Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov u drugom LU

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov u drugom LU
Lovac sa NLT-om
 Mislio sam na obicaj za poklon,odstrel i jelo......a i vaspitanje.........
Samo NLT..... B)

sumadinac
 Ko voli nek izvoli ugoste izvolite u goste.
STOLE

Boban
 Hvala Sumadinac,ima vremena jos puno do glavne sezone.
Grupa lovaca sa ovog foruma nema odredjeno mesto lova,Srbija je velika.Yes

sumadinac
 Uvek kad pozelis u svako doba.B)
STOLE

Boban
 Ako nas put nanese u tvom kraju javicemo se ako nista drugo bar da se upoznamo i popijemo nestoBye

sumadinac
 Vazi Boki kada resis izvoli.
STOLE

pescarac
 Sve je tačno što je Lala napisao, uz jednu ogradu. To se odnosi na stari Zakon, koji će prećutno da se primenjuje još ove godine, jer su lovne karte dobijene od LSS, naredne godine za svako lovište lovnu kartu izdaje ministarstvo.
Nisam siguran da može da se u lov sa lovnom kartom izdatom od strane ministarstva za jedno lovište ići u drugo lovište

Lala
 Pescarac, mislim da si komentar postavio na pogrešnu temu Smile
Na ovoj temi sam pisao o pozivanju u goste, i o tome kako bi gost rebalo da se ponaša u gostinskom lovu.
Tvoj komentar se odnosi na Zakon o divljači i lovstvu, verovatno si pobrkao teme, hajde prekopiraj ga u odgovarajuću temu.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

pescarac

DZOMBAS kaže:
Drage kolege imam jedno pitanje. Da li je moguće da lovac iz jednog lovačkog udruženja ide u lov u drugo lovačko udruženje? Ako može da li se vadi posebna dozvola ili neka dnevna dozvola?
Hvala unapred!

Dobar pogled!!!

Lalo, pokušao sam da džombasu odgovorim na njegovo pitanje.
Sve što si ti napisao stoji i to je ponašanje kakvo bi trebalo da je kod većine lovaca i to je bilo po dosadašnjem zakonu o lovu. A po novom još ne znamo da li će biti prilike da se tako ponašamo i kao domaćini i kao gosti, i da ne odstupam od teme, nisam siguran ni da će ove godine moći da se lovi u gostinskim lovovima kao do sada, jer koliko sam ja upoznat nije do sad dobijena niti jedna lovna karta od strane LSS u Srbiji, jer se čeka mišljenje da li će lovne karte za ovu godinu izdavati ministarstvo ili LSS

Jank
 Lala je baš lepo opisao kako treba da se ponašaju gosti i domaćini u zajedničkom lovu a evo kakvi su kod nas običaji....

Svake godine u goste nam dolazi grupa lovaca i prijatelja iz drugih društava.... Za njih se izdaje lovačka dozvola, svi zajedno lovimo uz druženje i zajednički doručak koji domaćini obezbeđuju. Lov se završava ručakom i druženjm....
Gosti koji dolaze u lov ne plaćaju nikakvu nadoknadu....ali....
Jedan od sledećih lovova oganizuje lovačko udruženje čiji su članovi bili u gostima....
Sada smo mi gosti kod njih, isti broj lovaca koliko je gostovalo kod nas.... "TANTA ZA KUKURIKU".....
Ako ja dovedem u goste nekog svog kolegu onda jednu nedelju preskačem tj. ne učestvujem u lovu pošto se smatra da sam u gostima....
Eto na taj način se čuva brojnost divljači u našem lovištu....
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Lala
 Pescarac, po novom Zakonu o divljači i lovstvu, lovne karte štampa i izdaje ministarstvo poljoprivrede (čl.62 zakona), a distribuciju (deljenje) obavlja LSS, kao povereni posao.
Što se tiče gostinskih lovova, moći će da se lovi, ali samo oni koji dobiju lovnu kartu. Pošto ministar odredjuje koliko lovnih karata će lovci u odredjenom lovištu dobiti (čl.61 st.5 zakona), ne mora da znači da će svi članovu LU imati lovnu kartu.
Živo me zanima kako će to izgledati, kad npr. jedno LU koje ima 100 članova i koristi lovište za koje dodje 80 lovnih karata, pa ih treba razdeliti! Kakva tuča će da ispadne, ko će da izvisi!
Ako sam ja dobro čitao zakon (a jesam Smile ), gosti će moći da love ili kao komercijalni lovci, o trošku domaćina, ili će ministarstvo morati da isporuči odredjen broj mesečnih lovnih karata, na osnovu zahteva koji se podnosi korisniku lovišta (čl.61 st.4), znači, mora se unapred isplanirati gostinski lov.
Moguće je da će još ova godina proći po starom, ali od sledeće, više ne.

