Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Ribolov

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Ribolov
Lala
 Pa znaš, to sa pecanjem ti ja kao sa pripravničkim u lovu: prvo ideš godinu dana na vodu i gledaš kako drugi pecaju, kopaš im gliste, odmrsuješ najlon, ponekad ti daju da skineš ribu sa udice, usput pitaš pecaroše koje je koja riba, i na čega se peca, tu već ima dve mogućnosti: ili ti kažu ili ti ne kažu Smile
Posle uzmeš štap, mašinicu, na kraj najlona vežeš olovo i udicu, pa vežbaš zabacivanje na zemlji, kad malo savladaš, onda i u vodu. Obavezno u toku vežbe zabacivanja gledaj da zakačiš najbliže drvo, to je osnovno, ne znaš ti kakvo je uživanje kad gledaš kojom brzinom se kraj najlona upetljava i obmotava oko grane! Frown Bolji početnici čak uspeju i sebe da zakače, najčešće za ledja ili dupe Stidljiv. Nakon toga ti uvale šemu vezivanja udica, jedno desetak različitih čvorova, pa se tu lepo upetljaš i izbodeš udicama, a u kasnijoj fazi dobiješ da vezuješ trokrake udice, da ne bi povredjivao samo jedan po jedan prst, nego najmanje dva odjednom. Kad izbušiš prste, položio si. Onda te neki iskusni pecaroš povede sa sobom na pecanje, pa pošto bućkaš mnogo, ostavi te samog što dalje od sebe, pa svaki čas trčkaš da ga pitaš nešto, dok ti ne saopšti da si dosadan... Tu si već blizu kraja obuke! Ostalo ti je samo da jednom čestito upadneš u vodu, ili barem da naliješ čizme vodom, e tu je kraj: smuči ti se i takvo pecanje i riba i sve redom, oteraš teoriju i savetnike u materinu, uzmeš štap i udicu i sedneš i pecaš kao čovek! I lepo sam sve naučiš metodom pokušaja i pogreške. A ako ti neko došapne neki fazon, tim bolje.
Ja imam 35 godina pecaroškog staža, i sve sam to prošao Smile
Samo nemoj da te nasankaju na stari fazon, da riba najbolje peca na sapunicu! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

petar
 Hahaha, Grin hvala Lalo...

Ma ja sam vise samac i volim sam, najvise volim sam u lov, naravno ako nas je vise razdvojimo se na par kilometara izmedju, tako bih voleo i sam na pecanje, ali moj otac lovi vec 30 godina, a ja idem redovno u lov sa njim otkad sam imao 10.
Ali za ribolov bih jako voleo neku literaturu ako bi mi neko preporucio, ja sam o lovu citao svih ovih pet knjiga sto imam kod kuce od korice do korice, a svaka govori o lovu od a-s, a moj cale nije procitao ni jednu od njih pa opet zna bar pet puta vise stvari od mene, zbog iskustva, ali o ribolovu nemam nista, a voleo bih da procitam toliko toga, i ako Bog da od sledece godine idem redovno uz lov i na pecanje... Grin
Just like old times!

Sniper Hunter
 Petre kupuj ribolovacke novine i stampu tu imas svegai svacega opisuju se tehnike pribor i ostalo anajbolje odredi za pocetak jednu tehniku i jednu vrstu ribe pa polako stekni tvoja iskustva tako ces kao i u lovu da naucissrbijalov

petar
 Hvala, pokusacu...Grin
Just like old times!

Lala
 Petre, evo ti za početak, kako Eskimi pecaju:
http://flashe.rajsmichu.cz/0/jak_lovi...ymaci_.swf

Smeko Grin Grin Grin Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

darkon
 Lalo, kako se zove ova tehnika pecanja???SmekoGrin

petar
 Bas zanimljivo...Grin
Just like old times!

Boban
 GrinGrinSmean

Hunter forever
 Uskoro cu vam okaciti slike mojih pecaroskih medalja.Moj otac peca od malih nogu ali nazalost nelovi.Najcesce pecam sarana i stuku dok soma ne.Samo da ubacim slike u komp i odmah kacim.Bye
marka Engleski poenter marka

Hunter forever
 Petre ja ti za pocetak predlazem teleskopski stap plovak i polako.Prvo se uci na sitnoj ribi,a kasnije kada postanes malo iskusniji prelazi na tezu artiljeriju.Mozes se opredeliti za pecanje dubinskom metodom,varalicarenje,musicarenje,plovkarenje, ma sta god hoces.Kada usavrsis pecanje sa plovkom i malim teleskopskim stapom predjes lepo na malo jace stapove sa masinicama.Sa njima mozes pecati bukvalno sta god pozelis.Ako zelis da varalicaris trebau ti meksi stapovi dok za dubinski ribolov jaki i cvrsti.Tu jos ima raznih peripetija kao sto su sitemi i mnogi drugi metodi ribolova.Kod modernih sarandzija najcesce se srecu boili i pelete.One mogu biti fabricki a mogu se i praviti,po nekom receptu koju god ti aromu zelis.To je sad za tebe sve strano ali polako ima vremna.Kao sto ja znam manje o lovu a vise o ribololovu tako ti znas vise o lovu. Pozdrav bistro i dobar pogled.

petar
 Hvala Hunter for ever, mada je meni i ovo sto si napisao strano, ja sam bas duduk za pecanje, znaci ono znanje o ribolovu 0. Tako da ne znam, jedino da nadjem neku knjigu o ribolovu od a do s da procitam i to je to, nesto slicno kao sto je lovacki prirucnik za polaganje lovackog ispita, e tako nesto i za ribolov slicno ako bih nasao, ali ne ide mi bas nesto...Sad
Just like old times!

