Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vojno oruzje

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vojno oruzje
aca81
 Evo jedan primer zastro ne treba nikada koristiti vojnu municiju,karabin sa tim nema veze---jednog dana u lovu kad je dignut samac moj poznanik je gadjao vepra na pedeset pa mozda i manje metara,pogodak je bio idealan ali vepar nije pao u narednih sto metra,iso sam tragom pa se tih sto metra oduzilo u pet sest kilometra a on nikako da padne i na kraju je nadjen dvadesetak kilometra dalje upropascen,posle pucanja ono sto me nateralo da ga pratim je to sto od mesta pogotka pa u narednih sto metra krv je pljustala na obe strane po jedno metar-dva ali to je bila samo prostrelna rana vojnom municijom 
DOBAR POGLED

rk
 ovo sa skidanjem zatvaraca je sjajnoGrin.

Sniper Hunter
 Bolje on jedan pijan i ljut i mi svi ostali na brojuGrin

aca81
 Nikad nisam odvajao zatvarac od karabina ali prosle godiNE sto zbog ciscenja sto zbog zakona resio sam da budem ispravan u svakom pogledu i tako ja uvece spremim pusku za sutrasnji lov i odvojim zatvarac ali posto nemam naviku da ga nosim odvojeno zaboravio sam ga kuci pa sam ceo dan nosio pusku bez zatvaraca ali sam morao da cutim da me ne bi zezali,dal nosio pusku ili drvo bilo je isto tog dana,ipak su primetili i jos me zezaju kad se sete...POZ
DOBAR POGLED

aca81
 Da li je tacno da u fabrikma oruzja prave cevi ovim redosledom sa istim kalupom: prvih deset za snajpere i sl. upotrebu,narednih sto za lovacke puske a sledecih hiljadu cevi ide za vojsku
DOBAR POGLED

canis aureus

aca81 kaže:
Nikad nisam odvajao zatvarac od karabina ali prosle godiNE sto zbog ciscenja sto zbog zakona resio sam da budem ispravan u svakom pogledu i tako ja uvece spremim pusku za sutrasnji lov i odvojim zatvarac ali posto nemam naviku da ga nosim odvojeno zaboravio sam ga kuci pa sam ceo dan nosio pusku bez zatvaraca ali sam morao da cutim da me ne bi zezali,dal nosio pusku ili drvo bilo je isto tog dana,ipak su primetili i jos me zezaju kad se sete...POZ

Jesi li se, aco81, setio bar bricu da poneseš ili neku sekiricu?! da bar iole budeš naoružanSmeko

-ne verujem da je ovo tačno što si pitao za cevi pušaka!
Ranija tehnologija proizvodnje cevi za oružja i uopšte oružja je bila drugačija, sada zastarela... pa se oružje "štancovalo" samo visokoserijski te su se sa fabričkih linija uzimala ona najpreciznija i na njih montirali opt.nišani i dobijale snajperske puške. Za vreme IIww su tako "obične" Mosinke postajale "visokoprecizne" snajperske puške a isto tako i MauseriM98...
Sada je tehnologija sigurno uznapredovala od tog vremena pa se dosta preciznije proizvodi, sa manjim odstupanjima, tolerancijama... Iako se više pažnje poklanja snajperskim puškama i "vanserijskom oružju" a zbog same upotrebe takvog oružja koja ne može da se poredi sa lovom!

-da li je tvoja "vojna cev" manje precizna od cevi na lovačkim karabinima CZ M70?

aca81
 Ne mislim da je manje precizna nego mozda manje kvalitetna,znas kako je kad se sakupimo posle lova pa svako kaze po nesto,ovo mora da je reko moj dedaGrin
DOBAR POGLED

aca81
 Samnom u drustvu ide rezervni oficir pa sada zbog zatvaraca svako jutro mi vrsi smotru Smeko
DOBAR POGLED

aca81
 Vojno oruzje je po meni ok i bilo koje drugo ali da se ogranici broj metaka i kalibri definisu po vrsti lova i divljaci..POZ.
DOBAR POGLED

Rista
 aca81 hteo bih da te zamolim ako mozes da okacis koju sliku zatvaraca na pusci zanima me koliko si morao da korigujes rucicu zbog optike

aca81
 Ajde videcu da slikam sto pre ali nimalo nije bilo lako,mnogi su bili skepticni i ubedjivali me kako cu da da upropastim zatvarac ali ne samo da sam korigovao rucicu nego sad jednim prstom otvaram i zatvaram i radi bolje nego ikad...POZ.
DOBAR POGLED

aca81
 Evo slike
DOBAR POGLED

aca81
 Jos jedne
DOBAR POGLED

aca81
 I jos jedne
DOBAR POGLED

aca81
 Druze neznam koliko ce ti koristiti slike ali mislim da se na poslednjoj najbolje vidi,moram napomenuti da sam i kod glave rucice nagrevao ali u kontra smeru (vrlo malo) dok kod gornjeg dela sam morao par puta da nagrevam brenerom a potom malo da i doteram brusilicom,mozda deluje sve to tesko i na silu ali sad ne samo da sam stavio optiku nego puno brze i lakse baratam zatvaracem nego ranije...POZ.
DOBAR POGLED

Rista
 Hvala!!!Tako sam i ja mislio da savijem (na dole u gornjem delu i onda malo spolja u donjem do same kugle), malo su mutne slike, mislim da jos samo fali malo finog brusenja ako ne mozes da pridjes nicim drugim probaj bijaksom( ili dremel kako ga ko zove) posle poliranje i nece se ni videt da si nesto radio na njemuGrin

VITEZ
 Vojna i lovacka municija nije isto,ali sta ces ima se moze se ,nije zgoreg da se uzme koja stotina vojnih metakaSmile. Ovako misli vecina naseg naroda

petar
 Ali ima i nas koji nikada nismo ni videli vojni metak osim na filmu...B)
Just like old times!

270
 Lično sam prerađivao ovakav karabin, montirao mu novu cev (isto od M48) obradio mu sanduk i izbušio rupe sa navojem za prihvat montaže (ovu operaciju treba poveriti renomiranom puškaru ili nekom većem servisu npr. RTZ-Čačak, Zastava) ugradio drugi kundak doterao mehanizam za okidanje i redizajnirao zatvarač. Telo zatvarača i onako nije iz jednog dela jer je ručica nakhadno navarena zato je za mene bolje rešenje od zagrevanja i krivljenja ručice da se ona odseče i navari nova oblikom i dužinom po želji.
Ovu operaciju kao i izradu nove ručice može da izvede skoro savaki puškar bez problema a zatim celo telo zatvarača može da se hromira (takon sam bar ja uradio) Prilikom obrade zatvarača dobro je da se smanji ugao zareza na spojnici u koji ulazi udarač odnosno strana po kojoj klizi prilikom napinjanjai i da se ispolira čime se dobija znatno manje potrebna sila prilikom repetiranja!
Ovim doradama dobio sam zaista lep i izuzetno precizan karabin koji sam dugo godina koristio!B)

AcaNik

petar kaže:
Ali ima i nas koji nikada nismo ni videli vojni metak osim na filmu...B)

bio sam ubedjen da je ovako nesto nemoguce kod nasZbunjen
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,953,086 posete www.srbijalov.com