Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Engleska

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Engleska
Zuban
 U Nemackoj naprimer: Svako znacajno Jahacko/Konjarsko Drustvo i Udruzenje uz Konje za jahanje odrzava i izdrzava Copor Pasa, za ovakve "Izlete" i danas. Ja sam pre par godina dobio ponudu da kao "Master" sagradim i odrzavam jedan copor od blizu 40 pasa za takve manifestacije. Sobzirom da mi nije bilo daleko, prihvatio sam bio da se redovno pojavim kod pasa i razmotrim celu stvar. Posle oko 6 meseca, odustao sam od toga. Zato sto je u coporu vecina bila "skart", zato sto su za odrzavanje, a posebno za razvoj Copora, trebala jos odredjena finansiska sredstva, koje Jahacko drustvo nije htelo ili moglo odvojiti za to. Zbog toga su i ostali neznacajni i u 5. ligu ovog sporta. A mene licno nije zanimala ta "Seoska" Liga. Vec samo 1. Liga, a za nju nazalost nije bilo ni Volje ni Novca!!!
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Indjijanac
 zubane svaka čast,zanima me nešto više o odgoju takvog čopora,da li alfa mužjak tokom godine bude non stop u čoporu u oboru gde su psi ili je odvojen,nešto više o obuci i kako prepoznati kvalitet kod tih pasa,sve ovo pišemo na ovoj temi ali eto se pokazuje da u više zemalja je ovo bila tradicija,voleo bih da se to kao deo lovačke istorije prenese i sačuva pa makar i ovim putem zamolio bih te da malo napišeš o čopru i odgoju pasa,treninzima
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Zuban

u indjiju ima djungla kaže:
zubane svaka čast,zanima me nešto više o odgoju takvog čopora,da li alfa mužjak tokom godine bude non stop u čoporu u oboru gde su psi ili je odvojen,nešto više o obuci i kako prepoznati kvalitet kod tih pasa,sve ovo pišemo na ovoj temi ali eto se pokazuje da u više zemalja je ovo bila tradicija,voleo bih da se to kao deo lovačke istorije prenese i sačuva pa makar i ovim putem zamolio bih te da malo napišeš o čopru i odgoju pasa,treninzima

# Sigurno da ne spadam u najkompetentnije po pitanju treninga, a jos manje da sam kojim slucajem Srucnjak u toj oblasti Lova. Do tog poznansta je doslo u jednom Lovu Plemstva, na Divlje Svinje, gde sam sa 28 Pasa terao Svinje pred Lovce. Videvsi me kako se po zavrsetku lova, vracam peske(2-3km.) ka Automobilu, tj. ka pocetnoj tacki, odakle sam predhodno startovao sa psima, a oko mene 20-ak pasa koji me prate, jedan Plemic mi je tada,kasnije na Svecanoj Veceri i nako sto je ustanovio da zivimo blizu u istom kraju(lov je bio 600km odavde!), dao mi Vizitnu Karticu da mu se javim , ako zelim. Objasnio sam mu da ja nemam Copor pasa za lov na DS, jer je gonjenje u Nemackoj zabranjen, iako na prvi pogled tako izgleda! Ali i da sam na samom pocetku svoje karijere(u Nemackoj) imao 7 DD-a koje sam drzao u Coporu i sa njima vrlo uspesno lovio i DS itd.. Vidite razlika izmedju Copora i "Copora" je sledeca: Za teranje Lisice se godinama i godinama formira Copor, stime sto psi zive uvek zajedno u Coporu i u jednom oboru/ispustu, 24 casa na dan i 365 dana u godini.Normalno, zajedno sa ALFA-Muzjakom i ALFA--Zenkom itd.. A psi za "Copor", za lov Divlje Svinje, koji se u sustini greskom nazivaju Coporom, Tj. ovde se radi o vecoj grupi pasa, ali koji ne zive u Coporu. Stime ovde i nema Alfa-Muzjak ni Alfa-Zenka!!! U suprotnom bi bilo protivzakonito i bilo bi zabranjeno!!! Za "Copor", tj. za Grupu pasa, za Divlje Svinje, se uzimaju individualisti, psi koji su u stanju sami da love svak za sebe! Preko poslusnosti, obuke, a i zbog selekcije na osnovu genetske predispozicije, da su podnosljivi prema drugim psima ili kako mi to cesto kazemo, da su "Cisti u Glavi". Tako da se Psi ne tuku za vreme lova!!! A u mom prisustvu i u mojoj blizini, zbog mog Autoriteta i Cinjenice da sam ja za svakog od njih, ponaosob ALFA_MUZJAK I ZENKA, nece se ni usuditi da pomisle, da to rade. Ali kao sto rekoh samo u mom prisustvu!!!

