Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dilema pri odabiru kalibra

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dilema pri odabiru kalibra
canis aureus

Podunavac kaže:
Upravo tako. Jedina razlika što 8x68S prima duža, pa samim tim i teža zrna.

hmmHmmm
RWS ga pakuje sa Kegelspitz-om od 11,7g Doppelkern-om težine 11,7g H-Mantel-om od 12,1g baš kao što je napakovan 8x57JS, i za razliku od njega sa Kegelspitz-om od 14,5g koji je ujedno i najteži "teškaš" u ovom kalibru ovoga proizvođača
i tako to ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Podunavac
 Zaboravio si RWS TOG 14,2 grama?
Tri prsta 2Kolce

Max011
 Između 8x57 i 8x68 uvek bi izabrao 8x64 Grin 
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Cvele
 Ma za evropske lovce su dovoljna dva kalibra 270.Win. i 9,3x62 ili 338.Win Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Podunavac
 Kad bi morao da izaberem dva kalibra za naše uslove lova, onda bi to bili 243 Win. i 30-06 Spr. Ali kada ne bi gledao na nabavku i cenu municije onda bi to bili 25-06 Rem. i 8x68S.
Tri prsta 2Kolce

ohotnik

Podunavac kaže:
Kad bi morao da izaberem dva kalibra za naše uslove lova, onda bi to bili 243 Win. i 30-06 Spr. Ali kada ne bi gledao na nabavku i cenu municije onda bi to bili 25-06 Rem. i 8x68S.
Za ovo drugo B)

mihailo
 kada bih birao,birao sam i izabrao jedan kalibar,jednu montažu i dve optike 1,5-6-42
7x57,švenk,jedna optika upucana sa ppu sp 9gr za srndaća a druga sa ppu sp 11,2gr za DS,menjam optike prema potrebi.Optike su nižeg cenovnog razreda Tasco 1,5-6-42E.

VLADE
 8x68 je 8 ja ga imam kako moze da bude 9 onda bi bio 9x68
jankovic vladimir

VLADE
 [podunavac ja imam 8x68 i 25-06 to su po meni najbolji kalibri ikada napravljeni i naravno300win
jankovic vladimir

tomo vrbas
 Ja kada bi opet birao moj izbor bi opet pao na 223rem i 7x64!B)

Max011

VLADE kaže:
... 8x68 i 25-06 to su po meni najbolji kalibri ikada napravljeni i naravno300win

po tebi si i ti najbolji kundačar na svetu B) ...
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

Lala
 ROFL
Ovo se zove 'zavuko mu je!' Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

neca90
 Najidealnije,ali i ne najrealnije,bilo bi:8x57JS za svinje i ko ima srecu-jelene,zatim .243 Winchester za srne,jelene lopatare,muflone...i .223 Remington za predatore.Moje misljenje.

canis aureus

canis aureus kaže:

Podunavac kaže:
Upravo tako. Jedina razlika što 8x68S prima duža, pa samim tim i teža zrna.

hmmHmmm
RWS ga pakuje sa Kegelspitz-om od 11,7g Doppelkern-om težine 11,7g H-Mantel-om od 12,1g baš kao što je napakovan 8x57JS, i za razliku od njega sa Kegelspitz-om od 14,5g koji je ujedno i najteži "teškaš" u ovom kalibru ovoga proizvođača
i tako to ...

jes' valaHJaooo
zaboravio sam RWS TOG 14,2g u 8x57JS i 8x57JRS
Glavu o zid
nego, ako je to jedina razlika "... duža, pa samim tim i teža zrna." podsetih seBE na Sellier&Bellot-ov proizvod sa zrnom Barrnes težine 14,26g u kalibru 8x57JS i 8x57JRS
Znam da su ova Barrnesova zrna oprobana i u ovoj dužoj 8ici, 8x68S, i da su rezultati bili OK.
Sve u svemu, 8ica je 8ica pa bila ona u čauri od 57mm ili od 68mm ostaje No.1B) iako za naše prostore, našu divljač, uslove, mogućnosti ... prednost dajem The best of the World all game caliber 8x57JS

a što se tiče "univerzalnog"Hmmm neki kažu -samo je WC šolja univerzalna, jer pravljena po jednom tudupe a odgovara većini ostalihConfused
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

VLADE
 [quote]Max011 kaže:
kakoces samo za municiju neznam moj prijatelj ima 8x64 ceski karabin i namuci se za municiju]
jankovic vladimir

LM
 I ja mislim da je u ovoj priči 9,3x62 najlogičniji izbor, 8x68 je već malo egzotičniji - što se tiče nabavke oružja, municije...
8x57 ti je u neku ruku viška ako več imaš 30 - 06 jer su oni slični...
Ja kada bih kupovao karabin samo za svinje to bi bio Browning Bar 9,3x62 sa crvenom tačkom ili optikom 1 - 4 x 20.
Možda i 45 - 70 Gov. u Artemidi ili nekom level - ekšn karabinu...

Hunter forever
 Ja razmisljam da kada bude dosao na mene red da kupim karabin on bude u kalibru 22-250 ili 243win. A kasnije kada budem vec iskusan lovac i ako mi se ukaze prilika da idem negde da lovim svinje onda kupim 30-06 ili 8x57js. Sad imam 15 godina ali vec polako razmisljam prvo o sacmarici a kasnije i o kalibru karabina pa sam samo naveo sta ja mislim ako negde gresim ispravite. Kod nas nema divljih svinja ali karabin bi koristio za predatore i za srnecu divljac.
marka Engleski poenter marka

LM

Hunter forever kaže:
Ja razmisljam da kada bude dosao na mene red da kupim karabin on bude u kalibru 22-250 ili 243win. A kasnije kada budem vec iskusan lovac i ako mi se ukaze prilika da idem negde da lovim svinje onda kupim 30-06 ili 8x57js. Sad imam 15 godina ali vec polako razmisljam prvo o sacmarici a kasnije i o kalibru karabina pa sam samo naveo sta ja mislim ako negde gresim ispravite. Kod nas nema divljih svinja ali karabin bi koristio za predatore i za srnecu divljac.

Ma nema tu greške - razmišljanje ti je O.K., samo bih ti zadije preporučio 243 Win. i za predatore i srdnaće je super. Ovaj drugi 22 - 250 nisam koristio, ali sam dosta puta čitao da nije baš za početnike, to ti je u neku ruku nabudženi 223 Rem.
Možda još bih uzeo u obzir da sam na tvoj mjestu 6,5x57, i još koji drugi ali da ne širimo priču mnogo.

vlada lovac

LM kaže:

Hunter forever kaže:

...Možda još bih uzeo u obzir da sam na tvoj mjestu 6,5x57,

B)

Hunter forever
 Hvala na savetima. Citao sam i ja dosta o tome da 22-250 nije za pocetnike ali ako se smireno i pazljivo puca ako se pazi da izmedju lovca i divljaci nema prepreka zasto da ne.
marka Engleski poenter marka

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Municija kalibra 30-06 MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 115 15.11.2022. 22:30
Izbor kalibra LOVCI POČETNICI 460 14.10.2013. 13:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,426,462 posete www.srbijalov.com