Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 9,3x74R

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
9,3x74R
canis aureus

hamerles kaže:
Slazem se u potpunosti za kalibar 7,62x54R. Na hiljade metaka sam ispucao ovog kalibra tako da svinjce nema da makneB)

hamerlesUDimtebra a koliko svinjčića si odstrelio od tih silnih ispucanih hiljada metaka kad tvrdiš da ne mičuHmmm
(uvek rado saslušam tuđa iskustvaStari)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hamerles
 Druze iskreno nisam pucao u svinje sa ovim kalibrom pucao sam u nesto ne vezano za lov. ali posto znam kakav je kalibar 7,62x54R i sta sve moze da probije i raznese ubedjen sam u to da je svinjce jedna mala igrackica za ovaj kalibarB)

canis aureus
 E jbga hamerlesUDimtebraJaooo
i moja iskustva su ako ne ista ondaK sasvim sličnaConfused a i ja sam ubedŽenYes jer padale su mLogo veće živuljke od svinjčića ...;)
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

hamerles

canis aureus kaže:
E jbga hamerlesUDimtebraJaooo
i moja iskustva su ako ne ista ondaK sasvim sličnaConfused a i ja sam ubedŽenYes jer padale su mLogo veće živuljke od svinjčića ...;)
ZivioRodjo

Laki_90
 Kolege....da li mozda neko ima prazne caure od 9.3x74....treba mi 20-ak kom za jednog kolegu lovca pa ako neko ima nesto neka se javi.

Vasojevic
 zrno 14,4 grama. rws,ima li neko iskustva,tj,tragicnih posledica po swinjcici?Grin
Ne pucaj shinko dok im ne vidis beonjaceStari

Planinko011
 Mislim da za ovaj kalibar i ne treba da bude neke rasprave jer merke zrna i caure sve kazu. Sjajan za DS i jelene na distancama do 150m za obicne strelce ali prava mera je pucanj na 30-60m ko ide u grupne lovove na DS po eltnim lovistima. Ali ja bi ovaj kalibar uzeo tek kao 4-5 pusku a pre nje bih pre uzeo kao pogoniju kombinaciju sa 7x65r ili 7.62x54r jer je na krace odlicna i za svinje i za srndaca i predatore na vecoj distanci. Ko ne ide cesto u pogonske lovove i u lov na bas jake jelene malo je prejako za svakodnevno koriscenje pogotovo sto je to uvek zapakovano u neku kvalitetnu nemacku kombinaciju ili dvokuglaru pojace cene pa treba to nositi po kisici, kroz granje i blatnjaviti.

sheytan
 ^ Ima i IŽ94 2x 9.3x74r Odobreno

Da lovim češće pogonom, ne bih bio gadljiv da je pazarim!
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Planinko011
 Imao sam je u 30-06 jer je nesto nije bilo u ponudi cak ni 7.62x54R koju bih pre uzeo tada. Spretna puska, dobar balans i lepo mi je lezala u ramenu ko po meri pravljena samo malo grublja ko ruskinja. Nisam je nosio u lov i prodam je kolegi iz grupe koji je i odstreljivao nesto. Ali svakako kalibar 9.3x74r samo kao dvokuglaru a u kombinciji pre sa 7x65r ili 7,62x54r kad je vec ruska puska u pitanju.
Tada je kombinacija univerzalna mada mozemo pricati sta hocemo ali je za kombinacije, kiplaufe i dvokuglare nemacka medicina najboljaStari makar mi dobijali suljeve jer nam je finansijski nedostupna mada verovatno dosta i precenjena. Ali kada je nesto No1 onda je to i nesrazmerno skuplje od onih koji su kvalitetom nesto ispod.

sheytan
 Sve lepo zboriš, naravno... Ali, za Srbistance je Rus neka realnost, bilo da je u pitanju dvocevna sačmara, poluautomat sačmeni, kip, dvoqglara... Što se ovog kalibra tiče, super je što je PPU konačno počeo da pravi džebanu za nj, pa se može ova dojučerašnja "excluziva" može prašiti za sitne novce! Bravo 2

