Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
punisher
 Opaaa!!!
Da li to znači da su naše kolege iz Erdevika, Bingule i Ljube učinili isti. Ako jesu, svako dobro i puno uspeha im želim i pravu i korektnu saradnju sa ljudima iz NP "Fruška Gora".
Sa druge strane voleo bih da se sada javi neko iz udruženja Srem i kaže šta misli.

DakiNS
 Bolje nemojZbunjen
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75

punisher kaže:
Opaaa!!!
Da li to znači da su naše kolege iz Erdevika, Bingule i Ljube učinili isti. Ako jesu, svako dobro i puno uspeha im želim i pravu i korektnu saradnju sa ljudima iz NP "Fruška Gora".
Sa druge strane voleo bih da se sada javi neko iz udruženja Srem i kaže šta misli.

Mislim da oni još nisu, ali da je to gotova stvar čim se registruju kog APR!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

moharac
 Čestitam komšijama iz Vizića na dobijanju lovišta.
Što se nas tiče mi očekujemo početkom sl.nedelje papire iz APR,i onda pravac Novi Sad predaja dokumentacije za dobijenje lovišta i naravno potpisivanje ugovora sa NP .
Što se tiče kolega lovaca iz LU SREM i dešavanjima unutar udruženja,mogu samo da prenesem informacije od mojih prijatelja da je dobar deo lovaca podržao naše izdvajanje.
Naravno ima i onih kojima to nije po volji koji su naučili da sve dobiju od udruženja i koji su ona kočnica rada i razvijanja udruženja.
Stara izreka kaže "nediram te nediraj me" i oni su se toga godinama držali,ali svemu dođe kraj .

Sremac75

moharac kaže:
Čestitam komšijama iz Vizića na dobijanju lovišta.

I Neština, i Neština.....
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

moharac
 Svakako i njima čestitke od Erdevičana Bravo
Ovi su nam bliži pa sam prvo njima čestitao.

apinest

moharac kaže:
Svakako i njima čestitke od Erdevičana Bravo
Ovi su nam bliži pa sam prvo njima čestitao.

Ma, normalno da Erdevičani više simpatišu i podržavaju Vizićane, kad su svojevremeno menjali delove lovnih revira "glavu za glavu"... Krsti

moharac
 Moraš komšije poštovati i podržavati .
A ono drugo nije mi poznato kolega apinest.

punisher
 Dana 22.04.2012. godine, u 16.19 u temi "Gazdovanje lovištem" naš kolega sa ovoga foruma Apinest objavio je sledeći upis.

Citiram:

"...Lovište "Neštin-Vizić" površine 3125,12 ha u četvrtak 19.04.2012. je dodeljeno na gazdovanje LU "Fruškogorski jelen" sa sedištem u Viziću, a koga čine dva lovačka društva-sekcije, Neštin i Vizić. U odnosu na prethodni period kada je lovištem "Neštin-Vizić" gazdovalo LUO Bačka Palanka (koje više ne postoji u dosadašnjem obliku) došlo je do bitnih promena.

Pre svega, promenjene su granice lovišta koje je do sada imalo 3337 ha, što znači da smo izgubili nešto više od 200 ha lovne površine, iako je lovištu priključen lovni revir na delu teritorije KO ipša u opštini Šid, što praktično znači da su Lovačka društva iz Neština i Vizića ostali bez znatnih delova lovnih revira. O ovome će sigurno biti još dosta reči.

Druga velika novina je to što će stručne poslove u lovištu u narednom desetogodišnjem periodu obavljati stručna služba JP "NP Fruška gora" po Ugovoru o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji u oblasti lovstva koji je predsednik Udruženja potpisao sa predstavnikom NP-a. Po ovom ugovoru, osim poslova zaštite, očuvanja i unapređivanja divljači i lovišta, JP "NP Fruška gora" će korisniku lovišta izrađivati Lovnu osnovu i GPGL, obezbeđivaće lovne karte, pružati pomoć u izradi projekata i planova za konkurse za podsticajna sredstva, kao i pomoć u realizaciji tih projekata, pomoć u oblasti lovnog turizma... jednom rečju sve stručne poslove u oblasti lovstva neophodne za kvalitetno funkcionisanje Lovačkog udruženja kao korisnika lovišta!

