Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Revolver

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Revolver
rk
 Opasna ekipa nema sta B)
kako srediti tu plugicu ,mislis na klin koji nosi burence?

nenadx
 Drugaru se desilo da burence koci,odneo je oruzaru,koje je ovaj sredio.Za slicne probleme sam kasnije cuo..Ne bih da nagadjam sta je u pitanju..Materijal nosaca burenceta(sipkica) ili nemar pri ugradnji.U svakom slucaju relativno lako resivo za oruzara.Ekipa nije opasna,pre bih rekao voli narodnu tradiciju da senluci
Dobar pogodak

nenadx
 Evo jednog interesantnog revolvera.Ruski udar s.Skoro nepoznat kalibar 12,3x22.Prave se i 12,3x40 i x 50 mm.Burence za 5 metka.Teska zrna,ono prvo dosta sporo,ali sa velikom zaustavnom mocju i40.tinypic.com/23vg4ms.jpg
Dobar pogodak

Boban
 Vrlo zanimljiv primerak,
nisam vidjao takvog.

nenadx
 Evo jos jednog rusa R 92 KS.Neobican izgled,pomeren unapred i rukohvat i obarac.Kalibar 9x17(9,kratki,short,kurtz) i41.tinypic.com/25a5kxd.jpg
Dobar pogodak

rk
 Interecantna oruzja za nas gotovo nemoguca misija

nenadx
 Licno se nebih vise vracao na ovu temi,ali to nebi bilo uredu a nespomenuti bar par stvari,povezanih sa lovom.Kalibri su za ove potrebe(koje god da su)veci,oni i preko cetrdesetice,Npr. mocni Kasul....Takodje treba pomenuti modele koji su legende pri pomenu ovog oruzja.Kolt (piton),Smit W.u nekoliko modela,Manurhin,Taurus(627)Evo slike legendarnog manurhina mr 73 i45.tinypic.com/25u4k95.jpg
Dobar pogodak

rk
 I ovo oruzije je napravljenao za specificne potrebe kolko znam ovo oruzije koristi francuski GIGN,inace sjajan revolver

nenadx
 U pravu si rk,francuski revolver za francuske specijalce,mada ga koriste jos neki.Model sa ovako dugom cevkom a pre svega nisanskom linijom,je primereniji recimo i lovcima,gde je dozvoljeno loviti sa njim.Sa kracom sevkom se lakse barata
Dobar pogodak

Golija NP
 Najveća prednost revolvera u odnosu na pištolj je ta što kod njega nema zastoja prilikom pucanja. Jer kada ne opali jedan metak nema potrebe da brinemo niti da povlačimo navlaku u zadnji položaj i da vadimo metak, već će burence samo da okrene i da udarna igla odradi svoje na sledećem metku.

Nex357
 Pozdrav svima :-)

bio sam malopre na 22LR forumu , ali reko da moju konverziju Revolvera za sportsko gadjanje ipak postujem ovde , posto je rec o modelu Swiss army 1882 Ordnance Revolveru ...
evo odgovora kako moze u jednom da se podmiri kolekcionar i ljubitelj prakticnog pucanja :-)
uradjena mu je konverzija na 22LR kod certifikovanog svajcarskog oruzara...

i moram da priznam da je pucanje s njim pravo uzivanje ne samo sto 22LR nema gotovo nikakav trzaj , ipak je fino parce gvozdja u ruci , a korektno uradjenje konverzije daju vrlo lepu nisansku grupu (pored postavljanja umetaka u burencetu i cevi sve ostalo je orginalno i netaknuto :-))
kupio sam ga od Svajcarskog kolekcionara i on oblaci bele rukavice kad uzima neki komad iz kolekcije lodilio mislim preterano, kao novog... i mehanizma koji funkcionise savrseno , nekako ipak mi je najace kad ga uzmes u ruku na streljani tera te da zabacis levu ruku za ledja :-)

Inace ne rabim ga mnogo al tri , cetiri puta sa prijateljima , zakupimo streljanu za celo popodne i onda pucaj za sve pare :-) a 22LR konverzija je i bila ekonomicnije resenje , jer je kalibar 7,5 ordononance bas,bas skup, kad ga ima !!

Kao sto se vidi na slici imam za njega orginalnu vojnu futrolu i orginalnu koznu navlaku za drsku ..

