Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Municija 'NORMA'

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Municija 'NORMA'
canis aureus

vuk71 kaže:
desperados nama fali malo da stignemo vodece proizvodjace municije u svetu... al nazalost to fali...nikako da okrenemo kolo srece...

"... to malo što fali devojci sreću kvari!"Stari

Od NORMA production koristio sam ORIX u 8x57IS težine 12,7g
-zamenom sa bivšim vlasnikom karabina u 8x57IS kome je preostalo ... dođoh do celih 6 komada gore navedenih OrixA! Uzeh da probam kako to radi na strelištuYes
Sa 4kom na strelištu dobio sam grupu oko 40mm na 150m ... preostala dva sam morao da probam u lovuAngry
... vepar od blizu 140kg pogođen malo višlje u plećku na daljini 120-130m, "odneo" je 15tak koraka od mesta nastrela i tu okončao. Prostrelna rana i bez velikih oštećenja!!
Drugi ORIX je obaliJo srndaća na 180m ... pogodak tik iza plećke po rebrima, prostrel i pad "u vatri", oštećenja minimalna!!
Sve u svemu Confused
prava je šteta što municije ovog proizvođača nema više po našim prodavnicama!
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sheytan
 ^ Sve će je manje i biti! Prvi potez RWS-a, kada ih je qpio, bilo je POSQPLJENJE Norme... Djubrad nacistička! Palica
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Nije RWS kupio Normu. RUAG je vlasnik RWS-a, Rottweil-a, Geco-a i Norme.
Tri prsta 2Kolce

sheytan
 Pardon, kolege, lupio sam! Hvala, Podunavac! iveli 3

Ali, poJenta ostaje ista - novi vlasnik je qpcima zaprzio chorbu...

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Planinko011
 Prava stvar bi bila da skinu municiju sa rezima odobrenja za nabavku pa da mozes da kupis po desetak metaka jednog tipa upucas karabin sa tri a sedam u divljac. Ja sam kupio u decembru 60kom RWS EVO i do skora mi prolazise rate na dina karti. Mogao sam da kupim karabin za te pare. A uzeo sam ga jer nisam bio zadovoljan Blaserovim zrnima (CDP bese?) koje nisu pravile izlaznu ranu a i dosta sam se napratio pogodjene jelenske divljaci i to cak i po par kilometara. Zao mi je sto nisam uzeo i DK jer ga mnogi hvale za krupnu divljac ali sam mislio da je EVO novije valjda i bolje mada svako zrno je napravljeno za posebnu tezinu divljaci i ima svoje prednosti i mane . PPU ima samo SP i Grom zrno za lov pa je paleta zrna zapadnih proizvodjaca mislena imenica za PPU. Doduse sa dobrim pogodkom je i PPU dobar ali situacije u lovu za pucanje nisu uvek idealne.

sheytan

Planinko011 kaže:
Prava stvar bi bila da skinu municiju sa rezima odobrenja za nabavku pa da mozes da kupis po desetak metaka jednog tipa upucas karabin sa tri a sedam u divljac.

Neka bude minimum QTIJA, tj. 20kom, pa je Jopet dobro! Izabereš npr. ono što ti puška najbolje nosi, i qpiš zatim od istU seriju 40, 80, 200kom, koliko smatraš da ti je pametno... Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Max011
 E moj Šeki nisi bre razumeo ovog Planinka ... sad ću ti ja opričam šta on ustvari oće , zlikovac je to znam ga silne godine. Prvo oće da minira temu o Norma mundži, drugo oće da se pofali da je dao 300 evra za RWS , treće što je ebo ako niko ne zna za to da ima 8x68 četvrto qrči se kako lovi krupnu divljač bar 7 kom godišnje ... ne bih dalje uznemiravao članstvo i izlazio of topica. Grin Jaooo
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

sheytan
 hehehe Razumeo sam ja šta Mountainko zbori(čak sam i hteo da ga zezam što pominje džebanu NA RATE, A TAMANI REDOVITO JELENKA NEFLAŠIRANOG Grin ), nego sam hteo da dodam još jednu stranu medalje oko duuuugo čekanog ukidanja režima "60kom/jahre".

