Tokom 'Lovačkih dana' u Bečeju, priredjena je i revijalna smotra pasa, ne samo lovačkih.
Evo kako je to proteklo - Sanja u akciji, prilikom ocene pasa.
Jedan od najsimpatičnijih delova današnjih 'Lovačkih dana' u Bečeju, je bilo takmičenje dece u crtanju životinja, kredama u boji, na platou ispred lovačkog doma.
Klinci su se svojski potrudili, da stvore takmičarski duh, a mame i tate su navijali.
Konferansije, naravno, Sanja, koja je dečicu podsticala da slike budu što lepše i uspelije!
Imam samo jednu, ozbiljnu zamerku, na voditeljku manifestacije: NEMA ŠEŠIRA NA SLICI!!!!!
Bila je takodje organizovana i izložba lovačkog oružja, nekoliko baš zgodnih primeraka pušaka je bilo izloženo. Meni je zapala za oko jedna jednometka, u cal.36, retko se vidja, fenomenalna puškica!
Naravno, moj najmladji nije propustio priliku da pogleda, kako on kaže 'šotku' (shot gun - pumparicu), njemu je ta puška, kaže, najbolja
Videćemo, kad poraste, da li će misliti isto! Sve mi se čini, da će jedna od mojih 'cevki' za 7-8 godina dobiti novog vlasnikaB)
Naravno, slikan je sa puškom 'šotkom', pod budnim okom voditelja izložbe.
Lala kaže:
Jedan od najsimpatičnijih delova današnjih 'Lovačkih dana' u Bečeju, je bilo takmičenje dece u crtanju životinja, kredama u boji, na platou ispred lovačkog doma.
Klinci su se svojski potrudili, da stvore takmičarski duh, a mame i tate su navijali.
Konferansije, naravno, Sanja, koja je dečicu podsticala da slike budu što lepše i uspelije!
Imam samo jednu, ozbiljnu zamerku, na voditeljku manifestacije: NEMA ŠEŠIRA NA SLICI!!!!!
Nema sesir ali ima eleganciju i zenstvenost. Lalo dama je uvek dama
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
charuga kaže:
proslog petka sam bio u gostinjski lov kod naseg drugara banatskog fazana..
overio sam karabin,napokon..pao je prelep srndac,radi se ocenska lista,uredjuje se trofej i za koji dan mi stize..postavicu slike..
bilo je i trece poluvreme,belo domace vino dok se srndac drao..
kolega sve cestitke kad se to bude spremalo javi, kod mene ima dobro crno posle srneceg paprikasa
zovem,spremali smo bas danas a tek sad sam video tvoj upis..
15-og dolazim sa odmora i uprilicicemo nesto..
Lala kaže:
Nisam znao gde da postavim ovu sliku, pa neka bude na ovoj temi.
Slikano danas, na manifestaciji 'Lovački dani' u Bečeju, naišao sam na ovog cenjenog gospodina, vlasnika vinarije 'Aleks' iz Sr. Karlovaca.
Pravi vojvodjanski lik!
Dakle, na slici desno sam ja, a levo je kako bih trebao da izgledam
Lala se baš raspričao na ovoj temi.
Čovek se ovih dana intenzivno druži.
Danas je dobio svečanu pozivnicu od LU Aleksandrovo!
Kada se vrati sa ovog druženja očekujemo detaljan izveštaj!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Evo me, stigoh...
Dakle, Alexandrovo!
Neću da detaljišem, ali mi se čini da će nova kletva na forumu biti: 'dabogda išao u slavski lov kod Culeta', ili još gore 'dabogda te Cule zvao u goste'.
Mobilni telefoni su čudo, isključiš ga, i zabole te baš. Pozoveš goste u lov povodom seoske slave, pa se lepo otkačiš, malo se dopinguješ, legneš i prespavaš sve što si dogovorio, šta ima veze, ko yebe budale što veruju svemu što pričaš.
Izveštaj auto moto saveza o stanju na putevima: vreme je idealno za vožnju od par stotina kilometara, vidljivost je dobra, nema poledice, ko nema pametnija posla, može da se provoza, zajedno sa psom i lovačkom opremom, do Alexandrova i nazad. Put traje tour/retour oko 4 sata vožnje.
Znam samo jednu stvar: uvek sam se u životu trudio, da od usta ne napravim dupe, uspevalo mi je, ali Bože moj, nisu svi ljudi isti. Time stavljam tačku na epizodu 'Lala u slavskom lovu (i bilo kom drugom) kod Culeta', koja se neće prikazivati.
Ja sam to što jesam, Cule je to što jeste, nismo iz iste priče.
Sremac75 kaže:
Lala se baš raspričao na ovoj temi.
Čovek se ovih dana intenzivno druži.
Danas je dobio svečanu pozivnicu od LU Aleksandrovo!
Kada se vrati sa ovog druženja očekujemo detaljan izveštaj!
kud ces detaljnije od ovoga sto je Lala napisao
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
Lalo, nadam se da vam je svima bilo prijatno kod nas u Bečeju, hvala za lepe pohvale i slike, a šešir je još nov i nije u skladu boja za ovu moju garderobu,
vidimo se uskoro na ponovnom druženju,.....
živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!
Huntinggirl1, da nemate možda neki priručnik, ili skriptu, malo uputstvo neko, o tome kako se pozivaju i dočekuju gosti? Mislim da bi, ako ne postoji tako nešto, trebalo razmisliti o štampanju?
Barem na primeru Bečeja, da se nauče ljudi. Naziv priručnika bi mogao da bude 'Prijem gostiju za početnike i napredne domaćine', podnaslov: 'korisno štivo, kako da se vaš gost oseća prijatno'.
Čovek je hteo da isključi flašu, a uključi telefon, pa je pobrkao...
A ja magarac, nasednem, i još kao svaki normalan čovek, znam da se na slavu i slavski lov ne ide praznih ruku, pa i poklon uzmem, pa piće... I lepo poljubim vrata.
Lalo izgleda da si sam popio to pice sto si poneo inace ne bi ljubio vrata , do sada si ljubi samo zensku populaciju izgleda da ti je stvarno udarilo pice u glavu
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Hunter_lovac Offline
· 12.12.2023. 23:19
Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?