Najbitnija stvar po mom mišljenju sada je pitanje doslednosti primene postojećih zakonskih i podzakonskih akata, kao i Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji. Ako sve bude rađeno onako kako je predviđeno, dogovoreno, zapisano i potpisano, mišljenja sam da će to biti veliki dobitak za divljač, lovište, članove Lovačkog udruženja "Fruškogorski jelen" i JP "NP Fruška gora". Po prirodi skeptik, ipak se nadam najboljem, jer bi u protivnom lovstvo u svom izvornom značenju na ovom području doživelo potpuni krah, što nije ni u čijem interesu..."

dekierdevik
 pozzz. svima. podrzavam te punischer istog sam misljenja ali ipak meni ovo nemirise na dobro,po mom misljenju je odvajanje lovista uredu pa makar to i kostalo ali ugovor sa NP najveca greska sto nam se mogla desiti do sada ipak ugovor poznaju samo pojedinci ali niko nista nije video napismeno samo je usmeno receno da granice ostaju iste ali niko se nije pitao dali je to u skladu sa pravilnikom lova kad je u pitanju lovni turizam a znamo da NP zivi od lovnog turizma a kao sto vidite vizicu je vec nesto lovista oduzeto mislim da su vizicani i nestinci vec u prvom koraku osteceni . a dali se neko upitao kako stoji NP financiski i dali ce mozda biti prodan i pasti u privatni posed na to niko nije razmisljao da se i to treba proveriti (opet kazem DAJ BOZE DA NISAM U PRAVU)
dejan

Srem
 [quote]dekierdevik kaže:
pozzz. svima. podrzavam te punischer istog sam misljenja ali ipak meni ovo nemirise na dobro,po mom misljenju je odvajanje lovista uredu pa makar to i kostalo ali ugovor sa NP najveca greska sto nam se mogla desiti do sada ipak ugovor poznaju samo pojedinci ali niko nista nije video napismeno samo je usmeno receno da granice ostaju iste ali niko se nije pitao dali je to u skladu sa pravilnikom lova kad je u pitanju lovni turizam a znamo da NP zivi od lovnog turizma a kao sto vidite vizicu je vec nesto lovista oduzeto mislim da su vizicani i nestinci vec u prvom koraku osteceni . a dali se neko upitao kako stoji NP financiski i dali ce mozda biti prodan i pasti u privatni posed na to niko nije razmisljao da se i to treba proveriti (opet kazem DAJ BOZE DA NISAM U PRAVU)[/quot

Lepo ti pise u prethodnim postovima sta ti N.park besplatno nudi u okviru saradnje . Loviste ti daje drzava preko Pok. serkretarijata za poljoprivredu i sumarstvo sa kojim se sklapa ugovor , pa je i normalno da ti se garantuju granice istoga . Nacionalni park ti besplatno nudi strucnu sluzbu itd....
Prvenstveni cilj N.P nije lovni turizam , naprotiv lov u N.Parkovim je i strogo ogranicen ....

Lovcima koji su uredno izlazili u lov sa svom pratecom dokumentacijom ovakvi vidovi saradnje ne treba da predstavlja neki problem . Meni uopste nije vazno ko ce mi sutra od lovocuvara traziti bilo kakvu dozvolu ili drugi dokument .

Znas zasto ?

Pa nisam nikada ni izlazio bez kompletnih papira ....

Poydrav

moharac
 Deki tebe je neko mnogo preplašio,ponavljam predlog ugovora je dat na ćitanje na osnivačkoj skupštini u Erdeviku.
Oni koji su bili zainteresovani mogli su slobodno da ga pročitaju.proveri.

Tačno je ono što je punusher napisao o ugovoru LU FRUŠKOGORSKI JELENA I NACIONALNOG PARKA,najbitnija je stvar je da se taj ugovor sprovede u ineresu divljači,lovstva i lovaca udruženja koja tamo gazduju.
Poznato ti je da je kod nas disciplina red i rad na prvom mestu, to će i dalje biti primarni cilj novog udrženja.
Što se tiče finsnsijskog stanja NP i privatizacije istog to netreba da te brine,veći je problem u lu srem smanjen broj članova a veće obaveze lovaca.

Pre sam zabrinut za lu srem nego za NP,jel znaš da tamo ima tri lovišta koja treba da imaju 4 lovoćuvara(umesto sadašnja dva) i upravnika lovišta+sekretar udruženja.
Broj članova u udruležnju kao i u sekcijama je u proseku opao za 30 % ,tu treba da se vodi borba da se povrati poverenje starih lovaca i da se zaineresuju novi mladi lovci za lov .

ZivioRodjo

moharac
 U pravu si kolega srem,lovac koji je ispravan u lovišti nema čega da se boji .

Mislim da je vreme da se u lovište uvede red i da se zna ko se i kako kreće po lovištu.

Ja mislim da dosadašnja višegodišnja saradnja između LD Erdevika i NP uprvo pokazuje primerom da se lepo meže sarađivati, i zajednički raditi u ineresu lovstva i lovaca na ovim prostorima.
Nadam se da će tako biti i u budućnosti i da će saradnja biti još veća potpisivanjem ugovora o lov-tehničkoj saradnji.
Svako od lovaca udruženja ima pravo na svoje mišljenje i da sumnja u spomenuti ugovor,ali ako se svi budemo držali svojih obaveza iz ugovora nema razloga za brigu.

Sremac75
 Neverovatno je kako su svi koji su kog nas bili protiv govorili istu priču i postavljali ista pitanja!
kao da su postavljena na istom mestu...
Ali to je legitimno razmišljanje ....

