Moram da ti priznam da si jako duhovit decko, vidi se da ne zivis i ne radis u Srbiji, inace sigurno nebi pisao ovako cinične postove!
postovani kolega neca92 za vasu informaciju i zivim i radim u austriji i RADIM cak i posle posla da bih mogao da opstanem i da po neke sitnice priustim sebi. lovim u srbiji sa lovackom puskom koja je bila pre dve godine jeftinija od svake iz27ce. pa se ne zalim jer oko je bitno.
voleo bih i ti da radis negde preko i mnogi koji imaju misljenje kao ti. samo sam hteo da se nasalim ko sto sam u prethodnom tekstu napisao ali ti se iskreno izvinjavam ako sam nesto lose napisao. ili ti mozda pogresno shvatio.
Ma opusteno, znam da nisi mislio nista lose, samo ti nije trebao ovaj smajli na kraju, jer menja celu ''sliku'' pitanja...
Nemate iskustva sa Sauerom, je l' imate mozda sa m70, pritom znajuci da ga retko ko nema, jer nema ''vremena'' za bolje, a na kraju ...
p.s. Nemoj da mi persiras, mladji sam, a i kolege smo...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
Reče jedan pametan binSr, na rvackom ednom forumu: uzNe se Zastava(MAUSER!), uradi fin qndak, EVENTUALNO zameni obarač nekim zapadnim(ni Zastavinom podesivom ništa ne fali, a meni ni onom sa ubrzicom! ), metne se dobra montaža, i bolje puške čoveq ne da ne treba, nego ih malo ima da se qpi!
Pomenuti binSr je i isqsan lovac, i razume se u oružje, i ima para da qpi i Sauer 505 , tako da - ja mu apsolutno veruem, a vi kako hoćete...
Inače, nije pojenta ovde u Zastavi, nego u Mauseru 98, koji Zastava jaaako korektno pravi(sem kad nešto zasere, a ume! )
(sve ovo pod uslovom da je konjkrevetna Zastava iole precizna, naravno )
Vrhunski karabin po svim parametrima. Vidi se na prvi pogled da su Sauerovi inženjeri uložili mnogo truda u razvoj ovoga karabina i da su vodili računa o svakoj sitnici. Cena Sauer karabina u odnosu na njihov kvalitet nije visoka, nego je naš problem što su nam plate male.
Što se tiče Zastava karabina, slažem se sa Šekijem da su sasvim solidne kvalitete i veoma upotrebljivi. Vrede svaki dinar od svoje cene. Čak i fabrički primerci na kojima ništa nije dorađivano. Ali se ne slažem da onaj ko može financijski da si priušti jedan Sauer, Sako, Steyr, Mauser, Roessler, Tikka... treba da kupi Zastavu i bude zadovoljan.
sheytan kaže:
Reče jedan pametan binSr, na rvackom ednom forumu: uzNe se Zastava(MAUSER!), uradi fin qndak, EVENTUALNO zameni obarač nekim zapadnim(ni Zastavinom podesivom ništa ne fali, a meni ni onom sa ubrzicom! ), metne se dobra montaža, i bolje puške čoveq ne da ne treba, nego ih malo ima da se qpi!
Pomenuti binSr je i isqsan lovac, i razume se u oružje, i ima para da qpi i Sauer 505 , tako da - ja mu apsolutno veruem, a vi kako hoćete...
Inače, nije pojenta ovde u Zastavi, nego u Mauseru 98, koji Zastava jaaako korektno pravi(sem kad nešto zasere, a ume! )
(sve ovo pod uslovom da je konjkrevetna Zastava iole precizna, naravno )
Dzavolčič je sve rekao...neki korektan mauzer,malo dorade i puna bulja šimika
Pozdrav svima Za sauera sto reći sve je već kazano mislim u pozitivnom smislu dodao bih moje skromno iskustvo sa sigg-sauerom 205 kal 7,5x55 swiss sa mač cevi to je modifikovana puška za sportsko streljaštvo koristio sam je od 98 do 2010god aktivno sam pucao sa njom ispuca sam dve cevi i tako sam je prodao pre povratka u Srbiju . Sauer je fenomenalna puška precizna pouzdana ispalio sam brdo municije bez ijednog zastoja, rad zatvarača bravljenje samose poželeti može to je moje lično iskustvo i mišljenje za Sauera.(da napomenem puca se na 300m sa diopterom sa ruke bez naslona ko živi u švajcarskoj to zna ,,,,,, ovo je moje lično mišljenje nemojte mi zameriti)
I pojasni kako sa rooke, molim te... Sedetji, lezetji...?
