Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Da li neko zna

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Da li neko zna
asivica
 Vazi,vazi no problem.puc puc
Jedva cekam da nedelja dodje...!!!Besan

vlada lovac
 Pitanje za iskusne, kako skratiti prazan hod okidača na K98Hmmm

I Jevtic
 moj ti je savet da nediras to a ti kako hoces pozdrav

vlada lovac
 moracu ja to malo da prostudiram kad budem imao vremenaNovine

I Jevtic
 NE DIRAJ prijateljski savet ha ha ha

Jank
 Ma uzmeš brusilicu i skratiš obarač na pola, automatski dobiješ pola hoda manje, ....zakon poluge....ili matematički manji poluprečnik manji obim kruga.....ROFL

Ma šalio sam se, da li si se pitao zašto postoji prazan hod kod obarače, možda je to pitanje na koje tražiš odgovor....Ne razumem
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

DakiNS
 Nisam nikada razmisljao o tome jer kada cekam imam vremena da potezem obarac a kada je pogon onda reagujem automatski pa mi hod obaraca nije bitan, a na drugom karabinu imam sneler, ili kao sto kaze Jank seciSmean ili ne diraj, neznam konstrukciju posto nikada nisam rastavljao karabin ali na vazdusnoj puski postojao je sraf za stelovanje
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

iceman85

vlada lovac kaže:
Pitanje za iskusne, kako skratiti prazan hod okidača na K98Hmmm

Druze, ne diraj okidac ni u ludilu... Nema tu skracenja hoda, ni skracenja zuba, ni turpijanja kolena... Samo moze da dovede, ne daj Boze do nesrece... Tako moze samo da se napravi apsolutno nesigurno oruzje za upotrebu... Pricam ti iz iskustva... Kolega iz grupe nosio karabin kod "oruzara" da mu sredi okidanje... On mi lepo isturpijao, olaksao okidanje trte-mrte, u lovu na srndaca malo po toj "intervenciji", umalo da bude svasta... kad je repetirao karabin, on grune...
Kako hoces... Al po meni ti je pametnije da ugradis neki podesljiv okidac, ili okidac sa ubrznicom... Nije to preterano skupo, kolko moze da vredi... Da ne bude da reklamiram, ali Toza Paroski radi podesljive okidace, za koje kazu da us perfektni! Ziv bio!iveli 3
Sve se moze popraviti, jer ga je napravio covek!

vlada lovac

Jank kaže:
Ma uzmeš brusilicu i skratiš obarač na pola, automatski dobiješ pola hoda manje, ....zakon poluge....ili matematički manji poluprečnik manji obim kruga.....ROFL

E jeste da se dobije pola hoda manje, al je onda i poluga kraca pa po istom zakonu bi bilo tvrdje okidanjeGrin

vlada lovac
 Svako ko se susretao sa raznim preradama vojnih karabina složiće se da je potrebno malo poraditi na okidaču, jer okidanje ume da bude previše tvrdo, kao i hrapav i predug slobodan hod. Naravno to je slučaj i sa mojim preradjenim K98, na kome je prošle god.sredjena tvrdoća okidanja, inače je trebalo baš muški da se nategne, ispolirane naležuće površine, znači nema nikakvog skraćenja zuba i turpijanja kolena koje bi moglo dovesti do nekontrolisanog opaljenja. Sad kad je to sredjeno još više dolazi do izražaja taj predug i ne baš gladak prazan hod, a mislim da ima rešenja i za to i da je sve to izvodljivo, jer je to vrlo bitna stavka u nizu koje uslovljavaju precizno pucanje. Naj bolje rešenje je ugradnja novog tipa TMM, Timney...ali to je malo veća investicija

iceman85
 Mislim da kod vojnickog okidaca prazan hod ne moze da se skrati... Kazem, sa 80% sigurnosti... Mada, pitaj nekog od oruzara na forumu, mozda imaju neko valjano resenje, npr. preradu postojeceg mehanizma... Da naprave neki novi segment u okidacu, koji bi bio dimenziono izmenjen (povecan ili smanjen za prazan hod), ili izradjen da bude u finijim tolerancijama od postojeceg, ili tako neko slicno resenje... Hocu reci da ovo sto sam ti rekao pricam na pamet, ne znam da li je takvo neko slicno resenje izvodljivo... Ne znam sta da ti kazem... Probaj, pitaj, al nikako sam... A ugradnja nekog drugog mehanizma za okidanje, ne znam koliko ti je isplativa, jesi se raspitao za cenu? Ziv bio! iveli 3

vlada lovac
 Nisam se baš raspitivao za cenu, ali ne verujem da bi bilo ispod 80e +ugradnja+odlazak majstoru...

