Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Uvoz oružja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Uvoz oružja
cakiss
 Vazi za vrstu oruzja za koje se dobije dozvola za nabavku od mup-a, u mom slucaju je vazdusna puska, ali moze biti bilo koje drugo oruzje za koje je mup izdao dozvolu za nabavku

klaja
 A za lovacko malo teze ,skoro pa nemoguce.Meni su u ministarstvu rekli teorijski moguce ali u praksi neizvodljivo pogotovo za olucene cevi. Ja cu pokusati preko firmi koje se bave uvozom oruzja to su me savetovali i u minist..
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

golf071

klaja kaže:
A za lovacko malo teze ,skoro pa nemoguce.Meni su u ministarstvu rekli teorijski moguce ali u praksi neizvodljivo pogotovo za olucene cevi. Ja cu pokusati preko firmi koje se bave uvozom oruzja to su me savetovali i u minist..
Mogao bi neko i da casti.iveliRotiljlovac
Novine

AcaNik

cakiss kaže:

BarneyG kaže:
Interesuje me da li postoji (i ako postoji, kako?) nacin da privatno lice uveze pusku iz inostranstva u Srbiju?

Pozdrav svima, jedan nas kolega sa foruma me je zamolio da napisem postupak oko gore pomenutog naslova.
Kao prvo, skoro 2 puna meseca sam pokusavao da saznam ko je nadlezan za izdavanje dozvola za uvoz i na kraju sam uspeo...

1. Prvo je potrebno da pronadjete online prodavnicu koja je voljna da vam posalje Oruzje u Srbiju ( ovo moze da potraje), zatim trazite da bam posalju profakturu sa navedenim sledecim podacima, ( vase ime i prezime, adresa, postanski broj, drzava, kontakt telefon, model i tip oruzja, i cenu sa potpisom i pecatom.

2. Uzimate uverenje od suda da se protiv vas nevodi krivicni postupak(da niste osudjivani za dela nasilja i slicno), 200-300 RSD, sa ovom potvrdom odlazite u MUP i podnosite zahtev za nabavku oruzja, potrebno je upatiti taksu 1590 RSD

3. Kada vam izdaju odobrenje za nabavku ( ceka se od 20 dana do 3 meseca, ako imate vezu u MUP-u iskoristite je ;) ), kontaktirate Ministarstvo finansija i ekonomije odsek za bilateralnu saradnju Beograd Nemanjina 22-26 i zamolite ih da vam posalju zahtev za uvoz oruzja za fizicka lica, poslace vam na email, popunite obrazac platite taksu 11240 RSD ( u obrascu su broj ziro racuna i ostale generalije),
i predate FOTOKOPIJE Odobrenja za nabavku od MUP-a, profakturu, zahtev za uvoz, licne karte. Na odobrenje za uvoz se ceka 1-2 Nedelje, ja sam ga dobio posle nedelju dana.

4.Kada dobijete odobrenje za uvoz, platite online prodavnici sa kojom ste prethodno dogovorili detalje oko modela Tacka 1.(paypal, VISA, bank transfer)
5. Sacekate da vam stigne oruzje, meni je stiglo posle 4 dana, iz postanske carinarnice ce vas kontaktirati telegramom ili telefonom da im dostavite dozvolu za uvoz i nabavku,u Beogradu- ( rade sa strankama od 11-13h).

6. Dostavljate im dozvolu za uvoz 1 primerak, 1 ostaje vama, i dozvolu za nabavku 1 primerak, 1 ostaje vama , platite carinu 10%+ PDV 20%, i dobijate carinsku deklaraciju i oruzje.

7. Sa carinskom deklaracijom odlazite do MUP-a, platite zahtev za registraciju i oruzani list 1590 RSD + 134 RSD, dostavljate im carinsku deklaraciju i dozvolu za nabavku ( u ovom slucaju dozvolu za nabavku popunjava MUP na osnovu carinske deklaracije) na izdavanje oruzanog lista se ceka 20-30dana, u medjuvremenu dobicete potvrdu sa kojom KONACNO mozete da nosite oruzje kuci,u streljanu ili gde god. Nadam se da sam vam bio od pomoci... Mukotrpno i dugo jeste ali ako kod nas nema uvoznika za ono sto zelite ovo je jedini nacin, ako ipak odlucite da postupak uvoza odradi neka dilerska kuca ( Arsenal, Snajper Canona itd) racunajte na 300-500E vise nego da sve papire skupljate sami.

Да ли је довољно да се ово пошаље меилом или мора баш поштом да буде послато у Србију?

The-Dog
 evo da kazem i ja neku... sada sam se vratio iz prodavnice oruzija i kao sto je poznato na zaradu ih i ima bas poprilicno..

U razgovoru sa prodavcem objasnim mu moju situaciju o nabavnoj dozvoli i on kaze da lovacku pusku (bokericu ili polozaru) moze da kupi SVAKO lice koje je starije od 18g i nije kaznjavano sa tim sto puska mora da se zavede u policiji. lovacka puska SAMO bokerice i polozare NESPADAJU u zakon o oruzju i tretiraju se kao sportske sprave. Da bi isao u lov moras samo jos da izvadis lovnu kartu (napominjem: pricao sam sa covekom koji je zaduzen za obuku i izdavanje oruzanih dozvola)

Sto se tice municije moze da se kupi na tone (ili ti koliko imas para), nepostoje ogranicenja.. cak i neko ko nema pusku moze da kupi municiju (da nazovemo iz zaje****)

E sad... za MKP i Poluautomate MORATE imati dozvolu za oruzije kao i municiju koja je neogranicena (koliko para toliko muzike)

Sto se tice uvoza (bar po njegovim recima) treba mi EU Pass ili potvrda za nabavku oruzija u inostranstvu i sve ostalo je uvodjenje i zavodjenje. Ponudio mi je da ako nemogu ja da dobijem to on ce se postarati da pusku posalje u neku od zvanicnih radnji sa kojima on radi.

Dogy

krilas
 AKO bi to bilo kako ti kazes kolega..., ?! Nesto nisam siguran u verodostojno tumacenje tog gospodina!Ups
Siroma

The-Dog
 naravno medjutim ja nemogu da uvezem oruzije (to sam proverio Sad )

a posto ovi nasi dileri hoce da zarade i po 300+ evra (pa i do 1000e vise) nego ovde na zapadu onda cu da kupim bilo koju pusku a i ovde cu da pravim dozvolu pa cu onda sa markiranom "u goste" u lov

micic80
 Da li je moguce i kako uvesti polovnu pusku u Srbiji naravno i da li se tako nesto isplati
srbijalov

micic80
 Zaboravih da kazem radi se o pusci sabatti koju je prijatelj dobio na poklon u Italiji
srbijalov

The-Dog
 oruzije nemoze da se uveze ako nisi ovlascen diler (prodavnica).. ja cu sutra pokusati da preko privredne komore dobijem papir ako uspem .. ako ne onda nepostoji sansa...

a u srbiji da bi prodavac uvezao oruzije mora da izvadi potvrdu i sme samo TAJ MODEL da uveze a ne celu kolekciju tog proizvodjaca (osim ako izvadi potvrde za svaki model) ....

procitaj gore moj post.. i ja muku mucim sa tim...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,951,618 posete www.srbijalov.com