Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačko oružje neobičnih (retkih) konstrukcija

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačko oružje neobičnih (retkih) konstrukcija
Dare_Makedonija

nemeza kaže:
Zahvaljujem admin timu.

i56.tinypic.com/ncd2du.jpg

Sniper stvarno interesantna i orginalna konstrukcija. Mora se priznati niža silueta teško može da se uradi. Po slici koliko mogu da zaključim cevi moraju prvo da se gurnu napred pa onda se zaokrenu u stranu da bi moglo da se vrši punjenje. Okidači su smešteni u samoj baskuli i okrenuti naviše. Šteta je što neznamo nešto više o prikazanoj pušci. Pozdrav. Bye

Nemeza ako se dobro secam ova se konstrukcija zove Darne i radi(radila) se u Francusku

nemeza
 Dare, u 17 postu Podunavac je postavio sliku "Darne konstrukcije". Što se tiče gore navedene puške Sniper Hunter je priložio slike sa sa nekog sajma koji je on posetio tako da neznam koje je marke, ali to ne isključuje mogućnost da je Darne. Pozdra. Bye

Dare_Makedonija
 Videcu po netu ako ima nesto slicno. Pozdrav druze

Neca92

Podunavac kaže:

Dare_Makedonija kaže:
Nisam znao da se takvo nesto moze napraviti
Opaka stvar puc puc

Najviše je ličio na vojni signalni pištolj. A opak je bio samo na izgled i imao je opak trzaj. Ali da je nekako stigao do Hollywooda, sigurno bi "izuvao" loše momke iz cipela u američkim akcionim (naučno-fantastičnim) filmovima.

Je l' moze neka informacija o ovom signalnom pistolju? Smile
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Podunavac
 Ovo je signalni pištolj M-57 kalibra 26mm. Ispaljuje signalne metke (rakete) u različitim bojama. Nekada su u vojsci služili za izdavanje različitih naređenja u zavisnosti od boje. Npr. crvena-napad. Ili za osvetljavanje bojišta sa belom raketom.
Tri prsta 2Kolce

nemeza
 Sve na jednom mestu, puška, pištolj i mačeta, Rusi napravili kao komplet za preživljavanje njihovih izviđača u Sibiru.

i56.tinypic.com/akbcs1.jpg
i56.tinypic.com/4h9l47.jpg
i53.tinypic.com/nq8xvk.jpg

Pozdrav. Bye

nemeza
 Jedinstvena konstrukcija, tri puta po 2 brza metka.

i54.tinypic.com/20ubccl.jpg
i53.tinypic.com/2ns17ra.jpg
i53.tinypic.com/2mez9xw.jpg

Pozdrav. Bye

nemeza
 Još malo vizuelnog uživanja.

i53.tinypic.com/118kkqp.jpg
i54.tinypic.com/3009uep.jpg

Pozdrav. Bye

hamerles
 Kakvog sve oruzja ima B) Nemeza bravo za slikeBravo 2

Sniper Hunter

nemeza kaže:
Još malo vizuelnog uživanja.

i53.tinypic.com/118kkqp.jpg
i54.tinypic.com/3009uep.jpg

Pozdrav. Bye

Kako se zvase Ahmed, Amed po seiku za kog je radjena ?

Radonjic
 nemeza- prelepa puska u kojoj mislim da ima dosta slicnosti sa Blaserom R 93. Na slici se vidi da ima isti sistem repertiranja, bravljenja i rekulator udarne igle ( odpustiti ili zateknuti. )
Igor Radonjic

Sniper Hunter

Radonjic kaže:
nemeza- prelepa puska u kojoj mislim da ima dosta slicnosti sa Blaserom R 93. Na slici se vidi da ima isti sistem repertiranja, bravljenja i rekulator udarne igle ( odpustiti ili zateknuti. )

Mislim da jeste blaser ahmed duo ako se ne varam ,recice nam nemeza, radjena po narudzbi za nekog arapa bogatog koliko se secam bio je i tekst u Kalibru

nemeza
 H.H. Sheikh Hamed Bin Zayed Al-Nahyan-ministar ekonomije u Abu Dhbiju, Carabina dublu express R93 DUO Hamed, rađeni u Blaseru po nacrtima naručioca uz saradnji sa konstruktorima iz Blasera. Interesantno je da je svuda pisalo da je urađena jedna puška iz slika gore se vidi da ih ima dve (bliznakinje). Pozdrav. Bye