iceman85

vlada lovac kaže:
Nisam se baš raspitivao za cenu, ali ne verujem da bi bilo ispod 80e +ugradnja+odlazak majstoru...

Pa to je to... Jbg... Jos malo pa karabin... I ja imam jedan m48, koga polako sredjujem i radim prema mom ukusu (optika, kundak, montaza, okidanje, kocnica + razno-razni troskovi putovanja i majstora)... Pa kad se sracuna sve na kamari, ispadne lepa sumica.....

drstajko
 Molio bih da mi neko odgovori da li ima negde da se kupe rezervni delovi za zastavine sacmare, udarna igla, obarac itd...
Pozdrav.

nemeza
 Pitaj kolegu sjeftic na PP. Pozdrav. Bye

canis aureus
 Mis'im, da li neko zna Dim
... kod Zastavinog lov.karabina M70, M85, M98 i sl gde je magacin za municiju takav kakav je ... e sad, ako se prilikom opaljenja metka i usled trzaja oružja tom prilikom ostala municija koja se nalazi u magacinu ošteti tj ošteti se meki vrh zrna(SP, RN i sl) zbog pomeranja metaka izazvanih trzajem gde municija udara o "zid" magacina i oštećuje se ...
Da li je opruga donosača metaka oslabila pa je to razlog ili je već nešto drugo??
Da li bi se zamenom te opruge otklonila mogućnost navedenog oštećenja?!
hvalaiveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

I Jevtic

canis aureus kaže:
Mis'im, da li neko zna Dim
... kod Zastavinog lov.karabina M70, M85, M98 i sl gde je magacin za municiju takav kakav je ... e sad, ako se prilikom opaljenja metka i usled trzaja oružja tom prilikom ostala municija koja se nalazi u magacinu ošteti tj ošteti se meki vrh zrna(SP, RN i sl) zbog pomeranja metaka izazvanih trzajem gde municija udara o "zid" magacina i oštećuje se ...
Da li je opruga donosača metaka oslabila pa je to razlog ili je već nešto drugo??
Da li bi se zamenom te opruge otklonila mogućnost navedenog oštećenja?!
hvalaiveli 3

nebi trebalo da se pomeraju prilikom opaljenja a najeftinija solucija je da ti posaljem novu oprugu pa probaj ako je to super ako nije ti kupi super lepak pa ih zalepiROFLpozdrav

Jank
 Ne bi trebalo da se dešavaju takve stvari, nisu to klikeri u džepu ali ako ti ne pomogne sjeftić sas novu oprugu, onda postoji još jedno rešenje...puni samo jedan metak u cevku pa ako promašiš frljni pušku u plot....ROFL
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Sniper Hunter
 Canis bar ti imas kipp ! Uzmi njega i nece meci da ti "cangrljaju "po magacinu!
Salim se malo druze ne zameri ,ali nisam imao tih problema na mom m70 ,probaj sa zamenom opruge sto rece sjefticiveli 3

canis aureus
 mis'imDim za'valjujem vam ortaci na supersonic odgovorima i pomoći koju priJuštiste miB) mis'im stvaarnoBravo 2
"super lepak", "u plot" ...
ROFL

i sam sam razmišljao da bi ta zamena opruge bila rešenje ali 'ajd da pitam da li neko zna
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Da li neko zna ??? ORUŽJE - SVAŠTARA 190 03.08.2024. 23:47
Da li neko zna... ORUŽJE - SVAŠTARA 73 03.09.2015. 22:03
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,954,470 posete www.srbijalov.com