Jank, nisi dobro odredio pojmove: nije se izdavala 'lovačka dozvola' nego dozvola za lov u tom lovištu, na kojoj su bili upisani svi lovci koji su učestvovali u tom lovu. Do sada su svi članovi LU imali automatski lovnu kartu, ubuduće ne!
Da bi se učestvovalo u lovu, mora se imati: lovna karta, dozvola za lov, oružni list, lična karta, i identifikaciona kartica za psa koji se koristi u lovu. Ovo nije ništa novo, jedino što je novo su kazne, koje su za LU do 1,5 milion, a za ovl. lice do 200 hiljada.
Taj sistem gostinskog lova, koji ste vi praktikovali, i koji je po meni OK, nisam siguran da će moći da se primeni po novom zakonu Sad
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

sumadinac
 Iskoristimo bar ovu sezonu da lovimo ida se druzimo po starom zakonu pa ko voli nek izvoli Bravo 2Bye
STOLE

Jank
 Hvala na dopuni Lalo,
potpuno si u pravu, cilj zajedničkog ili gostinjskog lova nikada nije bio što veći ulov, već prilika da se steknu novi prijatelji, da se ljudi druže, razmenjuju iskustva, prepričavaju doživljaje iz lova,
na sve ovo boravak u prirodi to je moj lovački moto,
a ovi iz LS mogu da izmišljaju razna pravila i zajebancije, briga nas......Lubav prema prirodi, lovu i lovačkim psima eeee... to nam ne mogu zabraniti----oduzeti.... Opameti se
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

sumadinac
 Tako je kolega što više druzenja i više ljubavi prema prirodi. B)B) 
STOLE

duk@
 Evo da se i ja ukljucim u ovu pricu. Kod nas u Loačkom društvu Jelen Sečanj je pravilo da svaki član može pozvati u goste dva lovca godičnje i da za njih ne plati nista što se lova tiče. Posle toga može zvati goste ali da plati kao komercijalni lov i po cenovniku odstreljene divljači. Ovo pravilo je donelo lovačko društvo na redovnoj skupšti i poštuju ga svi lovci. Bye

belegis
 pozdrav , evo kakva je situacija u mom lovackom drustrvu FAZAN-BELEGIS.Moje drustvo broji 103 redovna clana . sto znaci da svaki lovac ima pravo da dovede za lovnu sezonu 4 lovca iz drugog drustva i za njih ne placa nista a za svakog sledeceg gosta placa 500 din.kod mene je dobar zimski lov na divlje patke i guske.i to je lov za uzivanje u hladnim zimskim danima . to zna vrlo dobro moj drug MIKI iz NADALJA koi je dolazio sa drugarima na otvaranje lova na patke i uvek je bio dobar ulov.nadam se da ce biti dobro i ove godine.
Nikolic Miroslav

Limun
 Pozdrav prijatelji! Poznato je meni da se sam u goste ne poziva,ali bih voleo da znam gde još ima dobar lov na patke velika mi je želja da iskusim tu vrstu lova. Kod mene ih ima ali u vrlo malom broju i u zavisnosti kakva je zima.
Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Sremac75
 Pozvao bih te ja Limune u Bačku Palanku, ali ni meni ne daju dozvolu da lovim patke.
Kada se nešto promeni, imaš poziv!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

djosa69
 hteo bi da zaxvalim stoletu sumadincu sto poziva goste da dodju u lov uvlasotincu ali prvo on treba da bude clan udruzenja da bi nekog pozivao,naravno da je nase loviste otvoreno za goste ali za prave zaljubljenike u lov a ne lovce kao stole.poziv vazi kad pocne nova lona sezona.jos nemamo nikakve odgovore od stoleta sumadinca.

LU Aleksandrovo
 Biae biae, ostavite malo eoveka nek namesti koncepciju, pa nek onda admin uradi ono ?to obeaao Admin Power

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Loviti u drugom lovistu ili Lovac gost! LOVAČKA UDRUŽENJA 71 21.10.2017. 10:46
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,352,223 posete www.srbijalov.com