Ja na predhodnoj strani ne napisah kako sam prošao do sada sa odstrelom (da ne naljutim Petra). Dakle 5 fazana,2 zeca i jedna patka ali ne ona "patka" nego gluvara,a nadam se biće ih još mislim pataka.
Pozdrav od Čarapana! "ja s'tem nem ništa"
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Nex357 kaže:
Evo ja imam predlog , mesto odstreliti ,ili kako vec jel moze ocito sam mu oce nas xexe msm ima dosta vernika, nije zgoreg a Bela
hahaha : bio sam u biblioteku pa pročitao jednu knjigu (bio u kafanu popio jednu).....
nisam neki crkvenjak ali nemam ništa protiv
P.S.bolje da se sruši crkva nego litra rakije.....mala šala .(malo gruba ali ipak samo šala)
JBG, s obzirom da nam skoro ni ne daju da idemo u lov, teško je i moglo biti bolje.
A i stanje u lovištu nam je strašno.
A i ko da sam šugav, svi oko mene pucaju, a ja ništa!!!
Ko da me je neko "upljuvao"!
Samo vi mene zezajte, neka, neka!!!
Krenuće i mene....jednom!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac bacili ovi što ih prozivaš neko činje na tebe,zato te neće nego nadji neku babu što zna da vrača da ti to raščini i gledaj da ne bude starija od 30 godina!
"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Limune pa svi bi mi takvu babu da nas kako ti kažeš raščini .. ..
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Pričali mi stariji lovci da je dobro pre lova provući kroz cevi ženinu stidnu dlaku,po mogućstvu da nije tvoja žena,kažu ne može da promašiš a oće te i divljač. Eto ja da pomognem ako mogu!
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac, znam gde si se zeznuo!!!
Nisi obukao gaće naopačke = eto ti rešenje!
Ako ni to ne upali, onda svog 'vršnjaka' nosiš na pogrešnoj strani
Inače, ja ove sezone nisam imao ni priliku, a kamoli odstrel zeca. Kod nas je bilo svega 3 izlaska, ali ga toliko malo ima, da je umetnost uopšte ga pronaći. Iskakao mi je pred cev par puta, ali pošto se ne lovi, nisam pucao.
Par puta išao na DS, čuo ih, video, ali ništa. Bio je jedan žestok susret sa veprinom, tokom lova na fazana, ali o tome neću da pišem, samo da kažem, da ću ubuduće debelo paziti, ko je pored mene u lovu, da bih kući vratio svoja yaya cela, bez oštećenja.
JBG, do sada sam uvek bio "gornjak".
Znači prvo da probam da budem "levak", pa ako ne uspem onda "dešnjak".
Koliko je lovova ostalo, neću uspeti sve da isprobam.
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Jedni su odstrelili, drugi su ub....., tu reč ne volim ni da izgovorim, ja sam lovac a ne ubica, idem u lov da bih lovio i ja sam "ULOVIO", i izraz odstreliti me podseća na 41., vi kako hoćete a ja sam ulovio dva zeca i nekoliko fazana, da ima za supu, .......
"Princip je isti, sve su ostalo nijanse",.....:uF
Slažem se, Jank!!!
Alal vera, bravo!!!
B)B)B)
I treba reći ULOVIO!
Pa nismo mi odstreljivači nego LOVCI!!!
Neka to od sada bude poželjan termin na forumu!!!
B)B)B)
Serija 'Vratiće se rode', lik Pikac: 'ne, ne, nisam šio odelo kod krojača; krojači kroje odelo, a ŠIVAČI šiju!'
Dakle, lovci love, a odstreljuju strelci. A ubice ubijaju... Logično.
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?