"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
ssslavaplana kaže:
Uvek sa popunjvao list za gosta sa svojim podacima !!!PLATIO i uvek mi je bilo lepo kod vas!!
A mozda ja i nisam lovio kod vas?????????
Mozda sam ja to sanjao!!!!??????????
Pusti snovi!!!!!!!!!!!
Kolega ti jesi lovio u toj grupi i nisu snovi jer sam te upoznao i lovio sa tobom taj dan,ali je krajnje bezobrazan tvoj nastup koji imaš, jer slušaš tog istog koji te je navodno zaveo na dozvolu....nemoj da blatiš ono što neznaš sa sigurnošću...koliko znam ja smo i ti pričali da ćeš opet doći i dovesti svog psa u lov jer smo pričali puno o psima, tvoja tašta je nekome komšija od lovaca iz te grupe ,ako se dobro sećam,itd ...znači video si lovove i video si koliko smo zeca pucali, a sada lepo čitaj i slušaj malo i drugu stranu koja GOVORI ISTINU ...i reče nekog pevca Fazana da uloviš ...to je buraz ovde retka živuljka
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Samo da se još nadovežem boro teško da su ti ljudi bili u grupama u kojima nevlada "timski duh " te vladajuće gospode...ja sam pre dve godine imao gosta i nije dobio nikakvu popratnicu,pa bi zamolio kolegu Ssslavaplana da ponese tu popratnicu,ako mu je još u životu sad u nedelju u lov,pošto ću ja biti u istom, pa da me razuveri...a i videće nezaboravno druženje u nedelju...sve puca od bratske ljubavi...
Limune srbine glavu gore i gazi, pa kom opanci kom obojci....
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Zoranp, pokušaj da ne gubiš živce, i da sve brljotine kod vas u LU rešavate mirno. Mislim da ssslavaplana nije zlonameran, čovek jednostavno ne zna šta se sve može i na koji način smuljati, i daj Bože da nikad i ne sazna šta se sve radi i mulja sa papirologijom.
Popićete vas 2 lepo u nedelju pićence zajedno, nema potrebe za teškim rečima ni sa jedne strane.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Evo još jednog primera kako se kod nas gazduje.
13.12.2009. godine imali smo lov na DS, i svi iz LD su mogli da love.
Bilo nas je 50-ak.
Došli su i gosti, njih 15-ak, sa psima.
Predsednik je rekao da su to njegovi gosti- "profesionalni goniči".
U tom lovu je učestvovao i jedan Crnogorski gonič koda je u jednom momentu "napala" jedna srna. On se "branio" i malo je davio tu srnu, ali su lovci uspeli da ga "spasu", pa je srna "pobegla" samo malo ranjena.
I najvažnije : dozvola za lov za taj dan ne postoji, nema uplate za goste, a onaj jadni Crnogorski gonič je postao TERIJER.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Najverovatnije da su profesionalni Gonici odstrelili najvise svinja?
Oni otprilike pucaju samo krupnije brave(veprove) koje kerovi drzu u mestu itd itd. Za male pare ili skoro nikakve odnose jake trofeje kuci. Plus predsednik ih isplatio u mesu(naturi) sa nekim boljim svinjcetom! Mozda su cak kobajagi izgubili jednog kera pa se vratili da ga traze??? Usput su pokupili bolje delove mesa nekog svinjceta koje su otpucali na drzanje kerova! Normalno vi ostali o tome nemate pojma . Ni koliko su kerova vodili, ni koliko su puta pucali itd itd. Ako je i neko pitao na sta su pucali, odgovor je np promasaj ili lisica itd itd.
Pa dokle ce se tako gazdovati?
Drago mi je sto lovim preko i sto nisam deo svega toga .
Prosao sam malo svetom!
A ovde kod nas trebas samo malo mucnuti glavom ili otvoriti sirom oci ili naculjiti usi i sve ce biti svakom jasno.
Nego nastavite dalje o B.Palanci .
.
Malo li je ovo do sada??????????
