Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Problemi sa dozvolom za nabavku oružja

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Problemi sa dozvolom za nabavku oružja
Lala
 Predator, mislim da nisi u pravu. Sve što je lovačka puška sa neolučenim cevima, jeste lovačka puška, dakle, i pumparica i poluatuomat (petometka) JESTE lovačka puška. Način pražnjenja i punjenje puške prilikom klasifikacije ne igra ulogu (da li je prazniš i puniš ručno, ili ima poluatomatsko izbacivanje ispaljene patrone i ubacivanje pune). U oružnom listu, kad nabaviš pušku, piše o kakvoj se LOVAČKOJ puški radi (položara, bok, pumparica ili poluautomat).
Naravno, pumparica i poluautomat moraju prilikom korišćenja imati ograničenje na 2 metka u magacinu.
Tvoj argument da se pumpare i poluautomati mogu zloupotrebiti, ne stoji. Svako oružje se može zloupotrebiti. Nije problem u mehanizmu puške, nego u mehanizmu u glavi onog koji pušku drži.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

gardista

Lala kaže:
Predator, mislim da nisi u pravu. Sve što je lovačka puška sa neolučenim cevima, jeste lovačka puška, dakle, i pumparica i poluatuomat (petometka) JESTE lovačka puška. Način pražnjenja i punjenje puške prilikom klasifikacije ne igra ulogu (da li je prazniš i puniš ručno, ili ima poluatomatsko izbacivanje ispaljene patrone i ubacivanje pune). U oružnom listu, kad nabaviš pušku, piše o kakvoj se LOVAČKOJ puški radi (položara, bok, pumparica ili poluautomat).
Naravno, pumparica i poluautomat moraju prilikom korišćenja imati ograničenje na 2 metka u magacinu.
Tvoj argument da se pumpare i poluautomati mogu zloupotrebiti, ne stoji. Svako oružje se može zloupotrebiti. Nije problem u mehanizmu puške, nego u mehanizmu u glavi onog koji pušku drži.
B)B)

Predator

Lala kaže:

Lalo, nismo se razumjeli. Lupio sam prvo što mi je palo na pamet kao moguć razlog zašto u SUP-u traže sve ove podatke (broj cijevi, njihov položaj i kalibar). Sa ovim tvojim se slažem, ali očigledno policija iz nekog razloga ima drugačije mišljenje.

Sasvim prirodno

nikola tisma
 E evo mozes samo cuti na Srpskom lovackom sajtu .Bez komentara .Smean

nenad_franc
 I sta bi na kraju sa tom dozvolom? Jel uze dedinu pusku Grin

duka92
 nenad_franc-Nemogu da stignem da odem do supa posto imam nekih obaveza posto sam operisan nadam se da cu sledece nedelje to odraditi hvala vam na trudu i savetima javicu vam sta sam uradio Smile

Cvele
 Predator, 24. proslog meseca sam i ja predao za odobrenje za nabavku oruzja. Mene nisu nista od toga pitali, kalibar, model, tip.... I evo ja jos uvek cekam... nadam se da ce se uskoro resiti.... pozdrav! Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Sniper Hunter
 "Ko ceka taj izvisi"SmekoGrinSmeanVebanjesrbijalov bez ljutnje cvele salim seiveli

nenad_franc
 ja sam recimo mozda imao srece,jer mi je stiglo za 20-tak dana(nisam imao nikakvu vezu i poznanstvo) a slusam kod mene da su neki cekali po par meseci!

Sniper Hunter
 Ma kako se zalomi ako nema puno zahteva cekaju da se skupi za zadnju pusku cekao sam samo15 dana a za prvu vise od 6 meseci doduse pre25 godinaGrinsrbijalov

duka92
 Dobar dan evo javljam se da vam kazem da sam postao vlasnik puske KRANJ 16 ske prepisao sam pusku danas to jest malo pre nikakvih nije bilo problema .Pitao sam zenu koja radi zasto mi je napisala bokerica u dozvoli za nabavku odgovorila mi je da je morala nesto da stavi po novom zakonuGrin Puska je juce bila probana bilo jelovac i naravno promasaj Grin Nadam se da ce sledece nedelje biti bolje i uspesnije.Pozzz hvala jos jednom za sve savete ziveli!!! DOBAR POGLED

Sniper Hunter
 Cestitke duka92 i da te puska dugo sluziBravo 2srbijalov

Cvele
 Eto koje sam ja srece tU.a. Proslog utorka se skupila komisija, i oni koji tamo rade, su izneli moj predmet 10 minuta posle odlaska komisije $aAa.... sta drugo da pricam, ne znam dali se desava da se skupi komisija 2 puta u dve nedelje ? Cry

duka92
 Sniper Hunter-hvala vam puno nadam se da oce za sad sam zadovoljan samo malo da udjem u stos sa njom i sa gadjanjemi bice prva liga puska nosio sam je kod puskara rekao mi je d aje izuzetno dobra puska treba je malo srediti i kostala bi oko 500e

Sniper Hunter
 Ubaci koju sliku od puskesrbijalov

duka92
 Bice malo veci problem dok mi sestra nedodje iz ns .Ja bas neznam puno sa kompom nezanima me ono sto me interesuje naucio sam a dalje neznamGrin Cim dodje slikam je i postavljam.Pozzz

Cvele
 Jedno pitanje, verovatno glupo ali nema veze, kako se dobija odgovor, tj dali si dobio ili ne odobrenje, na kucnu adresu ili ? Smile

Sniper Hunter
 Obidjes po neki put cvele doticnig gospodina ili gospodju u kancelariji gde si predao zahtev naravno nikako praznih ruku kafica ,cokoladica.....Grin i onda videces samo ce ti se kazatiGrinsrbijalov otvorice ti se carske dveri

Lala
 Eeee moj Sniper Hunter, bilo nekad čokoladica i kafica... sad se preferira CASH! Za kaficu i čokoladu možeš samo portira da častiš da te pusti da udješ, posle šta ti Bog da! Što veći broj na kancelariji, veća i tarifa Grin Grin Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Lalo nisam odmah hteo da ga uplasim mlad moze i da odustane od nabavkeSmeko

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
LOVAČKO ORUŽJE - PRODAJA PRODAJEM 54 06.09.2023. 06:07
Održavanje lovačkog oružja ORUŽJE - SVAŠTARA 402 22.02.2023. 21:48
Antikviteti lovačko oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 73 01.02.2021. 10:32
LOVAČKO ORUŽJE - KUPOVINA KUPUJEM 34 26.08.2020. 10:35
Sajam FeHoVa - Lov, ribolov i oružje Budimpešta LOVAČKI SAJMOVI 43 20.02.2020. 18:20
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,451
Najnoviji član: Hanoverski k...

Poslednje vesti
U LU "Šumadija" Kragujevac
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,952,894 posete www.srbijalov.com