Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov u Austriji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov u Austriji
temudjin

zoranp kaže:
...oohhoooo....pa znači kolega to su vama bitne razlike koje unapređuju lovstvo Iznenadjen... pa nije problem čuo sam da i kod nas ovde postoje takvi lovnici koji besede jedno, a onda vam kroz šalu dobace, ako vidite ono što vam odgovara vi odstrelite .. predpostavljam da se i sa njima redovno družite...ma nebojim se ja za vas dragi kolega čim vi znate za ta poboljšanja nećete vi lako propasti, ali lovstvo od vas leba nema!!! Besan....kaže narod ..dok se jednom ne smrkne, drugom ne osvane!!!

Vrlo zanimljiva situacija u Austriji se tice gotovo svih predatora, npr. vuka i medveda ima u Sloveniji a u Austriji nema i dr....

zoranp
 ..možda za vas poštovani kolega, ja zaista nisam čuo od nijednog mog bliskog kolege lovca da tako u običnom lovu na srne ili zečeve dobije recimo risa GRATISHmmm ..stvarno velikodušni !!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin
 Zoranep, moja primedba je u smislu nepotrebnog poredjenja lovstva Austrije i Srbije jer je jedna Austrija zemlja bez velikog broja predatora dok je druga Srbija zemlja najpoznatija u Evropi upravo po predatorima (narocito za vuku dok smo osvojili srebrnu medalju za sakala zlatnu osvajaju jos uvek Bugari.

zoranp
 ... ma da Vojvodina puna Vukova, a Šakali potukoše srne ... istina i kod nas "šakali " ubiše svu Srnetinu Besan...inače mi se netrebami nikada sa boljim porediti jel da???Confused ..zaista lep način razmišljanja za nekog ko želi prosperitet!! Hmmm
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin

zoranp kaže:
... ma da Vojvodina puna Vukova, a Šakali potukoše srne ... istina i kod nas "šakali " ubiše svu Srnetinu Besan...inače mi se netrebami nikada sa boljim porediti jel da???Confused ..zaista lep način razmišljanja za nekog ko želi prosperitet!! Hmmm

Vidim veliko nerazumevanje, Srbija nije samo Vojvodina niti je u Vojvodini svuda razvijeno lovstvo, znaju se sela koja imaju divljac i koja nemaju. Opet sto se tice Vojvodine, upravo je siri prostor Deliblatske pescare u proslosti, prema relevantnim podacima imao najvecu ,evropsku, zabelezenu gustinu populacije vuka.
Poredjenje Srbije sa drugim zemljama nije moguce zbog administrativne gluposti nase drzave i javnog ineteresa (svima je poznat poguban uticaj politike javnih preduzeca na lovstvo Srbije).

Svaki sledeći upis koji je van teme, će biti brisan. Tema je 'Lov u Austriji'.
Srbijalov Admin Tim

Igor
 Zahvaljujem se Starom i Dejanu na odlicnom predstavljanju lova u Austriji i zamolio bih ostale clanove da ne skrecu sa teme.
Budi svoj, samo svoj........

temudjin

Admin kaže:
Zahvaljujem se Starom i Dejanu na odlicnom predstavljanju lova u Austriji i zamolio bih ostale clanove da ne skrecu sa teme.

Zaboravio si ili nisi pročitao Temudjinovo predstavljanje lova u Austriji...

zoranp
 Ako ćemo tako ...mama mama on me je prvi udario..Cry ..onda sam ja prvi još davno postavio jedno pitanje o usporedbi broja odstreljene srneće divljači kod nas i u Austriji, što sam opet smatrao prikladnim za ovu temu!!! ...kukavico..Palica
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

temudjin
 Koliko je ris tajanstvena zverka postoji podatak o prisustvu na teritoriji N.P. Fruska Gora. Podatak nije zvanicno potvrdjen.

zoranp

temudjin kaže:
Koliko je ris tajanstvena zverka postoji podatak o prisustvu na teritoriji N.P. Fruska Gora. Podatak nije zvanicno potvrdjen.