Evo i ovo što sam već posao, ali na drugu temu.
Lala se čudio kako nemamo Lovački dom: "Nemamo, nemamo.
Ali to nije čudno kada uzmeš da je plan odstrela u našem Društvu "samo" 15-20 divljih svinja, oko 100 grla srneće divljači, 700-800 zečeva, oko 200 fazana-SVAKE GODINE!
A imamo i prepelice i divlje patke. I Italijane, koji ponekad poklanjaju, ili "ostavljaju u zalog ako nemaju dovoljno para da plate", i puške organizatorima lova.
Nije čudno kada uzmeš da je od lovnog turizma naplaćeno celih 170.000,oo dinara, a bilo je turista, pa i stranaca, i u lovu na srndaća, i u lovu na srne, i u lovu na zečeve, i u lovu na prepelice.
Nije čudno kada do 01.04.2010. više oko 60 lovaca nije platilo ulov divljači.
Nije čudno kada je na reprezentaciju, piće i salama, u 2009. potrošeno oko 200.000,oo dinara.
Nje čudno kada je na ime neodrađenih radnih sati "navodno naplaćeno" oko 60.000,oo dinara (24 obavezna radna sata,200,oo dinara sat,230 lovaca).
Ništa nije čudno.
Ali zato imamo nova kola, montažne vikendice, čamce i motore,skutere, polovne peracije od 6.000 EUR, štajere......
Naravno, ne LD, nego......."
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Evo još nešto od ranije : "Malo sam se udubio u Pravilnik o ustanovljavanju lovišta.
U čl.13 tačka 5 kaže da je neophodno dostaviti dokaz, pored ostalog, i o tome da je dosadašnji korisnik ispunio sve obaveze propisane planskim dokumentom na osnovu koga je gazdovao lovištem.
Šta će biti sa nama u LD "Jelen" Bačka Palanka, kada nam je ove godine lov bio zabranjen 4 meseca i to zbog nekompletnog i nepotpunog godišnjeg plana gazdovanja za 2010/2011, odnosno zbog toga što je naš predsednik LD nije vratio Udruženju 13 blokova (650 komada) i 50-ak pojedinačnih dozvola za lov, koje su zadužene od Udruženja u 2009/2010 lovnoj godini, i kako kaže iste su uništene?????
Hoćemo li mi uopšte dobiti lovište na gazdovanje ili ode tajkunima?????"
I ako nisam nešto slučajno preskočio, to bi bilo to....po papirima!!!
Da li je nešto rađeno na crno, bez dozvole, bez propratnice, ispod žita, na blatobran,.... e to ne znam, jer nema dokaza!
Ali, nema šanse, ne verujem, ne bi smelo tako da se radi......!!!
Pokušaj ovo da zamisliš :
Zamisli da se novac koji gost plati lov grupovođi, posle lova ne uplati na račun LD??? Nema šanse!
Zamisli da neko kupi meso DS ili srne za keš a da se taj novac ne uplati na račun LD??? Nema šanse!
Zamisli kada bi neko u kešu platio trofej srndaća, pa da se to ne uplati na račun LD, i pocepa dozvola i propratnica??? Nema šanse!
Zamisli da se lov prepelica sa Italijanima ugovori "po tabli" za 2-3000 EUR, a da se to ne uplati na račun LD, i pocepa dozvola??? Nema šanse!
Jel da da ne možeš ni da zamisliš? Normalno!
E, pa, nije prvi put da čujem da neko uživa u lovu i životu, baveći se delatnošću poznatom kao 'nedostatak dokaza'.
Ove komentare koje čitam ovde, to ispade kao detaljan kurs za uprave LU: 'kako zaobići zakon, a divljač ko šiša'.
Ima još nekoliko štosova, vezanih uglavnom za keš, i odstrel, pa za meso, pa za gostinske lovove, pa za organizovani pogon divljih svinja, pa za... Hajde baš da ne redjam, da ne bi neko iz uprava LU došao u iskušenje , mada, znaju oni svi cake i bez da pišem.
