Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Saveti i preporuke oko kupovine oružja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Saveti i preporuke oko kupovine oružja
vlada lovac
 Benelli takodje radi za levoruke, moze se naruciti kod uvoznika, cini mi se da su nesto skuplji nego standardni modeli

Nikola M
 ja posle dugog razmisljanja.. odlucio sam se za berettu .. dvoumio sam se izmedju marke browning marke i berette .. dali sam pogresio? a sada trazim model koji..
Dobar Pogled
lovac

Podunavac

Nikola M kaže:
ja posle dugog razmisljanja.. odlucio sam se za berettu .. dvoumio sam se izmedju marke browning marke i berette .. dali sam pogresio? a sada trazim model koji..

Nisi sigurno. Mada nebi pogrešio ni sa Browningom. Ako misliš na bokericu moja preporuka ti je Beretta 687 Silver Pigeon II Mobilchoke.
Tri prsta 2Kolce

duk@
 Da li neko ima iskustva sa Marochi petometkama? Interesuje me kako su se pokazale na terenu? Razmisljam da kupim petometku pa sam dobio savet da obratim paznju na ovu pusku pa me interesuju vasa iskustva.
Hvala u napred..
Sve mi diraj ali lov NE!

Predator

duk@ kaže:
Da li neko ima iskustva sa Marochi petometkama? Interesuje me kako su se pokazale na terenu? Razmisljam da kupim petometku pa sam dobio savet da obratim paznju na ovu pusku pa me interesuju vasa iskustva.
Hvala u napred..

Ne znam kako se pokazala na terenu, ali sam čuo od jednog puškara da je dobijao njih na servis. Neke su bile i u garantnom roku. Koliko se sjećam, problem je vezan za ubacivanje metka u cijev i izbacivanje praznih čaura.

Sasvim prirodno

Zeljko92
 Molio bih vas za pomoc! Trebam pocetkom aprila da idem po pusku. Kupujem TOZ 63. Interesuje me proces, kada oruzije kupujem od fizickog lica. Da li treba da donosi pusku u stanicu kada mi je prodaje ili samo papire? Da li se posao sav zavrsava u stanici...? I koliko traje izrada oruzanog lista na moje ime kad odnesem pusku kod mene u stanicu policije? Hvala vam unapred!!!

Indjijanac
 lice koje prodaje oružje treba lično da odnese popunjenu nabavnu dozvolu u PS prema svom prebivalištu i da odjavi oružje,može da se desi da neko prekontroliše bojeve ukoliko dodje do neke greške sa oznakama,potom lice koje je kupilo oružje nosi oružje i dozvolu i podnosi zahtev za izdavanje oružnog lista za koji se čeka par dana dok se obradi.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Breton Beska

Indjijanac kaže:
lice koje prodaje oružje treba lično da odnese popunjenu nabavnu dozvolu u PS prema svom prebivalištu i da odjavi oružje,može da se desi da neko prekontroliše bojeve ukoliko dodje do neke greške sa oznakama,potom lice koje je kupilo oružje nosi oružje i dozvolu i podnosi zahtev za izdavanje oružnog lista za koji se čeka par dana dok se obradi.

Jedna mala ispravka,pošto sam pre par nedelja prodao svoju pušku u Jagodinu pa sam sveže informisan o protokolu kupovina/prodaja proces je sledeći,prodavac nosi pušku sa sobom u policijsku stanicu,tamo dobija da uplati taksu za odjavu oružja(nekih 250 din.),popunjava odjavnu listu,predaje oružni list,a kupac donosi sa sobom nabavnu dozvolu,uverenje o obučenosti za rukovanje oružjem koje kupuje,važeću ličnu kartu predaje sve to,nakon protokola službenika uzima pušku uz predhodnu kontrolu projeva puške i odlazi u policijsku stanicu u grad odakle je i u roku od 8 dana treba da uplati taksu od 2210 din(ako se radi o pušci sa neolučenim cevima) za registraciju oružja i vađenje oružnog lista.
UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN Yes

dragomir78
 Može li neko da mi kaže šta se sve dobija prilikom kupovine nove puške uz nju? Naime kupio sam juče pušku CZ 99 Precizion u prodajnom salonu u KG. Prodavac, inace poprilicno nervozan i neljubazan, me ubeđuje da se puška isporučuje bez rezervnog šanžera ( dakle daobiješ samo jedan ). Interesuje me da li me
" hladi " ili to stvarno tako ide?
Smile

ssekir75

Zeljko92 kaže:
Molio bih vas za pomoc! Trebam pocetkom aprila da idem po pusku. Kupujem TOZ 63. Interesuje me proces, kada oruzije kupujem od fizickog lica. Da li treba da donosi pusku u stanicu kada mi je prodaje ili samo papire? Da li se posao sav zavrsava u stanici...? I koliko traje izrada oruzanog lista na moje ime kad odnesem pusku kod mene u stanicu policije? Hvala vam unapred!!!