Izvinjavan se, Moram da prekinem pisanje, nastavicu kasnije! Pozdrav.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Zuban
 Psi Koji se koriste za teranje Lisice Coporom su obicno Foxhund, Psi gonici u sustini. Ali visoki, brzi i izdrzljivi, da bi lov razvili brim, da bi se moglo brzim jahanjem pratiti.Veliki Copor zna da se sastoji i od vise od 100 Pasa. Ma da bi se moglo loviti i sa 1-5 jedinki, ali bi tu nedostajala atmosfera takvog "Lova". Odnosno, nedostajala bi "Pesma/Muzika). Lov predvodi obicno Alfa Muzjak, sa jos par pomocnika, a ostali su u sustini samo "Statisti" ili "Muzicari" koji su zaduzeni da iz 2.,3.,5., linije, teranje cine cujnim i ispune melodiom "Hora"! Alfa Muzjak je pored svoje dobre lovne sposobnosti, uvek u prvom redu "Licnost"!!! Znaci mora imati odlike "Vladara"! Da uvek ima pregled nad Coporom, da je "pravedan" da "postuje" svoje odanike i mlade pse, da mlade vaspitava, da ne preteruje prema odanicima,kada im namece "rezim". Da svoj nacin , sprovodjenja "rezima" prilagodi protivniku u borbi za "Vlast". Znaci ni premek a jos manje preostar ili nekim slucajem penetrantan ili zivcan. Takvi psi su retki i zato su i naj cenjeniji i najvazniji. Svaki pas koji se ne pomasa "Vladarski" odstranjuje se iz Copora, bez obzira koliko je kvalitetnih Lovno-urodjenih-osobina!!!
U sustini mozemo reci da je Foxhund najbolje izselektiran pas uopste! Zasto...??? Zato sto ga jos Kinolozi nisu odkrili za sebe! Zato sto je selekcija rigorozna i uvek na osnovi upotrebljivosti, gde Eksterijer igra neku sporednu ulogu. Vodja Copora, tj. Alfa Muzjak, njegovi Konkurenti za presto a i drugi psi iz copora, moraju pri borbi za presto ili visi rang unutar copora, da se pridrzavaju odredjenog "Kodeksa"!? Tj, moraju protivnika izazvati spreda! Pri borbi moraju tigirati na glavu, vrat, gusu, a nikako na druge delove tela! Psi koji u borbi hvataju protivnika za nogu se odma izbace iz Copora!!! Takvih "Levih-Kukavica" ima medju nasim lovackim psima nazalost previse, jer to niko ne uzima u obzir i niko ne izbacuje takve pse iz uzgoja!!! Pas Cvrstog karaktera, pun sebe, ne hvata druge za noge ili slicno. Obicno kada reaguje, reaguje munjevito i odlucno i uvek frontalno za gusu. Pritome obara protivnika na "Ledja". I posle izvesnog vremena nad porazenim, silazi sa protivnika i opusteno se udalji od njega. Bez dodatne kazne ili sta jos davljenja do besvesti. Znaci kad porazeni "kaze" predao sam se, onda Vladar ili pobednik, to izpostuje, kao da nista nije bilo! U suprotnom "Pojede" ga Selekcija. Isto tako porazeni, posle predaje, nesme izkoristiti situaciju i odozdo, pokusati pobednika "prevariti". Sto u vecini slucajeva nebi ni preziveo, jer bi se u takvoj situaciji i "Vladar" ponasao van "Kodeksa" a onda bi se i ceo Copor srusio na, predhodno porazenog a to nebi preziveo. Ma da ovo moze da se desi i "Vladaru"! U slucaju da protivnik uspe iz prve da ga uhvati nezgodnim zahvatom i obori. U takvim situacijama se Copor prebaci na stranu "Jaceg" a posebno tada kada je konkurent za "Prestol", predhodno stvorio neku "Koaliciju" sa nekoliko Muzjaka koji su za rang nizi od njega! To su cesto /obicno Braca iz istog legla koji se inace vrlo dobro slazu medjusobno. U takvoj situaciji je "Vladar" izgubljen. Dobar Master zna to i vidi to na vreme! Obicno se to sve vidi jos iz rane mladosti steneta, pa se takvi stenci obicno na vreme izbace iz Copora ili uopste ne ugrade u isti.
Posle razciscenja spora, svako zna gde se nalazi do sledeceg okrsaja. Ili kako bih ja to rekao: Reseno je... ko Kosi a ko Vodu nosi...