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Planinko011
 Jos da usvoje 8x68s pa da Svabe ostave bez ekstra zarade Presrean. Mada iako usvajaju punjenje dzabane mislim da necemo se bas usreciti jer nasi trgovci (tj mi lovci u Srbiji) su mali da dobiju nisku cenu za komponenete i da bas onako dooobro napune rafove pa mi kao biramo ocemo malo od onoga, pa vise od ovoga Lupa a da ako kupis preko grane komponente opet ce da budeZatvor

sheytan
 Ebo konjponente Smile ! Ako puška dobro nosi PPU, pa još se potrefi dobra serija, PA UZMEŠ 100-200kom PRETHODNO PROVERIVŠI JEDNOM QTIJOM EL SERIJA DOBRA... Mmmmm! Men sasvim dovoljno! Smile Dodooše, slažem se da neki qlibri nisu najsrećniji u konjbinaciji sa klasičnim SP zrnom, a Grom i nema u svim qliberima...

Inače, samo za opremu navodno treba više stotina jevreja, tako da se ta priča definitivno ne isplati, za ljude koji u Srbistanu čak natprosečno mnogo troše mečića...

A ideja o 8x68s od strane PPU mi se sasma svidža, pa bi valjda i Zastava pravila qrabeene... Znaš li šta je razlog, zašto Zastava ne pravi taj qliber?

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Planinko011
 Pa do 90tih mozda je bilo desetak takvih u nas Srba a mozda vise kod Krvata i Janeza (kao ljubtelja nemacke istorije i filozofije zivota i lova).
Zastava proizvodi pre svega za vojsku i Amere i pitanje je dal ima zaradu i na icemu sto ne ide preko bare jer nasa zemlja samo gubitke pokriva kreditima al da plati nesto u kesu po isporuci jok.
Pravo da vi kazem jako se cudim sto je proizvela i 9.3x62 a kamoli 9.3x74r.
Valjda cackaju mecku nemacku (RUAG) da odresi kesu da ih kupi pa ih zatvoriConfused

Planinko011
 Inače, samo za opremu navodno treba više stotina jevreja, tako da se ta priča definitivno ne isplati, za ljude koji u Srbistanu čak natprosečno mnogo troše mečića...

To sam i ja mislio ali recimo tu me je demantovao moj mladi prijatelj mozgonja u susednoj drzavi gde je to dozvoljeno, koji mi je pokazao da mi pored matrica od 100e, male vagice neki alatcic iz Amerike za 30usd i ukupno pa recimo 250e za 1 kalibar. I napuni mi neke 243 od 1150m/s neki acu bond ili aku balsitic pa se natrazih 2-3srndaca ko da sam jelene gadjao i vratih se na ppu. E sad ja sam tu malo konzervativan ( priznajem malo i zbog moje nesklonosti ka majstorisanju sa metalom) ne punim ni sacmenu municiju a i video sam i zatvarac od drugara koji voli da se pravi pametan pa zamal da izbije sebi oko-mislim da je roknuo barut za sacmu u karabinski metak plus pitanje da li je pertlao metak motorcanglama. Puna Srbija takih pametnih.
Tako da punjenje municije za svoje potrebe DA, po meni da uz obuku i polozen ispit kod recimo PPUa ili Streljackog saveza Srbije ili neke slicne institucije. I to je dobro za ljude koji stvarno znaju, a ima ih mozda 20-30 u Srbiji, sta zele da postignu, long-range strelce i lovce koji vole da ispucaju preko 300 metaka godisnje na strelisu i sumi a imaju petlju da to prenesu iz Austrije.
A ja ga mislim puniti necu.

sheytan

Planinko011 kaže:
"Inače, samo za opremu navodno treba više stotina jevreja, tako da se ta priča definitivno ne isplati, za ljude koji u Srbistanu čak natprosečno mnogo troše mečića..."