Jedino nisam razumO da, grdan, ima 8x68, na čemu mu ne zavidim uopšte... Ali, OK, neko voli baboo, neko devojq! Odobreno

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Planinko011
 Pored ovakvih prijatelja neprijatelji su pravi luksuz.
Pa ja Normin metak nisam video u zivotu, opalio jos manje a verujem da je mozda 30 lovaca u Srbiji je odstrelilo preko 5 komada divljaci Normom pa jos da ne budu idealni pogodci sa kojom divljac pada od bilo cega. Kako od tih 30 na forumu nije 25 od neke strucne diskusije slaba vajda osim ako necemo da citamo po interenetu pa da mislimo da je to to.
A jelenko moze flasirani a i toceni mada Lav preferiram ako mogu da zanovetamiveli a volim ga i u kobasicama samo do 30% jer preko kisi. Maks je i probao par puta pa od silnih hormona kaze da mu je zena bila dugo osmenuta.
A 8x68 sam nabavio kada sam vec imao 243 i 30-06 pa sta uzeti trece ako bas ne ides na nosoroga. A dok stedljivi Max skace po gumi i merka da mi otkupi radionicu ja se otvorih za RWSa al bar sam miran 5 godina sa 60kom.

223rem
 Ja dobio od prijatelja orix za 9.3x62 ,tezine 15gr extra municija,cena je oko 68e

Max011
 http://www.youtub...LbaeV5sSiw

Od 34 minuta pogledati skaknje ... dobro dobro nema se sirotinja Smile
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

sheytan
 Ih, bre, Max, nisam zadovoljan... Link vako treba okačiti:

www.youtube.com/w...

Stari

Kolce

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

223rem
 Vasa misljenja u vezi ovog orix 15gr za 9.3x62,ima li neko iskustva sa ovim tipom zrna?

Baki58

223rem kaže:
Vasa misljenja u vezi ovog orix 15gr za 9.3x62,ima li neko iskustva sa ovim tipom zrna?
Mislim da nema bolje. nego gde nabaljas normu
Branislav

223rem
 Doneo mi jedan covek inace lovac....

Kolege pripazite šta pišete, opasno područije.

Srbijalov Admin Tim

Cvele
 68e za kutiju od 20kom?
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

canis aureus

223rem kaže:

Odobreno
"Tvrd k'o stena" što uz dobru težinu daje i dubok prodor kroz tkivo! U tom kalibru odličan za čeku dok za pogonski lov lično bih pre odabrao još teže zrno Confused kad je bal nek' je balStari
Možda je malo kratko zrno pa neće dati preciznost kao što bi duža(teža) zrna imala ali to ćeš najbolje videti na strelištu. Jedan poznanik se žalio da mu B.Bar malo širi grupu pogodaka sa lakšim zrnima u odnosu na teža pa ...
Sve u svemu, ORIX je Odobreno
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

223rem
 Probao sam ga na 100m i nije tako lose dobro je,a za vece daljine ja nemam mogucnosti za gadjanje,tako da mi odgovara sto se tice preciznosti.

javor
 Evo na internetu sam našao novi proizvod od Norme,tj. Norma Kalahari.Jel tko zna što o ovom metku?
Lisica

nikola tisma
 Ekstra municija NORMA posto punim njihova zrna a barut finski kombinacija samo takva dje naneses tu pogadjas .Posto oni pune njihovu municiju sa NORMA barutom .Ima dase kupi njihova knjiga manuel samo za njihova zrna .Posto sam kolegama nosijo neke knjige o punjenju da malo ljudi prouce u zemlji Srbiji kakose to radi .Veliki pozdrav .Odobreno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Belom Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 869 04.12.2023. 18:14
Rotweil Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 100 04.08.2023. 22:38
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Cheddite Municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 18 09.10.2022. 23:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,425 posete www.srbijalov.com