Isto tako je legitimno i ono što je opredelilo većinu članova našeg LU, a pretpostavljam i vašeg, da prihvate ovu saradnju sa NP, a to je :
- Šta je bila alternativa? (ovo je kod nas veoma interesantno pošto je "Neštin-Vizić" od ranije lovište i sada bi nas 80 članova trebalo da plati lovnika i lovočuvara)
- Kolika bi bila članarina i koliko bi lovaca u ovim siromašnim selima moglo da je plati?
- Da li bi lovstvo u ovim selima uopšte moglo da postoji ili bi se LD ugasila?

A što se tiče želje i obećanja NP da će smanjiti krivolov za 90% ja sa tim nemam nikakav problem....
PraviloPraviloPravilo
Palica

zoranp
 ..po mom mišljenju, ako se uvede reda sa lovočuvarskom službom, ta će LU-a imati sa čim da gazduju i šta da love!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

moharac
 Sremac 75 u potpunosti se slažem sa tobom.

Bravo 2

apinest

dekierdevik kaže:
pozzz. svima. podrzavam te punischer istog sam misljenja ali ipak meni ovo nemirise na dobro,po mom misljenju je odvajanje lovista uredu pa makar to i kostalo ali ugovor sa NP najveca greska sto nam se mogla desiti do sada ipak ugovor poznaju samo pojedinci ali niko nista nije video napismeno samo je usmeno receno da granice ostaju iste ali niko se nije pitao dali je to u skladu sa pravilnikom lova kad je u pitanju lovni turizam a znamo da NP zivi od lovnog turizma a kao sto vidite vizicu je vec nesto lovista oduzeto mislim da su vizicani i nestinci vec u prvom koraku osteceni . a dali se neko upitao kako stoji NP financiski i dali ce mozda biti prodan i pasti u privatni posed na to niko nije razmisljao da se i to treba proveriti (opet kazem DAJ BOZE DA NISAM U PRAVU)

Premda nemam običaj da pišem na temama o LU u lojima nisam član, napraviću izuzetak da bih prokomentarisao i eventualno razjasnio neke nedoumice iz upisa kolege dekierdevik.

Granice lovišta nemaju nikakve veze sa JP "NP fruška gora". Lovište je ustanovio, raspisao konkurs i dodelio na 10-ogodišnje gazdovanje Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a obeležavanje granica lovišta prethodno je kao poveren posao obavio Lovački savez Vojvodine.

Ugovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji ljudi iz LU "Fruškogorski jelen" dobili su na vreme na uvid i razmatranje. Neke stavke Ugovora su pre potpisivanje promenjene uz saglasnost obe strane potpisnice , a na zajedničku korist. Iz razumljivih razloga ne može svaki član dobiti svoj primerak Ugovora, ali ga u svakom momentu može dobiti na uvid!

Ne znam kolega na šta si mislio kada si pomenuo "pravilnik lova kad je u pitanju lovni turizam". Ugovore o uslugama u lovni turizmu sa lovno-turističkim agencijama će kao i do sada potpisivati zakonski zastupnik Udruženja korisnika lovišta (predsednik). NP nam u ovim poslovima može samo pomoći, a politiku lovnog turizma u svom lovištu vodiće svako onako kako najbolje zna.

I na kraju, što se tiče privatizacije lovišta: i o ovome će poslednju reč dati država (pokrajina) kao faktički vlasnik divljači i lovišta. Samo jedan podatak: za razliku od lovišta "Neštin-Vizić", koje je dato na 10-ogodišnje gazdovanje, lovište "Nacionalni park Fruška gora" kao lovište posebne namene dato je na 20-ogodišnje gazdovanje...

Pozdrav za kolegu dekierdevik i ostale članove LU "Srem" Šid i LU "Kulina" Erdevik. Bye

moharac
 Lovočuvari će sigurno imati podršku nas lovaca iz našeg udruženja,jer smatramo da zajedničkim čuvanjem lovišta možemo da imamo veće stanje divljači kao i veću trofejnu vrednost iste.
Jedna je situacija kad je lovočuvar 30 km udaljen od nas, sasvim je ozbiljnija priča kad se on nalazi u srcu lovišta u prečniku od 10 km a plus to imaju i terenska vozila.

moharac
 Pozdrav za tebe kolega apinest od lu KULINA - Erdevik

Bye

dekierdevik
 nisam protiv nikoga i nicega ali ko me poznaje zna da kad dodjem u erdevik da mi je lov na prvom mestu i zato se sve ga plasim posto znam kako su prosli Madjari, Slovaci ,Cesi, i mnogi drugi pricao sam sa njima a na isti nacin je i pola austrije otislo u privatne ruke a lovci koji su tamo lovili mogu samo da rade u lovistima i nista drugo e toga me je strah imam hvala bogu mogucnosta da idem po celom svetu u lov ali nigde nije lov tako lep i zanimljiv kao tamo gde sam odrastao
dejan

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,453
Najnoviji član: hladni

Poslednje vesti
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji
Petrovaradin: Problem u lovištu
PRVENSTVO VOJVODINE

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,143,719 posete www.srbijalov.com