..Grin B) ...i Jeti ili Big foot..nezna se tačno(očevidac bio previše uplašen) brate je viđen blizu repetitora u N.P Fruška gora, ali nije potvrđeno..tajanstvena zverka..Kiss
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Igor

temudjin kaže:
Zaboravio si ili nisi pročitao Temudjinovo predstavljanje lova u Austriji...

Temudjine, izvinjavam se sto nisam svrstao vas upis u pohvale a trebao sam, a ima tu jos i jedan mali razlog. Ako stvarno toliko poznajete lovstvo u Austriji zasto ga niste primenili i kod nas jer covek koji se bavi lovstvom preko 30 godina(molim vas da me ispravite ako gresim) i to jos jedan od uticajnih licnosti u savezu zna tako lepo predstavi lovstvo u Austriji a u CRNOJ Srbiji zna i da upropasti.
U Austriji je lov i dan danas na velikom nivou a kod nas je doslo do borbe vas i vasih kolega ko ce da sedne u fotelju i da soli pamet lovcima.
Za razliku od onih lovaca koji vas na lovackim manifestacijama grle i ljube i nazivaju po nekom nadimku CERO,CERO ja nisam takav a nadam se i vecina na LOVACKOM PORTALU ''SRBIJALOV''
Shodno tome lovci iz Austrije dolaze kod nas u lov iskljucivo zbog dobrog provoda i nizih cena odstreljene divljaci koju i dan danas ne mugu poneti sa sobom ( to je jos jedna vasa zasluga) i to vam mogu objasniti i ako nisam strucan.
Prihodi od lovstva u Astriji ste napisali 500 mil. Zasto niste napisali koliko je ulozeno u lovstvo od tih prihoda, sigurno nije kao kod nas jer kod nas niste bas nista ulozili (u obzir sam uzeo lovacka udruzenja u kojima sam lovio). Navedite mi bar jedan primer gde je savez ulozio u lovstvo sem u lovackim manifestacijana kao sponzor i to na grbacu drugih sponzora!
Sto se tice obrazovanje lovaca tu smo na minimun jer kod nas ide ona dobra izreka (mislim da je zoran napisao) DORUCAK KOMENTARISANJE RUCAK I NA KRAJU PECAT I NAPLATA, pojedincima svaka cast ko je zeleo da nauci nesto o tim predavanjima i kasnije da se bavi ttime morao je jos podosta da procita (konkretno se odnosi na ocenjivanje lovackih trofeja) i tako da nenabrajam dalje. Zamolio bih vas da ne uzimate politicku situaciju i uticaj politicara jer i za to imam objasnjenje, nego izadjite sa konkretnim podacima i izjavama.

Clanak obljavljen na forumu SRBIJALOV autor ADMIN.

Budi svoj, samo svoj........

temudjin

Admin kaže:
Ako stvarno toliko poznajete lovstvo u Austriji zasto ga niste primenili i kod nas jer covek koji se bavi lovstvom preko 30 godina(molim vas da me ispravite ako gresim) i to jos jedan od uticajnih licnosti u savezu zna tako lepo predstavi lovstvo u Austriji a u CRNOJ Srbiji zna i da upropasti.
U Austriji je lov i dan danas na velikom nivou a kod nas je doslo do borbe vas i vasih kolega ko ce da sedne u fotelju i da soli pamet lovcima.

Kada neko piše o nečemu mora i da zna nešto o tome.
Da krenemo redom.
Austrija ima zakon o lovstvu za svaku pokrajinu. Nemojte misliti da imam pozitivno mišljenje o lovstvu Austrije već samo za pojedine pokrajine. Kakva je situacija u lovstvu Austrije najbolji je podatak o predatorima kojih nema dok ih
na sličnim staništima u Sloveniji ima.
E sad za tvrdnju oko fotelje i ko će da soli pamet pa to je smešno.. ha ha.
I još jedna podatak koji sve govori jer je u Srbiji u delatnosti lovstva zaposleno 760 lovnih radnika u Madjarskoj 5000 a u Austriji 10000.
Svako odgovara za sebe ako ima savesti i ljudskosti..