Dzebana neka vojna, iz starih nekih zaliha, el da? Veruem da je mogla povoljno da se nabavi?
Kolega shejtan pucao sam dvostav leżeći i klečeći da to je vojna municija košta oko 45 dinara po komadu i samo je ona bila dozvoljena za pucanje a što se tiče slika mete to nema jer su mete elektronske i imate štampač koji otkuca ceo program na vašem listicu , na primer ako imate 10 metaka maksimalni broj krugova je 100 pa sa 91 krug dobijate kranz medalju ili kartu vrednu 10 franaka koju kasnije možete koristiti za kupovinu opreme .meta je 1x1metar a 10tka je 10cm na 300m .
Vec duze vrijeme razmisljam o nekom kalibru iz klase 2 za lov srnece divljaci i za lov stetocina,lisica i sl. U uzi krug su usli 6XC Norma i 243 winchester. O kalibru 6XC Norma dosta sam citao na Svedskim lovackim forumima. Uglavnom svi se slazu da je ovo fantastican kalibar
i mnogi koji posjeduju 243 win bih ga rado mjenjali za 6XC. Problem je sto je ovo prilicno mlad kalibar i vrlo mali broj proizvodjaca lovackih karabina ga je ubacio u svoj proizvodni program. Namjera je bila Sako 85 bavarian ili neki drugi model 85-ice u ovom kalibru.Nazalost sako nema ni jedan lovacki model u ovom kalibru.
Vidim da postoji Sauer 202 Soft Touch u kalibru 6XC. Tu bi se mogla odraditi i zamjena kundaka za drveni. Sauer mi se bas ne uzima jer vec imam jedan u kalibru 30-06 i prezadovoljan sam sa kvalitetom i preciznoscu ovog krabina. Meni licno nijedan drugi karabin nema toliko lovackog smeka kao Sako.
Sta vi postovane kolege mislite o ovom kalibru 6XC ? Da li ga neko posjeduje ? Ima li neko neki dobar predlog o karabinu u ovom kalibru. Veliki pozdrav svima
Sta uzeti drvo ili soft touch ???
Za mene licno drvo je neuporedivo ljepse dok sintetika ima svoje prednosti u odnosu na drvo.
Ostala je jos samo ova dilema da se rijesi prije kupovine.
POZDRAV SVIMA
Hvala, batke , ali mislim da potcenjujesh choveka(a mene pre-pre-precenjujesh)! Ovo je, po meni, VRH VRHOVA, LUDILO LUDILA streljachkog umetja! A pushka ko pushka, samo dzekseterska, ebala ih ona!
Nema tu potcenjivanja i precenjivanja. Malo vežbe i privikavanja i da vidiš. U početku nebi bilo tom brzinom, ali ovom preciznošću sigurno bi. Ja sam 90-ih godina ovako nešta slično mogao da uradim sa prepravljenom vojničkom puškom Mauser K-98 bez optike na toj daljini. I to sa klipovima za metke, a ne izmenjivim magacinom. Naglašavm slično, ne isto.
SLICHNO JE - SLICHNO, a ovo je NEDOSTIZNO, bez vagona ispaljene dzebane i solidnog talenta pride, pre svega za pucanje iz stojetjeg stava(to nikako ne mogu dostitji, ostalo MOZDA, i to vishe teoretski, nego stvarno! )...
(ovaj upuca pushq stojetjke, za 10s, sve sa proverom nakon korigovanja konjchanice! )
@ Podunavac Ali se ne slažem da onaj ko može financijski da si priušti jedan Sauer, Sako, Steyr, Mauser, Roessler, Tikka... treba da kupi Zastavu i bude zadovoljan.[/quote]
Pa tim koji tako kazu ja preporucujem da ako im se ponudi neka snajka koja izgleda kao top model odu ipak kod matore i debele komsinice jer isto je to .
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?