Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bezbednost i nesreće u lovu.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bezbednost i nesreće u lovu.
vuk71
 petre bolje da nisi prilozio fotografiju... razmisljam da sam bio u njegovoj kozi... nedaj boze

vuk71
 samo gospodo lovci malo nesreca se i desi s obzirom da se nepostuje ni minimum od preventivnih mera bezbednosti, kao sto sam i napisao ove godine obaveza fluo-prsluci a dogodine pancir-prsluci...

AJDUK
 Da dodam i ja jedan slucaj, nazalost fatalan.

1998god. na poziv rodjaka otiso sam sa caletom u lov na svinje,na granici izmedju Kosova i Makedonije neznam tacno mesto.Na putu prema lovistu video sam tri kretena.Ovo kazem zato sto su im samo bombe hvalile da skratim bili su panduri sa vojnim snajperima i maskirnim uniformama.Iako sam tad samo nosio ranac, znao sam da nemaju pojima o lovu.
Posle nekog vremena culi su se pucnji i poziv za pomoc, kada smo stigli do njih covek je lezao pored zbuna, posle sam cuo da je kreten hteo da u sali uplasi kolegu i sakrio se u neko grmlje, ovaj digo pusku i kraj.
Kolko sa secam dobio par godina.

vuk71
 danas svaka susa moze izaci sa puskom na teren sem normalnog i cestitog lovca...takav je valjda zakon...

ivanfox
 Kolega vuk71 to je uvek bilo a izgleda i biće nego kad vidim ko sve dobio dozvolu za lovačko oružje i bavi se lovom...bezbednost lovaca koji idu u lov sa takim likovima je svedena na minimum.

vuk71
 tu si upravu kada vidim ko dobije oruzije od MUP-a pozalim sto i ja imam pusku, sa pojedincima jednostavno nemozes u isti kos...

vuk71
 citao sam knjigu ciji je autor gospodin DESPOT VRACARIC pa kaze prilikom jedne proslave trebao sam dobiti zlatnu plaketu LSS za zasluge u lovstvu, ali kada sam video jos dvojicu lovaca koji su tog dana dobili istu plaketu nism je mogao primiti... radi se o dvojici najvecih krivolovaca u tom ld. posle me nisu ni predlagali za slicne zasluge...posten je...n,

Dikavac
 Lov je vrlo lepa i plemenita disciplina,sa prelepim dozivljajima,terenima koji su na svakom mestu drugaciji.Ali ima i nekih subjektivnih stvari, nezamislivi dogadjaji,banalnost, strast ili nesto trece... Jedna takva padina obrasla je glogovinom, tako gusto da i ker zaobilazi...Bor, kupinjak... Iz nekog nejasnog razloga krenu stric i sinovac bas tu ( pre nekoliko godina)..Sinovac udje u taj gustis, po prici isao levo, desno, stric se zbuni, cuje susanj i sa petometkom dum, dum, u pravcu susnja..Sinovac :``Dosta cico utepa me ``Decko imao veliku srecu te prosao sa laksim povredama (PP sacma) u oba remana i butine... Canis aureus lepo rece (naplasio me onom cevkom Smile``Zabranjena je``Mladic se izvukao Bogu hvala. Velika sreca a pi..ljive PP treba nacisto izbaciti iz upotrebe i onemoguciti prodaju istih u trgovinama..Reduktor za PA (lovacke) 2+1 ...Pa mogao je ovako ispaliti ceo magacin ``na suskanje `` Na taj teren (prelep ali i tezak za lov) vise nikad nisam otisao -nakon ove price mog druga sta se desilo...

lakistrike95
 Bezbednost na prvom mestu, prosle godine, sanitarni lov, ja posao cisto da malo prosetam jer nisam isao od prepelica, idemo u blizini jednog bedema i odjednom po nama pocinje da udara sacma, iako su drugi lovci culi da idemo ovamo ipak su pucali u nasem pravcu, sva sreca pa nikoga nije pogodilo, pretpostavljam da je krupnoca bila 3.5mm jer se islo na fazana i zeca, i jos jedan slucaj, pre 2-3 godine, komsija dobio 19 levenica po nogama, lov na zeca i fazana, brdovit kraj, zec se podigao i jedan je pucao ne gledajuci gde su ostali, a komsija bio na 30-ak metara ispod, i dobije 19 levenica u noge, sva sreca pa je bila veca daljina pa se sacma rasula i nije bio jak udarac, a jos mu levenice nisu ispale, lekari su mu rekli da ce godinama to ispasti, hvala Bogu pa je bila veca daljina, ja sam za ovu godinu kupio narandzasti onaj prsluk i imam marker na kapi, bezbednost na prvom mestu.

lovac junior
 sta moze da se desi kada se ne vodi racun! Frown
Kinologija ZivioRodjoTri prsta 2
Elmermarkafazan

nidzamotocross
 Ovaj ostavio dobar krvni trag, bar će da ga nađu strelci. Glavu o zid
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

lovac junior
 naopako,rekao bih da je sacma 3.5(8) a zabranjeno je pucati PP sacmom na visoku divljac...malo sale,ali ovo nije ni malo bezazleno!
Elmermarkafazan

AcaNik
 зна ли се нешто више о овоме где се десило, како.....?

е да. за крупну дивљач најбоље је поткалибарно ;)

lovac junior
 u pitanju je Milos Markovic,mlad lovac,ja sam slucajno natrcao na sliku na fb-u
Elmermarkafazan

DakiNS

lovac junior kaže:
u pitanju je Milos Markovic,mlad lovac,ja sam slucajno natrcao na sliku na fb-u

Prema slici sudeći on je pre - mlada lovina , nego lovac . nadam se da je sve dobro završilo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Acke
 Jezivo.

lovac junior
 jeste,nema nikakvih tezih posledica,sada je dobro
Elmermarkafazan

papiga
 Prema zasad nezvanicnim ali potvrdjenim info juce na otvaranju sezone u LU Jablanica Lebane doslo je do povredjivanja jedne osobe u automobilu koja se kretala asfaltim putem a od strane cetvorice lovaca koji su se nalazili u parceli pod strnikom u blizini puta i tom prilikom pucali verovatno na divljac.
Policija je odmah izasla na teren.
Za ostalo cemo vec videti jer ovde je sve okruglo pa na cos....

Upisi prebačeni sa teme Prepelica
Srbijalov Admin tim

docekacu ja i taj dan da svane............

sheytan
 Žao mi je povredjenog, naravno!
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

MMilos
 UH, to je beda! Sad
Pa koliko su blizu puta pucali, kad su ga povredili sačmom 1.7mm?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Filmovi o lovu SVAŠTARA 16 27.04.2023. 23:11
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Podmlatkari u lovu, DA ili NE LOVCI POČETNICI 136 03.01.2017. 20:32
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne? MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 516 25.11.2016. 21:15
Sa ili bez optike u lovu na srndaca LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 78 12.03.2016. 13:34
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,475,337 posete www.srbijalov.com