To sam i ja mislio ali recimo tu me je demantovao moj mladi prijatelj mozgonja u susednoj drzavi gde je to dozvoljeno, koji mi je pokazao da mi pored matrica od 100e, male vagice neki alatcic iz Amerike za 30usd i ukupno pa recimo 250e za 1 kalibar...

To je onaj zastupnik Lee-ja? OK, ali i 250e je "vishe stotina jevreja", iako je Lee najjeftiniji brend i za sachmenu, a verovatno i za "zlyebljenu" dzebanu...

Inache, motiv za qrabinsq, kako pishu u toj susednoj drzavi(DI JE U MEDJUVREMENU IZGLEDA ZABRANJENO POONJENJE! Smile ), ne treba da bude USHTEDA(teshko se povrati i tih 250e, veruem), negro bolja dzebana od fabrichke, shto je, veruem, dostizno... Znachi, sa istim zrnom dobitje se malo manje grupe, malo vetje brzine, i sl... Deluje interesantno, ali, kao shto si rekao, chisto sujmam da tje biti iole ozbiljnog asortimana, po iole razumnim cenama, u nashim prodavnicama... Jer, nije samo poJenta u povoljnoj nabavnoj ceni, nego su i drugi, zavisni troshkovi, za tako male kolichine - OGROMNI... Rvatjani su se zalili kako u prodavnicama nemaju praktichno nicheg, od repromaterijala... Smile

Tako da, po meni, nije losho ono shto sam vetj i pomenuo - ukidanje nabavne dozvole za "zlyebljenu" dzebanu, pa probamo po jednu qtiju, pa ako nam se svidi, qpimo 100-200kom iz te serije, i lagano krckamo... Presrean

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

stojkuki
 Jel bre djecaci o cem bre ci pricate.

Šezdes komada moš da pazaris i to ti je to,. ... Kakih 200-300 ili ti juuuuu Shock nedaj bize 300 komada. Ko. Jos pada napa et da pazari toliko metaka. Zasta, cemu to, ...

Smeko

krilas
 Po nacrtu novog zakona o oruzju i municiji (koji jos nije usvojen), je predlozeno da se municija za olucene cevi moze puniti i slobodno kupovati (bez ogranicenja), ali da se u ne sme drzati u kuci (posedu) vise od 200 komada municije za svaki pojedinacni kalibar koji se poseduje.Yes
Siroma

stojkuki
 Po na crtu zakona?...
Ma dajte bre ljudi cime se vi zanosite. Pa pre cu ja svoju cipelu sazvakati ....
Dok i ako se to usvoji, ...... Piiiiiiiiii .... Ajte molicu lepo .....
Imal jos neko neki vitz na ovu temu ....

Podunavac
 U HR je od prošle godine zabranjeno punjenje municije. A i dok je bilo dozvoljeno prava umetnost je bila naći negde barut u prodavnici lovačke opreme. Verovatno je slična stvar i za ostale komponente, premda to nisam proveravao. Toliko o punjenju municije u HR o kome se tolike bajke pričaju. Uglavnom su municiju punili IPSC strelci za pištolje. Ali su zato punili tipovi po ilegalnim radionicama i prodavali na crno.
Za Srbiju bi bilo bolje da se dozvoli slobodna prodaja municije na oružni list nego punjenje municije. Sigurnije je a verovatno i jeftinije poznajući naše trgovce i njihove marže.
Tri prsta 2Kolce

laufer223
 Je u HR je zabranjeno punjenje, ali svi ozbiljni lovci i strelci pune i šute. Komponente barut Austrija, a hoće i slovenac prodat ako je dobre volje. Zrna možeš naručit iz USA, Njemačke, Austrije to je slobodna prodaja i poštar ti donese kući. Posjedujem 5 karabina i za sve punim municiju, a reloadingom se bavim 20 godina. Metak za 9,3x74R već može se napraviti za 1 Euro pod uvjetom da koristite rabljenu čahuru ovisi od zrna, za 8x68S ispod 2 eura za 223 Rem 0,5 eura. Ujednačenost i preciznost neusporediva u odnosu na tvorničku municiju.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,477 posete www.srbijalov.com