Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Moja prva odstreljena divljač

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Moja prva odstreljena divljač
bela
 ala ste se vi ''malo stariji'' nadobijali te vazdušare''ko da su delili kao sad u susednoj državi a i evropi.
moj prvi ulov je crna liska 01.08.96. sezona ''pataka'' ni psa još nisam imao kako li sam plivao za liskama. 11kom. sam to jutro odstrelio i jednu patkus. sa 16-icom iž 58 položara.lovac 
vižlan i terier

Jank
 U to vreme za vazdušne puške nije trebala dozvola...Da li su bile skupe nebih sada mogao da procenim ali meni i mojim vršnjacima, to je bio naaaajveći poklon koji si mogao da dobiješ ...bolje reći zaradiš. Mislim da i nije mogla bolja stimulacija da bude za klince....Sada dečaci odmah zahtevaju neki motor ili vespu ili tako nešto....Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Neca92
 Nazalost, u pravu si Jank! Sad Ja sam imao tu maniju pre 2 godine, molio sam moje da mi kupe skuter, najobicniji kinez 1000eura, ali vecno cu im biti zahvalan sto mi nisu uslisili tu zelju! Yes Zelja i ljubav prema motorima se potpuno ugasila, tako da sad planiram da pocnem da ih molim da mi kupe Browning Bar, uz moju novcanu pomoc (doplatu) ! Grin Oduvek sam bio skromna dusa! Stidljiv Grin
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

bela
 verujem da je to bilo tada najveća nagrada a i najdraža za decu to jest vas dok ste bili klinci
vižlan i terier

Lala

bela kaže:
ala ste se vi ''malo stariji'' nadobijali te vazdušare''ko da su delili kao sad u susednoj državi a i evropi.
moj prvi ulov je crna liska 01.08.96. sezona ''pataka'' ni psa još nisam imao kako li sam plivao za liskama. 11kom. sam to jutro odstrelio i jednu patkus. sa 16-icom iž 58 položara.lovac

Eeee pa nismo se baš nadobijali, trebalo je debelo zaslužiti, a nije toga baš bilo puno. Stvarno ne mogu da se setim cene vazdušne puške, ali znam da mi je kutija diabola bila onako baš neka velika cifra. Pa kad nekom daš da ispali 1-2 diabole, taj je morao da ti bude baš dobar drugar. Bile su okrugle kutijice metalne, sa 100 komada, to se čuvalo i štedelo, još kako.
Bog te, pričam kao da imam 100 godina, i da unucima prepričavam... nisam baš toliko mator Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 Haha... Neco, stvarno skroman zahtev... Frown Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

mirko knezevic
 Ma Neco samo nastavi sa skromnoscu...Grin Ali strogo da im pricas da moze i na rate da se uzme i da ces ti ucestvovati u kupovini...Grin Ja se ljudi nesto tog prvog ulova i ne secam,vazdusnu pusku sam imao i to je bilo standardno gadjanje golubove vec je postalo i dosadno,a dijabole kad nisam imao a niko se ne seti da mi kupi u gradu onda razvaljuj patrone pa stavljaj levenice sacmu u pusku i pucaj... A prvi ulov lovackom puskom mislim da je bio fazan i da sam onda imao 15 16 god...Hmmm Confused Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Neca92
 Stidljiv Svi mi to kazu (da sam skroman)! Grin hahaha 

Dalibor89
 moj prvi ulov je bila Lisica, odnosno Lisac. . . Njanjanja

Neca92
 Uuuu Dalibore, tebi se bas posrecilo! Yes Smile Svaka cast, retki su takvi slucajevi! Bravo 2

Sniper Hunter
 I ja sam imao tu srecu da mi prvi odstrel sa lovackom puskom bude lisica davnih 80-tih jos nisam bio ni pripravnik iisao sam kao "ker" sa komsijama na jamarenje bio je sneg i zapazio sam tragove od lisice koja je usla u rupu koja nije imala drugi izlaz i po savetima komsije postavim na ulaz stari lonac tako da lija ne sme napolje i trk po komsije uzmemo alat oni nisu imali kera nego smo kopali tako na presek posto je rupa bila u obali i tako 3 preseka kopanje vec skoro u sam mrak posto sam ja bio ne bas dorastao kopanju nego sa puskom cuvam ona 2 preseka izlete lisica napolje pa pocne da grebena uz drugu stranu suvog korita reke i ja onako bum i ona se samo skliznu niz strminu svi mi cestitali imao sam mozda nekih 13-14 god

DakiNS
 Neco ta kletva sa zecom ti je kao kad kupuješ polovan auto a prodavac ti kaže dabogda ga dvadeset godina vozio. Najrađe bi mu šljagu zalepio znači da dvadeset godina neću imati para da ga zamenim
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Neca92
 GrinSmekoGrin

DakiNS
 Od malena sam voleo oružije a prva vazdušna puška pala mi je u ruke sa neki 10 godina, šta je ta puška a i ja imala na duši vrabaca, pa maminih štipaljki na užetu za sušenje veša, pa dođoše na red grlice golubovi , koke , pa guske ,pa patke , a tek ćurke kad je bilo neke šanse princip je isti sve ostalo su nijanse.

neca90
 Ima ovde nekoliko ljudi koji rekose da im je prvi "ulov"bio pas lutalica.Evo da im se i ja pridruzim,i meni je to bio prvi "ulov" pre 2 godine,kad je to jos bilo dozvoljeno po pravilu 200 m od zadnje kuce u naseljenom mestu!

