Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ŠTA SE DEŠAVA U LSV?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ŠTA SE DEŠAVA U LSV?
Lala
 Ficho, prijatno sam iznenadjen, zaista, i ne možeš ni da pretpostaviš koliko mi je drago što je tako ispalo. Samo mi nije jasno što ste ćutali - ovo je sjajan primer kolegijalnosti!

Što se tiče Danajaca, Laokonta, Grka i te legende o darovima i zmijama, jednom prilikom je moj kolega Sremac, u nekoj prilično nezgodnoj situaciji oko foruma i nekih dogadjaja, kada se moralo odlučiti šta i kako raditi, pa sam ja prelomio i objasnio mu neke stvari, e tada je neštinski 'ajduk samo prokomentarisao 'E, Laki, imaš ne četvore oči, nego imaš i na ledjima još 4 oka'.
Toliko o mojim 'merama opreza'.
Čoveče, pa ja i kad se brijem pred ogledalom, prvo pogledam u moju ličnu kartu, pa onda u ogledalo, da slučajno ne počnem da brijem pogrešnog čoveka!Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Indjijanac
 sto bi reko jedan moj drugar završio sam 9 fakulteta preko ledja i džepa,svašta ga snalazilo u životu pa naučioiveli
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

stane
 Posto je u pitanju tata, toto naravno nije i ne moze biti objektivan.
I ja ga razumem, sa te strane. I jos se slazem da treba odrzati nivo pristojnosti i bez vredjanja i iznosenja neistina.
A da istina moze da zaboli, moze!
O visini clanarine, i zaslugama pojedinaca za razvoj lovstva celokupne Srbije Vojvodine pa i Futoga ja imam svoje misljenje i ono se ocigledno razlikuje od totovog.
Ali se zato necemo vredjati, valjda. Njegov otac se vec godinama nalazi u vrhu rukovodstva lsv i verni je pratioc i saradnik mb, pa tako deo zasluga za sadasnje prilike u srpskom lovstvu snosi i on.

zoranp
 Ja predlažem da se KuvarLisicafazan, deda Deji i ostalima koji već decenijama verno služe LSV-e, dodele inventarske pločice LSV-a, pa nek ostanu tamo di i jesu...jer ko jeCenzurisano par kera što laju na vukove, kad su većina ipak ovce koje mirno pasu, dok ih vukovi kolju!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS
 [quote]toto kaže:
Ja ne mislim da je clanarina od 1400 RSD mnogo na godisnjem nivou, lov je odavno bio privilegija, i to vreme se polako vraca.

Kolega toto pošto sam se uverio da preskačeš gradivo da te podsetima na lovački kodeks .

Citat:

Odnos lovaca prema društvenoj sredini

Član 21.
Lovac treba da bude časna ličnost, primernog ponašanja, sa odgovornim odnosom prema prirodi, divljači, društvenoj sredini, prema vlasnicima i korisnicima zemljišta ili šuma i prema svojim lovačkim drugovima.
Svojim vladanjem i odnosom lovac treba u svojoj društvenoj sredini da se stara za sopstveni ugled i ugled lovačke organizacije.
Lovac treba da bude moralno nezavisan od svog socijalnog položaja i od prilika u društvenoj sredini.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Evodija
 TOTO!!! vidi moj upis na ovoj temi broj 1913 ( od sinoć )
Postavio sam pitanja jel DEDADEJA spreman da odgovori.
Nemoj da odgovara ako NEdobije odobrenje od gazda JERIHA Kuvar
LJut je kad se nešto radi bez njegovog odorenjaROFL.
Za sutra imamo nova pitanja za LSV Pravilo

punisher
 LSCS - 300 dinara

LSV - 1400 dinara

ZA ISTU STVAR I ISTI POSAO!!!!

Malo li je gospodo iz LSV-a.

Šta biva sa Vojvođanskim lovcem i pitanjima koja je Sremac postavio?

Šta biva sa sramotom iz Inđije gde je Vojvođanski lovac upravnik lovišta?

Kako to da odgovorna lica u VL d.o.o nisu znala da je onaj nesretni
lovočuvar falsifikovao diplomu?

Gde ste gledali gospodo iz LSV-a, jer za svoj (ne)rad dobijate 200.000 dinara lovačkih para. Povrh onih 1.400 dinara po lovcu ako se ne varam????

Pa i pored svega što je ovde izneto, a još više i pored dokumentacije koja je dostavljena i postoji, taj lik je ponovo u udruženju u Inđiji i dalje obavlja neki posao fazaneriste, oružije mu nije oduzeto...etc.

E moja gospodo iz LSV...pa vi ste dno dna!!!!

Indjijanac
 ne da mu nije oduzeto oružje nego je čak i oružje udruženja koje služi za potrebe lovočuvarske službe odlukom UO LU kod čoveka koji je falš diplomom obmanuo LU i stekao materijalnu dobit,a pored toga je i bez odluke LU napravio usput da se nadje za njegove potrebe i jedan pečat viška,a lovočuvaru ću ja kupiti o svom trošku plastičnu pušku kod kineza da neispadne da ga nismo naoružali a već imamo oružje.
al šta da se radi kad u ovoj državi UO LU ima veću ingerenciju od vrhovnog suda.Stidljiv

Indjijanac
 usput danas mi u lovu par ljudi reče u prolazu,"šta bre ti hoćeš kad je bila inspektorka u kontroli i rekla da je sve u redu?"
Glavu o zid

DakiNS
 Uh jbt pa kod vas dolaze sve stručnjak do stručnjaka od VL do inspekcije, e sada vam fale još i ovi iz LSS da svu brlju osveštajuLovac 3

Indjijanac
 vidiš njih se nisam setio da im se obratim,ipak su oni krovna organizacija,uh odkad niko nije upotrebio ovaj izraz,sigurno ćete se složiti samnom,a nekad se uz naziv saveza obavezno stavljao.

da naša lada niva može do grčke na more možda bi se zdrp i ovaj naš kokošar(lice koje hrani fazanske koke i petlove) verovatno sreli na moru i sipali na bonove gorivo na istoj pumpi.

moramo videti sa "stručnjakom za obnovljive izvore energije" kako bi nam radio inkubator preko njegove "magnetico-energico centrale"

punisher
 i šta kažeš Indjijanac, inspektorka bila i rekla da je sve u redu.

