Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Čime u lov na "predatore"?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Čime u lov na "predatore"?
223rem
 Jel bolje da bude koncanica osvetljena ili ne?I koje bi preporucili?

vuk71
 mada ako izadje predator cekajuci ds veoma rado ga pozdravim i sa 30-06 spg, federal 11.66gr. sp

DESPERADOS
 Sto manji kalibar to je lepsi lov na predatore i tu nema dileme , u stranim zemljama se koristi .22 WM i sa njim se lovi kojot i lisica samo tako padaju ko svece.A o vecim i da ne pricamo savrsenstvo .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Podunavac

DESPERADOS kaže:
Sto manji kalibar to je lepsi lov na predatore i tu nema dileme , u stranim zemljama se koristi .22 WM i sa njim se lovi kojot i lisica samo tako padaju ko svece.A o vecim i da ne pricamo savrsenstvo .

Slažem se kolega. Nema potrebe za velikim kalibrima kod odstrela predatora, a pogotovo lisice. Kod mene je dozvoljeno sa 22 LR. RWS HV hollow point (22 LR) koji ja koristim, bez problema odstreljuje lisicu na 80-ak metara.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Ehhhh Srbijo medj sljivama kad ces doneti taj novi zakon da i mi lovimo ko ljudi sa malim kalibrima.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

zeljkox
 Ja se plasim da ce nama uskoro da zabrane lov na lisicu ili da ce pravilnici biti takvi da je niko nece loviti.Sad

DESPERADOS
 Sve je moguce , mozda lija postane zasticena vrsta i moramo da je prehranjujemo zimi .....Angry
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

klaja
 za lov na predatore sam vise za neki manji kalibar karabinski nego za sacmaru,ako vec idemo u lov namenski na njih onda treba smanjiti maksimalno sansu za ranjavanje ili beg.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

hercegovac
 Evo i ja konačno nabavio karabin za predatore Zastava 223 mini mauzer. Molim upućene da mi date prijedlog kakvu montažu i optiku da stavim da to bude zadovoljavajuće a da nije neka paprena cijena.

tomo vrbas

hercegovac kaže:
Evo i ja konačno nabavio karabin za predatore Zastava 223 mini mauzer. Molim upućene da mi date prijedlog kakvu montažu i optiku da stavim da to bude zadovoljavajuće a da nije neka paprena cijena.
Optiku Redfield revolution 3-9x40(200evra) i niska jednodelna alu montaza Rade Hamerles(oko50e) moj predlog i nema da se kajes!B)

dalibor

Podunavac kaže:

DESPERADOS kaže:

Slažem se kolega. Nema potrebe za velikim kalibrima kod odstrela predatora, a pogotovo lisice. Kod mene je dozvoljeno sa 22 LR. RWS HV hollow point (22 LR) koji ja koristim, bez problema odstreljuje lisicu na 80-ak metara.

Koju municiju koristis za 22LR pored hollow pointa?

Za moje misljenje za predatore najadekvatniji je 223 rem, mislim da je najbolji izbor.
Ma da meni se iskreno dopada i 17 HMR Smile
Hunting is a passion! Pas

hercegovac

tomo vrbas kaže:

hercegovac kaže:
Optiku Redfield revolution 3-9x40(200evra) i niska jednodelna alu montaza Rade Hamerles(oko50e) moj predlog i nema da se kajes!B)

I ja sam o ovoj kombinaciji razmišljao mada bi mi odgovarao i bushnell trophy, navodno i banner bi odgovarao ovom kalibru ali ja sam ipak za malo kvalitetniju varijantu. Da li postoje leupold nosači za zastavinog minija?

tomo vrbas
 Postoji i leupoldovi nosaci ali su dosta skuplji od ovih Hamerlesovih,a posto je kod 223 slab trzaj ovi od radeta Hamerlesa su odlicni i lepo odradjeni i kvalitetno i bez bojazni da ce im se desiti bilo kakav defekt u toku pucanja!

zeljkox
 Ja sam gledao nosace kad sam zadnji put bio u Novom Sadu. Mislim da Leupold STD baza + nosac izadju oko 5500din sto i nije mnogo skuplje od Rade Hamerlesa. B)

hercegovac

zeljkox kaže:
Ja sam gledao nosace kad sam zadnji put bio u Novom Sadu. Mislim da Leupold STD baza + nosac izadju oko 5500din sto i nije mnogo skuplje od Rade Hamerlesa. B)

E ovo bi bio moj izbor. U kojoj prodavnici si gledao?

zeljkox
 U Canoni.

apinest

zeljkox kaže:
U Canoni.

Kolega, kada si poslednji put bio u Novom Sadu? Danas nisam stigao da odem do njih, ali kada sam pre nekoliko dana zvao Canonu da nešto pitam, sa druge strane žice čovek reče: "Peloponez, izvolite". Kuzmanović ili...?

zeljkox
 apinest, pre 3 nedelje +/-
Preselili su radnju, u istoj je ulici. Na mestu gde su bili je nova lovacka radnja "Peloponez". Nazovi radnju u Leskovcu pa trazi broj za NS.

zajko
 novi broj je 021-420-503
ima reportaža u decembarskom Kalibru

Podunavac

dalibor kaže:
Koju municiju koristis za 22LR pored hollow pointa?

Za moje misljenje za predatore najadekvatniji je 223 rem, mislim da je najbolji izbor.
Ma da meni se iskreno dopada i 17 HMR Smile

Koristim četiri vrste municije 22 LR (premda uglavnom dve). RWS HV Holow Point sa bakrenisanim zrnima, Winchester Xpediter HV Holow Point sa bakrenisanim zrnima, S&B HV sa bakrenisanim zrnima i Remington Yelow Jacket (samo za posebne prilike). Premda uglavnom RWS i S&B. U ovome kalibru imam i pušku i pištolj, tako da ga dosta koristim. Kod mene nema ograničenja za kupovinu municije (kupujem je na oružni list) a nije joj ni cena visoka (RWS 9 evra 50 kom. a S&B 6,5 evra 50 kom).

I moje je mišljenje da je za predatore najbolji kalibar 223 Rem. premda može dobro da posluži i 243 Win. A za lisicu na distancama do 80 metara 22 LR je sasvim dovoljan.
Podunavac priložio:
22lr.jpg

Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE
U LU "Šumadija" Kragujevac

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,123,432 posete www.srbijalov.com