Jako bih se začudio, kad bih video izveštaj iz lova na kom piše da je gost odstrelio nešto; kad u lovu ima 5 domaćina i 5 gostiju, sav odstrel po pravilu naprave domaćini.
mala ispravka za klolegu ssslavaplana. U druzenje u bap niko i nesumlja ali o lovovima u kojima si ucestvovao ima more nepravilnosti sa elementina krivicnog zakona. Ti si posteno platio lov ali uplatnicu nisi sigurno nikada dobio. Posle lova ta je dozvola pocepana nova napisana bez tvog imena tj. gostiju i eto prileke da ti dokazem da nisi ni bio zvanicno u bap u lovu. A posto nisi ucestvovao onda je neko pare mogao da prebaci u dzep umesto na racun. Ucestovao sam vise puta u lovu sa dobrim druzenjem i bogatim odstrelom, goste sam uredno upisivao u dozvolu kao grupovodja i pare predavao predsedniku drustva ili njegovoj sviti da bi ustanovio da uplatnica nema nego se sprovodi gore navedena tehnika popunjavanja duplih dozvola, jedan gost je tako zaboravljen i prepisan u drugu dozvolu pa je ispalo da sam imao gosta koji neile platio lov. To je nemoguce jer gost placa lov pre pocetka lova. Taj gost je prosle sezone tri puta lovio sitnu divljac i odstrelio srnu za cega nema niti jedan validan dokaz o legalnom lovu. Sta mislite koliko ima takvih gostiju u ld. jelen bap...
Gospodine sremac75 kako niste dovoljninformisani moram vam reci da gospodin veliki... ima sestru koja ga pomaze pa je tako ona vecinski vlasnik svih njegovih investicija. Crno na belo ispade da je on u svom radnom veku skupio za polovan bicikli...a sve ostalo....i onda ti dodje zao...ako si mekog srca
Vuce 71 ziva je istina da svake godine bar jedanput lovim u Backoj Palanci zeca !Uvek pre lova popunjavam papir za lovca gosta na zbornom mestu sa Vasom grupovodjom !!!Uvek sam platio koliko je trebalo da bi tog dana uzivao u izobilju zeceva koje vidim!!!Ostrel kao ostrel mi nije bitan !!!!Uvek sam video puno loviste i to me drzi i o tome pricam bar tri nedelje posle lova!!!Ovo je ziva istina i to znaju bar jos 15ljudi sa kojima sam lovio!!!U ned.21 sam takodje najavljen u Palanci na fazana jer nelove zeca vise ove lovne sezone tako mi je javljeno ali nema veze vazno je druzenje!!!Ako je neko uzeo pare neka odgovara!!!!!
Zoranep lovio sam i sad cujem komentare da to nigde nije zavedeno a moze se vrlo lako proveriti !Nisam mislio nista ironicno nego je to bila sala na predhoni komentar da mozda ja neznam da sam uopste bio u lovu!! To je videlo 15ljudi i to je to!!!!!!!!!
U poslednjem lovu na zeca prosle godine sam dovodio i dva drugara !Bili smo na fazaneriji u tom delu terena na ulazu u palanku !Nemam ni jednu primedbu niti sta zameram sve je bilo ok!!!Izgleda da i kod vas ima podela kao u vecini udruzenja !Uredno sam dobio propratnicu za zeceve koje smo poneli za V.Planu koju je Vasa grupovodja potpisao !Nas tojica smo seli u moj auto i otisli!!!
Uvek sam dobio propratnicu jer do kuce imam 220km!!!
Ssslavaplana, sve si ti u pravu, i niko ti ništa ne zamera, i ja ne sumnjam da si se kod nas dobro proveo. Ja znam da su velika većina lovaca kod nas ljudine i pošteni lovci, uvek radi da ugoste prijatelja.
Ali na konto svega toga, neko lovi u mutnom.
Ne ti, ne Vasa, ne ostali lovci......
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?