Zuban
 Mislim da Englezi i Francuzi imaju najvise Rasa Pasa za takve Lovove. A sve se razlikuju po velicini, duzini nogu, tezini i sa time povezanom brzinom. Zavisno od Vrste divljaci koju treba da love i nacinu lova uopste. Dok se Fokshound, u Engleskoj i Grand Gaskonj, u Francuskoj, prvenstveno koriste/koristili za Gonjenje Lisice i Jelena, na Konjima. Herijer i Blue d Gaskonj, se koriste prvenstveno za lov Zeca. Engleski Baset i Blue Baset du Gaskonj, zbog dobrog glasa ali izbog svojih kratkih nogu koje ih cine sporih, danas se koriste za isterivanje divljaci iz suma, pred Strelce, Vatrenim Oruzjem, koji zbog sporijeg kretanja divljaci imaju vreme da nisane i selektivnije vrse odstrel, pretezno Krupne divljaci! Dok si Nemci, mislim vec 1932. zabranili ovaj vid lova(i Francuzi , samo neznam tacno kad) Englezi su dugo praktikovali teranje Lisice i Jelena Coporom Fokskuounda i na Konjima. Ma da je ovo vrlo diskutabilno, dali je ovo uopste Lov...???!!! Naucnicka istrazivanja su na osnovu rezultata dokazala da nije!!! Odnosno da nije u skladu sa Lovackom Etikom, gde svaka Divljac ima pravo da joj se daje realna sansa da se izvuce! Da se ne Lovi i "Ubija" iz razloga Sporta ili izivljavanja. Meso ulovljene Divljaci je za koriscenje za Ishranu. ...divljac nesme da se bezpotrebno muci itd. Sto ovaj vid "Lova" sigurno ne ispunjava!!! Zasto...??? O tome drugom prilikom!
Od Lovca do Lovca, Uvek nam dobar pogled.
Zuban

Indjijanac
 iz ove priče o čoporu može dosta da se nauči,a i dosta stvari si nam otkrio koje ja recimo nisam znao o takvoj vrsti uzgoja pasa,to što mi diskutujemo o ovoj temi neznači da simpatišemo to,ali je mnogo dobro da neko ko se susretao sa takvim odgojem pasa prenese svoja iskustva ,bravo Zubane pa ako se još nečeg setiš piši slobodno jer ovo je jedna neobradjena tema kod nas 

