Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.)
canis aureus

Lala kaže:
Pazi samo, jedna pretpostavljena situacija:
Odluče, recimo sadašnja dva čelna čoveka LSS, da podnesu ostavke. A delegati ne dodju na skupštinu, bojkotuju. Pa kome onda da njih dvojica podnesu ostavke? Portiru na Vet. fakultetu?

Ili, recimo, odluči jedan broj LU da pokrene pitanje smene. Statut je predvideo na koji način se to može pokrenuti. I onda, pokrenu to pitanje, a delegati ne dodju, nema Skupštine, inicijativa propada.

Ili, recimo, predsednik LSS (i ostali organi) je dužan da podnese skupštini izveštaj o radu u protekloj godini. Ako se izveštaj usvoji, predsednik je dobio zeleno svetlo za nastavak rada; ako se ne usvoji, dolazi do ostavke ili smene. E, ali, ako delegati ne dodju, nema ko da glasa o izveštaju o radu, i šta onda?

Ima još dosta tih situacija u kojima delegati u skupštini LSS jednostavno MORAJU da daju svoje mišljenje.

Ako se agonija nastavi, da li je moguće, recimo, da upravna inspekcija, pozivajući se na Zakon o udruženjima, dodje u LSS, pregleda da li LSS radi po svom Statutu, i možda preseče i donese neko rešenje, od kojeg bi mogla da zaboli glava i garnituru u LSS, a i sve lovce u državi?

Ima još puno takvih nekih pretpostavljenih situacija, i ne bih da idem dalje u razmišljanjima. Definitivno je jasno, da se problem mora rešiti unutar LSS, jer je tu i nastao. Sve kojekakve statutarne začkoljice, driblinzi oko kvoruma, telefoniranje i prepucavanje po kuloarima, sve je to kratkog daha. Mora da se preseče - ili jesi, ili nisi LAV!
Mada, ne treba iz vida gubiti 'Jelen'...

I kome je BOJKOT onda dobrodošao?!?!?!!?
Može biti da baš neki od "čelnika" forsiraju priču oko bojkota Confused a sigurno ne zbog dobrobiti lovaca jer bojkot teško da može išta bolje lovcima i LU da donese!! već samo štetu!!

Lalo Bravo 2
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

bturjane
 Da se ponovim Slavo brate stani malo pa odmori,uzmi vazduh pa ponovo , mi moramo da odrzimo LSS i to je da ponovim IMPERATIV svi ostali savezi mogu samo da budu ispod njega kao katalizatori u sluzbi lovaca i nemojmo ulaziti u pricu podela pa svako sam,pa onaj sa ovim i mi sa njima i oni sa onima dosta je bre aman ako smo ljudi i makar malo emancipovani pa to moramo zarad onih 115 godina ukaratko ne smemo dozvoliti raspad LSSa,a to sto ti mislis da si resio svoj problem nisi nego si upao u jos veci i dublji za koji sad imas samo pocetni privid resenja i taj tvoj poziv na bojkot skupstine je cisto politikanstvo i beg od stvarnosti jer samo na skupstini i uz prisustvo velike vecine delegata se ova stecajna pat pozicija moze resiti uz napominjem dobru obavestenost i apel na delegate da prestanu da budu fikusi i inventar nego da pokrenu stvar makar zarad nase dece 
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Gedza66

slavaplana kaže:
Skupstinu koja je zakazana za 21.04. treba je BOJKOTOVATI i pokazati time sta lovci misle !!!

Samo varedna skupstina , ostavke , novi statut i reorganizacija LSS sa najvise 3 zaposlena dolazi u obzir!!!!

Slavo, verujem da si dobrih namera ali tvoji upisi u poslednje vreme zaista mogu zbuniti.

Kako do vanredne sednice Skupštine LSS?
Kako do ostavki i čijih ostavki?
Kako do novog i kakvog Statuta?
Kako do reorganizacije LSS i kakve?

Vanrednu sednicu Skupštine LSS saziva predsednik Skupštine po odluci..................ili na pisani zahtev najmanje jedne četvrtine članova Skupštine, kojim se predlaže dnevni red.....

Postoje li ovi pisani zahtevi od potrebnog broja članova Skupštine? Postoji li predlog dnevnog reda? Da li su o tome obeveštena sva udruženja u Srbiji? Kakvo je raspoloženje po udruženjima?....

Neko reče, mnogo pitanja a vrlo malo odgovora.