Podunavac

nemeza kaže:
Sve na jednom mestu, puška, pištolj i mačeta, Rusi napravili kao komplet za preživljavanje njihovih izviđača u Sibiru.

i56.tinypic.com/akbcs1.jpg
i56.tinypic.com/4h9l47.jpg
i53.tinypic.com/nq8xvk.jpg

Pozdrav. Bye

Nemeza druže Rusi (TOZ) su ovaj komplet napravili 1990. godine za kosmonaute. Predvideli su ga kao nazemni havarijski komplet za preživljavanje u ekstremnim uslovima kod prinudnog sletanja. Prvi put ga je u svemir ponela sovjetsko-francuska ekipa kosmonauta.
Dužina cevi mu je 300 mm, težina 1600 grama (bez kundaka-mačete čija je težina 800 grama). Pištolj TP-82 ima dve gornje cevi kalibra 32 sa čokom 0,3mm (1/4 čoka) i donju olučenu kalibra 5,45 mm.
Metak za sačmu SN-D je napunjen sa 20 grama sačme granulacije 3,5 mm. Početna brzina sačme je 280-300 m/s, a efikasni domet do 40 metara.
Metak za olučenu cev SN-P kalibra 5,45 ima čauru dužine 40mm i zrno sa polukošuljicom težine 3,6 grama. Početna brzina mu je od 825 do 840m/s. Daljina efikasnog dometa do 200 metara.
Uz ovu municiju u kompletu se još nalaze i signalni meci SN-S kalibra 32, visine dometa signalne svetlosti najmanje 100 metara, a vreme gorenja ne manje od 8 sekundi.
Rusi su ga testirali u različitim klimatskim zonama Sovjerskog Saveza i leti i zimi u ekstremnim uslovima. U toku ispitivanja lovljena je različita dlakava i pernata divljač. Iz olučene cevi uspešno su odstreljivani losovi, divlje svinje, kozorozi, džejrani, sajga-antilope, lisice i to na udaljenosti do 200 metara i težini divljači do 200 kg. Iz glatkih cevi su odstreljivani zečevi, lisice, divlje guske, divlje patke, jarebice, grlice fazani i galebovi na daljinama do 40 metara.
Tri prsta 2Kolce

nemeza
 Ponudavac, "Rusi napravili kao komplet za preživljavanje njihovih izviđača u Sibiru" je bila šala. Što se tiče objašnjenja hvala jer nisam znao ništa o oružju na slici, sad ja dođem piće. Pozdrav. Bye

Podunavac
 Druže igrom slučaja o ovome oružju još davne 1991. godine za ondašnji časopis Metak je pisao moj teča (ili samo preveo sa ruskog), tako da sam bio opširnije upoznat sa ovim oružjem. Samo oružje i nije nešta, ali su fascinantne daljine na kojima je odstreljivana divljač sa tako kratkim cevima i relativno slabom municijom.Bye
Tri prsta 2Kolce

Dare_Makedonija

nemeza kaže:
Zahvaljujem admin timu.

i56.tinypic.com/ncd2du.jpg

Sniper stvarno interesantna i orginalna konstrukcija. Mora se priznati niža silueta teško može da se uradi. Po slici koliko mogu da zaključim cevi moraju prvo da se gurnu napred pa onda se zaokrenu u stranu da bi moglo da se vrši punjenje. Okidači su smešteni u samoj baskuli i okrenuti naviše. Šteta je što neznamo nešto više o prikazanoj pušci. Pozdrav. Bye

Malo sam pretrazivao i provalio da se ova konstrukcija zove baby breton. Pozdrav

nidzamotocross
 Sta je sa ovim'..?
nidzamotocross priložio:
17475_239172977194_237563067194_4252392_4538049_n.jpg

''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

vlada lovac
 Nova Beretta UGB 25 Excel trap

nemeza
 Evo nešto za ljubitelje vazdušnih pušaka.

i55.tinypic.com/fjm9on.jpg
i56.tinypic.com/29qihzd.jpg

Pozdrav. Bye

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Lovački karabin KARABINI 1744 11.01.2024. 18:54
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 873 28.10.2023. 20:17
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,636 posete www.srbijalov.com