Zuban
 U Prirodi nije predvidjeno da se Divljac izlaze neumornom ganjanju, satima. Inace bi naprimer Jelen to slakocom podneo. Stime sto bi mu organizam bio prilagodjen takvom naporu od 2-4 sata, neumornog trcanja i begstva. Vukovi, naprimer, nikada ne trose svoju energiju na to, da satima ganjaju zdrave jedinke! Dok psi, koji su za to uzgajani i 100-tine generacija selektirani na izdrzljivost, mogu bez velikih problema! Dok se Vukovi koncentrisu na iskljucivo mlade, stare, bolesne i iznemogle jedinke , koje iz prikrajka prate i koje sistemacki love iz zasede. Psi koji se privedu na jedan trag, isti drze i teraju satima. Obicno kada ispred sebe dignu divljac, istu prate glasno do iznemoglosti i iscrpljenja. Tako da naprimer Jelena gone dok ovaj od izcrpljenja ne stane i preda se. Vlasnik Lova/Lovista onda ili peske, hladnim oruzjem, ili sa konja hitzem, iz vatrenog oruzja dokraci Jelena, dok ga Copor drzi na-mestu. Isti je slucaj i sa "lovom" Vepra, samo za razliku od "lova" na Jelena, Ovde se dodatno vodi Copor "Drzaca/Hvataca" , od nekoliko Hrtova i Doge, Koji se, kada Copor Foxhounda postavi Vepra, pustaju u okrsaj sa Veprom. Tako da ga vremenom savladaju, obore i drze zajedno sa drugim psima. Tada Vlasnik Lova treba samo da dokrajci Vepra Kopljem ili "Nozem".
Neki naucnici su posle takvog "lova" istrazivali tela Divljaci i dosli do sledeceg zakljucka. Zbog koga je u sustini vecim delom i zabranjen ovaj vid "lova".
Kod gonjenog Jelena su Naucnici, naprimer, ustanovili da je u Mesu zastupljena velika kolicina Kiseline, koja ukazuje na Iscrpljenost i potrosnju velike energije Jelena. U mesu se nalazi 70 x vise Stres-hormona, Cortizona, nego naprimer kod odstreljene divljaci, Vatrenim Oruzjem za vreme "Normalnog" lova. U Venama i Kapilarima pucaju masovno zrvena krvna zrnca, pa se stime u telu nalazi mnogo (Hem?) Molekula, koji Meso cine neupotrebljivim za ishranu. Masovna pojava cepanja tetiva i misicnih niti, cak blizu 10% Zivotinja pokazuju teske povrede/kidanje celih misicnih delova ita. Sto je u svakom slucaju vrlo bolno i za one zivotinje koje su predhodno gonjene, zajedno sa Jelenom u Coporu i koje su se "na vreme" odvojile od Jelena i napustile svoj Copor. Tako da kasnije, zbog nanetih povreda misica i aparata za kretanje, obicno se dugo muce, boluju i zbog izcrpljenja ne uspevaju nadoknaditi energiju i zdravlje do nadolaska zime, koju obicno i ne prezive itd..

Zuban
 Sportsko -Lovacko-Jahanje za Coporom Pasa ima vise od 1000 godisnju tradiciju. Dok su jos i ranije Grci, Rimljani i Germani Divljac lovili Gonicima, tako sto su divljac terali u postavljene mreze na nekom mestu i po uplitanju u mrezu bile dokrajcene ili u neke obore i kanjone, odakle nisu mogle vise pobeci. Dolaskom Rimljana do danasnje Engleske doneli su svoje gonice do u tim predelima. Stari Germani su takodje posedovali svoje Gonice, takozvana KELTEN-BRAKE(keltski-Gonic) koji je odavno izumro,odnosno i danas njihovu krv u sebi nose sve vrste pasa koje imaju VISECE Usi, od Jazavicara do Doge!!! Kasnije su se ove dve populacije ukrstavale. Englezi su od tih populacija stvorili danasnjeg FOXHOUND-a, ukrstavajuci vremenom Greyhound-a sa raznim Terijerima i Buldogom. Pas izvanrednog glasa, podnosljivosti sa drugim psima ,Konjima i Ljudima, izvanrednog Nosa, brzi i istrajni. Vremenom je prvenstveno Plemstvo Nemaca, Francuza i Engleza, za sebe odkrilo razonodu Jahanja za Coporom Pasa.
Dok je Divljac bezuci od Pasa zadala marsutu kretanja po terenu, prepreke i poteskoce, psi su ovu istim tragom pratili glasom a Jahaci su morali pratiti glas Pasa.
Posto je divljac koristila sve trikove i teskoce terena da bi se spasila od Pasa, Jahaci su istim putem morali pratiti Pse. Sto je znalo biti Unbitacno koliko za Konje toliko i za Jahaca. Plemici su za taj vid Sportske rekreacije, drzali i izdrzavali masu Konja i masu Pasa.