Lalo druže, ne treba inicijativa od strane delegata-poslanika. Potrebna je inicijativa lovaca,
inicijativa udruženja a ovlašćeni delegati-predstavnici samo su "sredstvo" za prenošenje tih inicijativa. Tako smo bar do juče pisali (kada je trebalo odlučivati o raznim izveštajiima, raznih organa LSS) i to ne bi trebali menjati.

Prošlost ne možemo menjati, budućnost zavisi od nas samih, zato "tri put meri, jedanput seci".

Elko, adekvatno animirajte javnost i priroda će rešiti neodrživu brojnost predatora, bez obzira na
pojedine i trenutne ljudske zablude.Jaooo
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

kelt
 ovo mi sve lici na scenario sa 14. kongresa KPJ. slovenci i hrvati otisli, nema kvoruma, a za novo zasedanje nema zainteresovanih. cini mi se da ode sve u p.m. isto kao i tada. izgleda da i onda bolelo doope svet za nas isto ko i sad drzavu Srbiju za LSS. pardon zaboravih da su izbori i da oni koji mogu da preseku imaju vaznija posla.FIK
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

chaki
 Bravo Kelt,

Ono sto mene posebno nervira je KRATKA PAMET. Ljudi zaboravljaju da se nesto slicno desavalo da su neke stvari se desavale na isti nacin jer je neko bio tvrdoglav. Obicno posle tih dogadjaja akteri idu na DJUBRISTE istorije. Ako mi ne verujete ko nema u vugla ima u gugla pa pogledajte SVE IMA.

niti je LSS popovic i ekipa niti LSV Beuk i ekipa lovstvo Srbije je postojalo i pre njih a postojace koliko god oni hteli suprotno i posle njih.

Ovi sad novi savezi love u mutnom cak sam blizi uverenju da je sva ta ujdurma delo iste ekipe da bi se stvar razvodnila i razvukla i ostala neresena bar jos neko vreme. E pa nece da moze kolege lovci.
Kako mi se cini ima da litnu mnogi iako su se zakorenili debelo. I ovi novi ce da idu jer pocinju da izadaju ideju lovstva i krenulei na lokal patriotizam. Zabole me za sitne sicardzijske interese posle 115 godina NEDAM da se razbije nesto sto je vezivalo i spojilo mnoge ljude za sva vremena jer je lov i sluzio za druzenja i upoznavanja.
Pojavili se neki koji bi da sve to rasture jer oni znaju bolje i lepse. Vec na startu pokazuju da ne znaju i da zele jos vece raslojavanje lovtsva i jos vece podele.

LSS mora da postoji ovako ili onako ali MORA. Ko ce da bude na njegovom celu koliko ce ljudi raditi odlucivace novo rukovodstvo a ne neki koji ne zasluzuju ni da budu gazde u svojim domovima. Nemojte da upropascujete tradiciju jer bez tradicije smo NIKO I NISTA. Za.ebite sve sto je valjalo unistili ste a koliko vidim hocete drzavu da dokusurite a sa njom i narod.

E PA NE MOZE
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

kelt
 ovi decki sto kolo vode u Beogradu i Novom sadu mogli bi malo da stave prst na celo i podnesu ostavke. u tom slucaju bi im se mozda malo i progledalo kroz prste za ove silne novce sto fale, ali ako nece da to urade onda mora da se smene glasanjem u skupstini. i to je jedini pravac kojim mora da se deluje. delegati obavezno da svojim udruzenjima koji su ih delegirali ispostave racune po povratku i to je to...glasanje JAVNO.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Lala
 Ne znam zašto, ali ne mogu da se otmem utisku, da je nedolazak delegata na nastavak sendice 31.03. jednostavno bio dirigovan, ili dogovoren. Ubijte me, ali me stalno misao vuče u tom pravcu. Ne bih da grešim dušu prema bilo kome, ali mi je prosto neverovatna sledeća činjenica:
članovi UO LSS iz Vojvodine (njih 5) su potpisali zahtev za sazivanje sednice UO nedelju dana pre zakazanog nastavka zasedanja skupštine LSS. Održana je sednica UO, po tom zahtevu, neki dogovor je postignut na UO (mislim da se radilo o tome, da LSCS preko delegata LU iz njegovog sastava, sačini spisak svojih zahteva, i da se o tome glasa na skupštini).
Kada je došlo do sednice skupštine, baš iz Vojvodine je stiglo svega 15-tak delegata (prema svodečenju prisutnih na skupštini). Ako se ja ne varam, vojvodjani imaju oko 50 delegata (nemam preciznu informaciju koliko ih ima). Zašto ostali nisu došli? Da su svi vojvodjani prisustvovali, bilo bi kvoruma!
Uzeo sam za primer vojvodjanske delegate, baš zato što je inicijativa za postizanje nekog dogovora dolazila iz Vojvodine.
Kao razlog nedolaska, pominjana je ona blokada puteva od strane zemljoradnika u Vojvodini, ali mi to nije delovalo dovoljno ubedljivo. Dodjemo do onoga 'kad neko nešto hoće, nadje način KAKO; kad neko nešto neće, nadje razlog ZAŠTO'.
Pretpostavljam da je slična priča i sa delegatima iz drugih regiona. Sad kada bi neko pitao redom delegate zašto nisu došli, kladim se da bi čuo brdo jedno razloga. A kad bi im obećali dnevnicu, onda bi posećenost garant bila daleko veća!!!