(Ajde ime da cujem :-))

P.S.Ne znam bas kako je u Srbiji , mada znam nas zakon smrc , ali ovde nije toliko retka pojava kao sto se cini, mislim prakticno gadjanje autenticnim i istorijskim komadima oruzja :-)

Nex357
 nadam se da se vidi konverzija :-)

Nex357
 Evo i dzebana za njega :-)

P.S. Onaj remington gore ima domet od 1,5 MILJA !?! tako pise ....

Nex357

Nex357 kaže:
Evo i dzebana za njega :-)

P.S. Onaj remington gore ima domet od 1,5 MILJA !?! tako pise ....

nenadx
 Sta reci ime,licno najmanje znam o 22,ali svakako isplativo,za pucanje......Ovaj tvoj model je verovatno vredan,posebno sto funkcionise i sa drvenom drskom(orginalnom)Inace lep revolver,zasnovan na naganu.Takodje zanimljiv kalibar 7,5....Daj jos malo podataka,lep komad.
Dobar pogodak

Nex357

nenadx kaže:
Sta reci ime,licno najmanje znam o 22,ali svakako isplativo,za pucanje......Ovaj tvoj model je verovatno vredan,posebno sto funkcionise i sa drvenom drskom(orginalnom)Inace lep revolver,zasnovan na naganu.Takodje zanimljiv kalibar 7,5....Daj jos malo podataka,lep komad.

Pozdrav ime :-)
Pa ono sto ja znam o njemu da je bio u vlasnistvu konjickog oficira , na pocetku 2o veka ... a ovo su podaci , na engleskom, ako je problem prevescu :-)

The Model 1882 Ordnance Revolver

Barrel Lenght: 4.5"
Overall Length: 9.25"
Weight: 28oz.
Caliber: 7.5 Ordnance
Capacity: 6 rds
Action: Double Action Revolver

The Model 1882 was another of Colonel Rudolph Schmidt's designs (not a Nagant design as many believe.) The revolver was designed around the 7.5 caliber round. The 1882 was a simple and effective design, with at least one example remaining in service until 1964. Model 1882 with serial numbers under 20,000 were fitted with plastic grips. Model with serial numbers over 20,000 had wood grips.

In addition a small number of Model 1882 were manufactured with a strengthened and fixed lanyard loop for the Swiss Bicycle troops. A special holster/shoulder stock was designed for the Model 1882 by Colonel Schmidt, but was never adopted. A total of approximately 37,250 1882 were produced.

The Model 1882 fired a .30 caliber lead bullet, weighing 108grs at approximately 690fps.

evo i stranica http://www.swissr...index.html

P.S. I meni je na prvi pogled zalicio na Naganta :-)

nenadx
 Potrazicu ovih dana ako stignem,nesto vise,mada je i ovo dovoljno,sto si dao.Verovatno ih nema mnogo,ako sam dobro razumeo,pa ga cuvaj,deluje dobro ocuvan,Pozdrav ime.
Dobar pogodak

Zlocko
 Lovac Stari mozzes da postavis neku sliku revolvera,mnogo me intersuje....Grin
traktor

Podunavac

rk kaže:
Kakava su vam iskustva sa Zastavinim revolverom M83,
Kako resavate problem vrlo ne udobne coskaste drske,da li neko koristi gumene korice "combat"-vinca.
Kolko moze da se poradi na sredjivanju okidanja

Imao sam pre 15-ak godina M 83 sa 4 inča cevi. Stavio sam na njega gumene korice naše proizvodnje ali nisam bio zadovoljan. Nisu dobro nalegale i stalno je nešto upadalo ispod. Često sam ih skidao zbog čišćenja. Dosta sam pucao iz njega a nekada ga čak nosio i u službi. Nisam bio zadovoljan ali onda nisam mogao nabaviti bolji. Na kraju mi je popustila lisnata oprugica koja tiska polugu za okretanje doboša. Poluga nije mogla da dohvati zvezdu za okretanje, pa je doboš stajao stalno na istoj poziciji. To je prelilo čašu pa sam ga popravio i prodao. Sada imam ponovo u planu da kupim revolver, ali ovaj put S&W ili Taurus.

nemeza
 Zastavin 357 malo dorađen i našminkan.
i54.tinypic.com/eh11qq.jpg
i52.tinypic.com/2qbyp6u.jpg
i51.tinypic.com/xbdzrp.jpg

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,472,526 posete www.srbijalov.com