Vremenske [ne]prilike...
|
tomo vrbas |
Objavljen 07.12.2012. 13:18
|
Lovčina
Upisa: 1291
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
DakiNS kaže:
tomo vrbas kaže:
Mi ove godine necemo iznositi hranu kaze nam predsednik i sekretar da nema potrebe prosle godine smo preterali sa iznosenjem svaki drugi dan pa tako ove god. netreba,a i onako nemamo sta ni da prihranjujemo
Au što vi izabraste pametno rukovodstvo! Idu li oni ikada u atar. Napolju nema ničega sve skinuto , ili posejano ili zaorano, remize posečene, hrane samo na slikama, nije ni čudo što je lovište prazno. Idu ali nocom pa nevide dalje samo ono sto im farovi uhvate, ma bruka da se ja nisam angazovao maximalno i da u L.domu nismo imali nekih 10ari lucerke nebi bas nista imali ovako bar ima nekih 50bala lucerke i oko 500kg kukuruza u klipu od prosle godine i to ce otici u prvoj prihrani a posle neka je Bog u pomoci divljaci! |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 08.12.2012. 08:30
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
evo i snega,koliko će se zadržati niko nezna.
Tomo nepreostaje ti ništa drugo nego da pokreneš neku inicijativu u svojoj grupi i pokrenete neku nabavku i iznošenje hrane,a rukovodstvo zbog toga
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 08.12.2012. 22:14
|
Admin
Upisa: 10245
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
U Bačkoj i Banatu ima i zavejanih vozila ! Neki kamioni proklizali i poprečili se , pa se stvorile kolone. Neke vozače iz zavejanih vozila spasavali vatrogasci.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 08.12.2012. 22:31
|
Lovčina
Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Cujem da je prema Temerinu blokiran put,navodno sleteo sleper...
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 08.12.2012. 22:33
|
Lovčina
|
izgleda da je opet sneg iznenadio putare
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 08.12.2012. 22:35
|
Lovčina
Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
Subotom rade do 14h
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 08.12.2012. 22:42
|
Lovčina
Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
QQ ala pada. svi sutra spavaju samo ja moram na posao
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 08.12.2012. 22:47
|
Lovčina
|
druže što nisi učio školu,kako je Slava učio pa se ponekad muči kao spasioc na bazenu
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 08.12.2012. 23:46
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Ne znam kako je u drugim delovima zemlje, ali u Vojvodini je haos na putevima. Veje neprestano od ranog jutra, jak vetar pravi smetove. Najavljuju da će i sutra ceo dan padati!
Na više mesta ima zavejanih vozila u kolonama, čak je i autput NS-SU blokiran, sa kilometarskim kolonama zavejanih vozila!! U NS, na sremskoj strani, vojska se uključila u rasčišćavanje. Naglo zahladjenje i velike padavine su odnele i prvu ljudsku žrtvu - u jednoj vikendici se smrzao stariji muškarac.
Za sutra uveče najavljuju u Vojvodini još hladnije vreme, sa temperaturom i do minus 15 stepeni!
Kad ljudi ne mogu da se izbore sa ovim kijametom, kako li će tek divljač?
Mislim da treba doneti hitnu meru o zabrani lova po ovakvom vremenu, ako uopšte ima nekog ko bi izašao u lovište.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 09.12.2012. 07:50
|
Lovčina
|
Da je srece i pameti danas bi svaki lovac trebao da ponese ranac i u njemu bar po 5kg klipa i mesto lova da se prihrani divljac ali sto bi moj predsednik LD-a rekao"ta sta vam je pa divljac je to snacice se ona".Jbg budala i krivih drva nikad nece nestati! |
|
|
|
apinest |
Objavljen 09.12.2012. 09:52
|
Stari član
Upisa: 418
Pristupio: 02.06.2011. 18:28
|
Svim kolegama koji su čeznuli za prvim snegom i čarima lova u snežnoj idili želim dobar pogled i lep lovački ugođaj...
Setimo se samo prošlog februara, hladnoće i snežnih padavina; a onda tromesečne suše i vrućina tokom leta! I kako se to odrazilo na brojnost i fondove divljači. Posledice smo svi videli već početkom jesenje lovne sezone...
Jedan stari lovac mi nedavno reče: 'Još jedna ovakva godina, i možemo slobodno okačiti puške o klin!'
Da ne bude u pravu?
A zima, sneg i hladnoća nisu najveći problem, kada bi divljač u nama lovcima sada imala prijatelja, čuvara i zaštitnika! Zato, kukuruz, žito, lucerku, so, ko šta ima ili nađe i - pravac lovište! To je u i u našem interesu. Da ne bude sledeće godine: 'Ne znam šta se ovo dešava, divljači nema, pa nema...'
Jedna lepa misao stoji zapisana na tabli na ulasku u Vlasenicu: 'Teško Bogu sa nama kakvi smo'. A teško i divljači...
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.12.2012. 10:13
|
Admin
|
tomo vrbas kaže:
Da je srece i pameti danas bi svaki lovac trebao da ponese ranac i u njemu bar po 5kg klipa i mesto lova da se prihrani divljac ali sto bi moj predsednik LD-a rekao"ta sta vam je pa divljac je to snacice se ona".Jbg budala i krivih drva nikad nece nestati!
Izgleda da su kod vas u Vrbasu ne samo neškolovani nego i upadljivo nadareno glupi
|
|
|
|
Breton Beska |
Objavljen 09.12.2012. 10:16
|
Član
Upisa: 90
Pristupio: 12.01.2011. 10:38
|
apinest kaže:
Svim kolegama koji su čeznuli za prvim snegom i čarima lova u snežnoj idili želim dobar pogled i lep lovački ugođaj...
