Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Poluautomat - Rus ili Turčin?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Poluautomat - Rus ili Turčin?
Cvele
 Lalo, dali ce na loristu biti pusaka, ako znas, i dali ce biti snizene cene ? Hmmm ako mogu da dodjem tamo da kupim... Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Na Loristu uvek bude pušaka Smile a za cene nemam pojma, mada svake godine bude nekih sajamskih popusta.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Pop

Cvele kaže:
Znam nenade za to Smile, aco 39,000.00 Smile

Cvele,gde ima Mp -153 za te pare?Vebanje

Novi članovi treba prvo da se upišu na temu 'Predstavite se'
Srbijalov Admin Tim

Cvele
 Magnum-Jagodina ;)

Pop
 B) Hvala

zoran

Lala kaže:
Nešto ne štima sa matematikom: 55 000 patrona za 3 dana (72 sata), to znači da su na sat ispaljivali 760 komada - znači, u minuti su ispaljivali 12-13 komada? Pa kad su punili? Da nisi ukucao jednu nulu viška, u broju patrona?

Nisam ukucao viska!
Zatrazicu link i dacu ti ga! Setim se da je taj bio sa youtube-a!

kojot
 cvele vidim da su te vec ubedili sta da kupis,kad neko pita koju pusku da kupi obicno mu kazem odes u radnju i koja ti zapadne za oko kupi nju ali izmedju te dve i ja bi ti reko kao i vecina kolega da kupis ruskinju.jesu turske puske i lakse i neuporedivo lipse ali sam se razocarao kad sam cuo da u mehanizmu glave kod turske ima i plasticnih delova.ipak uzmi sta je provereno!!!

kriva cevka
 pa kolega lalo ja sam gledao taj klip i mogu da ti kazem da je stvarno.a za punjenje i nije potrebmno vise od 20 sekundi a veruj mi brze se isprazniGrin

kriva cevka
 evo kelege nasao sam klip pa se uverite sami
http://www.youtube.com/watch?v=bFhK0i...re=channel

kriva cevka
 ewo koliko brzo moze da se napuni poluautomat
http://www.youtube.com/watch?v=Q3E5wt...re=related
ili ovako
http://www.youtube.com/watch?v=R3pEHt...re=related

kamber
 ljudi jel moze neko da mi kaze o PA u kalibru 12-89,dobro ili lose?cuo sam da iz153 u ovom kalibru dosta koci?

sheytan
 Navodno UOPSHTE ne kochi, tj. kod mnogih radi sa svim gramazama, ali je problem posip, tj. nema dobrog posipa, jer je sa kratjim chaurama(/70 i /76) mnogo dugachak "prazan prostor" do pochetka konusa nakon lezishta, pa se tu izdeshava svashta, i posip bude jako nepravilan i losh... Znachi, 12/89 je, po meni, za izbegavanje!
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

slavko75

kriva cevka kaže:
ewo koliko brzo moze da se napuni poluautomat
http://www.youtube.com/watch?v=Q3E5wt...re=related
ili ovako
http://www.youtube.com/watch?v=R3pEHt...re=related

izgleda bolji rus
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

Cvele
 sheytan, neki kazu da je bolji spoljasnji cok, jer je duzi, bas kod Ruskih poluautomata je 12/76 unutrasnji, a 12/89 spoljasnji cok... pa sad sta je tacno Confused

sheytan
 Mladjahni Cvele, zanemari to shto si napisao, te ponovo prochitaj ono shto sam ja malopre napisao! Stari

Da pojasnim citatom iz 1888. godine: Shto se grbo rodi, vrijeme(chok Grin ) ne ispravi!
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

mirko knezevic
 Ja sa velikim zakasnjenjem pristupim temi,nebitno samo da dam svoje misljenje. Ja posedujem Hatsan Eskort As Magnum 12/76,ubedjivanje sa prodavcem je trajalo dva ipo sata,i na kraju uzmem turcina. Radi kao sat ne glavi sto je najbolje pogadjam sa njom extra. Tako da izgleda da je meni zapala neka dobra serija posto puska radi samo tako.

Podunavac
 Mislim da su turske puške sasvim solidne (pogotovo u odnosu na cenu). Ko ne puca previše, ne koristi magnum municiju i održava redovno svoje oružje slobodno može da uzme turkinju. Ali ko mnogo puca, koristi magnum municiju i ne održava redovno i pravilno svoje oružje (a takvih je na žalost mnogo) definitivno treba da uzme ruskinju. Nisam ljubitelj poluautomata ali kada bi već uzimao neki onda bi to bio Baikal MP 153 u kalibaru 12/76 a nikako 12/89. Mislim da je kalibar 12/89 preterivanje koje je sasvim nepotrebno za naša lovišta. Puška kalibra 12/76 sasvim lepo radi i sa patronama 12/70 i sa lakšim sačmenim punjenjima, tako da može da se koristi u svim lovnim situacijama. A to što neki lovci smatraju da je turkinji nad ruskinjom prednost što je lakša, nek ponovo o tome razmisle nakon pucanja više desetaka patrona u kalibru 12/76 sa sačmenim punjenje od 50 grama ili 12/89 sa 66 grama sačme. Nekada je važila formula da puška treba da bude 100 puta teža od težine sačmenog punjenja da bi povratni trzaj bio prihvatljiv. Pa sad nek si svako izračuna koliko bi trebala biti teška puška. Moja puška je teška 3,6 kg što je za bokericu svrstava među teže puške, ali ja ni posle hodanja od 5-6 sati po lovištu ne smatram de mi je teška. I uglavnom je više nosim u ruci nego o ramenu.

Dragan Bukulja
 Rus je zakon!Svi moji drugari su prezadovoljni s njima,a na Turke ima prituzbvi i to oho/ho!
Isterujem zlo,uterujem dobro

mirko knezevic
 Dragane koje prituzbe imaju na turske PA i kojih proizvodjaca?
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

LU Aleksandrovo
 Lovačke puške i netrebaju da imaju remnik, stvar koja u lovu samo može da smeta, većina američkih pušaka nema ni pređice za remnik, i ispravno, lovci nisu vojnici i ne daju stražu, lovačka puška se nosi u ruci dok se lovi, a u futroli ili kuferu kad se ne lovi, tako nekako i zakon kaže.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Turski poluautomat Armsan A612 LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 99 05.03.2017. 23:09
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,117,961 posete www.srbijalov.com