vidi, nisi naveo da li je kupujes u tvom gradu ili negde sa strane. ako je u tvom gradu najbolje je da se sa prodavcem odsetate do policije, i tamo sve zavrsite da nesto ne pogresite. referentu za to ne treba ni 10 minuta. ako ides sa strane imas vec odgovor od bretona, s tim sto ne nosis uverenje o obuci vec nabavnu dozvolu (uverenje si vec predao kad si podnosio za dozvolu, inace je ne bi ni dobio). odjava puske je 250din, registracija 2210, a oruzni list 140din. sve zavisi od referenta kad ce ti ga uraditi, ali ne bi trebalo vise od dan-dva.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Zeljko92
 Hvala puno kolege! To je ono sto mi je trebalo da cujem. Smile Kratak sam sa vremenom pa me zato interesuje da li cu stici sve da odradim za jedan dan, i kupovinu i predaju kod mene u PS. Nije u istom mestu puska ali nije ni daleko. A da li posle izrade oruzanog lista moram ja da idem po pusku ili to moze da ucini neko umesto mene? I da li moze neko drugi da je preda, a ja samo da potpisem zahtev za oruzani list? Vreme mi je trenutno veliki problem! SmileShock

ssekir75
 puska ide sa tobom, u ps je samo na kontroli. ali ces LICNO morati da ides jer se potpisujes i kod registracije i kod prijema oruznog lista. jedino da zamolis referenta da ti ga iskuca odmah (ako je dobre volje) zbog tog nedostatka vremena.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Zeljko92
 Hvala kolega puno! Ziveli!iveli

Podunavac

dragomir78 kaže:
Može li neko da mi kaže šta se sve dobija prilikom kupovine nove puške uz nju? Naime kupio sam juče pušku CZ 99 Precizion u prodajnom salonu u KG. Prodavac, inace poprilicno nervozan i neljubazan, me ubeđuje da se puška isporučuje bez rezervnog šanžera ( dakle daobiješ samo jedan ). Interesuje me da li me
" hladi " ili to stvarno tako ide?

Ako si je kupio u Zastavi onda verovatno ide sa jednim okvirom. I ja sam imao isti problem kao i ti. Kupio sam istu pušku na sajmu LORIST u N. Sadu pre 17-18 godina u firmi Snajper iz Beograda. Dobio sam jedan okvir od 5 metaka i trgovac me je ubeđivao da samo jedan i ide. Naknadno sam kupio okvir od 10 metaka pošto sam hteo da imam dva. Ali realno gledano sobzirom da je u pitanju puška repetirka nema potrebe za okvirom kapaciteta 10 metaka.
Tri prsta 2Kolce

dragomir78
 Hvala kolega na odgovoru. Nije problem u okviru nego mi je bilo nelogicno. No u svakom slucaju hvala jos jednom, da se ne nerviram za badava Smile
Smile

tomo vrbas
 Treba mi mala pomoc pre neki dan kupovao municiju kod nas u prodavnici i za oko mi zapadne Zastava M94 22wmr cena 25000din.Sad vec danima samo o njoj razmisljam dali vredi tih para inace sasvim solidno je odradjena cak i mnogo vise od solidno,a interesuje me taj 22wmr balisticki i za trening pa neznam sta mi je ciniti dali da se izlazem tome trosku celokupnom?Ako neko ima iskustva sa ovim tipom puske i kalibrom molio bi za savet!ika

Podunavac
 Bolji ti je izbor 22 LR. Ni sa jednim od ova dva kalibra u Srbiji ne smeš ništa da loviš, a za streljaštvo i trening ti je kalibar 22 LR daleko jeftiniji. Ja imam CZ 99 Precision (22 LR) već 18 godina i veoma sam zadovoljan sa njom.
Tri prsta 2Kolce

krilas
 Pa ja razmisljam o kupovini jedenog od 22 WMR ili 17 HMR, i nije mi jasno kako to da ni lisice i sakali nemogu da se love sa njima, ako sam te dobro razumeo kolega Podunavac?! A interesuje me i da li je moguce koristiti 22lr u 22 WMR?Sad
Siroma

Podunavac

krilas kaže:
Pa ja razmisljam o kupovini jedenog od 22 WMR ili 17 HMR, i nije mi jasno kako to da ni lisice i sakali nemogu da se love sa njima, ako sam te dobro razumeo kolega Podunavac?! A interesuje me i da li je moguce koristiti 22lr u 22 WMR?Sad

Koliko je meni poznato ni sa 22 WMR ni sa 17 HMR u Srbiji ne može da se vrši odstrel ni jedne vrste divljači jer ovi kalibri ne spadaju u lovačke nego sportske.
Kalibar 22 LR može da se ispali iz 22 WMR, ali nikako nije preporučljivo jer zrno ne naleže na prelazni konus zbog različite dužine ležišta metka.
Tri prsta 2Kolce

Zlocko
 Pozz Smile Mene zanima pri kupovini polovnog karabina na sta da obraim paznju,da me neko neprevari?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,632 posete www.srbijalov.com