Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kiplauf

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kiplauf
canis aureus
 Malo receno?!Diskusija
Pa od tebe, nenadx, se mnoogoo vise ocekivalo na ovoj temi!! A ti...No no no

-slobodno se "otvori" kao sto znas!
zeljno iscekujemoIznenadjen

Lala
 Ako ja dobro kapiram, Nenadx nije mislio samo na stručne stvari. Ili se varam?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

canis aureus
 Strucne ili ne -nebitno!
Znam da ima u "rukavu" mnogo toga korisnog! a sad cuva samo za sebe!

-brzi hvala za informaciju o majstoru Zoranu!

Lala
 Canisaureus, dobar ti je nick Smile
Zlatni pas ili, po srpski, Žuća Grin Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 Ja necu vise komentarisati o Kiplaufu,imam ga i necu ga sigurno nikada zameniti za bilo koji drugu marku kategoriji Kiplaufa.Veselo

canis aureus
 laloo bolje zlatni nego dzumaraYes
Pas

nenadx
 Drugari,uglavnom ste sve rekli,vrlo malo se moze dodati a da se nepredje u suvoparnost.Lala ume da cita izmedju redova pa je u pravu,izmesalo se ovde i vise od teme.Ja kiplauf nebih svrstavao nj u jednu kategoriju,ni po nameni ni.....to je oruzje koje jednostavno nakon ostalih treba imati u kolekciji.Rec,koja se vezuje za ovo oruzje,dzentlmen je necija parola(verovatno engleska) koja se vrti i opste je prihvacena.Pri lovu jelena i srndaca,obicno sa ceke ona negira samu sebe.Sta je tu dzentlmenski.Dzentlmenski bi bio sam koncept shvatanja lova a u ruci za kraj,jedan metak pa bio on Ferlah ili IZ.Kad sam kod Rusa,pa ko ume da napravi oruzje ako ne rusi(malo pis.. uz vetar)to sto im je komunizam prekinuo kontinuitet u duhovnosti i kulturi neznaci da je nemaju,samo ko nezeli nece je videti.To vazi i za oruzje,namerno sam u nekoj drugoj temi zaceo i to pitanje.Sto se tice nase tastine da imamo lepo oruzje(i sebe tu ubrajam)brzi rece,a slazem se ima par svetskih majstora i kod nas,koji ce uraditi sve sto pozelite na pusci.U cemu ce biti razlika od preskupih...mozemo i o tome.,I da se vratim na kiplauf,po meni je on nacin shvatanja lova pa onda sve drugo.PS C.aureus,moracemo nekad uz stap za pecanje da pricamo o oruzju i lovu.
Dobar pogodak

canis aureus
 Kipplauf (bio on IZ, Blaser...) je i po mom misljenju samo nacin shvatanja lova!!!

Dugo sam prizeljkivao takvo oruzje kao sto je kipplauf!, i dugo sam razmisljao o takvom oruzju, lovu!
Sad posto su uvezli IZovke u R kalibru (7,62x54R) sto me je mnogo obradovalo resio sam da ga kupim!
-toliko mogu da izdvojim za kiplauf jer ostali su mi preskupi

(nekad davno zbog prigovaranja suprugeNo no no morao sam da odaberem ili stap za pecanje ili puska!-da ne bih svaki slobodan trenutak provodio il na vodi il u sumi- I batalio sam stap!
nenadx vrlo rado bih se s tobom ispricao o tim temama jer verujem da bih mogao jos stosta da naucim!)

nenadx
 Ako je bilo davno,to prigovaranje gospodje,sada se verovatno promenilo,pa te tera iz kuce(nezameri ako je ovo isuvise licno)Ali svakako nebrini imam ja dovoljno tih motki,samo da se nadje vremena.Cucemo se uskoro.
Dobar pogodak

canis aureus
 ... da je u kalibru 7,62x54R bio bih najponosniji vlasnik ove ruskinje!Yes
Još samo da sam vlasnik...

dalibor
 evo pa vi meni recite sta ovde nije dobro. . . . .Smeko
Hunting is a passion! Pas

Cvele
 Lelelele.... sta ovaj ima, nocnu optiku ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Sniper Hunter
 Ma sve je ok ali u srbiji zemlji to sto je na kipu je zabranjenooooooooooooooooooooooooooo$aAa

dalibor
 Sve zavisi gde je sta dozvoljeno, ovde na pusci je ic .....Frown

nenadx
 Pa dobro dalibor je pitao sta nije dobro na toj pusci,a zakonski negde moze negde ne verovatno(kao sto se prigusivaci zvuka koriste u EU,a kod nas zabranjeno)Meni se nesvidja kako je montiran na pusci i koliko je povucena optika unazad,a mozda tako treba???c.a.,montaza mi se cini super za kiplauf.
Dobar pogodak

dalibor
 Tako je trebala da bude. ali zavisi sve od drzava sta je sve dozvoljeno, ali ovo je malo starili model ic ali je jako dobar, ali ja sam vise ljubitelj njenog kundaka nego ic jer je rucno radjen.Smile

nenadx
 Drvo deluje interesantno,a rezbarij se nevidi najblje.Ako imas bolju i jasniju sliku da vidimo.ic je stariji vidi se,sada su dosta elegantniji
Dobar pogodak

dalibor
 Naravno poradili su na tom, ubacicu jos koju samo moram da nadjem, otac mu jos uvek najvise veruje ma da hoce da ga menja....

canis aureus
 E jedino što nije dobro je baš taj IC!
Meni se ne sviđa i nikada ga ne bih montirao na takvu pušku(a verovatno ni na kakvu pušku za lov) iako je možda "dobra stvar"!
Inače puška je ekstra!
Svako ima svoje mišljenje i svoj ukus...
-ova je možda malo više nakinđurena ali...

dalibor

canisaureus kaže:
E jedino što nije dobro je baš taj IC!
Meni se ne sviđa i nikada ga ne bih montirao na takvu pušku(a verovatno ni na kakvu pušku za lov) iako je možda "dobra stvar"!
Inače puška je ekstra!
Svako ima svoje mišljenje i svoj ukus...
-ova je možda malo više nakinđurena ali...

Naravno ja nikoga ne osudjujem svako ima nesto svoje.......ovo je licno bila zelja mog oca...Smile

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 21
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,972 posete www.srbijalov.com