Vidim da je temudjin bio prisutan na forumu, ali se nešto ućutao na ovoj temi?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

papiga
 Popovicu dr. Zorane imas pozdrav s juga
http://www.youtub...re=related
e da i kad te budu ......nemoj da zaboravis da kazes ZIVELA SRBIJA

slavaplana
 Evo pojasnjenja !!!

Pod BOJKOTOM sednice koja je zakazana za 21.04. podrazumevam NEODLAZAK delegata na istu jer je to NASTAVAK skupstine koja je prekinuta zbog nedostatka kvoruma!!!

Na ovoj skupstini NEMA promene dnevnog reda !!!!!

Tacka 3 na kojoj je isistirao U.O. da LSCS iznese pisane zahteve koji ce se procitati na skupstinu je PRESKOCENA!!!!!BEZ ikakve odluke!!!!

Ja se zalazem za sazivanje NOVE SEDNICE SKUPSTINE gde ce jedna od tacaka biti SMENA SADASNJEG RUKOVODSTVA, REORGANIZACIJA LSS, DONOSENJE NOVOG STATUTA NA PREDLOG RADNE GRUPE KOJU JE FORMIRALA SKUPSTINA LSS koja nikako da dobije mogucnost da kaze kakvu je odluku donela vec treba Vlada pravnik da donosi svoj predlog statuta pored radne grupe!!!!

Nova SKUPSTINA i novi dnevni red za to se ja i vecina sa kojima se cujem zalazemo!!!

LSS treba i MORA da postoji ali na nastavku skupstine se nece nista postici i resiti!!!

SAMO NOVA VAREDNA SKUPSTINA posle 21. kad i ova PROPADNE!!!A PROPASCE SIGURNO!!!!!

NA VAREDNU JA DOVOZIM DELEGATE!!!!

temudjin
 U jednoj kancelariji LSS ima sledeci natpis:
U ovu kucu svako unosi radost,
svojim dolaskom ili odlaskom !

slavaplana
 Ja mislim ODLASKOM!!!!!

temudjin
 116 godina Lovačkog saveza Srbije, 26.10.1896. - 26.10.2012. godine
1896
Na zboru lovaca održanom u selu Brzan , 26.(13). oktobra 1896. godine osnovan je Savez lovačkih udruženja Kraljevine Srbije, danas Lovački savez Srbije. Zboru su prisustvovali predstavnici Saveznih lovačkih udruženja iz Kragujevca, Beograda i Niša kao i predstavnici lovaca Ćuprije, Paraćina, Svilajnca, Markovca, Bagrdana, Palanke i Mladenovca.
Na zboru su usvojena pravila Saveza (formulisana u 32 člana).
Pre samog zbora organizovan je zajednički lov u lovištu kralja Milana Obrenovića koje se tada zvaloDržavni košutnjak, kasnije, po odbačenim rogovima jelena, nazvano Rogot.
Početak organizovanog lovstva, stvaranje nacionalnog lovačkog Saveza, pokretanje specijalizovanog časopisa Lovac (06.05.1896.), pravno regulisanje lova i zaštite divljači i razvijanje svesti o divljači kao delu prirode, predstavlja zlatno doba lovstva u Srbiji.
Savez je početkom 1897. godine imao 520 lovaca neposredno učlanjenih u 9 Saveznih lovačkih udruženja.
Prva Uprava Saveza
U januaru 1897. godine izabrana je prva Uprava Saveza lovačkih udruženja Kraljevine Srbije, Ljubomir Lješanin, major ađutant dvora - predsednik, Viljem Bader, inženjer - potpredsednik, ura Banković, državni činovnik - sekretar, Ljubomir Bojović, novinar - blagajnik, Jeremija Prokić, ćurčija - član, Franc Fajhner, industrijalac - član i Miša Mihajlović, direktor realke - član.