Pa čega je ona to inspektorka?

Zaštite životne sredine?

Eee ali kada se ima u vidu ono što je ovde izneto pre par dana, a to je da Gospodine Beuković drži Gospodina šefa šumarske i lovne inspekcije i da su kao ono, neki drugari, i da je taj šef pretpostavljeni Gospođi inspektorki, onda se lako da izvući zaključak da ovaj vaš, sve i da je ne daj Bože počinio neko teže krivično delo, ne bi odgovarao nego bi ga LSV još i nagradio, po mogućstvu nekim srebrnim ordenčićem zasluga za lovstvo kao što ga je onomad dobio osvedočeni zlikovac Bogunović i to ni manje ni više od Gospodina, Kuma Vujice...mašala.

Indjijanac
 e sad ti grešiš,evodija će objasniti kako je traženo i za njega orden i šta je odlučeno,a znam da evodija čuva baš taj papir,
molim evodiju da iznese istinu!!Stidljiv

punisher
 Evodija, kam gi taj papir...turi ga ovdeni da vidimo svi mi.!!!!

Živo me zanima kako je tu tekla procedura, po čijem nalogu. Čisto da se sklopi priča.

DakiNS
 Ja mislim da će i upravnik iz VL da dobije Medalja za životno (ne) delo a mislim da će u govoru povodom dodele da pohvali i predsednika i inspektorku a neće preskočiti ni

Evodija
 Da se uključim. Vidim da znate nešto o Sir O. Tačno je da je bio predložen od LU "FG" Indjija za lovački orden LSV. Međutim kada je došlo u LSV, drug Kuvar me je pozvao i rekao "Mile, ovaj zbog svih svojih brljotina NEMOŽE dobiti orden LSV. Ja sam protiv i nemože proći."
Sir Oli je skinut. Nebi voleo da neko druga Kuvar-a dovodi u vezu sa ljudima sa kojima on nije u bliskoj vezi. Jer lukav je on (ko direktor VL) A i odranije se baš nemirišu.
Ne mogu da verujem da će ga qwar štititi, ne ne ne.
Ovo zna i njegov bivši predsednik LU (Došen Dragan), koji je član UO LSV.HaHaHa

Lala
 A koga to u UO LSV predstavlja g. Došen Dragan, ako LU 'Fruška gora' više ne postoji?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Evodija
 Najmanje 30 novih udruženja iz LSV. Ali nije on jedini.Ima takvih dosta. I samo treba Raanj, pozvati Mapetovci (preseednike) i uputiti DOPIS za nekog da "NEMOŽE DA NAS PRESTAVLJAAA" . Drugovi to odradeConfused
Jer oni znadu da imadu 57 LU.Smeko

Evodija
 Gospodo Mapetovci Cenzurisano A DI SU NAŠI NOVCI??????

elko
 Pominje se dosta često članski doprinos LSCS i ostalim savezima, pa ću malo da pojasnim način poslovanja u LSCS.
Nema dnevnica, putnih troškova ni jednom predstavniku udruženja u telima i organima.
Obrasci se distribuiraju po ceni koštanja štamparskih usluga.
Novine, Lovački glasnik LSCS se štampa ( cena 25 dinara ) i distribuira delom ( 2 broja ) iz sredstava dobijenih po osnovu projekta iz Budžetskog fonda za razvoj divljači ( sredstva su samo delimično uplaćena na tek,račun) a delom iz sredstava članarine, pomenuću da najveći deo poslova oko pripreme i objavljivanja Lovačkog glasnika obavlja Sveta Madžarević bez ijednog dinara nadoknade jedino se plaća prelom i lektorske usluge.
Zakup na poslovni prostor se ne plaća odlukom i razumevanjem Gradskog veća Grada Kragujevca.
Lični dohodci su : Licu sa licencom za izradu planskih dokumenata - Marku 39.000,00 plus putni troškovi do 2.000,00 dinara, adm.tehničkom licu 29.000,00 dinara plus putni troškovi.Lični dohodci nisu velki i sigurno ih treba u 2013 godini povećati a nakon odluke UO LSCS.
Najveći ostali troškovi su gorivo jer se dosta putuje i obilazi,dosta štampe koja se ne fakturiše ( članska karta, lovočuvarska legitimacija, razne sitnije štampe i sl.)kadakada i ugostiteljski troškovi iz razloga što veliki broj ljudi dolazi iz LU bilo da su stručni radnici ili predstavnici udruženja.
Nije nimalo lako i potrebno je voditi računa o svakom dinaru što radi UO i NO.Želja nam je da se u LU poboljša što više stručna struktura upravnika koji su u situaciji da odrade najveći deo posla vezanih za izradu planskih dokumenata kako bi se i u LSCS smanjio obim poslova a upravnici bili više edukovani.
Još jednom da podvučem da je zapravo najvažniji odnos prema trošenju članarine a ne prema njenoj visini.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,150,171 posete www.srbijalov.com