Lala
 A valjda ću dočekati dan, da pročitam makar jednu reč samokritike na račun rada i rezultata rada odgovornih. Neverovatno, da su nam u rukovodstvu saveza, koji treba da unapredjuje lovstvo u Srbiji, sve sami bezgrešni ljudi, sa najboljim namerama, koji čine sve što je u njihovoj moći da bude bolje (kome bolje?), a da nam je, uz takve kadrove, lovstvo palo valjda na najniže grane u zadnjih 10-15 godina!?! Opada broj lovaca, opada fond divljači, opadaju ulaganja, sve sam minus do minusa.
O ovom argumentu o broju zaposlenih u lovstvu Srbije: mogao bih da ga tumačim, da sam zlonameran, i kao pomisao da se broj lovaca smanji na odgovarajuću meru, spram broja zaposlenih u lovstvu. Ali nisam zlonameran.
O odgovornosti upravo i govorimo. I o konstantnom informisanju lovaca, i o nasušnoj potrebi da ljudi iz saveza ČUJU i PRIHVATE kritike, i da koriguju svoj rad prema onome što lovci, baza, očekuju od rukovodstva. Prvi koji iz saveza shvati i prihvati ovo, može očekivati da će imati podršku članstva za svoj rad. Ne polažu lovci-članovi račune rukovodstvu, nego je upravo obrnuto!
Otišao sam malo off topic, izvinjavam se.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sniper Hunter
 Lalo "bogovi" su bezgresni nisi znaoJaooo

slavaplana
 Lalo zamolicu te da se drzis teme kako tvoji upisi nebi bili brisani !!!!
Hvala!!!!!!!!!!!Jaooo

temudjin
 Lalo, vidis kada nekog kritikujes onda nema opste kritike vec pojedinacne a ko radi taj i gresi. Zamisli da te neko optuži za sve tekstove napisane na forumu. Onda sledi šta to radiš, ccc. idi malo odmori, poslušaj glas pravih lovaca itd.
Da se vratim na temu:
Austrija je vrlo čudna lovačka zemlja ali svojevremeno su napravili zločin prema prirodi i to im se polako ali sigurno vraća. To nema veze sa njihovim principima, organizacijom i drugim jer ta iskustva su dragocena za zemlje kao Srbija. Meni je iskreno žao svakog nemačkog lovca koji lovi kod nas i još dobije nemuštog pratioca umesto prevodioca.

Lala
 Moja kritika nije opšta, nego je usmerena na rezultat rada rukovodstva saveza (pročitaj na temi 'Izabrano novo rukovodstvo...'). O radu nekih drugih institucija vezanih za lovstvo, drugi put. Ponavljam, ja sam član saveza, pa kontam, prvo da vidim šta se i kako radi u mom savezu, pa ako je tu sve OK (a nije), onda idem dalje.
Opet sam off topic, a već sam opomenut... Valjda imam neki kredit, pa mogu da se švercujem Grin

temudjin
 tayatha om bekandze
bekandze maha bekandze
randze samu gate soha
Pozdrav svim clanovima foruma.
Molim administratore da ostave tekst jer je pozitivan.
Veselo

Lala
 Opet sakrivaš informacije, temudjin! Daj prevod, da i mi budemo pozitivni! Hare Krišna? 

Kile_
 Tayata Om Bekandze,
Bekandze Maha Bekandze,
Randze Samu Gate Soha.

http://www.youtub...lSkiM7FwJ8

This mantra has great power in the elimination of pain, not just the symptoms but elimination of the root causes as well.

Bekandze is Tibetan pronounciation of Bhaisaijya, the name of The Medicine Buddha, Lapis Lazuli.

Om Tare Tuttare, Ture Mama Ayur,
Punye Jana Pushtim Kuru Svaha
is the White Tara mantra, with similar purpose and effect of the Medicine Buddha Mantra, especially for long-life however.

Budisticka molitva koja ublazuje bol...
i ne znam kakve ima veze sa lovom u Austriji ? Confused
Samo 300 i 4x4

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
GAZDOVANJE ZECOM U AUSTRIJI STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 6 23.10.2014. 19:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,081,758 posete www.srbijalov.com