2012 ????

slavaplana
 VAREDNA SEDNICA SKUPSTINE,NOVI DNEVNI RED, SMENA SADASNJEG RUKOVODSTVA,NOVI STATUT,REORGANIZACIJA SAVEZA !!!B)

temudjin
 Mesta u kojima su osnovana savezna lovačka udruženja lovaca u XIX veku

R.br. Mesto osnivanja Godina Primedba (status 13.10.1995)
01. Kragujevac 1887 L.U. Šumadija - Kragujevac
02. Beograd 1889 L.U. Beograd - Beograd
03. Niš 1893 L.U. Niš - Niš
04. Negotin 1896 L.U. Hajduk Veljko - Negotin
05. Kraljevo 1896 L.U. Kraljevo - Kraljevo
06. Čačak 1896 L.U. Milenko Nikšić- Čačak
07. Zaječar 1896 L.U. Kraljevica - Zaječar
08. Ćuprija 1896 L.U. Morava - Ćuprija
09. Šabac 1896 L.U. Selimir Sele Jevtić - Šabac
10. Valjevo 1896 L.U. Braća Nedići - Valjevo
11. Požarevac 1896 L.U. Vojvoda Milenko- Požarevac
12. Knjaževac 1897 L.U. Knjaževac - Knjaževac
13. Pirot 1897 L.U. Ponišavlje - Pirot
14. Kruševac 1897 L.U. Kruševac - Kruševac
15. Soko Banja 1897 L.U. Soko - Soko Banja
16. Vranje 1897 L.U. Fazan - Vranje

itd...

Lala

slavaplana kaže:
Evo pojasnjenja !!!....

....NA VAREDNU JA DOVOZIM DELEGATE!!!!

Eeee, ovo je već druga priča!
O ovome već možemo da divanimo - što pre sakupiti dovoljan broj LU koja bi tražila vanredno zasedanje skupštine LSS.
Koliko je tačno potrebno LU da zatraži zakazivanje vanredne skupštine, i šta kaže Statut, u kom roku se takva sednica mora zakazati?

Sremac75
 Temuđine, mislim da smo svi mi ovde svesni neophodnosti postojanja LSS.
Mišljenja se razilaze oko načina na koji isti treba da funkcioniše i načina na koji treba prevazići ovu krizu!!!

Ja sam otvoren za svaki konstruktivan predlog, pa bih te molio da isti izneseš!

Meni je trenutno veoma bliska Slavina ideja sa Vanrednom skupštinom i novim ili dopunjenim dnevnim redom! 
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

slavaplana
 Samo je to SPAS LSS!!!!

chaki
 Idi SLavo napij se ko covek ja castim samo se vrati da budes onaj Slava. Kao da je neki djavo usao u tebe

O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Lala
 Mislim da nije tačno da se i u nastavku prekinute sednice ne može promeniti dnevni red, ako postoji volja članova skupštine! Ko će to da im zabrani, da naprave dopunu dnevnog reda, i da izmene redosled tačaka?
Hajde baš da vidim, ako većina zatraži dopunu i izmenu dnevnog reda, da predsedavajući ne uvaži zahtev!
Sve zavisi od postojanja volje većine. Kad bi članovi skupštine ukapirali da mogu skoro sve da urade, samo ako hoće, drugu pesmu bi pevalo rukovodstvo.
Skupština je najviši organ LSS. Odluke Skupštine su konačne. 

Lala

chaki kaže:
Idi SLavo napij se ko covek ja castim samo se vrati da budes onaj Slava. Kao da je neki djavo usao u tebe

Ja sam se već bio zabrinuo za Slavu, koliko je bio zapenio, ali eto - vratio se čovek! Možda prisustvo Temudjina na forumu, pozitivno delovalo na njega? Grin
Slavo brate, nek' si ti meni živozdrav, jes' da si ko šibica neki put, ali si retko dobar čovek!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
NESTAJE LI LSS? LOVAČKA UDRUŽENJA 1239 02.06.2024. 12:41
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
Članarina 2013 LOVAČKA UDRUŽENJA 89 25.02.2014. 10:15
Skupština LSS 16.03.2013. LOVAČKA UDRUŽENJA 64 06.03.2013. 21:07
CENOVNIK LSS za lovnu 2012/2013 PROPISI O LOVU 7 17.12.2011. 18:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,157,792 posete www.srbijalov.com