Setimo se samo prošlog februara, hladnoće i snežnih padavina; a onda tromesečne suše i vrućina tokom leta! I kako se to odrazilo na brojnost i fondove divljači. Posledice smo svi videli već početkom jesenje lovne sezone...
Jedan stari lovac mi nedavno reče: 'Još jedna ovakva godina, i možemo slobodno okačiti puške o klin!'
Da ne bude u pravu?
A zima, sneg i hladnoća nisu najveći problem, kada bi divljač u nama lovcima sada imala prijatelja, čuvara i zaštitnika! Zato, kukuruz, žito, lucerku, so, ko šta ima ili nađe i - pravac lovište! To je u i u našem interesu. Da ne bude sledeće godine: 'Ne znam šta se ovo dešava, divljači nema, pa nema...'
Jedna lepa misao stoji zapisana na tabli na ulasku u Vlasenicu: 'Teško Bogu sa nama kakvi smo'. A teško i divljači...
Tako je kolega! Samo sto lovci koji lov smatraju samo pusku pa u frusku sada nemaju na kraj pameti obavezu da iznose hranu,uradice to neko drugi...a da cekamo njih da se sete nema vremena...u akciju!
UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 09.12.2012. 10:38
|
Lovčina
|
DakiNS kaže:
tomo vrbas kaže:
Da je srece i pameti danas bi svaki lovac trebao da ponese ranac i u njemu bar po 5kg klipa i mesto lova da se prihrani divljac ali sto bi moj predsednik LD-a rekao"ta sta vam je pa divljac je to snacice se ona".Jbg budala i krivih drva nikad nece nestati!
Izgleda da su kod vas u Vrbasu ne samo neškolovani nego i upadljivo nadareno glupi Nezna covek jel to Ljudska glupost,zatucaost ili bezobrazuluk cini mi se da se ide u tom pravcu da se sva divljac istrebi u ataru najgore je to sto 70% lovaca podrzava ovakav javasluk ima nas koji smo protiv i hteli bi promene ali jbg u manjini smo sada nam nedaju ni dozvole za cekanje lisica iako po planu lova od 01.12 pocinjemo taj vid lova.Na sve moguce nacine hoce da nas uklone iz atara da bi mogli slobodno da arce i haraju po lovistu,a skoro nam je stigla i analiza zecijih ociju preporuka je da se obustavi lov ali oni nece cak i upravni sastanak izbegavaju da nebi izglasali obustavu lova na zeca!Moja grupa ce najverovatnije danas ili sutra ujutro izneti hranu ako je ista ostalo u L.domu jer "navodno" neko nam krade kukuruz i bale lucerka,a ustvari vecina grupa dodje uzme hranu i odnesu kuci za koze,zeceve i zivinu da hrane.Dok smo imali komisiju za uzgoj i zastitu takvih stvari nije bilo ali sa novim rukovodstvom sve komisije su ukinuli navodno netrebaju nam to ce kao LU da radi iako je predsednik LU insistirao na tome da se komisije ne ukidaju i da je pozeljno da iste ostanu zbog lakseg funkcionisanja LD-a! |
|
|
|
Evodija |
Objavljen 09.12.2012. 12:58
|
Stari član
Upisa: 499
Pristupio: 27.06.2012. 21:59
|
Precednik mog LU, celo prepodne u svom velikom JONU DEERU sa kašikom za sneg, pre "grtalice" čisti sve ulice u selu.
Precedniče imaš duplu radnu akciju upisanu. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 09.12.2012. 13:11
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Evodija kaže:
Precednik mog LU, celo prepodne u svom velikom JONU DEERU sa kašikom za sneg, pre "grtalice" čisti sve ulice u selu.
Može li malo da svrati do Novog Sada, ja ne mogu kolima iz garaže da izadjem - zatrpano?
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.12.2012. 13:48
|
Admin
|
Ih iz garaže , ja ne mogu ni iz ulice da izađem, a verovatno ni iz naselja.
Kako izaći iz dvorišta?
|
|
|
|
darkon |
Objavljen 09.12.2012. 14:06
|
Lovčina
Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Nećemo valjda sa svakim snegom da imamo i prekid lova???
Zima je, pa se sneg i minus podrazumevaju, i tako je od pamti veka.
Ajde oni ekstremi od prošle godine...
Kod mene sneg 15-ak cm.
NAravno da lov sitne divljači treba prekinuti, a to je trebalo i bez ovog snega, ali predatore i te kako trebamo loviti.
Sad je lepo vreme i za lov pataka...
Vidim piše se i o prihrani divljači, i oslanjanje na LU.
Ja od mog LU, ne dobijam ništa od hrane za prihranu, a ja i otac u toku godine iz svog koša iznesemo ne manje od 1 tone kukuruza, na hranilišta.
Ko hoće da radi i ima ono ljudsko u sebi, on će dati i iz svog džepa... |
|
|
|
golf071 |
Objavljen 09.12.2012. 14:06
|
Veteran
Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Lala kaže:
Evodija kaže:
Može li malo da svrati do Novog Sada, ja ne mogu kolima iz garaže da izadjem - zatrpano? Kad zavrsi kod vas nek dodje u Pozarevac,posto ovde neciste nista.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.12.2012. 14:07
|
Admin
|
Kako voziti?