Zuban
 Negde sam procitao da je neki Nemacki Plemic izdrzavao preko 1500 Konja za Lovno-Jahanje i preko 400 Pasa. Sobzirom da je u tom vremenu sve bilo u njegovom posedu, Imanje, Polja i Sume a i Narod je bio LICNA SVOJINA, mozemo sebi zamisliti koliki je obim bio veliki, samo za izdrzavanje ovakvog luksuza i koliko je Hiljada Ljudi/Seljaka/Robova za to bilo potrebno!!! Iako su u tome Englezi prednjacili i verovatno izmislili ovaj vid Sporta. Ipak su Nemci ovo razvijali ulaganjem velikih Finansijskih i Ljudskih sredstava. Francuzi su to takodje preuzeli i vecim delom Preterali pre Francuske revolucije. Francusko Plemstvo je znalo organizovati i po Nedelju dana ,svakodnevni lov i uz to "Nevidjeno" Slavlje plemstva!!! A Narod nije imao sta da jede!!! Dok su Nemci polovinom 19. Veka prestali sa ovakvim Lovom i presli na "Vestacku Vlecku" i od 1932(?) Potpuno zabranili ovaj "Lov". Jedino su Englezi zadrzali tu tradiciju do u novije vreme. Verovatno zbog toga sto je Engleska i danas Monarhija i zato sto su, verovatno, svoj Narod "postovali" bolje nego Francuzi...???!!!

Zuban
 ...ovih dana, zamolih neke "Klince" iz komsiluka, da pokusaju, da sa jednog starog mobilnog telefona, skinu slike...Obzirom da je mobilni "pokvaren" vise godina, a na njemu sam sumnjao da ima nekih dobrih slika...?! I stvarno..."Klinci" su resili zadatak za 10-ku...! Preko 600 slika , za koje sam i zaboravio da ih imam. Neke vazne i dobre a neke ne...Par Slika su, bar za moj ukus strava, ali nisu za ovu temu, pa cu ih postaviti na drugom mestu. Za ovu temu, tj, za Lov Lisice...imam takodje neke. Iako se radi o "Lovu" na Vestackom tragu i u Nemackoj, postavicu ih ovde radi upotpunjavanja...i ispunim zelju Indijancu...!Smile

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/05-Bild078.jpg
..."Publika",tj, gledaoci...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/10-Bild083-001.jpg
...i "Duvaci"...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/03-Bild076.jpg
...u Crkvenom Dvoru, pred molitve...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/14-Bild087.jpg
...zvanicni pozdrav i dobrodoslica Gradonacelnika,Predvodniku Lova...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/17-Bild090-001.jpg
...posle Molitve, "Duvaci" najavljuju zbor i pocetak "lova"
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/23-Bild097-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/24-Bild098.jpg
...nasta se svi ucesnici skupljaju na malom trgu ispred Crkve, u centru Grada...

Zuban
 i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/35-Bild109-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/29-Bild103-001.jpg
..."Master"-u se pustaju Psi iz vozila i on ih poziva na "Okup"
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/26-Bild100.jpg
...ucesnici se caste malim "okrepljenjem". iskljucivo zbog "Dobrog Pogleda"...;)iveli ...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/15-Bild088.jpg
...Predvodnik/Vodja Lova, na Konju, jase Pozdravni krug ispred ucesnika u danasnjem lovu, pritome pozdravlja ucesnike i sve prisutne i izdaje naredjenja i pravila, kako ce se ovog dana "Loviti" i gde...