Cvele
 Hunter for ever, ti kao iskusni sarandzhija bi' trebao da znas da saran nece da grize na crvrst stap-velike tezine bacanja, kao ni na upredenu strunu-kanap... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Hunter forever
 E bojim se da tako nesto neces naci. Evo sta cu ti ja reci a ako nije tacno neka neko ispravi.Neznam na kom terenu pecas ali po meni ti netreba nista vise.Kupis jedan teleskopski stap od poliestera od tri ili cetiri metra najlon 0.20mm dva tri plovka nekoliko udica olovo i to ti je to za pocetak.Prvo ides i pecas u nekim plicim ili dubljim vodama u kome ima dosta sitne ribe da bi se navikao na rad plovka.Nista tu nije tesko samo kada vidis da je riba potopila plovak ili da ga voza po povrsini vode znaci da je tu i da je se upecala. Za pocetak to ti je dovoljno jer si ti tek pocetnik mene je bar tako otac ucio dok sam bio mali.Ja od svoje trece godine idem na pecanje tako da sam do sada mnogo toga naucio.Sve sto te zanima oko toga pitaj rado cu ti odgovoriti a ako nesto i nebudem znao tu su ostale kolege.Bye

Jank
 Ne pecam al sto voooolim ribe....uffffff.....
Ovo je odlična tema da vidimo naše članove i na drugim poljima...koliko se ja razumem za dobru ribu je potreban dobar mamac.....ako nemaš dobrog crva....odoše ribe na drugu obalu....ha ha ha...B)
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Hunter forever
 Znam on se peca parabolicima i savitljivim stapovima. Cvele saran kada krene da uzme mamac on te nepita da mu kazes koja je akcija stapa i koja je tezina bacanja.Ima razlike tokom zamaranja ribe i tokom zabacivanja ali dok stap stoji u drzacu veruj mi nepravi saran razliku.Kad je saran gladan nepita ni za stap ni za strunu ni za udicu samo mu je bitan mamac.A to da saran nece na upredenu strunu meni to bas nije poznato.Cak mnogi ribolovci u mojoj okolini koji pecaju na istoj vodi koriste i upredene strune i mogu ti reci da dobro prolaze.Padali su kod tih ljudi i amuri od 10 do 14 kilograma i nisu pravili razliku.Dok saran nije ulovljen ove godine veci od 6 kg.

Sremac75
 Jank, kada bi ti nekoj takvoj ribici ispričao neku od tvojih priča, odmah bi joj ostalo žuto na gaćicama!
ZivioRodjo
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Hunter forever
 Jank sedi pored vode i pricaj tvoje pricice pojavice se ne obicna nego zlatna ribica.Bye

Jank
 E ako vi tako kažete onda ja odoh na obalu da pecam ......Njanjanja2
nego evo sad moram da tražim i novu temu a to ja RIBOLOVAČKI VICEVI....Presrean
eeeee tek ću tu da pišem....upišaće se od smeha....Njanjanja

Jank, dobio si temu!
Srbijalov Admin Tim!*

Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

petar

Hunter for ever kaže:
E bojim se da tako nesto neces naci. Evo sta cu ti ja reci a ako nije tacno neka neko ispravi.Neznam na kom terenu pecas ali po meni ti netreba nista vise.Kupis jedan teleskopski stap od poliestera od tri ili cetiri metra najlon 0.20mm dva tri plovka nekoliko udica olovo i to ti je to za pocetak.Prvo ides i pecas u nekim plicim ili dubljim vodama u kome ima dosta sitne ribe da bi se navikao na rad plovka.Nista tu nije tesko samo kada vidis da je riba potopila plovak ili da ga voza po povrsini vode znaci da je tu i da je se upecala. Za pocetak to ti je dovoljno jer si ti tek pocetnik mene je bar tako otac ucio dok sam bio mali.Ja od svoje trece godine idem na pecanje tako da sam do sada mnogo toga naucio.Sve sto te zanima oko toga pitaj rado cu ti odgovoriti a ako nesto i nebudem znao tu su ostale kolege.Bye

Ma ta oprema, ide to ok, ali nije meni ulov najbitniji, ja bih voleo prvo da procitam takvu knjigu kao sto sam naveo, da upoznam vrste ribe, mrescenje, sezone lova, stanista, ishrana, pa onda vrste stapova, udica, cvorova, ulov manje vise, inace bih isao na pecanje bez cuvarke, sportski. Malo teorije prvo, pa onda lako za praksu...B)
Just like old times!

DakiNS

petar kaže:

Hunter for ever kaže:

Ma ta oprema, ide to ok, ali nije meni ulov najbitniji, ja bih voleo prvo da procitam takvu knjigu kao sto sam naveo, da upoznam vrste ribe, mrescenje, sezone lova, stanista, ishrana, pa onda vrste stapova, udica, cvorova, ulov manje vise, inace bih isao na pecanje bez cuvarke, sportski. Malo teorije prvo, pa onda lako za praksu...B)
Au brate ti onda nećeš zabaciti udicu sledeće dve godine, nego nađi nekog drugara koji već peca pa sa njim mnogo ćeš više naučiti na vodi nego u sobi a ujedno ćeš uživati, postepeno ako nemaš afiniteta za družtvo postati samotnjak varaličar ili mušičar

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,472,366 posete www.srbijalov.com