Bio je to letnji lov divljih svinja cekanjem.Moja grupa od nas cetvorice krenula,i mi se podelimo tako da dvojica odu na jedan kraj polja,a ja i jedan deda od svojih 80 godina,sa kojim licno najvise i sad volim da idem u lov,na drugi kraj.I sad on silazi u potok da se popne na ceku,a ja cu malo dalje.Prilazim ja uz ceku,kad ono neki mesanac poce da laje i da se kezi na mene!Crno-braon,nije bas ni mali,ko sad da ga gledam.Ovaj covek me pita sta je to-ja kazem kuce!Ubij ga,kaze on meni!!!A ker stao bocno,pa me gleda iskosa i rezi li rezi!Ja sa jedno7-8m stojim udaljen od njega,a on kao da ce svakog casa da jurne.Raspalim ga PP-om!puc pucOn se samo izvrnu!

Posle toga sam,pa ne moze se reci ulovio sakala,jer je bio ranjen i nije mogao da bezi,ja sam ga samo dotukao,a mozda i "overio",mozda je i bio vec gotovSmeko,ne secam se lepo.

Podunavac
 [xhide]E Neco sad si dospeo na crnu listu kod zelenih pe..ra.Grin[/xhide]
Tri prsta 2Kolce

dragan345
 Ja ne bih ubrajao u moj prvi odstrel vrabce posto je to bilo ranih 80 ih i kod mene je vrlo rano dosla slavia 620 VP (jedna po mom misljenju od najboljih) iz tih vremena. Secam se mog prvog pucnja iz tandzare i mog pozdrava zemlji naravno debelim mesom a istog casa izlete lutalica ispod stoga sena koji se gostio nasim kokama i dok pradeda prepuni pusku ode dzukela a deda meni pusku u ruke i hajd za njim stao on na 400tinu metara dalje u polju i kao da mi se podsmeva a ja pucu na naslon i, i nije sacekao kukavicu da mu zapeva u prolece. Jos uvek se cesto setim tog 1 i 2 pucnja iz LP. Dobar pogled. Grin
Lov je dusevni lek , jel on podmladjuje Stari

DakiNS

neca90 kaže:
Ima ovde nekoliko ljudi koji rekose da im je prvi "ulov"bio pas lutalica.Evo da im se i ja pridruzim,i meni je to bio prvi "ulov" pre 2 godine,kad je to jos bilo dozvoljeno po pravilu 200 m od zadnje kuce u naseljenom mestu!

Bio je to letnji lov divljih svinja cekanjem.Moja grupa od nas cetvorice krenula,i mi se podelimo tako da dvojica odu na jedan kraj polja,a ja i jedan deda od svojih 80 godina,sa kojim licno najvise i sad volim da idem u lov,na drugi kraj.I sad on silazi u potok da se popne na ceku,a ja cu malo dalje.Prilazim ja uz ceku,kad ono neki mesanac poce da laje i da se kezi na mene!Crno-braon,nije bas ni mali,ko sad da ga gledam.Ovaj covek me pita sta je to-ja kazem kuce!Ubij ga,kaze on meni!!!A ker stao bocno,pa me gleda iskosa i rezi li rezi!Ja sa jedno7-8m stojim udaljen od njega,a on kao da ce svakog casa da jurne.Raspalim ga PP-om!puc pucOn se samo izvrnu!

Posle toga sam,pa ne moze se reci ulovio sakala,jer je bio ranjen i nije mogao da bezi,ja sam ga samo dotukao,a mozda i "overio",mozda je i bio vec gotovSmeko,ne secam se lepo.

Momci možemo li da preskočimo u pričama ovakve mete biće svima lakše i lepše( Stalno nas gledaju evo sad 35 gostiju, zvanih i dobrodošlih ali sigurno ima i nezvanih)

Neca92
 Slazem se sa kolegom Dakijem, i zbog toga, a i zbog toga sto sam misljenja da pas ne moze da bude ulov! Nekako mi to ''ulovio sam psa'' bas, bas ne ide! Confused

neca90
 Imenjace,slazem se sa tobom u potpunosti da pas lutalica nije ulov,ali ako pazljivije procitas sta sam napisao,videces da sam pod navodnike stavio "ulov",jer naravno da to nije ulov u klasicnom smislu,tacno,slazem se!B)Mozda je adekvatniji izraz prvi odstrel.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Novi Zakon o divljači i lovstvu PROPISI O LOVU 616 24.09.2023. 16:44
Divljač i saobraćaj DIVLJAČ 63 07.08.2022. 21:10
Najznačajnije osobine mesa divljači STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 8 20.07.2022. 20:18
Prihrana sitne divljači u zimskom periodu! DIVLJAČ 377 14.10.2021. 16:24
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,003 posete www.srbijalov.com