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/16-Bild089.jpg
..."Duvaci", zvanicno oglasavaju pocetak "Lova"...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/36-Bild110.jpg
...svi ucesnici "Lova"...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/34-Bild108-001.jpg
...sa "Master"-om i njegovim pomocnicima u sredini Kolone...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/37-Bild111.jpg
...i naravno "Coporom" , krecu 2,5 Km, kroz Grad...

Zuban
 i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/45-Bild120-001.jpg
...da bi na kraju dosli do Sume, gde pocinje "Lov" ...na vestackom Tragu, tj, na Vlecku.
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/43-Bild118-001.jpg
...predhodno je na toj relaciji, Policija zaustavila Saobracaj...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/46-Bild121-001.jpg
...kolona polako napusta Asvaltni put...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/49-Bild124-001.jpg
...ljubomorno, pracena pogledom mog "Fox Hound"-a...Jela II vom Balkanhoff, koja bi da se pridruzi Coporu...StidljivGrin
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/44-Bild119.jpg
...da bi cela "Korona" sa Coporom, ubrzo nestali u Sumi...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/51-Bild126.jpg
...kao posmatrac i "Peske", nemoguce je bilo pratiti "Lov"... samo ova lepa scena na jednom "Ribnjaku, Gde je jedna ucesnica, promasila Copor i presla preko Vode... ...Konj je nagazio na "Ambiz" i odbacio Jahaca...
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/50-Bild125-001.jpg
...na srecu, nista se nije desilo, osim mokrog "Slipa"...String-a ili Tanga...?! YesStidljiv
...i smejanje publike...

Trag je stvarno razvucen preko Vode/Ribnjaka, ali nazalost, ne preko ovog, vec preko drugog u blizini...tako da sam/smo svi dzabe cekali ovde i izgubili kontakt sa "Lovom"...Piiihhh...CryBesan

Uvek nam dobar pogled Lovciii...OdobrenoBye

Indjijanac
 Zubane slike su veličanstvene,stvarno je doživljaj učestvovati u takvoj atmosferi,to je stvarno dogadjaj koji iziskuje mnogo spetnosti,veštine a i materijalnog ulaganja.Hvala ti na lepim slikama a najviše na tome što si nam preneo i deo atmosfere koju jako slabo poznajemo,a koja je deo istorije.

Kada budem skupio novce otići ču da učestvujem u jednom takvom lovu,za moj ukus izabrao bih to pre nego safari.
Indjijanac

Zuban
 Indijanac@...molim i drugi put.Odnosno, hvala i tebi...!
...posto vidim da su ove slike kod tebe bolje sacuvane i na dobrom mestu, postavljam i ostale...Stidljiv

i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/01-Bild074.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/04-Bild077-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/07-Bild080-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/08-Bild081-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/09-Bild082-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/11-Bild084-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/13-Bild086.jpg

Zuban
 i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/18-Bild092.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/19-Bild093.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/20-Bild094.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/21-Bild095.jpg

Zuban
 i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/22-Bild096-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/25-Bild099.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/27-Bild101-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/28-Bild102-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/29-Bild103-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/31-Bild105-001.jpg

Zuban
 i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/32-Bild106-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/33-Bild107-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/34-Bild108-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/35-Bild109-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/38-Bild113.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/41-Bild116-001.jpg

Zuban
 i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/42-Bild117-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/47-Bild122-001.jpg
i1071.photobucket.com/albums/u511/zuban1/48-Bild123-001.jpg

...u nadi da vas nisam ovim ugusio...?! ...ali ko zna zasta ce nekad zatrebati...?!Stidljiv
Uvek vam dobar pogled Lovci. Odobreno

DakiNS
 Ovo je lepo videti i na slikama a kamoli uživo.Odobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sniper Hunter
 Mislim da su zabranili lov sa konjima i psima na lisicu u Engleskoj .

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,081,745 posete www.srbijalov.com