Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Planinski gonič Alpinac

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Planinski gonič Alpinac
aca81
 Sad su neke stvari jasnije e sad sto se tice paleza da li svetliji ili tamniji da li vise ili manje paleza posebno me interesuje glava

Boban
 Kod Paleza nema pravila sve su nijanse u pitanju isto kao kod Plavuse i Crnke meni pasu i jedne i drugeUkusno
Alpinac ima za nijansu svetlije Paleze.B)

aca81
 Hvala bobane,do sad si mi bas pomogo i ukazao na neke stvari a ja sam uglavnom mislio drugacije ili sam bio pogresno informisan. Hristos vaskrese
DOBAR POGLED

Boban
 Vaistinu Vaskrs,pa na forumu smo da se druzimo i pitamo za savete jedni druge.Bye

aca81
 bobane evo moje kuje sta mislis o njoj,svaka kritika je dobrodosla i kakav ker bi njoj odgovarao
aca81 priložio:
2inka.jpg

DOBAR POGLED

aca81
 Evo jos jedne
aca81 priložio:
1inka.jpg

DOBAR POGLED

aca81
 JOs jedne
DOBAR POGLED

aca81
 i jos jedne
DOBAR POGLED

aca81
 SVE SU SLIKANE MOBILNIM SLABIJOM REZULUCIJOM
DOBAR POGLED

aca81
 GLAVA IZGLEDA VECA ZATO STO JE BLIZA MOB. NA SVIM SLIKAMA NIJE PROPORCIJALNA TELU INACE UZIVO JE VEOMA SKLADNE GRADJE
DOBAR POGLED

Boban
 Ovako koliko mogu da vidim kuja je skladne gradje mozda malo nizeg rasta ali je u standardu na ovim slikama nemogu da odredim neke nepravilnosti.

aca81
 Zubalo je potpuno makazasto,u grebenu 47 to je o.k. ali uvo mi bode oci sta ti mislis poz.
DOBAR POGLED

aca81
 Juce sam kupio jos jednog planinskiog gonica alpinca, ima dvadeset titula u exterijeru,ispit urodjenih osobina,utakmice gonica(prvi razred),star je sest godina i idealana kombinacija sa mojom kujom,uskoro cu postaviti slike...
DOBAR POGLED

Boban
 Neka je sa srecom kupovina,daj te slike da vidimo.

aca81
 kad dodjem do aparata ili mobilnog sa dobrom rezolucijom postavicu slike oba kera,ovako ne vredi stice se pogresan utisak i kerovi ne lice na sebe
DOBAR POGLED

aca81
 danas sam ih setao i tacno se vidi iskustvo starijeg i da iza sebe ima dosta izlozbi dok kuju nikako nemogu da naucim uz nogu,samo vrcka tamo amo i leze kao da je na svezem tragu divljaci,celo vreme vuce me i vodi ona mene a ne ja nju,nesmem ni da joj viknem jer se odmah smrzne i legne dole......cini mi se da je dosta maltretirana i jos nema poverenje u mene i ono sto radimo ili je pak slabog karaktera 
DOBAR POGLED

Boban
 Pa moras sa njom da budes hin da bi te sto pre prihvatila kao gazdu.

Cvele
 Bas psa ove rase ima decko iz moje grupe, pa sam njega odabrao za nastavak razmene misljenja, 'ajde Lalo, cekam te Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Cvele kaže:
To je prvo, a sto se tice gonica, kada ga pustis i cujes kako oblajava svinje, ti neces cekati da ih on ,,natera na cev'', vec se postavljas na onom mestu na kome ocekujes prolazak(iskusni lovci na svome terenu znaju svaki kamen, pa i putanju). Razlika izmedju gonica i tragaca je, kol'ko ja mislim da se tragaci i ne pustaju s' povodca, vec idu s' lovcem i daju znake ako ima divljaci, dok gonici idu po trag divljaci, i tacno se zna kakav ,,glas'' ispustaju u koliko idu po tragu, ili su nasli divljac i koju(po ucestaloscu lajanja). A da zaboravio sam da kazem, ni mi gonice ne pustamo kada udjemo u teren pa svi odvezani, vec ih vodimo na povodcima, i kada se naidje na neki trag(u glavnom se vidi dali je svinjski ili srneci) i pas pocne da reaguje znamo da je nesto skoro proslo, onda se prati na koju je stranu otislo(posto lovimo na maltene samoj granici sa Bugarskom), pa ako se utvrdi da tragovi ulaze kod nas, opkoli se taj deo, i ako nema izlaza, lovci se postavljaju, a pas pusta u nutra, i za cas se cuje ono dooom, doooom
--------------------------------------
Lele i kuku! Sad će terijedžije da te pojedu, Cvele Grin
Kakvo držanje na povodcu psa tragača?!? Razlika izmedju goniča i tragača je da gonič (kao što mu ime kaže) goni divljač prema lovcu, a tragač traži i nadje divljač, i zadržava divljač u mestu, dok lovac ne dodje! Gonič ode od lovca u tri lepe majčine daleko, tragač 'vuče' trag, a lovac ide za njim.
Ti si sve živo izbrkao, Cvele! Goniči idu po tragu divljači... A tragači onda šta rade? Gone divljač? Grin
Kako vi to opkolite šumu ili padinu planine, majke ti? Skoknete časkom na vrh brda? Pa koliko vas lovaca treba da bi to izveli? Dok se vi rasporedite, divljač ode ko zna gde! Znači, ipak gonič nagoni divljač prema lovcu...
Hajde malo se raspitaj kod starijih lovaca, kako love NLT divlje svinje, i kako love brak jazavičari! I kako se uopšte love DS...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lovac sa NLT-om
 Ja sam mu rekao na temi lov na srndaca da se nlt ne vode vezani.....
U gateru vezanog vodis NLT????
Samo NLT..... B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Srpski gonič KINOLOGIJA 1591 17.07.2021. 16:45
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Srpski Žuti Gonič KINOLOGIJA 133 06.03.2018. 23:53
Srpski Trobojni gonič KINOLOGIJA 731 11.06.2017. 04:00
Posavski gonič KINOLOGIJA 363 25.01.2017. 15:05
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,084,238 posete www.srbijalov.com