti na skupštinu LSS, obavežite svog predstavnika da ode tamo, i prenese vaš stav. Pokrenite inicijativu za smene, ako mislite da je potrebno, ili podržite rad dosadašnjih, ako mislite da su dobro radili. Ali je najvažnije, da sistem nastavi da funkcioniše, a ne da se razbuca. Pa svi smo deo tog sistema, zašto seći granu na kojoj sedimo? Zapitajte se, ko je još uvek korisnik lovišta i šta će biti sa lovištima - pročitajte u ZODL, piše tamo?! Zapitajte se, ko upravlja imovinom LSS, i šta biva sa imovinom udruženja gradjana, ako prestane da postoji - piše u zakonu o udruženjima!? Zapitajte se, gde ćete sutra polagati lovačke ispite, gde ćete oceniti trofeje ako ih bude? Zapitajte se takodje, ako već prozvani neće da podnesu ostavke (a sva je prilika da neće), da li je pametno okrenuti glavu, ili rešavati problem tamo gde je nastao?
DELEGATI SU KLJUČ SVEGA, I REŠENJE PROBLEMA JE U RADU DELEGATA U SKUPŠTINI LSS!!! Nemojte da se pravimo blesavi!!!
Moje mišljenje je:
1. LSS mora da nastavi da postoji
2. LSS mora pod hitno da se menja, i organizaciono i statutarno i personalno
3. LU mora da aktivira svoje predstavnike, i da konačno počne da radi ono što treba da radi
4. Bojkot, ćutanje, nedolazak, to nije stav - stav se iskazuje na skupštini!
Samo ova tri uslova, po mom mišljenju, su dovoljna za početak puta ka normalizaciji rada i nastavak postojanja LSS.
Hvala bogu da ima jos neko ko razmislja a ne pusta da ga emocije vode. LADNA GLAVA treba a stari ljudi jos kazu brzo .ovno gomilu ne pravi heheheh
-LSS ce postojati jer je zakonom predvidjen.
-Ingerencije koje su zakonski propisane ce naterati LSS na promene.
-Zakonom nije predvidjena obaveznost clanstva u LSS.
Sve ostalo je na rukovodiocima LSS,vreme je da se opasulje i pocnu sa reorganizacijom i radom na onim poslovima koje im je zakon propisao.To jedini put ka boljitku za sve.
Pazi samo, jedna pretpostavljena situacija:
Odluče, recimo sadašnja dva čelna čoveka LSS, da podnesu ostavke. A delegati ne dodju na skupštinu, bojkotuju. Pa kome onda da njih dvojica podnesu ostavke? Portiru na Vet. fakultetu?
Ili, recimo, odluči jedan broj LU da pokrene pitanje smene. Statut je predvideo na koji način se to može pokrenuti. I onda, pokrenu to pitanje, a delegati ne dodju, nema Skupštine, inicijativa propada.
Ili, recimo, predsednik LSS (i ostali organi) je dužan da podnese skupštini izveštaj o radu u protekloj godini. Ako se izveštaj usvoji, predsednik je dobio zeleno svetlo za nastavak rada; ako se ne usvoji, dolazi do ostavke ili smene. E, ali, ako delegati ne dodju, nema ko da glasa o izveštaju o radu, i šta onda?
Ima još dosta tih situacija u kojima delegati u skupštini LSS jednostavno MORAJU da daju svoje mišljenje.
Ako se agonija nastavi, da li je moguće, recimo, da upravna inspekcija, pozivajući se na Zakon o udruženjima, dodje u LSS, pregleda da li LSS radi po svom Statutu, i možda preseče i donese neko rešenje, od kojeg bi mogla da zaboli glava i garnituru u LSS, a i sve lovce u državi?
Ima još puno takvih nekih pretpostavljenih situacija, i ne bih da idem dalje u razmišljanjima. Definitivno je jasno, da se problem mora rešiti unutar LSS, jer je tu i nastao. Sve kojekakve statutarne začkoljice, driblinzi oko kvoruma, telefoniranje i prepucavanje po kuloarima, sve je to kratkog daha. Mora da se preseče - ili jesi, ili nisi LAV!
Mada, ne treba iz vida gubiti 'Jelen'...
chaki kaže:
sta te briga napravio si LSCS i mislis da si resio problem. Ne Slavo problem je tek stvoren a nece niko da ti kaze a videces vreme je tu pred nama pa ce i nama i tebi reci i pokazati ko je u pravu. Kao dokaz da sam ja u pravu kad je tvoja nervoza i smanjena procena situacije je da si postavio 2 posta i da opet nisi nista napisao konkretno. Nisu u pitanju samo da li cu ja ili ti da damo pare ili ne vec je u pitanju hocemo li smenu ili ne. Koliko vidim ti vise nisi jer smatras da si svoj problem resio. A nisi veruj mi.
115 godina LSS se ne brise teka tako. Ugled u svetu stecen ne moze niko da preuzme samo na osnovu toga sto je napravio nov savez. Ko ce sa vama da prica? Ciji ste deo? Pitanja ima mnogo a odgovora ili dogovora nigde.
Rekoh ti odmori malo od politike jer si se potrosio za kratko vreme. Ideja ti je ponestalo i poceo si ko svaba tralalalaa istu pricu da ponavljas. Rekoh ti ban ili ne ne slazem se sa tobom i to je TACKA a verujem i dosta ljudi ovde. Nije to nacin resenja problema 80000 lovaca ili si se vec odvojio i ostavio ostale da se snalaze. Ako je tako onda je toliko od tebe i o spasavanju ugleda lovaca Srbije.
Pozdrav
Da li bi svako LU u Srbiji moralo da napravi svoj LS?!? te da se LSS ugasi i više ne postoji a na mesto tih par ljudi iz LSS dođu stotine drugih iz novoosnovanih LS?!
Da li je to rešenje?!?
NIJE SIGURNO!!
Pokušavam da razumem šta slava piše ali nikako ne uspevam!!
Priču je očigledno promenio i sad je drugačija od one s kojom se većina nas slagala jer je interes bio za sve isti dok sad je interes otišao u drugi smer koji ne ide u prilog većini nas!!
Slavo, kakav je tvoj novi interes u ovoj "novoj priči"?!?
Piši malo konkretnije i razumljivije ... i možda sa malo manje ostrašćenosti, besa ili čega već drugog, kako bi postao jasniji.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?